To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

Agi - 1 Czerwca 2009, 10:27

Czyli wszystko już jasne? No to sio z wątku, do następnego ostrzeżenia
Jorlanda - 4 Czerwca 2009, 11:09

A za obrażanie innych, za uwagi ad personam i to poniżej pasa - też się dostaje krawaciki?
Przeglądam sobie to Forum od czasu do czasu i powala mnie poziom niegrzeczności/chamstwa, bezczelności i zwykłego braku kultury/ co niektórych użytkowników. Jak to się odbywa? Trzeba złożyć skargę czy moderator sam piętnuje?

Pytanie jest z czystej ciekawości. Nie mam zamiaru składać skarg i piętnować tych, co mnie notorycznie obrażać próbują :mrgreen: Żeby była jasność.

Martva - 4 Czerwca 2009, 11:13

Jorlanda, a tak z ciekawości - na ilu forach jesteś? Bo IMHO tu jest bardzo spokojnie i kulturalnie, fakt że trzeba się przyzwyczaić do pewnych osób, ale chamstwo?
ihan - 4 Czerwca 2009, 12:30

Jorlanda, jak coś ci się nie podoba, przekracza granicę smaku itd. masz prawo zwracać uwagę i pisać do moderatora. Moderator jako osoba niezależna sam podejmuje decyzje. Jako użytkownik masz prawo starać się zmienić forum, nie jest powiedziane, że inni twoje zmiany będą popierać. Pytanie z czystej ciekawości bez sensu, po co ci wiedza, z której nie chcesz korzystać. A czasy, gdy słuszne wyrażenie oburzenia były uważane za skarżenie, to chyba na poziomie przedszkola się kończą, dorosła osoba ma prawo się bronić.
NURS - 4 Czerwca 2009, 12:44

To nie jest Wielki Brat kamery wszystkiego nie obserwują 24/7. Czasem trzeba na coś zwrócić uwagę. Pamiętaj tez o tym, ze sporo ludzi tutaj zna się od lat, więc więcej sobie potrafi wybaczyć, niż obcym osobom, ale to chyba naturalna kolej rzeczy nie tylko w necie.
Fidel-F2 - 5 Czerwca 2009, 09:06

sorry Agi, ale mi sie daty pomyliły, nie minął jeszcze tydzień :oops:

ale reakcja szybka

też zdarzyłas usunać :mrgreen:

Agi - 5 Czerwca 2009, 09:10

Fidel-F2 napisał/a
zdarzyłas

Owszem, zdarzyło mi się zdążyć :mrgreen:

Fidel-F2 - 5 Czerwca 2009, 09:12

dzięki
dalambert - 18 Czerwca 2009, 14:05

Przeczytałem jeszcze raz Regulamin Forum i nie ma tam paragrafu zakazującego formułowania wypowiedzi na Forum za pomocą wyłącznie piktogramów / bez zbednego ględzenia/ a ty nagle Hrabek usiluje wprowadzić NOWĄ ŚWIECKĄ TRADYCJĘ zakazującą tego - i jeszcze krawatem straszy , cóz juz raz zarobilem kraway za walkę w slusznej sprawie , to i drugi mi nie straszny!!!!!!!!!!!
Agi - 18 Czerwca 2009, 14:07

dalambert, nie uważasz, że na forum było nie było literackim wypadałoby posługiwać się tekstem, a nie obrazkami?
Co do Fidela-F2, nie tyle problem w używaniu piktogramów, co uporczywym spamowaniu.

Edit.: lit.

hrabek - 18 Czerwca 2009, 14:08

dalambert: odpowiedziałem ci tutaj:
http://www.science-fictio...p=450659#450659

Ale doprecyzuję: porozumiewanie się piktogramami samo w sobie nie jest niedozwolone. Ale niestosowanie się do poleceń moderatorów jest.

Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 14:08

:P
dalambert - 18 Czerwca 2009, 14:14

Agi, wyłaczne posługiwanie się piktogramami świadczy o analfabetyźmie używającego / co na forum literackim jest dość częste - analfabetyzm , nie piktogramy/
Puentowanie czasami wyłącznie piltogramem czyjejś wybpowiiedzi bywa koniecznością!
Zaś Hrabek zagrozil Jorlandzie krawatem jeśli jeszcze raz użyje wyłącznie piktogramu i tu mnie trafiło,
Kobitka jest intelgentna, podnosi ciekawe tematy, wypowiedzieć się niegłupio potrafi, więc jeżeli samego piktogramu używa to widać powód ma-
Jak już napisałem :
Piktogramy są dla inteligentnych i umiejących nie tylko czytać, ale i patrzeć ze ZROZUMIENIEM.

Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 14:22

dalambert, brawo, tak tez należało zrozumieć moją przypowieść o telegrafującym pisarzu pod ostrzegającym postem hrabka
Agi - 18 Czerwca 2009, 14:27

Fidel-F2, przypowieść zrozumiałam i hrabek też ją zrozumiał, a ostrzeżenie dostałeś Ty, nie Jorlanda, ponieważ problem tkwi (przepraszam, że się powtarzam, ale widocznie nie dociera), nie tyle w stosowaniu piktoramów, co w uporczywym spamowaniu.
Nie podejrzewam Cię o nabijanie postów w celu uzyskania nowego statusu (chociaż i to możliwe), raczej klawiatura Cię świerzbi i nie możesz powstrzymać się od swoistego komentowania każdej sprawy.

Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 14:31

Agi, ależ ja rozumiem i nie mam żalu o krawacik

ot, zwyczajnie z dalambertem, protestowaliśmy przeciw pewnym, naszym zdaniem, nieprawidłowościom

pech, ze duch w nas bojowy, fantazja ułańska i nie zwyczajniśmy odpuszczać po pierwszym ciosie ;P:

Agi, ostatnie zdanie bardzo trafne :bravo

dzejes - 18 Czerwca 2009, 14:32

To się lepiej tego naucz, bo następne ostrzeżenie za spamowanie będzie miało wartość 3.
Agi - 18 Czerwca 2009, 14:36

Fidel-F2, bo ja Cię znam, a czasem nawet rozumiem.
dalambert - 18 Czerwca 2009, 14:38

dzejes, szantazysta i tak to władza przeradza sie w tyranie, ale niech tam widać i mody muszą sobie czasem pofurczeć, c'ait la vie...
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 15:08

dzejes, no to poważnie, będę teraz na siebie uważał
ihan - 18 Czerwca 2009, 22:01

dalambert, niewiarygodne jak dwie osoby mogą mieć kompletnie inny odbiór rzeczywistości i innych osób. Ehhh.

Dla jasności: czy wypowiedzi jednoemotkowe są dopuszczalne? Bo szczerze na innych forach raczej nie. I nie dalambercie, nie dlatego, że na innych forach tylko nieinteligentni siedzą.

Ozzborn - 19 Czerwca 2009, 00:20

Fidel, gratki! Zapisujesz sobie te krawaty jakoś? Nacięcia na klawiaturze czy cuś? :mrgreen:
Tomcich - 19 Czerwca 2009, 19:14

Agi napisał/a
nie uważasz, że na forum było nie było literackim wypadałoby posługiwać się tekstem, a nie obrazkami?

Agi - 19 Czerwca 2009, 19:53

Tomcich, jest różnica między wklejaniem emotek, a twórczością artystyczną.
Pisząc
Agi napisał/a
nie uważasz, że na forum było nie było literackim wypadałoby posługiwać się tekstem, a nie obrazkami?
nie miałam Ciebie na myśli. :D
Jorlanda - 20 Czerwca 2009, 19:53

Ech ja Was chyba lubię troszeczkę :mrgreen: ale tak tylko troszeczkę.
Mam sentyment do piktogramów, i symboliki bezsłownych dialogów, to zboczenie zawodowe... ale skoro taka tu awantura o parę emotków... to ok, ok. OK!!
Tomcich skąd Ty bierzesz te koty? może jakieś zające masz pod ręką? :mrgreen:

Tomcich - 22 Czerwca 2009, 21:19

Jorlanda napisał/a
Tomcich skąd Ty bierzesz te koty?

To nie są TE koty. To GARFIELD :!:

Jorlanda napisał/a
może jakieś zające masz pod ręką?

Takie

Jorlanda - 22 Czerwca 2009, 21:33

Tomcich napisał/a
To nie są TE koty.To GARFIELD :!:

Ale za co?? :P Zające boskie... zamiast emotów.

Agi - 22 Czerwca 2009, 21:37

Koniec spamu! Bo zającem poszczuję!
dzejes - 22 Czerwca 2009, 21:45

Każdy następny wpis nie na temat w tym temacie będzie karany ostrzeżeniem

EDIT: Sosenchristo - Pikachu zawsze szybszy.

Jorlanda - 7 Lipca 2009, 22:53

Ekhm... a jak założę wątek p.t. Poemotujmy fantastycznie, polegający na ćwiczeniu tłumaczenia krótkich tekstów literackich za pomocą emotów, to też będzie za to ostrzeżenie? Bo naprawdę mam taki pomysł na obejście moderatorów :) :wink:

Partner forum