Mechaniczna pomarańcza [film] - Gra o Tron (HBO) - aktualnie omawiany Sezon 7 (są spojlery!)
marekz - 17 Czerwca 2014, 16:09
W moim odczuciu finał sezonu czwartego lekko na plus.
Blondi tym razem trochę słabiej, za to Tyrion i Tywin świetnie. Jon who knows nothing niewkurzający nadmiernie.
Arya w tym sezonie cały czas słabo, więc to nie zaskoczenie. Ten co z nią lazł już nudny był i nic nie wnosił od dłuższego czasu, dobrze że z nim koniec.
Jedynie te kościotrupy, gorsze nawet niż w Skyrim - karygodne.
Teraz prawie roczek przerwy (kwiecień 2015), strasznie długo.
Homer - 17 Czerwca 2014, 19:19
CGi tragedia... Wręcz niechlujstwo... Szarża, smoki, kościotrupy jak z Warhammera i odpłynięcie Aryi rażące greenboxem.
Brak nawiązania do Tyshy kastruje scenę... niby czemu Tyriona ogarnął killing spree? Niewykorzystane genialne onelinery z książki przy scenie z Tywinem, jak i z Shae (za szybko!).
Nie, nie, nie... miało być dużo lepiej...
Najlepszym odcinkiem sezonu był odcinek nr 1...
Dunadan - 17 Czerwca 2014, 22:02
Martva, mnie się kościotrupy kojarzyły z Icewind Dale albo Elder Scrolls - nawet dźwięki identyczne
CGI nie było takie złe. A sam finał - moim z daniem super zakończyli - wielu bohaterów wypłynęło na szerokie wody ;] i w sumie wiele może się teraz zdarzyć.
jewgienij - 19 Czerwca 2014, 06:04
Magiczne drzewo, wrona, szkielety - wszystko to jak z innej bajki. Brakowało gigantycznych pająków z Hobbita.
A na końcu przywalili taką muzę z chórami, że Jackson by się nie powstydził, myślałem, że Arya zacznie na tym statku śpiewać o powrocie do domu.
W sumie nudne i jakieś takie nieprzekonujące.
Farin - 19 Czerwca 2014, 16:49
To się nazywa cliffhanger ;]
m_m - 19 Czerwca 2014, 21:00
Popłakałem się małzonka zapytała czy się duszę
Zarąbiste
thinspoon - 19 Czerwca 2014, 21:15
Farin napisał/a | To się nazywa cliffhanger ;]
Obrazek |
Skurczybyk :/
dalambert - 19 Czerwca 2014, 22:51
Farin, przetłumacz to jeszcze na lidzki język, a będzie git
jewgienij - 20 Czerwca 2014, 20:15
Naprawdę nawet się nie domyślasz?
dalambert - 20 Czerwca 2014, 21:07
jewgienij, coś mu się / znaczy Martinowi/ czas kończy, że o cierpliwości czytelników nie wspomnę.
jewgienij - 20 Czerwca 2014, 22:10
Prawie
Wykoncypował najbardziej szokującą śmierć ze wszystkich, jakie kiedykolwiek wymyślił. Czyli własną.
Farin - 22 Czerwca 2014, 16:24
to po ostatnim odcinku dorzucę coś jeszcze
SPOILER!!!!
http://d3dsacqprgcsqh.clo...0Aw_700b_v1.jpg
jewgienij - 22 Czerwca 2014, 18:23
Ten motyw to chyba zapożyczył Martin z Pulp Fiction, gdzie chyba pierwszy raz w kinie mocny facet ( Travolta), daje się ubić ze spuszczonymi spodniami.
joe_cool - 4 Lipca 2014, 14:45
Gra o Tron i Mundial w jednym
Lowenna - 4 Lipca 2014, 17:22
joe_cool, świetne
dalambert - 4 Lipca 2014, 17:35
joe_cool, dzięk - śloczności
m_m - 2 Sierpnia 2014, 01:24
hehehehe
http://demotywatory.pl/4355701/Gra-o-Tron-vs-Psy
dalambert - 2 Sierpnia 2014, 08:54
m_m, uu,ha,ha,ha
jewgienij - 21 Sierpnia 2014, 12:18
W sumie przyłapałem się na tym, że już mnie nie obchodzi, co się dalej stanie, kiedy następny sezon.
Przez chwilę było to zabawne, ale to pompierskie rozdmuchanie sprawia wrażenie rozpaczliwej chęci stworzenia nowej epiki na marnym artystycznie materiale.
Fidel-F2 - 21 Sierpnia 2014, 13:45
hmmm, miałem tak przy drugim czy trzecim odcinku, no ale ja jestem Wielki Fidel
jewgienij - 21 Sierpnia 2014, 20:51
Trzy sezony -albo cztery - były OK.
Wiele scen już na pewno stało się klasyką gatunku.
Tyle że to w sumie głupiutka, wtórna historia i w pewnym momencie nudzi. Te królestwa zbudowano na piasku i długo nie ustoją.
Już co mieli na stole, wyłożyli. Wszystko inne jest karykaturą, zwłaszcza epatowanie przemocą.
Neverending story to coś dla nastolatków i pasjonatów.
Jak obejrzałeś trzy odcinki, to o czym mówisz?
dalambert - 22 Sierpnia 2014, 00:04
jewgienij napisał/a | wtórna historia i | moze i masz racje, ale podaj pierwowzór
bo tajie ględzenie 'wtórna historia' to tylko ględzenie,może Homer
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2014, 01:22
Mówię o tym, że po trzech odcinkach przyłapałem się na tym, że mnie to nie obchodzi. Z czym masz problem?
dalambert - 22 Sierpnia 2014, 11:12
Fidel-F2, w niczym! też mnie ta przydługa i rozwlekła ramota pana Martina niewiele bawi. Pytałem jewgienija, gdzie i jakie go "wtórności' gryzą i prosiłem o wskazanie "pierwowzorów'.
jewgienij - 22 Sierpnia 2014, 20:08
Dalambert, zluzuj, to było do mnie.
A chcesz pierwowzorów? Choćby "Królowie przeklęci", tak na pierwszy strzał.
merula - 24 Sierpnia 2014, 16:37
spodobało mi się i chyba pasuje do wątku.
errata: można uznać, że niesmaczne
dalambert - 24 Sierpnia 2014, 16:57
ej merula, marzenia dziewcząt sa gorące ...
Radomir - 24 Sierpnia 2014, 21:39
dalambert napisał/a | ej merula, marzenia dziewcząt sa gorące ... |
jewgienij - 24 Sierpnia 2014, 21:52
merula napisał/a | spodobało mi się i chyba pasuje do wątku.
|
wrzucam posta w spojler, bo treść nie nadaje sie dla wszystkich i należało by o nich zadbać. na przyszłość, jeśli tego typu treści będą publicznie eksponowane, będzie ostrzeżenie.
Homer - 25 Sierpnia 2014, 18:50
Bosch... trolle.
Czy naprawdę jeśli nie macie nic do powiedzenia musicie się i tak wypowiadać w każdym temacie?
Przecież jest tutaj mnóstwo innych miejsc, w których można nabijać licznik postów.
Miejcie na względzie, że niektórzy, przykładowo ja, nie mają ochoty czytywać mądrości o gorących dziurkach...
Krwawe Gody zgarnęły Hugo. Ciekawe jak z Emmy będzie. Ale nie wróżę sukcesu... zbyt mocna konkurencja. Poza tym, sezon 3 jako całość na to nie zasługuje...
|
|
|