To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Rafał - 15 Marca 2006, 13:47

Godzilla na prezydenta.
Nadajesz się. Po pierwsze nie chcesz. A po drugie mówisz/piszesz do rzeczy.
Jak dla mnie wystarczy.

Lu - 15 Marca 2006, 15:13

Godzillo: jeżeli Maja Lidia Kossakowska będzie konsultantem ds religii to masz także mój głos 8)
:lol:

mawete - 15 Marca 2006, 15:45

Godzilla napisał/a
Oj, mawete, czy ty nie rozumiesz, że wsadzając Ziemiańskiego, Oramusa i wszystkich innych na listę lektur obowiązkowych osiągnąłbyś tyle, że uczniowie rzygaliby na dźwięk słowa fantastyka? A NASI ministrowie zlecieliby ze stołków przy najbliższych zawirowaniach na szczycie. I tyle jest książek, których by nie napisali przez okres kadencji.
Ja naprawdę nikogo nie krzywdzę. 8)

E tam... nasi aktualni wybrańcy narodu udowadniają że wszystko jest możliwe... Pomyśl zmiany w k.k. ".. nauczyciel który nie wpoił WSZYSTKIM uczniom miłości do fantastyki podlega karze od 3 do 5 lat więzienia oraz karze do 100.000 euro grzywny..." zresztą nie jest chyba możliwe żeby ktoś był głupszy od naszych obecnych władców, a skoro oni potrafią, to....
Zawsze możesz zastosować inną taktykę.... totalny zakaz publikacji wszystkiego co fantastyczne. Wiesz jak to by podziałało!! :twisted: :mrgreen: :bravo

Godzilla - 15 Marca 2006, 15:59

O, o, zakaz już prędzej.
Co do urzędu konsultanta, jestem przeciwna mnożeniu urzędów. Co rząd, urzędy mnożą się jak karaluchy, a my na to płacimy.

mawete - 15 Marca 2006, 16:01

No nie, no to jest jakieś nieprawdopodobne... To gdzie nasi znajdą posady?? :mrgreen:
lavojtek - 15 Marca 2006, 22:23

Wybacz Godzillo ale chyba rozpetalem niepotrzebna burze. Wcale nie chodzilo mi o twoje polityczne zaangazowanie. Przyjmijmy ze glosowalbym na ciebie w kategorii: najlepsza mama na forum SFFiH :twisted:
Godzilla - 16 Marca 2006, 10:25

Ha, mam cię!
Jak tylko padło hasło likwidowania urzędów, zaczynają się wykręty. Czyżby tęsknota za TKM?
A medal za najlepszą mamę na forum czy gdziekolwiek to mnie ucieszy, jak go dostanę od własnych dzieci... za jakieś 20 lat :wink:

lavojtek - 16 Marca 2006, 11:38

Ja sie nie wykrecam :lol: Po prostu sie zle wyrazilem. A tak przy okazji, co to jest TKM?
Godzilla - 16 Marca 2006, 11:55

Hasło kolejnych grup obejmujących władzę: Teraz K***a My! :mrgreen:
Piech - 16 Marca 2006, 15:41

Cytat
Hasło kolejnych grup obejmujących władzę: Teraz K***a My! Mr. Green

Teraz Kazimierz Marcinkiewicz

lavojtek - 16 Marca 2006, 15:46

Piech napisał/a
Teraz Kazimierz Marcinkiewicz

:bravo :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo
Oczywiscie dla Kazimierza Marcinkiewicza :D

Aga - 16 Marca 2006, 19:36

Boziu, jaka ja głupia jestem... Odrabiam właśnie zadanie z angielskiego, zrobiłam byczy opis dwóch zdjęć, po czym zdałam sobie sprawę, że pomieszałam pytania. Na pytania do obrazka A odpowiedziałam przy obrazku B, a na pytania do obrazka B przy obrazku A... No comments. Na szczęście wszystko jest logiczne. Ale i tak... :roll: :roll: :roll:
Rodion - 17 Marca 2006, 14:37

Mam taki pomysł.
Jako ze mamy na forum różnych "speców", hobbistów i maniaków z dziedzin wszelakich, to moze spoztkowac ich wiedze dla dobra ogólnego przez załozenie gdzieś w offtopach tematu pod tytulem np. Laboratorium, gdzie autorzy mogliby pytac o różne szczególy potrzebne im w ich opowiadaniach, np. czym podlać roślinkę by się ladnie rozpuścila? ( to tylko przyklad).
Co o tym myślicie?

Aga - 17 Marca 2006, 14:41

Dobre! Popieram całym sercem! :bravo
Rafał - 17 Marca 2006, 14:53

Chętnie pomoge w miarę posiadanej skromnej wiedzy jako żem maniakiem amatorem dziedzin różnorakich, a zawodostwem moge pochwalić się jedynie w zakresie techniki (konstrukcje różne).
gorat - 17 Marca 2006, 15:06

Jechałem wczoraj 122 od Foksalu na Miodową; akurat tak się trafiło, że stanąłem koło człowieka pogrążonego w "Snach, ozorkach i magii". I się zastanawiałem, czy nie jest może na forum. Miałem ochotę się odezwać do niego, ale obawiałem się, że rozniosą się plotki, że władza śledzi czytelników :mrgreen: A i jakoś nie chciałem przeszkadzać...
Rodion - 17 Marca 2006, 15:08

Dobra! Zrobione, teraz tylko poczekac na pytania. :D
Godzilla - 17 Marca 2006, 15:13

To niegłupi pomysł IMHO (no chyba że autorzy uważają inaczej :mrgreen: ) i też kiedyś mi chodził po głowie. No ale nie mam się czym chwalić. Moja znajomość arabskiego jest mocno zwietrzała. Osobie nie znającej rosyjskiego to i owo mogłabym podpowiedzieć, ale są lepsi fachowcy ode mnie. Maniakalnie to ja grywałam na pianinie, zgromadziłam stos różnych piosenek, których i tak nie mam z kim i kiedy śpiewać, i zajmowałam się różnymi rodzajami robótek ręcznych (szydełko, druty, frywolitki) - przynajmniej o tym mogę opowiedzieć. Taki np. horror na XIX wiecznej pensji dla panien, z surową nauczycielką robótek w roli głównej, śmierć przez omotanie inteligentną koronką, bądź tortury zadawane sprzętem do robótek :twisted:

Albo z innej beczki, hard SF ze zminiaturyzowaną załogą promu kosmicznego błąkającą się bezradnie wśród organelli komórkowych, bo i ta tematyka jest mi bliska :mrgreen:

Romek P. - 17 Marca 2006, 15:20

Rodion napisał/a
Mam taki pomysł.
Jako ze mamy na forum różnych speców, hobbistów i maniaków z dziedzin wszelakich, to moze spoztkowac ich wiedze dla dobra ogólnego przez załozenie gdzieś w offtopach tematu pod tytulem np. Laboratorium, gdzie autorzy mogliby pytac o różne szczególy potrzebne im w ich opowiadaniach, np. czym podlać roślinkę by się ladnie rozpuścila? ( to tylko przyklad).
Co o tym myślicie?

Popieram gorąco!
Ja na pewno będę korzystać, o ile tylko ktoś nieopatrznie sie przyzna do posiadania niezbędnej mi wiedzy :)
Z kolei, jeżeli ktoś zada pytanie, na które bedę znał lub umiał znaleźć odpowiedź, też nie widzę problemu z jej udzieleniem :)

gorat - 17 Marca 2006, 16:06

Zajrzałem do statystyk i zauważyłem, że coraz mniej osób nie przyznaje się do własnej płci :shock:
Godzilla - 17 Marca 2006, 16:09

No właśnie, chyba jedna taka została. Pytanie, ilu łże :wink:
gorat - 17 Marca 2006, 16:11

Może to ta galare...eee... żelatyna, której tekst ma być w najbliższym numerze SFFiH? ;)
Pako - 17 Marca 2006, 16:12

Tak jak romek - obiema rękami, nogą i uchem się podpiszę. Czemu tylko jedną nogą? Bo w drugiej palec boli :(
Godzilla - 17 Marca 2006, 16:16

No to może ktoś się pochwali w Laboratorium, na czym się zna, bo wyrwałam się przed szereg i teraz wyjdzie, że cała brać z SFFH zna się głównie na dzierganiu koronek. Będzie kupa śmiechu na NF albo Fahrenheicie :mrgreen:

No dalej, kto montuje w garażu Harleya, kto się para fizyką jądrową, albo choroba wie czym tam jeszcze ?!

dzejes - 17 Marca 2006, 16:19

Jórz siem pohwaliłem jako ustodniony korektór.
Iscariote - 20 Marca 2006, 18:44

A ja pisze wypracowania na religię. Temat: Życie pierwotnego Kościoła wzorem mojego życia w Kościele( tutaj fragment z biblii ) i nie mam pojęcia co napisać.
dzejes - 20 Marca 2006, 19:02

Iscariote napisał/a
A ja pisze wypracowania na religię. Temat: Życie pierwotnego Kościoła wzorem mojego życia w Kościele( tutaj fragment z biblii ) i nie mam pojęcia co napisać.

Napisz, że życie pierwszych chrześcijan uważasz za świetny wzór do naśladowania.
Dodaj, że obecny Kościół powinien szeroko czerpać ze swojej tradycji, także w związku z tym postulujesz:
- natychmiastowe zerwanie z celibatem
- ogłaszanie wyborów powszechnych na stanowiska biskupów
- zniszczenie wszelkich obrazów przedstawiających Boga
- koniec z kultem Maryi Panny - to w ogóle zabawna historia, dogmat o niepokalanym poczęciu jest przez (strzelam) 95% katolików kompletnie nierozumiany
- koniec z kultem zmarłych jako obyczajem żywo od pogan wziętym. Żadne modlitwy za zmarłych - są one całkowicie zbędne i nie wpływają na ich los (w zasadzie to oficjalnie w KKK jest w tej chwili, ale kto o tym wie?)
- komunia przyjmowana pod postacią prawdziwego chleba
- jaki czyściec? Co to za herezje?
i t.d. i t.d.

Powinieneś mieć spokój z religią

Anonymous - 20 Marca 2006, 19:03

Iscariote napisał/a

Współczuję. Swoją drogą, co to za pomysły? W życiu nie pisałam wypracowania z religii.

Iscariote - 20 Marca 2006, 19:11

Ostatnim razem jak podobne rzeczy pisałem przez 3 strony (temat był ciekawszy) to ksiądz uznał, że bardzo ładna praca i postawił mi 5 :shock: A co zdanie dowodziłem, że kościół wcale mnie nie obchodzi i na religie chodze by pokazać, że chodzenie do kościoła nic nie daje i te wszystkie sakramenty można dostac mając toi głęboko gdzieś.
Rodion - 20 Marca 2006, 20:01

Eureka!
Miria to tak naprawde męzczyzna! Dowody w Laboratorium! :mrgreen:

Partner forum