To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Kruk Siwy - 18 Grudnia 2012, 15:26

a ilu dalambertów?
dalambert - 18 Grudnia 2012, 17:56

Ten to jest jedyny ;P:
Kruk Siwy - 18 Grudnia 2012, 17:58

Uff!
shenra - 18 Grudnia 2012, 18:09

Kruk Siwy, oddychamy :mrgreen:
ihan - 21 Grudnia 2012, 00:29

dalambert napisał/a
Może lepiej nie, wyobrażasz sobie 1111 aktywnych użyszkodników / w tym 1/4 fidele/ :shock:

Rewelacja, Fidel wychowujący metodami terapii szokowej Fidela. Poezja. :mrgreen: I krawatki, największy dział to "ale za co".

B.A.Urbański - 21 Grudnia 2012, 01:23

dalambert napisał/a
/ w tym 1/4 fidele/

Trzeba pamiętać, że część z nich to nawet fidelki :)
A od tego już tylko krok do fidelity ;)

Kyle Katarn - 21 Grudnia 2012, 13:36

No i znowu magiczny czas świąt Bożego Narodzenia. Święta podobno drugiego co do ważności w hierarchii po Wielkanocy, ale i tak dla większości ludzi ważniejsze niż Wielkanoc.

W sumie to ciekaw jestem, dlaczego mimo że o Bożym Narodzeniu powstało ogromnie dużo znanych filmów i piosenek, to o Wielkanocy nie powstały ani filmy, ani piosenki. A jeśli powstały, to nie znane. Skoro podobno to Wielkanoc jest ważniejsza.

dalambert - 21 Grudnia 2012, 13:55

Kyle Katarn napisał/a
to o Wielkanocy nie powstały ani filmy, ani piosenki. A jeśli powstały, to nie znane. Skoro podobno to Wielkanoc jest ważniejsza.

No. no, a o" Pasji "Gibsona to może słyszałeś, albo taką piosneczkę "Glory, glory Alleluja ".
Coś mi się widzi, że walnąłeś teze bez znajomości rzeczy ;P:

Kyle Katarn - 21 Grudnia 2012, 14:37

dalambert napisał/a
a o Pasji Gibsona to może słyszałeś

To jest nie o Wielkanocy, tylko o powodzie tego święta - samym zmartwychwstaniu. Wtedy znano tylko święto Paschy, nie malowano jajek.

Potrafisz wymienić sto filmów, których akcja dzieje się w Wielkanoc i w których Wielkanoc jest motywem przewodnim? Bo znanych filmów bożonarodzeniowych jest więcej niż sto.
dalambert napisał/a
albo taką piosneczkę Glory, glory Alleluja

Ta USAńska pieśń patriotyczna to piosenka o Wielkanocy? Jacy znani wykonawcy ją wykonywali? Np. Frank Sinatra, Bing Crosby, Louis Armstrong? Bo oni wykonywali m.in. Jingle Bells i White Christmas.

hijo - 21 Grudnia 2012, 19:42

Kyle Katarn, Boże narodzenie ma lepszy "klimat".
thinspoon - 21 Grudnia 2012, 20:12

Kyle Katarn napisał/a

Potrafisz wymienić sto filmów, których akcja dzieje się w Wielkanoc i w których Wielkanoc jest motywem przewodnim? Bo znanych filmów bożonarodzeniowych jest więcej niż sto.

Critters II. Jeszcze 99.

Fidel-F2 - 21 Grudnia 2012, 21:07

Kyle Katarn, a ty jedziesz setką tych bożonarodzeniowych, wiesz, kobyłka u płota itd
hijo - 21 Grudnia 2012, 21:24

Fidel-F2, tu się chyba tego setka znajdzie:
http://en.wikipedia.org/w...Christmas_films

hijo - 21 Grudnia 2012, 21:42

Fidel-F2, niezła różnica

Edit: gdzie zniknął post Fidela?

Fidel-F2 - 21 Grudnia 2012, 21:43

;P:
hijo - 21 Grudnia 2012, 21:47

http://en.wikipedia.org/w...t_around_Easter

To zniknął Fidel ;P:

ihan - 21 Grudnia 2012, 22:22

Easter Bunny, Kill Kill!, koniecznie muszę obejrzeć. I fascynujące, że ktoś wpadł na to, żeby zredagować takie hasło do wiki.
Kyle Katarn - 22 Grudnia 2012, 18:21

Cud na 34. ulicy, Cud w Nowym Jorku, To właśnie miłość, Żona pastora, Ekspres polarny, Kevin sam w domu, Kevin sam w Nowym Jorku, Prezent pod choinkę, Milion na Gwiazdkę, Artur ratuje Gwiazdkę, Najpiękniejsza Gwiazdka, Cztery Gwiazdki, To wspaniałe życie, Czekając na cud, Rudolf czerwononosy renifer, Rudolf czerwononosy renifer i wyspa zaginionych zabawek, Renifer świętego Mikołaja, Śnięty Mikołaj, Święty Mikołaj, Muskularny święty Mikołaj, Zły Mikołaj, Święty Mikołaj Junior, Przetrwać święta, Grinch: Świąt nie będzie, Pada Shrek, Osiem szalonych nocy, Szklana pułapka, Zimne dranie, Stalag 17, Powrót Batmana, Opowieść wigilijna (co najmniej siedem wersji), Nieznana opowieść wigilijna, Opowieść wigilijna Muppetów, Opowieść wigilijna Myszki Miki, Piękna i Bestia: zaczarowane święta, Święta Denisa Rozrabiaki, Epoka lodowcowa: mamucia gwiazdka, Życzenie wigilijne Richiego Richa, Ja cię kocham, a ty śpisz, Nieoczekiwana zmiana miejsc, Gospoda świąteczna, Kartka świąteczna, Odlotowy prezent gwiadkowy, Noc wigilijna, Czarne święta, Krwawe święta, W drodze do domu, Babcię przejechały renifery, Pingwiny z Madagaskaru: Misja świąteczna, Czarodziejskie święta Franklina, Boże Narodzenie, Kacper straszy w Boże Narodzenie, Cicha noc, śmierci noc, Czy św. Mikołaj się rozwodzi?, Córka Mikołaja, Dziewięć psów świętego Mikołaja, Gdzie jest święty Mikołaj, Gdzie jesteś święty Mikołaju?, W krzywym zwierciadle: Witaj, święty Mikołaju, Rok bez Mikołaja, Zawód święty Mikołaj, Świąteczna przygoda, Świąteczny bunt, Świąteczny więzień, Świąteczna gorączka, Świąteczna lawina.

Mało?
Chyba trudno będzie wymienić tyle samo tytułów filmów wielkanocnych.
hijo napisał/a
Boże narodzenie ma lepszy klimat.

Zgadzam się. Ma bogatszą symbolikę, dużo więcej związanych zwyczajów i jest uważane za bardziej rodzinne niż Wielkanoc.
To właśnie o Wigilii Czerwone Gitary nagrały piosenkę "Jest taki dzień".
To przed Wigilią w radiu puszcza sie "Kto wie, czy za rogiem..."
To o św. Mikołaju, a nie króliku wielkanocnym, śpiewa się rozpoznawalne w całym świecie Zachodu piosenki. O tym, jak Santa Claus przybywa do miasta (is coming to town).
George Michael śpiewa "Last Christmas", a nie "Last Easter".
Mariah Carey nagrała "All i want for Christmas is you", a nie "....for Easter...".
Mnóstwo piosenkarzy marzy o białych świętach, ale o Wielkanocy jakoś nie mają podobnych marzeń.

Jakbym miał wypisać wszystkie piosenki wigilijne/bożonarodzeniowe, to musiałbym pisać przez całe święta, jeśli nie dłużej.

ilcattivo13 - 22 Grudnia 2012, 18:22

IMDB wyrzuciło mi 175 (bodajże) wyników dla "Easter". Więc troszkę tego da się nazbierać :wink:
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2012, 18:26

Kyle Katarn, żartowałem
Iscariote - 23 Grudnia 2012, 14:05

Kyle Katarn, obczaj sobie Hank i Mike z 2008 żeby humor Ci się poprawił. :wink:
Fidel-F2 - 23 Grudnia 2012, 21:26

Iscariote napisał/a
Hank i Mike
w deseczkę film :P
LadyBlack - 10 Stycznia 2013, 00:32

Zadziwia mnie zjawisko pod tytułem Iselor :shock: łał! Ledwo się pojawił machnął postów 60. No, szacun, czy jak to tam się mówi ;P:
I avatar ma.
A ja tu z przyzwoitości jak nie mam co sensownego do mówienia, to nic nie mówię. I co? I nadal łysa jestem, ani Moniki mej zwyczajowej wstawić, ani co :|
Chyba zmienię taktykę :wink: :twisted:

Adon - 10 Stycznia 2013, 00:38

No, Monikę to byś mogła dać, Moniki nigdy za wiele. ;)
Rafał - 10 Stycznia 2013, 08:12

LadyBlack, a jaką Monikę?
Kruk Siwy - 10 Stycznia 2013, 08:16

Jest tylko jedna Rafał, tylko jedna!
Rafał - 10 Stycznia 2013, 08:54

Kruk Siwy, psst, ciągnę koleżankę za język, co by postów nabiła i do avatara się dochrapała, a wy mi tu taką dywersję uskuteczniacie, hm? :twisted: :wink:
Fidel-F2 - 10 Stycznia 2013, 08:59

i sami sobie nabijacie
Kruk Siwy - 10 Stycznia 2013, 09:00

Dobra, będziem ją ciągnąć obadwa.
thinspoon - 10 Stycznia 2013, 09:18

LadyBlack napisał/a
Zadziwia mnie zjawisko pod tytułem Iselor :shock: łał! Ledwo się pojawił machnął postów 60. No, szacun, czy jak to tam się mówi ;P:
I avatar ma.
A ja tu z przyzwoitości jak nie mam co sensownego do mówienia, to nic nie mówię. I co? I nadal łysa jestem, ani Moniki mej zwyczajowej wstawić, ani co :|
Chyba zmienię taktykę :wink: :twisted:

Z mojego punktu widzenia Iselor przynajmniej ożywił dogorywające podforum. No i jego posty zwykle zawierają nieco więcej treści niż "Dzień dobry." albo "Na zdrowie!" :wink:

Partner forum