Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Fidel-F2 - 4 Października 2013, 14:34
W mordeczkę, wylądowałem na tablicy ogłoszeniowej. ketyow, Twoja robota?
Lowenna - 4 Października 2013, 16:48
Zaczynam się obawiać czytanie tego forum i tablicy ogłoszeń
Martva - 4 Października 2013, 17:42
I już pierwszy krakus się skusił i zarejestrował...
konopia - 7 Października 2013, 23:08
A jak tu sobie zrobić listę tematów ulubionych, czy śledzonych,
by móc za każdym razem posprawdzać czy pojawiły się w nich nowe posty a nie tracić czasu na przeglądanie wszystkich nieczytanych.
"Dodaj temat do Ulubionych" - niby jest tak opcja na dole, tylko co się potem z nią robi, jak przeglądać te ulubione?
Powiadomienie o odpowiedzich na majla mnie nie urządza.
Godzilla - 8 Października 2013, 10:29
konopia, zawsze możesz wrzucić w ignory to, co cię naprawdę nie interesuje. To ogranicza ilość nieczytanych i łatwiej jest się połapać.
Martva - 8 Października 2013, 10:30
No, mam w ignorach chyba cztery strony tematów, jak nie lepiej.
konopia - 12 Października 2013, 23:09
Dzięĸi, nie pomyślałem o tym.
Jezebel - 15 Października 2013, 21:49
A może ktoś tu słucha podcastów? Jeśli tak, to polecam ten, który mam przyjemność współtworzyć, właśnie ukazał się 12 odcinek - http://kapryfolium.pl/?p=7564
Jeśli chodzi tematykę, rozmawiamy o szeroko pojętej (pop)kulturze, najczęściej na tapecie są filmy, książki, seriale, gry video, komiksy.
thomas2411 - 15 Października 2013, 22:21
Czyli głos tej miłej Pani to Twój?
Jezebel - 15 Października 2013, 22:28
Tam zaraz miłej Mój. Choć ludzie, którzy znają mnie wyłącznie z internetów, jednym głosem twierdzą, że w ogóle do mnie nie pasuje
thomas2411 - 15 Października 2013, 22:55
Do poprzedniego avatara mi osobiście jak najbardziej pasuje. A co do dalszych rozważań to muszę Cię lepiej poznać w internetach
Jezebel - 15 Października 2013, 23:04
Jeśli się podcast podoba, na stronie są też poprzednie odcinki, polecam
Dunadan - 15 Października 2013, 23:15
Jezebel, sobie przesłuchałem i okrutnie się wkurzyłem bo pitolą (pitolicie?) o Europa Report okrutnie nie mając pojęcia chyba o tym jak wyglądały/wyglądają takie bezprecedensowe misje kosmiczne/sytuacje w kosmosie NASA uznało ten film za najdokładniejszy pod względem merytorycznym film sci-fi w historii... Ale słucha się nieźle ;] przypomniały mi się stare czasy kiedy jako *beep* próbowałem zrobić audycję radiową o fantastyce w "Radio Aktywne" (radio politechniki warszawskiej)
Jezebel - 16 Października 2013, 06:45
Dunadan napisał/a | Jezebel, sobie przesłuchałem i okrutnie się wkurzyłem bo pitolą (pitolicie?) o Europa Report okrutnie nie mając pojęcia chyba o tym jak wyglądały/wyglądają takie bezprecedensowe misje kosmiczne/sytuacje w kosmosie NASA uznało ten film za najdokładniejszy pod względem merytorycznym film sci-fi w historii... |
Nie pamiętam dokładnie tego fragmentu, zresztą film oglądała i "recenzowała" tylko jedna osoba z naszej trójki, ale coś mi się kołacze, że zarzuty dotyczyły raczej sposobu kręcenia, tempa akcji i kreacji bohaterów, a nie wartości merytorycznej Ale mogę się mylić, popołudniu posłucham tego fragmentu dla weryfikacji.
No i nie wspomniałam, a powinnam - podcast jest czysto amatorski, na zasadzie "pogadajmy o tym, co popkulturowego nas interesuje, może komuś się to spodoba"
Dunadan - 16 Października 2013, 13:12
Jezebel napisał/a | podcast jest czysto amatorski, na zasadzie pogadajmy o tym, co popkulturowego nas interesuje, może komuś się to spodoba |
Świetnie to wam wychodzi, oby dalej
Jezebel napisał/a | zarzuty dotyczyły raczej sposobu kręcenia, tempa akcji i kreacji bohaterów, a nie wartości merytorycznej |
Dotyczyły wartości merytorycznej odnośnie durnego zachowania się bohaterów i było porównanie do Prometeusza. Tak się składa że zachowanie się bohaterów było bardzo, bardzo prawdopodobne. NASA bierze takie coś pod uwagę jako jeden z głównych czynników podczas eksploracji "deep space" - tj. czynnik psychologiczny, zwłaszcza w tak skrajnie trudnych sytuacjach jak długotrwałe loty i brak komunikacji z Ziemią. To jest bardzo prawdopodobny scenariusz i Europa Report fantastycznie pokazuje co MOŻE się stać, choć tu akurat scenariusz jest dość optymistyczny. Co do podejmowania ryzykownych i "kowbojskich" decyzji... warto poczytać o różnych misjach NASA. jak dodamy bezprecedensową szansę odkrycia życia poza Ziemią... wszystko było tam bardzo rozsądne.
Jezebel - 16 Października 2013, 13:52
Pozostaje mi wierzyć Ci na słowo, bo filmu nie widziałam i nie mogę się ustosunkować Ale przekażę uwagi samemu zainteresowanemu.
Kruk Siwy - 19 Października 2013, 00:42
Właśnie się przeprowadzam z rodziną, ale holernie dużo z tym kłopotu. Nie wiem czy mi się chce.
http://klimatwarszawy.pl/?p=595
dalambert - 19 Października 2013, 01:16
Kruk Siwy, Ale będziesz miał tylko mały spacerek do Paradoxu
Fidel-F2 - 19 Października 2013, 02:02
Nieduży ale gustowny.
Rafał - 20 Października 2013, 17:42
Kruk Siwy, jak na mój gust za dużo okien do mycia. Przemyśl to sobie jeszcze.
ihan - 20 Października 2013, 20:14
A jak z parkingiem? Podziemny?
Ziuta - 20 Października 2013, 20:14
1955 rok, fajnie, budownictwo z tamtych lat coraz bardziej się ceni. Co cegła, to cegła.
Kruk Siwy - 20 Października 2013, 21:01
W kwestii mycia okien zatrudni się jeszcze jedną panią i będzie ok. Parking? Zlikwidujemy parasole przed budynkiem. No jeden się zostawi, muszę mieć przy czym piwo pić. Co do cegły to mieszkałem w takim budownictwie przez większość życia. Przereklamowane. Ale trudno. Wyburzyć i postawić czegoś gustownego z betonu i szkła chyba nie pozwolą.
shenra - 21 Października 2013, 18:34
Mam pytanko, koleżanka potrzebuje zrobić ulotkę, tudzież wizytówkę reklamującą makijaż. Czy ktoś nie miałby ochoty i czasu na mały dobry uczynek?
Kruk Siwy - 23 Października 2013, 10:49
Z onegdajszego pobytu we Wrocławiu mam zabawne wspomnienie. Oto co któraś osoba na ulicy albo i na Rynku pytała nas o różne sprawy będąc pewna, że z Wrockami ma doczynienia. Ani nie byliśmy zbytnio odstawieni, ani też złachani. Skąd pomysł, że akurat ta pani w trenczu i ten facio w skórze pochodzi z tutaj? Nie wiadomo. A w takiej małej restauracji przy ul. Więźenniczej dlaczegoś wzięto nas za Francuzów. I nic tylko po francmańsku do nas zagadywano.
Ciekawostka taka.
Luc du Lac - 23 Października 2013, 10:54
Kruk Siwy napisał/a | Z onegdajszego pobytu we Wrocławiu mam zabawne wspomnienie. Oto co któraś osoba na ulicy albo i na Rynku pytała nas o różne sprawy będąc pewna, że z Wrockami ma doczynienia. Ani nie byliśmy zbytnio odstawieni, ani też złachani. Skąd pomysł, że akurat ta pani w trenczu i ten facio w skórze pochodzi z tutaj? Nie wiadomo. A w takiej małej restauracji przy ul. Więźenniczej dlaczegoś wzięto nas za Francuzów. I nic tylko po francmańsku do nas zagadywano.
Ciekawostka taka. |
ul.Więziennej
Kruk Siwy - 23 Października 2013, 10:57
Skleiła mi się z Nożowniczą.
Rafał - 23 Października 2013, 11:08
Kruk Siwy napisał/a | A w takiej małej restauracji przy ul. Więźenniczej dlaczegoś wzięto nas za Francuzów. | A to już chyba z racji nazwiska szanownej małżonki.
Kruk Siwy - 23 Października 2013, 11:11
Zastanawiam się czy miała wtedy identyfikator MFK czy nie. Ale jeżeli to jednak powinni za Madziarów nas brać.
Rafał - 23 Października 2013, 11:21
Kruk Siwy, kelnerzy pewnie w sztok pijani chodzili to i zawiłe kwestie językowe, jako szwankujące zazwyczaj najsampierw ich zwiodły
|
|
|