To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Statusy

Godzilla - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:24

Merde-co? :shock:
mBiko - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:25

Takie niewyjściowe coś:

Godzilla - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:28

Ani patrzeć się nie da, ani nawet przeczytać :(
mBiko - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:34

Bo to z Jordana zdaje mi się.
Godzilla - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:42

To nie usprawiedliwia faktu pojawienia się nazwy, którą nie wiadomo jak się czyta. TFUrcy zdaje się korzystają z faktu, że piszą dla dorosłych, a dorosłym już nikt głośno nie czyta bajek na dobranoc. Sami sobie czytają po cichu, a papier przełknie nawet cudo w rodzaju "Alkdkkedvcvvdvvdylsllle aseoiolfollllflklle lfllliekkke", gdyby komuś tak przyszło nazwać przedstawiciela pięciogłowej rasy śluzowców z Wenus. Tylko do cholery co zrobić, gdy ktoś zechce nakręcić o tym film?
mBiko - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:45

Polecą wymową walijską, fińską lub bantu.
Godzilla - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:48

Walijską? Jak widzę podwójne "d", to mi od razu Walią jedzie. Ale to nie znaczy, że wiem jak się to czyta. Nie mam już tyle zawziętości co kiedyś, żeby się kolejnych reguł uczyć. O ile Walijczycy mają jakieś w miarę zborne reguły czytania i pisania.

Znaczy, ja w takich wypadkach domagam się wyjaśnienia wymowy w przypisach. I niech wreszcie wydawnictwa zaczną to do cholery stosować i w razie czego stawiać autorów do pionu. Wymyślił cudaczne imię - niech wymyśli jak je czytać.

mBiko - 25 Wrzeœśnia 2011, 21:57

A jak nie to do kąta i klęczenie na grochu.
Godzilla - 25 Wrzeœśnia 2011, 22:12

Ta jes! I tak trzymać!
Ilt - 25 Wrzeœśnia 2011, 22:22

Godzilla napisał/a
Tylko do cholery co zrobić, gdy ktoś zechce nakręcić o tym film?

Używać syntetyzatora mowy w momencie pojawienia się imienia. Znaczy, aktorzy normalnie sobie mówią i machają a gdy pojawia się pechowe imię automat pokazuje co potrafi. Tak w stylu beep cenzurującego przekleństwa. Na Gógle Translate jest jeden syntezator, polecam wstawienie tam "Myrddraal", język docelowy "Polski" i wiśta wio do przodu, brzmi świetnie - a jak wyobraziłem sobie scenkę z tym dźwiękiem nakładającym się na dialog w filmie to parsknąłem śmiechem. ;-)

gorat - 25 Wrzeœśnia 2011, 22:48

Ilt, ale jak dobrać się do syntetyzatora? Właśnie spróbowałem, nie wykryłem śladu po takiej opcji.
Ozzborn - 25 Wrzeœśnia 2011, 23:21

Godzilla napisał/a
Wymyślił cudaczne imię - niech wymyśli jak je czytać.

A widzisz niespodzianka, na końcu każdego tomu sagi Jordana, jest słowniczek, w którym wszystkie imiona i nazwy własne mają podaną wymowę (fonetyczny ang.) i jeszcze są opisane dosyć dokładnie. Mówisz masz. :twisted:

Ilt - 25 Wrzeœśnia 2011, 23:35

gorat napisał/a
Właśnie spróbowałem, nie wykryłem śladu po takiej opcji.

Ten śliczny przycisk za to odpowiada.

gorat - 25 Wrzeœśnia 2011, 23:43

No to sobie go szukaj.
Ilt - 25 Wrzeœśnia 2011, 23:48

Używasz Opery? ;)
Iscariote - 25 Wrzeœśnia 2011, 23:50

Ilt, ja używam i mam guzik. To coś innego musi być. Posłuchałem tego lektora. Nie wiedziałem, że człowiek może takie dźwięki z siebie wydać jednocześnie :shock:
Ilt - 26 Wrzeœśnia 2011, 06:57

Mamy lepszego Gógla! :D
A tak na serio to:
Iscariote napisał/a
Ilt, ja używam i mam guzik

No to może FF nie ma guzika /lub Iscariote twoje Opera przedstawia się jako nie-Opera; Gógl swojego czasu wyłączał niektóre funkcje dla przeglądarek przedstawiających się jako Opera/, bo na Chrome i IE działa.
Iscariote napisał/a
To coś innego musi być.

Nic poza przeglądarką nie przychodzi mi do głowy.

ketyow - 26 Wrzeœśnia 2011, 07:25

Jest na operze i zawsze było.
Ilt - 26 Wrzeœśnia 2011, 07:45

Sprawdziłem, na FF nie miałem do zainstalowania Flasha. Więc może gorat musisz zaktualizować?
Magnis - 26 Wrzeœśnia 2011, 13:28

Gandalf czarodziej :mrgreen: .Wyczaruje mnóstwo chomiczków by Shenra miała kim rządzić :mrgreen: .
Martva - 26 Wrzeœśnia 2011, 13:35

Ona sobie doskonale radzi z ludźmi, po co jej chomiczki? ;)
ilcattivo13 - 26 Wrzeœśnia 2011, 13:43

Martva - może to była jakaś aluzja do rozmnażania ;P:
shenra - 26 Wrzeœśnia 2011, 19:01

Magnis napisał/a
Wyczaruje mnóstwo chomiczków by Shenra miała kim rządzić
Będzie mała inwazja.

ilcattivo13, zmień dilera, szkodzi Ci. :mrgreen:

ilcattivo13 - 26 Wrzeœśnia 2011, 20:47

shenra napisał/a
ilcattivo13, zmień dilera, szkodzi Ci. :mrgreen:

dilera? pfff. Sam sobie przyrządzam zioło. Z piołunu, ostu, babki lancetowatej i tych takich małych białych bubek, które rosną na żywopłocie. Po trzech machach mam umysł jak żyleta i widzę oktarynę :)

shenra - 26 Wrzeœśnia 2011, 20:53

ilcattivo13, no przecież mówię :mrgreen:
ilcattivo13 - 26 Wrzeœśnia 2011, 21:01

ojtam-ojtam. Raz machniesz i będziesz chciała więcej. Ale że jesteś nieprzyzwyczajona do takich wynalazków, to będę musiał zapach mieszanki złagodzić dodając do niej skrawki gumy z opon i włosy Gruchy.
Magnis - 27 Wrzeœśnia 2011, 15:17

shenra napisał/a
Magnis napisał/a:
Wyczaruje mnóstwo chomiczków by Shenra miała kim rządzić
Będzie mała inwazja.

No ba :mrgreen: .Nawet wielka inwazja :mrgreen: .

mBiko - 28 Wrzeœśnia 2011, 20:50

13736 i Rand al Thor.
Kolejna postać z Jordana.

Matrim - 28 Wrzeœśnia 2011, 20:58

mBiko, czujesz się jak nowo Odrodzony? :)
mBiko - 28 Wrzeœśnia 2011, 21:00

Dzisiaj niezbyt.

Partner forum