To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Nadsyłanie Prac

Ziuta - 24 Lipca 2006, 21:23

Jak podpiszesz "Sapkowski", to szefu przyjmie nawet elaborat pisany kredką do oczu na tekturowych talerzach :)
NURS - 24 Lipca 2006, 22:53

Akurat, pan mnie pomyliłeś z innym redachtorem. :-)
Był juz ktoś, kto napisał, żeby do mnie wysyłać, bo ja wszystko przyjmę, nawet na tekście nadesłanym znalazłem taki dopisek :-)

Kaxi - 27 Lipca 2006, 20:36

Okay, stało się. Kilka chwil temu posłałem swoje opko do SFFH. 8) Podobno do trzech razy sztuka, a to dopiero drugie podejście, ale.. :oops: Pozostaje czekać :mrgreen:
Rheged - 1 Sierpnia 2006, 14:03

No ja posłałem całkiem niedawno. Liczę po cichu, że się uda ;) . W każdym razie bardzo bym chciał, ale zobaczymy jak będzie :)
Nyala - 5 Wrzeœśnia 2006, 18:37

Jak będą dobre, to wszystko się uda. :) Ja jeszcze nie dojrzałam do takiej decyzji. :P
Kaxi - 5 Wrzeœśnia 2006, 22:21

Oprócz dobrego textu trzeba mieć jeszcze szczęście, by obok nie leżały lepsze :lol:
NURS - 5 Wrzeœśnia 2006, 23:46

Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów...
Nyala - 6 Wrzeœśnia 2006, 17:22

NURSie, podnosisz nas na duchu, że dobre opko ma teraz większe szanse? ;)
dzejes - 6 Wrzeœśnia 2006, 17:30

Cytat
NURS:Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów...

...co za cara.. Panie, wtedy to nawet deszcz nie padał!

Kaxi - 9 Wrzeœśnia 2006, 17:41

Nyala napisał/a
NURSie, podnosisz nas na duchu, że dobre opko ma teraz większe szanse? ;)

Albo daje do zrozumienia, że nasze texty są właśnie tymi "nie tak dobrymi" :wink:

Nyala - 9 Wrzeœśnia 2006, 22:58

Kaxi, myślisz, że NURS byłby skłonny tak po prostu złamać ducha w forumowiczach? :P Nie posądzam go o aż tak definitywny brak serca. ;)
gorat - 10 Wrzeœśnia 2006, 12:44

Ależ spójrzcie, ilu forumowiczów ostatnio nie tylko debiutuje, ale i jest regularnie publikowanych ;)
Kaxi - 10 Wrzeœśnia 2006, 17:12

Ale czy to forumowicze publikują, czy publikujący forumingują? :P

Nyala, no nie wiem :wink: Długoletnie obcowanie z ludźmi, którzy są święcie przekonani, że pobili samego Tolkiena może rodzić różne patologie :mrgreen:

Nyala - 10 Wrzeœśnia 2006, 23:00

Gosh, jesteśmy już na etapie patologii? :mrgreen: Niech no tylko NURS tu zajrzy... :roll:
gorat - 10 Wrzeœśnia 2006, 23:07

Mógłby ktoś wskazać, gdzie ta patologia - może ze mną coś nie tak? :mrgreen:
NURS - 10 Wrzeœśnia 2006, 23:09

zajrzałem.
w kwestii formalnej, to chyba jest tak, że piszący forumują nie odwrotnie, nie wyszukuje tekstów podpisanych znanymi mi nazwiskami, myślę, że ludzie, którzy wyrózniają się, próbuja pisac, trafiają tez na fora i tak jest sprzężenie zwrotne.

Anonymous - 12 Wrzeœśnia 2006, 20:06

Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza. :)

Gatunek: s-f, "rosyjski" cyberpunk

Słowa klucze: inżynieria genetyczna, morderstwa, spiski, Pierestrojka, Kałasznikow, wódka.

NURS napisał/a

To może moje ma szansę się przebić. :mrgreen: ;)

Dabliu - 12 Wrzeœśnia 2006, 21:16

Żerań napisał/a

Gatunek: s-f, rosyjski cyberpunk

Słowa klucze: inżynieria genetyczna, morderstwa, spiski, Pierestrojka, Kałasznikow, wódka.

NURS napisał/a

To może moje ma szansę się przebić. :mrgreen: ;)

Na pewno wygrasz Nautilusa i Zajdla :wink:

NURS - 12 Wrzeœśnia 2006, 21:26

A toś mnie zaciekawił. Na razie nic nie przyszło :-)
Anonymous - 12 Wrzeœśnia 2006, 22:11

O_O Jak to nie przyszło? Wysyłałem parę dni temu O_O.

Sprawdź :"Nowa Rewolucja". Jak nie ma, to poślę jeszcze raz. Opko krótkie, raptem na trzydzieści parę tysięcy znaków, ale od czegoś trza zacząć, no nie?:-)

NURS - 12 Wrzeœśnia 2006, 23:36

ładne mi parę dni, w sierpniu wysłałeś :-)
elam - 13 Wrzeœśnia 2006, 00:12

gorat: kojarze GGG (ale to nie do konca prawdziwy debiut) i Age, ktos jeszcze?
Czarny - 13 Wrzeœśnia 2006, 07:01

Była chyba jeszcze Mara i savikol i chyba jeszcze ktoś.
savikol - 13 Wrzeœśnia 2006, 07:46

Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza.

Gatunek: s-f, "rosyjski" cyberpunk

NURS napisał/a

To może moje ma szansę się przebić.

Na pewno wygrasz Nautilusa i Zajdla

Historia zna takie przypadki. Pierwsze opowiadanie i srrru – Zajdel! Białołęcka i Brzezińska (chyba też Wojtek Świdziniewski, ale nie wiem czy mi się coś nie chrzani). W jakimś wywiadzie z Białołęcką, czytałem, że ten Zajdel na początku pisarskiej kariery to był spory kłopot. Wszyscy oczekiwali, że kolejne teksty muszą być lepsze, a z tym był problem. Kryzys Pierwszego Dzieła, czy jakoś tak to się nazywa.
Z drugiej strony marne szanse, by opowiadanie na 30K znaków się przebiło i zapadło w czytelniczą pamięć. W tak krótkiej formie trudno się pisarzowi rozkręcić, chyba, że naprawdę świetnie posługuje się słowem, ale to już inna historia.

Cytat
Była chyba jeszcze Mara i savikol i chyba jeszcze ktoś.

Tak jest! Mara była w 8 numerze, a ja w 9. NURS chętnie publikuje debiutantów, sam wielokrotnie o tym mówił. W każdym numerze trafia się debiutancki tekst, raz lepszy, raz gorszy. Życzę powodzenia początkującym!

Anonymous - 13 Wrzeœśnia 2006, 11:03

NURS napisał/a
ładne mi parę dni, w sierpniu wysłałeś :-)

O_O W sierpniu? Jak ten czas szybko leci...
Życzę zatem, NURSIe, miłego czytania. :-) (to wcale nie jest przymuszanie do szybkiej odpowiedzi :twisted: )

savikol napisał/a
Z drugiej strony marne szanse, by opowiadanie na 30K znaków się przebiło i zapadło w czytelniczą pamięć. W tak krótkiej formie trudno się pisarzowi rozkręcić, chyba, że naprawdę świetnie posługuje się słowem, ale to już inna historia.

Geez, ja chcę żeby mnie po prostu wydrukowano! O Zajdlu pogadamy za jakieś dwa lata. :wink: Chociaż, odebrać Zajdla w rodzinnej Warszawie <rozmarzony>. Ehh. Jakby osiemnastolatek dostał Zajdla za debiut, to dopiero byłoby coś! Nawet Dukajowi się nie udało... :roll:

Hitokiri - 13 Wrzeœśnia 2006, 11:16

Żerań, cierpliwości ;D
Gustaw G.Garuga - 13 Wrzeœśnia 2006, 11:46

Ja się cieszę, że za moich nastoletnich czasów wysyłało się jeszcze maszynopisy pocztą zwykłą - mogę mieć nadzieję, że zaginęły po drodze i żaden redaktor ich nie widział :mrgreen:
Kaxi - 13 Wrzeœśnia 2006, 11:51

Marzenia to ważna rzecz. Motywują do działania 8) Ale zanim Zajdel, muszą cię wydrukować, a to jets trudne, bo wcześniej muszą cię przeczytać, a to trochę potrwa. Więc cierpliwość się przyda. :mrgreen:
Nivak - 13 Wrzeœśnia 2006, 13:00

Żerań
Cytat

Gatunek: s-f, rosyjski cyberpunk

Ale mam nadzieję, że tym razem przeczytałeś opko przed wysłaniem ;) I to tak dokładnie :)
gorat - 13 Wrzeœśnia 2006, 13:07

Hitokiri Battosai dobrze mówi :) To samo GGG - czyżbyś już wtedy wysyłał? :shock: :twisted:
Żerań: w tym roku Zajdla sobie odpuść - o tym, że Polcon wraca do Warszawy, bedziesz uprzedzony na dwa lata przed :P Będziesz mógł się lepiej przygotować, także psychicznie :twisted:

Partner forum