Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Zgaga - 8 Października 2012, 11:56
shenra i nudna rzeczywistość...
Agi, ten dowcip udał Ci się
shenra - 8 Października 2012, 14:22
No nie wiem, tak ładnie mi do czapki pasuje
Rafał - 8 Października 2012, 14:58
Chomik, a Ty znowu w czapce?
shenra - 8 Października 2012, 15:05
Cały czas
Kyle Katarn - 21 Października 2012, 17:20
Kurde, już z dziesięć godzin trwa ta mgła i nadal się nie rozwiewa. To chyba rekord jakiś. Nie pamiętam, żeby już kiedyś mgła trwała od rana do późnego popołudnia.
Rafał - 21 Października 2012, 20:45
Kurczę, jaka mgła? Tak słonecznej , pięknej pogody dawno nie było, kaj ty mieszkasz?
feralny por. - 21 Października 2012, 20:52
Jechałem dziś przez południowe Mazowsze. Do samej Wa-wy mleko.
Kyle Katarn - 21 Października 2012, 21:02
W Tucholi i okolicach od rana do tej pory za oknem widać samo mleko.
Całodzienna mgła to coś raczej rzadko spotykanego.
Rafał, gdzie mieszkasz, że nie widziałeś mgły?
Zgaga - 21 Października 2012, 21:23
Kyle Katarn, dziwne... Bo wydawałoby się, że tam gdzie jest wodnisto i lesisto, powinno być i mglisto. Przynajmniej przy względnie ciepłych nocach.
ihan - 21 Października 2012, 21:40
Tego co się teraz odbywa wieczorami i nocami względnie ciepłym bym nie nazwała. Lesisto nie jest niezbędne, zapraszamy od listopada do marca na Ruczaj, Kraków, Polska południowa. Bagnisto jak najbardziej.
Kyle Katarn - 21 Października 2012, 22:22
Zgaga, w Borach Tucholskich jak najbardziej jest wodnisto i lesisto. I dziś było mglisto wyjątkowo długo. Mgły są częste, ale nie tak długie jak dzisiejsza.
Anonymous - 22 Października 2012, 02:22
Kyle Katarn napisał/a | Mgły są częste, ale nie tak długie jak dzisiejsza. |
narodowy paruje
Zgaga - 22 Października 2012, 08:27
Narodowy - klęska żywiołowa, zmienia klimat w całej Polsce, a może nawet Europie, niczym ostatni wybuch wulkanu na Islandii
Rafał - 22 Października 2012, 08:57
Kyle Katarn napisał/a | gdzie mieszkasz, że nie widziałeś mgły? | Wschodnie stoki Gór Sowich Wczoraj było tak pięknie, że po obiedzie wyskoczyliśmy na kawkę z ciachem do Polanicy - kapitalna, prawdziwa złota jesień - cieplutko i słonecznie, bez jednej chmurki. Za to dzisiaj od rana ktoś mleko rozlał za oknem
Witchma - 22 Października 2012, 09:14
Rafał napisał/a | Za to dzisiaj od rana ktoś mleko rozlał za oknem |
U nas też. Nawet nie jestem pewna, czy samochód jeszcze pod blokiem stoi.
merula - 22 Października 2012, 09:21
u nas rano było już trochę lepiej, ale wczoraj wieczorem, to jakby ktoś rolety na okna zaciągnął - prawie nic nie było widać.
Zgaga - 22 Października 2012, 11:22
Rafał napisał/a | Wschodnie stoki Gór Sowich ... |
Piekne i ciekawe historycznie okolice.
Aczkolwiek Góry Sowie będą mi się kojarzyć z moją bezdenną głupotą, jakiej szwendając się jednak po górach, nie powinnam była zaliczyć.
Lynx - 22 Października 2012, 12:49
No ja tam nie wiem... u mnie w okolicy wody sporo, lasy jakieś niedaleko rosną, kilkanaście metrów od tej wody, a dzień wstał rześki i słoneczny tylko teraz niebo się ciut zachmurzyło. Mgły nie odnotowano- przynajmniej dzisiaj.
Rafał - 22 Października 2012, 13:18
Zgaga napisał/a | Aczkolwiek Góry Sowie będą mi się kojarzyć z moją bezdenną głupotą, jakiej szwendając się jednak po górach, nie powinnam była zaliczyć. | Pobudziłaś moją ciekawość. Z zamiłowania jestem górskim szwendaczem, choć ostatnio praktykuję to tylko w marzeniach. Najgłupszą rzeczą jaką zrobiłem była próba zimowego przejścia teoretycznie zamarzniętego bagna (Wielkie Torfowisko Batorowskie) w poprzek. Przy minus 20 którejś doby z rzędu musiało zamarznąć. W połowie drogi okazało się, że nie musiało
Edit: głupota nr 2 to kawałek Orlej od Zawratu do Koziej późną jesienią bez raków. Oczywiście był lód, oczywiście leciałem na podeszwach
Godzilla - 22 Października 2012, 13:28
Koleżanka - góralka wybrała się kiedyś na Zawrat w zwykłych adidasach (jak znam miejscowe zwyczaje, z Biedronki). W drodze powrotnej musiała przywiązywać sznurkami odpadające podeszwy. Ale co to dla niej. Ona codziennie lata sto metrów w górę i w dół do pracy, chyba że jej wypada robota w Kuźnicach, wtedy jeszcze musi dojechać.
Zgaga - 22 Października 2012, 16:24
Rafał, ja się wybrałam na spacerek Walim - Srebrna Góra. Tak parę godzin.
Tylko - 30 stopni upału, a ja mam pół litra wody. Taaa... Tylko że w Górach Sowich z ciekami krucho. Koło południa już bliska byłam udaru. (jedno głupstwo, ale najgłupsze z możliwych) Doczłapałam do drogi, stopem (cudem bo mało co jeździło) dostałam się do Srebrnej Góry. Ale zamiast wody wypiłam pół kufla piwa (drugie głupstwo) Taaaaa.....
Od tej pory - zawsze mam ze sobą 2-2,5 litra wody (często też inny napój) i nigdy, łażąc po górach nie piję piwa w środku dnia.
Fidel-F2 - 22 Października 2012, 18:44
Zdechł czterotygodniowy szczeniak.
Kończy się pewna epoka...
Fidel-F2 - 23 Października 2012, 09:08
Trójka rządzi.
http://www.polskieradio.p...Rozglosnia-Roku
Gratulacje
Rafał - 23 Października 2012, 09:17
Fidel-F2, należało im się, gratki.
Zgaga, Sowie faktycznie mają budowę grzbietową - jak kocur, idąc po łagodnym grzbiecie nie napotkasz strumyków, które za to licznie żłobią doliny w zboczach. Walim-Srebrna to ambitna ścieżka, bo długa. Po drodze mijasz oczywiście kilka źródeł (np.kilka metrów w dół od Zimnej Polany przed Słoneczną-Kalenicą), ale jak mapa o tym nie pisze to faktycznie umar w butach. Sama Srebrna zmieniła się niesamowicie, dostali kupę kasy i ryją, murują, strzelają: http://www.forty.pl/
Agi - 23 Października 2012, 09:32
U mnie Trójka gra od rana do wieczora.
Fidel-F2 - 23 Października 2012, 09:34
u mnie może nie tak długo ale jeśli coś gra to jest to Trójka
merula - 23 Października 2012, 09:37
w domu radio gra rzadko, ale w samochodzie zawsze i zawsze jest to Trójka, kiedy ja jestem kierowcą.
fealoce - 23 Października 2012, 09:40
Ja bym Trójkę bardziej lubiła gdyby nie mieli takich koszmarnie głupich reklam i dżingli...niestety, we wszystkich stacjach jest ten sam problem chociaż mam wrażenie, że Radio Klasyka puszcza ich stosunkowo najmniej (ale równie głupich).
Fidel-F2 - 23 Października 2012, 09:43
fealoce,
merula - 23 Października 2012, 09:55
fealoce, taki lajf.
|
|
|