Do redakcji - Nadsyłanie Prac
Ziuta - 24 Lipca 2006, 21:23
Jak podpiszesz "Sapkowski", to szefu przyjmie nawet elaborat pisany kredką do oczu na tekturowych talerzach
NURS - 24 Lipca 2006, 22:53
Akurat, pan mnie pomyliłeś z innym redachtorem.
Był juz ktoś, kto napisał, żeby do mnie wysyłać, bo ja wszystko przyjmę, nawet na tekście nadesłanym znalazłem taki dopisek
Kaxi - 27 Lipca 2006, 20:36
Okay, stało się. Kilka chwil temu posłałem swoje opko do SFFH. Podobno do trzech razy sztuka, a to dopiero drugie podejście, ale.. Pozostaje czekać
Rheged - 1 Sierpnia 2006, 14:03
No ja posłałem całkiem niedawno. Liczę po cichu, że się uda . W każdym razie bardzo bym chciał, ale zobaczymy jak będzie
Nyala - 5 Września 2006, 18:37
Jak będą dobre, to wszystko się uda. Ja jeszcze nie dojrzałam do takiej decyzji.
Kaxi - 5 Września 2006, 22:21
Oprócz dobrego textu trzeba mieć jeszcze szczęście, by obok nie leżały lepsze
NURS - 5 Września 2006, 23:46
Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów...
Nyala - 6 Września 2006, 17:22
NURSie, podnosisz nas na duchu, że dobre opko ma teraz większe szanse?
dzejes - 6 Września 2006, 17:30
Cytat | NURS:Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów... |
...co za cara.. Panie, wtedy to nawet deszcz nie padał!
Kaxi - 9 Września 2006, 17:41
Nyala napisał/a | NURSie, podnosisz nas na duchu, że dobre opko ma teraz większe szanse? |
Albo daje do zrozumienia, że nasze texty są właśnie tymi "nie tak dobrymi"
Nyala - 9 Września 2006, 22:58
Kaxi, myślisz, że NURS byłby skłonny tak po prostu złamać ducha w forumowiczach? Nie posądzam go o aż tak definitywny brak serca.
gorat - 10 Września 2006, 12:44
Ależ spójrzcie, ilu forumowiczów ostatnio nie tylko debiutuje, ale i jest regularnie publikowanych
Kaxi - 10 Września 2006, 17:12
Ale czy to forumowicze publikują, czy publikujący forumingują?
Nyala, no nie wiem Długoletnie obcowanie z ludźmi, którzy są święcie przekonani, że pobili samego Tolkiena może rodzić różne patologie
Nyala - 10 Września 2006, 23:00
Gosh, jesteśmy już na etapie patologii? Niech no tylko NURS tu zajrzy...
gorat - 10 Września 2006, 23:07
Mógłby ktoś wskazać, gdzie ta patologia - może ze mną coś nie tak?
NURS - 10 Września 2006, 23:09
zajrzałem.
w kwestii formalnej, to chyba jest tak, że piszący forumują nie odwrotnie, nie wyszukuje tekstów podpisanych znanymi mi nazwiskami, myślę, że ludzie, którzy wyrózniają się, próbuja pisac, trafiają tez na fora i tak jest sprzężenie zwrotne.
Anonymous - 12 Września 2006, 20:06
Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza.
Gatunek: s-f, "rosyjski" cyberpunk
Słowa klucze: inżynieria genetyczna, morderstwa, spiski, Pierestrojka, Kałasznikow, wódka.
NURS napisał/a | Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów... |
To może moje ma szansę się przebić.
Dabliu - 12 Września 2006, 21:16
Żerań napisał/a | Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza.
Gatunek: s-f, rosyjski cyberpunk
Słowa klucze: inżynieria genetyczna, morderstwa, spiski, Pierestrojka, Kałasznikow, wódka.
NURS napisał/a | Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów... |
To może moje ma szansę się przebić. |
Na pewno wygrasz Nautilusa i Zajdla
NURS - 12 Września 2006, 21:26
A toś mnie zaciekawił. Na razie nic nie przyszło
Anonymous - 12 Września 2006, 22:11
O_O Jak to nie przyszło? Wysyłałem parę dni temu O_O.
Sprawdź :"Nowa Rewolucja". Jak nie ma, to poślę jeszcze raz. Opko krótkie, raptem na trzydzieści parę tysięcy znaków, ale od czegoś trza zacząć, no nie?:-)
NURS - 12 Września 2006, 23:36
ładne mi parę dni, w sierpniu wysłałeś
elam - 13 Września 2006, 00:12
gorat: kojarze GGG (ale to nie do konca prawdziwy debiut) i Age, ktos jeszcze?
Czarny - 13 Września 2006, 07:01
Była chyba jeszcze Mara i savikol i chyba jeszcze ktoś.
savikol - 13 Września 2006, 07:46
Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza.
Gatunek: s-f, "rosyjski" cyberpunk
NURS napisał/a | Teraz nie ma już tylu dobrych debiutów...
To może moje ma szansę się przebić.
Na pewno wygrasz Nautilusa i Zajdla |
Historia zna takie przypadki. Pierwsze opowiadanie i srrru – Zajdel! Białołęcka i Brzezińska (chyba też Wojtek Świdziniewski, ale nie wiem czy mi się coś nie chrzani). W jakimś wywiadzie z Białołęcką, czytałem, że ten Zajdel na początku pisarskiej kariery to był spory kłopot. Wszyscy oczekiwali, że kolejne teksty muszą być lepsze, a z tym był problem. Kryzys Pierwszego Dzieła, czy jakoś tak to się nazywa.
Z drugiej strony marne szanse, by opowiadanie na 30K znaków się przebiło i zapadło w czytelniczą pamięć. W tak krótkiej formie trudno się pisarzowi rozkręcić, chyba, że naprawdę świetnie posługuje się słowem, ale to już inna historia.
Cytat | Była chyba jeszcze Mara i savikol i chyba jeszcze ktoś. |
Tak jest! Mara była w 8 numerze, a ja w 9. NURS chętnie publikuje debiutantów, sam wielokrotnie o tym mówił. W każdym numerze trafia się debiutancki tekst, raz lepszy, raz gorszy. Życzę powodzenia początkującym!
Anonymous - 13 Września 2006, 11:03
NURS napisał/a | ładne mi parę dni, w sierpniu wysłałeś |
O_O W sierpniu? Jak ten czas szybko leci...
Życzę zatem, NURSIe, miłego czytania. (to wcale nie jest przymuszanie do szybkiej odpowiedzi )
savikol napisał/a | Z drugiej strony marne szanse, by opowiadanie na 30K znaków się przebiło i zapadło w czytelniczą pamięć. W tak krótkiej formie trudno się pisarzowi rozkręcić, chyba, że naprawdę świetnie posługuje się słowem, ale to już inna historia. |
Geez, ja chcę żeby mnie po prostu wydrukowano! O Zajdlu pogadamy za jakieś dwa lata. Chociaż, odebrać Zajdla w rodzinnej Warszawie <rozmarzony>. Ehh. Jakby osiemnastolatek dostał Zajdla za debiut, to dopiero byłoby coś! Nawet Dukajowi się nie udało...
Hitokiri - 13 Września 2006, 11:16
Żerań, cierpliwości ;D
Gustaw G.Garuga - 13 Września 2006, 11:46
Ja się cieszę, że za moich nastoletnich czasów wysyłało się jeszcze maszynopisy pocztą zwykłą - mogę mieć nadzieję, że zaginęły po drodze i żaden redaktor ich nie widział
Kaxi - 13 Września 2006, 11:51
Marzenia to ważna rzecz. Motywują do działania Ale zanim Zajdel, muszą cię wydrukować, a to jets trudne, bo wcześniej muszą cię przeczytać, a to trochę potrwa. Więc cierpliwość się przyda.
Nivak - 13 Września 2006, 13:00
ŻerańCytat | Stało się! Do SF+literki poszło moje opowiadanie. We'll see. Na razie cisza.
Gatunek: s-f, rosyjski cyberpunk
Słowa klucze: inżynieria genetyczna, morderstwa, spiski, Pierestrojka, Kałasznikow, wódka. | Ale mam nadzieję, że tym razem przeczytałeś opko przed wysłaniem I to tak dokładnie
gorat - 13 Września 2006, 13:07
Hitokiri Battosai dobrze mówi To samo GGG - czyżbyś już wtedy wysyłał?
Żerań: w tym roku Zajdla sobie odpuść - o tym, że Polcon wraca do Warszawy, bedziesz uprzedzony na dwa lata przed Będziesz mógł się lepiej przygotować, także psychicznie
|
|
|