Czy chcecie ekstremalnego konkursu filmowego? |
Czy chcesz ekstremalnego konkursu filmowego... |
Tak |
|
100% |
[ 15 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 15 |
Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 09:36
|
|
|
Obrazek to moge dac, ale nie mam niestety za bardzo w tej chwili czasu szukac, gdzie moge go wrzucic. Jak ktos zna jakis latwy i szybki sposob na wrzucanie obrazkow przez linki (jakies darmowe serwisy obrazkowe, czy cos, gdzie sie szybko konto zaklada i wrzuca fotosy), to niech powie, to zabawa bedzie toczyc sie dalej, a przy okazji inni chetni do wrzucania beda tez mieli gotowy przepis. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 10:11
|
|
|
Imageshack
chyba najlepszy i najpopularniejszy darmowy serwer na obrazki
obsługa prosta jak budowa cepa |
_________________ "Istnieje tajne stowarzyszenie, mające odgałęzienia na całym świecie,
i które uknuło spisek polegający na tym, aby szerzyć pogloskę, iż istnieje spisek powszechny"
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:21
|
|
|
OK, sprobujmy. Obrazek jest z podpucha, ale w sumie dosc latwy.
|
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:42
|
|
|
faktycznie podpucha :D
bo film bedzie miał premiere w 2007
mam podać pełną odpowiedź czy poczekać? |
_________________ "Istnieje tajne stowarzyszenie, mające odgałęzienia na całym świecie,
i które uknuło spisek polegający na tym, aby szerzyć pogloskę, iż istnieje spisek powszechny"
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:43
|
|
|
Aaaaaaa, to wiem ! Count nie syp nam piaskiem w oczy |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:45
|
|
|
Dlatego napisalem, ze podpucha. Jak wiesz, to podaj, zmonopolizujesz niedlugo wszystkie konkursy i dostaniesz zakaz odpowiadania od NURSa, bo mu przetrzebisz filmo/ksiegozbior. Ale skoro poki co dobrze sie bawimy to dawaj, bedziesz mogl zadac swoja.
Przy okazji troche sie wkurzylem, ze nie mozna zdjec z IMDB powrzucac, byloby najprosciej, bo to najwieksza baza, nie trzeba by sie martwic o rozne fotki, a tak to pod reka mialem tylko troche filmow, ktore jeszcze nie wyszly. Bede musial poszukac skad mozna podlinkowac jakies fotosy. |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:48
|
|
|
na fotki z IMDB jest prosta metoda:
otwierasz stronkę z obrazkiem, robisz printscreen'a
a potem wycinasz obrazek w np.Irfan'ie
nastnie zapis na pulpit, imageshack i obrazek do konkursu gotowy - całość trzy minuty |
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:52
|
|
|
A to na to nie wpadlem. Probowalem normalnie zapisac obrazek, ale zapisuje sie przezroczysty gif, a zapisanie calej strony sie nie udaje, bo wyskakuje blad. Jakies sprytne zabezpieczenie wstawili. OK, na przyszlosc wytne printscreena. Masz racje, tak da sie to zrobic. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:55
|
|
|
Czytalem, ale nie moglem znalezc i tak. To co mam uznac, ze odpowiedz zostala udzielona? Ktorys z was bedzie mogl od razu przetestowac jak to nowe miejsce dziala :)
Albo ja za pol godziny jak znowu usiade to wrzuce obrazek, ktory chcialem na samym poczatku zapodac. Ciekawe, czy zgadniecie :) |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 11:58
|
|
|
Nie mogłeś znaleźć sznurka , jest zaraz przy ikonce zaloguj/wyloguj. |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:20
|
|
|
No to mam. Zobaczymy czy zgadniecie, pewnie znowu sie okaze banalne ;)
Aha, poprzednia fota to Spiderman 3, bo nikt nie odpowiedzial wprost, ale Czarny na pewno wiedzial o co chodzi, zakladam, ze koval tez, chociaz nabral wody w usta
Obrazek
Hmm... Nie wiem, czemu obrazek wstawiony bezposrednio nie dziala. Logan wylaczyl? Wrzucilem jeszcze linka na wszelki wypadek. |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:31
|
|
|
Działa, ale na innej zasadzie. Podawajcie linki do fotki z albumu, a nie obrazek.
Co do zagadki. Uwielbiam Apollo 440. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:36
|
|
|
Zagubieni w kosmosie ? |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:42
|
|
|
Kurde, musze chyba zaczac wyszukiwac jakies filmy z lat 30-tych, to moze nikt nie zgadnie ;)
Czarny, chcesz sprobowac? Zdjecia na IMDB, wycinasz metoda kovala, ew. moze na Stopklatce tez by byly, a Stopklatka pewnie nie jest tak zabezpieczona jak IMDB.
No chyba, ze Logan chce zadac, bo tez zgadl :) |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:46
|
|
|
Na razie szukam rzeczy na ekstremalny konkurs literacki namber tu. Bawcie się na razie sami. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:47
|
|
|
count napisał/a | A to na to nie wpadlem. Probowalem normalnie zapisac obrazek, ale zapisuje sie przezroczysty gif, a zapisanie calej strony sie nie udaje, bo wyskakuje blad. Jakies sprytne zabezpieczenie wstawili. OK, na przyszlosc wytne printscreena. Masz racje, tak da sie to zrobic. |
A nie da się źródła podejrzeć lub do HTTracka wrzucić? |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 12:50
|
|
|
Juz nie chcialo mi sie szukac dalej. Printscreen i wyciecie obrazka to 10 sekund roboty, wiec jestem w stanie poswiecic tyle czasu. Mam nadzieje, ze inni tez, bo poki co, to nikt sie nie kwapi do wrzucania obrazkow poza mna, a ja tez bym chetnie pozgadywal :)
EDIT: Z ciekawosci poszukalem w zrodle i znalazlem bezposredniego linka do pliku. Ale zajelo mi to jakies 2 minuty, wiec chyba jednak szybciej jest zostac przy printscreenach. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:08
|
|
|
Jak ktoś zna odpowiedź nie czaić się i nie pogrywać tylko podawać
obrazek |
Ostatnio zmieniony przez Czarny 29 Listopada 2005, 13:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:08
|
|
|
no to ja wrzucę:
powinno być prościutkie
|
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:10
|
|
|
oj, no to sie żesmy zdublowali
wiec zeby było formalnie
podaję mój typ odpowiedzi na zagadkę Czarnego: Księżniczka Mononoke (Mononoke-hime) |
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:13
|
|
|
Koval trafił, a ja podaję swój typ Miasteczko Twean Peaks (przynajmniej panienka się zgadza ) |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:15
|
|
|
niestety Czarny - nietrafiłeś |
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:26
|
|
|
To może Łowcy wampirów |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:31
|
|
|
Mi tam sie z niczym nie kojarzy, niestety :(
Chociaz jak zwykle jestem pewien, ze to widzialem... Ehh... ta dziurawa pamiec... |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:38
|
|
|
Czarny: trafiony - bo zakladam ze masz na myśli "Vampires" Johna Carpentera
(bo chyba taki własnie był tytuł polski a ja raczej zapamiętuje filmy po tytułach oryginalnych) |
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:39
|
|
|
No to następny obrazek |
|
|
|
|
koval
Frodo Baggins
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:51
|
|
|
wiem ale nie powiem
odp wysłana na PRV |
Wahadło Foucaulta |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 13:58
|
|
|
Odpowiedź (prywtna) prawidłowa.
Poczekamy na innego "strzelca", ale możesz przygotowywać następną. |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 29 Listopada 2005, 14:43
|
|
|
Ale mnie kusi... O ile dobrze pamiętam, ekranizacja komiksu... |
|
|
|
|
|