To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas śmieszy?

Sauron - 3 Listopada 2010, 15:48

:mrgreen:
shenra - 3 Listopada 2010, 21:49

Nie wiem, co dzisiaj w necie rozpylali, ale działa. Leżę i kwiczę. :mrgreen: :mrgreen:
Matrim - 3 Listopada 2010, 22:25

Dziś w gazecie:

Godzilla - 3 Listopada 2010, 22:38

Osiedle norników funkcjonuje dalej w najlepsze. Dziś widać było, jak kopią norki, aż fontanny ziemi fruwają.
Kai - 4 Listopada 2010, 20:05

Godzilla, po dzisiejszym dniu przeczytałam "nocników" i dłuuuugo myślałam, co możesz mieć na myśli :mrgreen:
Godzilla - 4 Listopada 2010, 20:18

:mrgreen: Kai, niewiele mi brakuje do takiego stanu, naprawdę.
A gryzonie nadal budują intensywnie. Rano widziałam takie małe szare, jak poprawiało ścieżkę.

Kai - 4 Listopada 2010, 20:46

http://www.se.pl/wydarzen...ika_158889.html

Umieram :) Połowa z tych imion to po prostu zagraniczne wersje rodzimych. Nie ma jak pompa... :D

Godzilla - 4 Listopada 2010, 20:50

Jakich imion?
Sauron - 4 Listopada 2010, 20:51

właśnie, jakich?
Kai - 4 Listopada 2010, 20:53

Przepraszam, jednym okiem oglądałam mecz, pomyliłam tagi :oops: Już jest ok.

Właściwie mogłam dać dziecku na imię Tuomas :P Pfff.

Sauron - 4 Listopada 2010, 20:57

ech, mi rodzice dali na drugie Bogumiła :roll: nie cierpię tego imienia. W dodatku dzisiaj na hiszpańskim mieliśmy zastępstwo i oczywiście nauczycielka musiała czytać oba imiona... ale jak tylko skończyła czytać "Joanna", krzyknęłam, że jestem i chyba się skapnęła bo dokończyła znacznie ciszej.
Moja znajoma z kolei uwielbia imię Dziadumiła.

Kai - 4 Listopada 2010, 21:03

Sauron napisał/a
Moja znajoma z kolei uwielbia imię Dziadumiła.
A jest takie? :shock: Lubię ładnie brzmiące imiona, ale skrzywdzić dziecko na całe życie jakimś imieniem z serialu... No dobra, mój ulubiony (wówczas) bohater miał na imię Joffrey, czyli Gotfryd, chyba by mnie dzieciak zamordował...

Aleksandra Barbara to przy tym lajcik. A tak kiedyś nie lubiłam swojego imienia, teraz wręcz przeciwnie, uważam, że ma charakter.

Wśród znajomych mam najwięcej Tomaszów i Rafałów (właściwie 90%).

Witchma - 4 Listopada 2010, 21:05

A mnie nigdy nikt nie chciał uwierzyć, że mam tylko jedno imię, w szkole przy wypełnianiu świadectw zawsze się kilka razy upewniali. To naprawdę aż tak egzotyczne? :D
Sauron - 4 Listopada 2010, 21:07

U mnie mniej więcej połowa rocznika ma jedno imię i nikt się nie dziwi.
Ech, a jak będzie bierzmowanie, to i wszyscy zaczną sobie dopisywać na nk i robić z tego wielki szpan :roll:

Godzilla - 4 Listopada 2010, 21:08

Najdziwaczniejsze zestawienie jakie znam, to chyba mogę na PW podać, bo ta osoba jak sądzę nadal żyje i ma się nieźle i byłoby jej przykro. Ale rodzice urządzili ją że hej :?
Kai - 4 Listopada 2010, 21:51

Godzilla, dawaj :D
Sauron - 8 Listopada 2010, 21:37

uczę się słówek na angielski z syntezatorem mowy, w dodatku wersją demo... jak wybieram język angielski, to czyta mi tłumaczenie polskie "pozałwolić sołbię na kupnoł człegłośł" :mrgreen:
jak wezmę polski, to czyta mi wszystko po angielsku tak jak się pisze, a że mam wersję demo, zamienia mi u na o, więc mam na przykład "otknąć w korko" :D

ketyow - 9 Listopada 2010, 18:22

"Piękna foteczka, nic się nie zmieniłaś"

Przy zdjęciach, które mają po 3 lata...

hrabek - 10 Listopada 2010, 13:46

Witchma napisał/a
A mnie nigdy nikt nie chciał uwierzyć, że mam tylko jedno imię, w szkole przy wypełnianiu świadectw zawsze się kilka razy upewniali. To naprawdę aż tak egzotyczne? :D

Też mam jedno i bardzo sobie chwalę. Tak też miał mieć mój syn (w sensie, że nie tak samo, ale też tylko jedno). Tymczasem wystarczyła minuta nieuwagi w szpitalu i oczywiście położna zapytała o imię, jak akurat wyszedłem na chwilę i teraz syn ma dwa. Do dzisiaj mnie to wkurza.

Godzilla - 10 Listopada 2010, 14:11

Tak sobie przejrzałam ten link do najczęstszych i najrzadszych imion. Znałam ze słyszenia jedną Ines (nie Innes!). W zestawieniu z bardzo prozaicznie, wręcz wiejsko brzmiącym nazwiskiem, wyglądało fatalnie. Czy miała drugie, nie wiem (a jeżeli tak, to jakie :? ) Ludzie czasami nie mają za grosz wyobraźni.
ketyow - 10 Listopada 2010, 14:21

http://forum.gazeta.pl/fo...e_w_Polsce.html

Moje drugie jest tak rzadkie, że nie ma go ani na liście najrzadszych, ani w kalendarzu ;P:

Agi - 10 Listopada 2010, 14:25

A jak Ci dali na drugie?
Bo mnie Anna

Godzilla - 10 Listopada 2010, 14:26

Znałam jednego Hieronima, ale to było drugie imię, jednego Justyna, i był chłopak, na którego wszyscy wołali Telesfor, ale nie wiem czy to było imię czy tylko pseudonim. Słyszałam o jednym takim, który nazywał się całkiem normalnie, ale ledwo-ledwo został wybroniony przed Onufrym.

Edit: a ja mam Zofia.

ketyow - 10 Listopada 2010, 14:27

Spoiler:

Matrim - 10 Listopada 2010, 14:28

Godzilla napisał/a
W zestawieniu z bardzo prozaicznie, wręcz wiejsko brzmiącym nazwiskiem, wyglądało fatalnie.

Mnie się w takim kontekście wbiło gdzieś zasłyszane "Aleksis Sieczka". Moc Dynastii była niezmierzona ;)

Agi - 10 Listopada 2010, 14:28

ketyow, całkiem fajne imię. :)
Z wróżką się kojarzy.

Witchma - 10 Listopada 2010, 14:29

Agi napisał/a
Bo mnie Anna

Agi, to pięknie Ci dali :)

ketyow - 10 Listopada 2010, 14:30

Witchma, błagam Cię, popraw quote'a :mrgreen:
Agi - 10 Listopada 2010, 14:30

Matrim napisał/a
Mnie się w takim kontekście wbiło gdzieś zasłyszane Aleksis Sieczka. Moc Dynastii była niezmierzona ;)

Izaury też po Polsce biegają :mrgreen:

Witchma - 10 Listopada 2010, 14:30

ketyow, przepraszam :)

Partner forum