Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Hubert - 29 Września 2009, 22:00
Witchma, jak RMW czy NS?
Poza tym Stephenson popada w gadulstwo czasem, a Robert nie
Witchma - 29 Września 2009, 22:04
Ale jakby było fajnie, gdybyśmy mieli do czytania objętościowo tyle utworów RMW, co NS... Ech...
Hubert - 29 Września 2009, 22:06
Witchma, wyluzuj. Robert zaczyna, a NS to stary pryk, który miał już czas natrzaskać sporo książek.
Nie wywieraj presji!
Agi - 29 Września 2009, 22:08
Sosnechristo napisał/a | Nie wywieraj presji! | Właśnie! Jeszcze nam się Autor zatnie...
Słowik - 5 Października 2009, 10:07
Dokonałem właściwego zakupu
Wysoki poziom merytoryczny, którego jestem pewien, dopełnia wysoki poziom wydawnictwa i za ten wybór już składam gratulacje
Niektóre książki Fabryki wyglądają przy tym niemalże jak tomiki poezji, jeśli chodzi o skład...
ilcattivo13 - 11 Października 2009, 13:14
Przez ostatnie lata myślałem, że w Polsce nie będziemy mieli autora piszącego w podobnym stylu i tak dobrze jak sam Gemmell. Zwłaszcza po śmierci Mistrza takie myśli często przychodziły. A teraz biorąc do ręki "Opowieści..." widzę, jak bardzo się myliłem
Mamy godnego następcę Gemmella i w dodatku pisze On po polsku!
Teraz czekam tylko na powieść, która dopełni formalności.
I jeszcze jedno, przy dobrym tłumaczeniu na angielski, "Opowieści..." są w stanie w następnym (no, może za dwa lata) roku dać RMW Snagę.
Witchma - 1 Listopada 2009, 19:07
Ekhem... może czas na jakieś wieści? Jak tam Północ-Południe?
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:33
Witchma napisał/a | Jak tam Północ-Południe? |
Ma się całkiem nieźle, dostępne jest w wielu księganiach, nie czytałaś?
Witchma - 1 Listopada 2009, 19:40
Ozzborn, oj tam, nie czepiaj się. Przecież wszyscy wiemy, że chodziło o "Wschód-Zachód". Geografia to nie jest moja mocna strona
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:54
Witchma napisał/a | Geografia to nie jest moja mocna strona |
Raczej: nie jesteś mocna w geografii stron
Witchma - 1 Listopada 2009, 19:55
Ozzborn, true true. A to tylko znaczy, że i mapka by się w drugim tomie przydała
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:57
Also true.
Robert MW - 2 Listopada 2009, 22:25
Mapki w II tomie nie będzie. Na pewno Gdybym miał jeszcze mapkę rysować, to bym sobie chyba resztki włosłow z głowy powyrywał.
Przez ostatnie dwa miesiące przekonałem się, że ząbkujące dziecko potrafi wywrócić każdy, najlepszy nawet plan do góry nogami. Ale i tak jestem w niezłym miejscu. Wschód skończony, pozostało mi tylko doszlifować parę scen, robota na najbliższe dni i wysłać, niech się Michał męczy, Zachód napisany w większości, tu i tam trzeba coś doszlifować, ale jeszcze co najmniej półtorej opowiadania przede mną, więc ze dwa miesiące, może ciut dłużej to potrwa, bo wiecie, zbliża się grudzień, święta, no i oczywiscie praca, dom, dzieci, żona (kolejnośc przypadkowa skarbie )
Przyznam się bez bicia, że w pewnym momencie pojawiło się zmęczenie materiału, do cholery ile można siedzieć w Meekhanie, więc napisałem coś w stylu HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA, więc pewnie stąd się wział dodatkowy poślizg, ale bez takiego odskoku nie napisałbym nawet połowy tego, co mam.
No wiec, na razie żyję, piszę, męczę się i nieźle bawię jednocześnie.
Przepraszam, że nie odpisuję na każdy post, ale czasu mało. Nie daję rady. I dzięki wszystkim, za słowa wsparcia.
Pozdrawiam
RMW
Witchma - 2 Listopada 2009, 22:28
Robert MW napisał/a | HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA |
A gdzie i kiedy będzie można tego twora przeczytać?
Robert MW - 2 Listopada 2009, 23:04
No cóż, tekst odleżał trochę, więc go doszlifuję w najbliższych dniach i zobaczymy. Nie lubię mówić hop, przed skokiem.
RMW
I dobranoc
Homer - 2 Listopada 2009, 23:06
Tylko się chłopie nie spiesz kosztem jakości!
Witchma - 2 Listopada 2009, 23:11
Robercie, dziękuję za odpowiedzi na pytania. Cieszę się, że prace trwają i na horyzoncie majaczy już ich koniec Homer oczywiście ma rację, lepiej poczekać te... no ze dwa dni dłużej, ale otrzymać lepszy produkt końcowy.
Mam nadzieję, że twór ujrzy światło dzienne wkrótce
Homer - 2 Listopada 2009, 23:12
Brzezińska wydała po 5 latach koniec... Martin też się nie spieszy.... (no tak tylko, że oni kończą-kontynuują opowieści )
Witchma - 2 Listopada 2009, 23:16
Homer, przerażasz mnie Jak możesz takie ohydne, wstrętne, niechlubne przykłady podsuwać autorowi PIĘĆ LAT Ty chcesz mnie zabić
Ozzborn - 3 Listopada 2009, 10:10
Robercie! Całkiem dobre wieści. Słuszny pomysł z przerywnikową Robert MW napisał/a | HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA |
Trzymam kciuki za szybką publikację!
Rafał - 3 Listopada 2009, 22:13
HAKENKEUTZINHIMMELALLELUJA!!!
ilcattivo13 - 3 Listopada 2009, 22:22
Rafał napisał/a | HAKENKEUTZINHIMMELALLELUJA!!! |
prawie gada, dać mu wódki!
Robercie, oby jak najmniej Cię rozpraszało
Virgo C. - 4 Listopada 2009, 10:47
@Witchma
Ale jak po tych pięciu latach książka będzie smakować. A i przed jej czytaniem przypomnisz sobie smak północy-południa
aniol - 4 Listopada 2009, 13:29
acha, czyli sprawe wschodu i zachodu mamy wyjasniona
a co z centrum?
ze o polnocnym wschodzie nie wspomne
a na powaznie czy na tomie wschod - zachod historie meekhanskie zostana zakonczone, czy tez dajesz sobie Robercie jakas furtke na ewentualne dalsze ciagi?
Ozzborn - 4 Listopada 2009, 13:33
Nie no kochaaany Robert już wspominał, że to na razie ino przygrywka do powieści... albo i trylogii... sagi nawet. Czego sobie i Państwu życzę
mawete - 4 Listopada 2009, 13:35
Ozzborn: wzajemnie
Witchma - 4 Listopada 2009, 13:43
Virgo C. napisał/a | Ale jak po tych pięciu latach książka będzie smakować. |
Virgo C., ja Cię lubię, ale nawet braterstwo w Morrowindzie ma swoje granice!
gorat - 4 Listopada 2009, 22:54
Lampa puściła recenzję pióra Malinowskiego, dobrą na ochłodę
Ozzborn - 5 Listopada 2009, 09:10
link?
Słowik - 5 Listopada 2009, 09:54
www.kiosk.poleczkazgazetami.naszemiasto.pl
|
|
|