Błędy forum II. |
Autor |
Wiadomość |
Logan
Paskud
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:39 Błędy forum II.
|
|
|
Temat taki już istniał, jednakże tyczył się on starego serwera i starego forum. Teraz jesteśmy na nowym serwerze i mamy "nowe - stare" forum", więc tutaj wpisujcie dostrzeżone błędy.
Na razie wróciło logo, mr green, działa także poprawnie cytowanie. Pozostałe niedogodności postaramy się usuwać, chociaż mam nadzieję że wszystko z czasem działać będzie poprawnie i bezproblemowo. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:42
|
|
|
A nie mozna tego logo zlinkowac do strony glownej SFFiH? juz kiedys o tym pisalem, troche bez sensu, jak logo linkuje do forum, bo do strony glownej forum sa tez linki nad i pod aktualnie przegladanym watkiem, tudziez lista watkow. Nie ma potrzeby tego powielac, a mozna by z forum udac sie w szybki sposob na strone glowna pisma. |
Ostatnio zmieniony przez hrabek 11 Stycznia 2007, 13:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:42
|
|
|
To ja wracam z propozycją, aby logo SFFH na górze strony prowadziło na stronę główną pisma, a nie na stronę główną forum. Odnośnik do strony głównej forum jest i tak na górze i na dole postów.
EDIT: widzę, że Count wyprzedził mnie z pomysłem. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
Ostatnio zmieniony przez Godzilla 11 Stycznia 2007, 13:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:43
|
|
|
Wlasnie, Godzilla |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:48
|
|
|
count napisał/a | A nie mozna tego logo zlinkowac do strony glownej SFFiH? juz kiedys o tym pisalem, troche bez sensu, jak logo linkuje do forum, bo do strony glownej forum sa tez linki nad i pod aktualnie przegladanym watkiem, tudziez lista watkow. Nie ma potrzeby tego powielac, a mozna by z forum udac sie w szybki sposob na strone glowna pisma. |
Zrobi się, tylko że w tym momencie nie widzę sensu tego, skoro wkrótce powstanie nowa strona pisma, a stara dawno była nieaktualizowana. Przecież wraz z wyłączeniem starego forum wyłączona zostanie stara strona i wtedy kliknięcie na logo prowadziło będzie w pustkę. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:52
|
|
|
Przecież to nie musi być już i natychmiast, jeśli ze względów technicznych jest bez sensu. Ale jak już będzie nowa strona pisma, to link się przyda. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 13:56
|
|
|
Teraz jest tak: XXX napisał/a.
Ale skoro mamy rozdział na płci, to nie można by tego zsynchronizować ? |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 20:28
|
|
|
Słowik napisał/a | Teraz jest tak: XXX napisał/a.
Ale skoro mamy rozdział na płci, to nie można by tego zsynchronizować ? |
Szukałem, patrzyłem, ale jakos nie widziałem sposobu tego rozwiązania... Jak ktoś zna, to może się podzieli swoją wiedzą... |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 20:29
|
|
|
Napisałem to w innym temacie ale wstawie tutaj jako propozycję:Cytat | Zastanawiam się czy nie można by jeszcze dodać moda do spoilerów, tylko nie wiem czy na nasz silnik coś takiego istnieje. Ja widziałem coś takiego na forum Orion-tokra - tekst spoilera jest ukryty, kliknięcie na pasek pokazuje tekst a drugie kliknięcie ukrywa. Elam powinna wiedzieć jak się tego używa bo jest użyszkodnikiem tego forum - ja na razie tylko sobie na nim czytam |
|
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 20:46
|
|
|
gorat napisał/a | Pako! szukaj styli! |
Cytowanie działą ^_^
Szukam, szukam, ale ciężko w gąszczu w coś dobrego utrafić. Mam jeden fajny styl na oku, muszę do znajomka zagadać, skąd go wyczarował. |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 22:41
|
|
|
Nie wiem, ale chyba to najlepsze miejsce żeby zapytać o to, czy to chwilowy zanik funkcji powiadania o odpowiedziach na maila. Jako patentowemu leniowi bardzo mi brakuje tej opcji |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Ixolite
Admirał Zwiebellus
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 23:11
|
|
|
Pako - się jeszcze upewnij, że to do tej samej wersji jest styl, bo w kolejnych wersjach zmienia się obsługa niektórych elementów i sie niekompatybilne style sypią.
A to ukrywanie kawałka posta to powinno dość proste do zrobienia być. |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Stycznia 2007, 23:25
|
|
|
hijo, skrzynki mailowe do których sie to odnosi chyba jeszcze nie dzialaja. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 12 Stycznia 2007, 16:23
|
|
|
Nie wyskoczyło mi to małe, sprytne okienko, informujące, że dostałem prywatną wiadomość, dlaczego |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 12 Stycznia 2007, 16:28
|
|
|
Też jestem za tym okienkiem informującym o PW. Pamiętam jak kiedyś na innym forum po 2 miesiącach zobaczyłem PW... :/ |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Stycznia 2007, 22:17
|
|
|
Tragicznie wolno się ładuje i często wywala. |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 12 Stycznia 2007, 22:19
|
|
|
no.... |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Fearfol
Pilot Pirx
|
Wysłany: 12 Stycznia 2007, 22:33
|
|
|
Mi też się wolniej ładuje. Dużo wolniej niż stare, ale z czasem będzie pewnie lepiej. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:38
|
|
|
Buuu nie ma skryptu jednego co był na starym forum
przy klikaniu na nick danej osoby w szybkiej odpowiedzi nie pojawia się nick w pogrubieniu a to było takie fajne ułatwienie |
_________________ Otyli żyją krócej. Ale jedzą dłużej.
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:39
|
|
|
gorim1, pojawia się, właśnie go użyłam |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:41
|
|
|
ale nie mi |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:43
|
|
|
Mnie też nie. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:56
|
|
|
Kruk Siwy, u mnie się pojawia. Dziwne... |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 10:57
|
|
|
gorim1, Kruk Siwy, mi działa. Nie wiem, może przeglądarki nie teges macie? Nie.. raczej nie. działa dobrze, moim zdaniem |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 11:11
|
|
|
Nie działają mi powiadomienia o nowych postach... Rozumiem, że przy przenosinach mogły się "urwać" stare zaznaczenia, ale w wątku tu założonym też nic nie idzie do mnie... chlip... a ja głównie z owych powiadomień korzystam... |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 11:30
|
|
|
NURS pisał swojego czasu, że mogą to być problemy z nieskonfigurowaną jeszcze skrzynką pocztową u providera a bez tego nie ma bata. No chyba, żeby inny adres przesyłał pocztę. Swoją drogą dziwne, żęby jeszcze nie skonfigurowali na serwie poczty, może błąd w panelu admina jest przy konfigu? |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 13 Stycznia 2007, 11:37
|
|
|
Kruk Siwy, już w firefoxie dokładniej przy wtyczce no script musiałem ustawić żeby zupełnie nie blokowało to zaczęło mi ten skrypt przepuszczać |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
|