To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

Hubert - 29 Wrzeœśnia 2009, 22:00

Witchma, jak RMW czy NS? :mrgreen:

Poza tym Stephenson popada w gadulstwo czasem, a Robert nie ;)

Witchma - 29 Wrzeœśnia 2009, 22:04

Ale jakby było fajnie, gdybyśmy mieli do czytania objętościowo tyle utworów RMW, co NS... Ech...
Hubert - 29 Wrzeœśnia 2009, 22:06

Witchma, wyluzuj. Robert zaczyna, a NS to stary pryk, który miał już czas natrzaskać sporo książek.
Nie wywieraj presji! :wink:

Agi - 29 Wrzeœśnia 2009, 22:08

Sosnechristo napisał/a
Nie wywieraj presji! :wink:
Właśnie! Jeszcze nam się Autor zatnie...
Słowik - 5 Października 2009, 10:07

Dokonałem właściwego zakupu :D
Wysoki poziom merytoryczny, którego jestem pewien, dopełnia wysoki poziom wydawnictwa i za ten wybór już składam gratulacje :)

Niektóre książki Fabryki wyglądają przy tym niemalże jak tomiki poezji, jeśli chodzi o skład...

ilcattivo13 - 11 Października 2009, 13:14

Przez ostatnie lata myślałem, że w Polsce nie będziemy mieli autora piszącego w podobnym stylu i tak dobrze jak sam Gemmell. Zwłaszcza po śmierci Mistrza takie myśli często przychodziły. A teraz biorąc do ręki "Opowieści..." widzę, jak bardzo się myliłem :D
Mamy godnego następcę Gemmella i w dodatku pisze On po polsku!

Teraz czekam tylko na powieść, która dopełni formalności.

I jeszcze jedno, przy dobrym tłumaczeniu na angielski, "Opowieści..." są w stanie w następnym (no, może za dwa lata) roku dać RMW Snagę.

Witchma - 1 Listopada 2009, 19:07

Ekhem... może czas na jakieś wieści? Jak tam Północ-Południe?
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:33

Witchma napisał/a
Jak tam Północ-Południe?

Ma się całkiem nieźle, dostępne jest w wielu księganiach, nie czytałaś? :twisted: ;P:

Witchma - 1 Listopada 2009, 19:40

Ozzborn, oj tam, nie czepiaj się. Przecież wszyscy wiemy, że chodziło o "Wschód-Zachód". Geografia to nie jest moja mocna strona ;)
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:54

Witchma napisał/a
Geografia to nie jest moja mocna strona

Raczej: nie jesteś mocna w geografii stron :wink:

Witchma - 1 Listopada 2009, 19:55

Ozzborn, true true. A to tylko znaczy, że i mapka by się w drugim tomie przydała ;P:
Ozzborn - 1 Listopada 2009, 19:57

Also true. :mrgreen:
Robert MW - 2 Listopada 2009, 22:25

Mapki w II tomie nie będzie. Na pewno :mrgreen: Gdybym miał jeszcze mapkę rysować, to bym sobie chyba resztki włosłow z głowy powyrywał. ;P:
Przez ostatnie dwa miesiące przekonałem się, że ząbkujące dziecko potrafi wywrócić każdy, najlepszy nawet plan do góry nogami. Ale i tak jestem w niezłym miejscu. Wschód skończony, pozostało mi tylko doszlifować parę scen, robota na najbliższe dni i wysłać, niech się Michał męczy, Zachód napisany w większości, tu i tam trzeba coś doszlifować, ale jeszcze co najmniej półtorej opowiadania przede mną, więc ze dwa miesiące, może ciut dłużej to potrwa, bo wiecie, zbliża się grudzień, święta, no i oczywiscie praca, dom, dzieci, żona (kolejnośc przypadkowa skarbie :mrgreen: )
Przyznam się bez bicia, że w pewnym momencie pojawiło się zmęczenie materiału, do cholery ile można siedzieć w Meekhanie, więc napisałem coś w stylu HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA, więc pewnie stąd się wział dodatkowy poślizg, ale bez takiego odskoku nie napisałbym nawet połowy tego, co mam.
No wiec, na razie żyję, piszę, męczę się i nieźle bawię jednocześnie.
Przepraszam, że nie odpisuję na każdy post, ale czasu mało. Nie daję rady. I dzięki wszystkim, za słowa wsparcia.
Pozdrawiam
RMW

Witchma - 2 Listopada 2009, 22:28

Robert MW napisał/a
HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA

A gdzie i kiedy będzie można tego twora przeczytać?

Robert MW - 2 Listopada 2009, 23:04

No cóż, tekst odleżał trochę, więc go doszlifuję w najbliższych dniach i zobaczymy. Nie lubię mówić hop, przed skokiem.
RMW
I dobranoc :D

Homer - 2 Listopada 2009, 23:06

Tylko się chłopie nie spiesz kosztem jakości! :wink:
Witchma - 2 Listopada 2009, 23:11

Robercie, dziękuję za odpowiedzi na pytania. Cieszę się, że prace trwają i na horyzoncie majaczy już ich koniec :) Homer oczywiście ma rację, lepiej poczekać te... no ze dwa dni dłużej, ale otrzymać lepszy produkt końcowy.

Mam nadzieję, że twór ujrzy światło dzienne wkrótce :)

Homer - 2 Listopada 2009, 23:12

Brzezińska wydała po 5 latach koniec... Martin też się nie spieszy.... (no tak tylko, że oni kończą-kontynuują opowieści :D )
Witchma - 2 Listopada 2009, 23:16

Homer, przerażasz mnie :shock: Jak możesz takie ohydne, wstrętne, niechlubne przykłady podsuwać autorowi :?: PIĘĆ LAT :?: :!: Ty chcesz mnie zabić :!:
Ozzborn - 3 Listopada 2009, 10:10

Robercie! Całkiem dobre wieści. :mrgreen: Słuszny pomysł z przerywnikową
Robert MW napisał/a
HEROICSCIENCECYBERPUNKSPACEFICTIONMILITARYFANTASYOPERA

Trzymam kciuki za szybką publikację!

Rafał - 3 Listopada 2009, 22:13

HAKENKEUTZINHIMMELALLELUJA!!!
ilcattivo13 - 3 Listopada 2009, 22:22

Rafał napisał/a
HAKENKEUTZINHIMMELALLELUJA!!!

prawie gada, dać mu wódki! ;P:

Robercie, oby jak najmniej Cię rozpraszało :D

Virgo C. - 4 Listopada 2009, 10:47

@Witchma
Ale jak po tych pięciu latach książka będzie smakować. A i przed jej czytaniem przypomnisz sobie smak północy-południa :wink:

aniol - 4 Listopada 2009, 13:29

acha, czyli sprawe wschodu i zachodu mamy wyjasniona
a co z centrum?
ze o polnocnym wschodzie nie wspomne :wink:

a na powaznie czy na tomie wschod - zachod historie meekhanskie zostana zakonczone, czy tez dajesz sobie Robercie jakas furtke na ewentualne dalsze ciagi?

Ozzborn - 4 Listopada 2009, 13:33

Nie no kochaaany Robert już wspominał, że to na razie ino przygrywka do powieści... albo i trylogii... sagi nawet. :mrgreen: Czego sobie i Państwu życzę :mrgreen:
mawete - 4 Listopada 2009, 13:35

Ozzborn: wzajemnie :D
Witchma - 4 Listopada 2009, 13:43

Virgo C. napisał/a
Ale jak po tych pięciu latach książka będzie smakować.

Virgo C., ja Cię lubię, ale nawet braterstwo w Morrowindzie ma swoje granice!

gorat - 4 Listopada 2009, 22:54

Lampa puściła recenzję pióra Malinowskiego, dobrą na ochłodę ;)
Ozzborn - 5 Listopada 2009, 09:10

link?
Słowik - 5 Listopada 2009, 09:54

www.kiosk.poleczkazgazetami.naszemiasto.pl

Partner forum