Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Pako - 16 Czerwca 2009, 20:48
No dobra, ale próbowałes może na innej przeglądarce? Odpal Internet Explorera i zobacz czy na nim zadziała. Albo na Operze, byle na czymś innym.
Dziwne, żeby się tak wieszało nagle, jeśli kodeki są ok, a wnioskuję że są. Profilaktycznie zaleciłbym scan antywirusem i jakimś anty spywarem (spy bot search and destroy nieźle dawał radę), może to tego wina?
Ixolite - 16 Czerwca 2009, 22:25
Co do anty spyware to spybot się już przestał sprawdzać. Ja polecam Malwerbytes Antimalware - zdecydowanie lepsze rezultaty osiągałem.
Co do problemu - brzmi to jak blokowanie flasha z konkretnej domeny - albo jakiś plugin, albo jakiś błąd w konfiguracji Firefoksa. Jeśli na na innych przeglądarkach działa, to powinno pomóc usunięcie i ponowne zainstalowanie FF.
ilcattivo13 - 16 Czerwca 2009, 22:34
spybot chodzi często, ale odkąd mam kasperskiego, to nie ma co sprzątać. A w Kasperskim sprawdziłem raporty - gdyby to on blokował, to byłby jakiś ślad, a tu czysto.
IE nawet nie chcę włączać, nawet update'y dla niego zablokowałem. A wgrywać innej przeglądarki mi się nie chce. Poszukam jutro w sieci, może ktoś miał podobny problem.
A jeszcze jedna ciekawa rzecz - jak otwieram 1 link YT z zakładek, to stronę i filmik ładuje bezproblemowo, ale jak chcę otworzyć dwa albo więcej, to znowu rzyć blada. Te otwieranie z "zakładki" bym rozumiał, gdybym nie czyścił ręcznie katalogów z TIF'ami (w Total Commanderze układ ścieżek wygląda ździebko inaczej niż w Eksploratorze windozy). Ale w tym wypadku ... Argh...
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2009, 22:40
Może mi ktoś polecić programy do obróbki plików mp3, dzięki którym mogę np. obciąć końcowe powiedzmy 20 sekund utworu, najlepiej za pomocą wyciszenia?
Ixolite - 16 Czerwca 2009, 22:46
Goldwave
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2009, 22:58
Dzięki.
hrabek - 17 Czerwca 2009, 10:48
Audacity jest darmowy i ma całkiem niezłe możliwości. I jest dość prosty w obsłudze.
Rafał - 17 Czerwca 2009, 11:02
Ekhm, może ktoś umie obsługiwać google, albo youtube, bo kilka razy szukałem i nic z tego. Chodzi mi o taki znany kiedyś kawałek ukraińskiej dumki, czy czegoś na ten wzór - wykonawcy nie pamiętam w refrenie było na moje ucho coś jak "Wstawajte kozaki" znalazłem tylko wersję instrumentalną, którą gra Nocturnal Mortum,a zatytułowaną "Swallow". Przyczepiło mi się i nie chce odczepić, kojarzy ktoś kto to grał? Taki kawałek punkowo-rockowy był.
hrabek - 17 Czerwca 2009, 11:18
Nie chodzi ci czasem o: The Ukrainians - Czerez ritchku?
Drugi post:
http://www.felag-eiforr.p...cdaecd48741e868
Rafał - 17 Czerwca 2009, 11:35
O to, to, teraz jestem w domu, poradzę sobie dalej
Posłuchajcie sami:
http://www.youtube.com/watch?v=wu726gLSZwQ
hrabek - 17 Czerwca 2009, 11:37
Darmowa instrukcja obsługi Google: wpisujesz "wstawajte kozaki" w okienko wyszukiwania i dostajesz pierwszy bądź drugi wynik od góry z podlinkowanym tekstem z tytułem. A później już łatwo
gorbash - 17 Czerwca 2009, 11:43
hrabek napisał/a | Darmowa instrukcja obsługi Google: wpisujesz wstawajte kozaki w okienko wyszukiwania i dostajesz pierwszy bądź drugi wynik od góry z podlinkowanym tekstem z tytułem. A później już łatwo |
Na takie okazje polecam http://lmgtfy.com/
Dla tego konkretnego przypadku: http://lmgtfy.com/?q=wstawajte+kozaki
Rafał - 17 Czerwca 2009, 11:47
E tam, to mało było, brakowało mi nazwy zespołu, którą google niechętnie ujawniło, poza tym tytułu nie byłem pewien. Ale teraz sobie słucham
hrabek - 17 Czerwca 2009, 11:58
Za pierwszym razem masz tekst z tytułem piosenki. Wpisanie tytułu w google wyświetla wybiki z nazwą zespołu. Ale rozumiem, że jedno guglanie po drugim może sprawić trudność
Rafał - 17 Czerwca 2009, 12:00
Te moderatory to jakieś takie pyskate się porobiły
Chal-Chenet - 17 Czerwca 2009, 12:12
hrabek napisał/a | Audacity jest darmowy i ma całkiem niezłe możliwości. I jest dość prosty w obsłudze. |
Dzięki.
Fidel-F2 - 17 Czerwca 2009, 20:12
Rafał, link usunięty - hrabek
hrabek - 18 Czerwca 2009, 09:06
Fidel, chcesz bana za propagowwnie nielegalnych treści?
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 09:11
mówisz, że na priva lepiej?
Rafał - 18 Czerwca 2009, 09:35
Ciekawi mnie co było w tym usuniętym linku
A propos, idzie jakoś zapisać sobie do pliku cokolwiek z youtube? Jest na to jakaś łatka?
hrabek - 18 Czerwca 2009, 09:39
Wpisz w google youtube downloader i na pewno wyskoczą ci programy i strony, za pomocą których możesz zapisać film z youtube'a na dysk.
Witchma - 18 Czerwca 2009, 09:41
Rafał, zdaje się, że w real playerze jest opcje zapisywania danych strumieniowych.
Rafał - 18 Czerwca 2009, 09:42
thx
Ixolite - 18 Czerwca 2009, 13:07
Są też pluginy do FireFoxa do tego celu służące.
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2009, 19:09
Ixolite napisał/a | Są też pluginy do FireFoxa do tego celu służące. |
u mnie chodzi DownloadHelper i FlashGet (dobrze się uzupełniają)
snkkrk - 19 Czerwca 2009, 21:07
A dalej oczywiśćie jak chcesz zmienić swf do innego formatu to :
google.pl Konwersja formatu filmiku do avi "Converter flv to avi"
google.pl Wyciaganie ścieżki dżwiękowej z filmiku "converter flv to mp3"
Ixolite - 20 Czerwca 2009, 00:29
Do konwersji filmików to polecam SUPER - fak że trzeba najpierw podłubać nieco przy ustawieniach, ale efekty są świetne. Ale .flv to nie problem teraz odtwarzać.
Studnia - 24 Czerwca 2009, 11:51
Potrzebny spec od komputerów.
To tytułem wstępu, a teraz o co chodzi. Co któreś uruchomienie komputera podczas startu Windowsa, wyłącza się monitor (konkretnie przechodzi w stan spoczynku, twierdząc że nie ma sygnału z karty, wyjście DVI). Zdarzyło się też, że po zostawieniu kompa włączonego (ok 2h), po powrocie i włączeniu monitora, ten już zdążył się odłączyć. Reinstalka sterowników (najnowsze, starsze, bezpośrednio od nVidii lub Asusa, bo ten ostatni jest producentem karty) nie pomogły. Podobnie postawienie systemu. Zarówno z kopii zapasowej, jak i od zera. Sytuacja losowo się powtarza.
Karta to nVidia GeForce 8500GT od Asusa,
płyta główna Asus P5K SE
procesor intelowski Core2 Duo E6550 2,33GHz
i do tego 2 x 1Gb + 1 x 2Gb ramu od Kingstona...
Jedyne co mi pozostało to wymiana karty (chyba że to kwestia innego elementu, np płyty głównej). I tu moje pytanie, czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, lub sposób na zlokalizowanie wadliwego elementu poza wizytą w serwisie?
Ziemniak - 24 Czerwca 2009, 12:09
Sprawdziłbym po pierwsze, czy karta graficzna dobrze styka (wymontować, przetrzeć złącze bawełnianą szmatką, odkurzyć i zamontować z powrotem), jeżeli to nie da efektów, podmienić kartę na inną. Czy po odłączeniu monitora system działa, czy też się zawiesza? Czy było coś zmieniane/dokładane ostatnio?
hrabek - 24 Czerwca 2009, 12:10
Sprawdź przede wszystkim, czy karta mocno siedzi w płycie. Spróbuj także wymienić kabel video, albo jak karta ma dwa wyjścia DVI, to użyć drugiego.
Czy masz w Windowsie ustawione wyłączanie monitora po pewnym czasie? Może wyłącz tę funkcję. Chociaż to nie będzie miało wpływu na uruchamianie się Windows. Z drugiej strony, jeśli power management wgrywany jest jakoś wcześnie, to a nuż to właśnie o to chodzi. Jak stawiasz Winde od nowa, to domyślnie ta funkcja jest włączona.
Jakiego masz Service Packa w Windowsie?
Może być też tak, że karta padła...
|
|
|