Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Godzilla - 14 Lipca 2012, 23:36
Ludzie jej zapamiętali poprzednie występy. Owszem, antykatolickie, w podwójne święto, bo i narodowe, i kościelne. To dosyć, abym nie chciała jej tu znowu w święto gościć. Bardzo się boisz cenzury? Ja jeszcze pamiętam Gierka i Jaruzelskiego. Taka odrobina rygoru, żeby uszanować uczucia sporej części ludności, to pieszczoty a nie cenzura. Przejrzałam stronę organizatora. Oprócz Madonny i paru nieznanych mi nazwisk mają na liście Marilyn Mansona. Protestów nie widziałam, choć on też ma ciekawe dokonania na tym polu, tylko tam nie ma tak interesującej zbieżności dat. Więc nie skarż się, że ktoś chce ci czegoś tak strasznie zabraniać. Jak widać, potrafię uszanować uczucia miłośników Marilyn Mansona.
baranek - 14 Lipca 2012, 23:46
Cytat | Taka odrobina rygoru, żeby uszanować uczucia sporej części ludności, to pieszczoty a nie cenzura. |
A jakimi pieszczotami chcesz tę odrobinę rygoru egzekwować? Ja, dla naprzykładu, mam kilka ciekawych blizn po pieszczotach poprzednich, wspomnianych przez Ciebie miłośników rygoru.
Godzilla - 15 Lipca 2012, 15:25
No i wyszłam na miłośniczkę Jaruzelskiego za prosty pomysł, żeby z okazji rocznicy Powstania Warszawskiego znana skandalistka trzymała się od Warszawy z daleka, bo uważam to za podstawową przyzwoitość. Przekonanych nie przekonam.
Baranku, a czego się używa, kiedy ktoś posługuje się symboliką faszystowską albo smaruje na ścianie powieszoną gwiazdę Dawida?
Czy czujesz się już dość spałowany od czytania?
Kai - 15 Lipca 2012, 15:44
Godzilla, wyluzuj. Niech sobie śpiewa, gra i wypina co tam ma, bo już jej niedługo, chyba, że wywali wszystkie honoraria na operacje plastyczne...
Ci, którzy chcą, pójdą na obchody. Inni na koncert Madonny. Nie zmienisz tego, ludzie od dawna się podzielili. Pozwól każdemu spędzić ten czas, jak mu się podoba, bo skoro nie chce pamiętać, NICZYM go nie zmusisz. Nie ma o co kopii kruszyć, jeśli ktoś nie chce, to nie będzie i koniec, kropka. A ładowanie ludziom w oczy tego, o czym pamiętać powinni, przypomina mi dawne, gorsze czasy. Niech każdy robi, co chce.
„Myśmy wszystko zapomnieli;
mego dziadka piłą rżnęli…
Myśmy wszystko zapomnieli”.
„Mego ojca gdzieś zadźgali,
gdzieś zatłukli, spopychali;
kijakami, motykami
krwawiącego przez lód gnali…
Myśmy wszystko zapomnieli”.
„(…) myśmy wszystko zapomnieli:
o tych mękach, nędzach, brudzie;
stroimy się w pawie pióra”.
Nie musi się trzymać z daleka, gdyby musiala, wynieśliby ją na drzwiach, skoro tego nie robią, Godzilla, pogódź się z tym i świętuj ten dzień tak, jak sama chcesz, bo nikt Ci nie może niczego dyktować.
Edit: nie zauważyłam, a w cytacie skopiowanym z mojej ulubionej stronki znalazł się ohydny byk.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2012, 10:02
ale jaja, 1 sierpnia nie wolno, 15 sierpnia nie wolno bo jakaś tam matkaboska, 1 września nie wolno bo wojna, kojarzy mi się z zakazami jakie w średniowieczu kościół stawiał stosunkom małżeńskim, wychodziło, że wolno się bzykać coś koło 50 dni w roku jeśli chciało się wszystko uszanować, czysty debilizm i tak samo widzę protesty przeciw koncertom Madonny która, po prostu robi biznes i zbija kasę i nie zastanawia sie nad psychicznymi i emocjonalnymi problemami takiej czy innej grupy nawiedzeńców, co jej się chwali, przy całym szacunku dla powstańców i ofiary jaką ponieśli
Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2012, 12:50
Coś pustawo.
Taselchof - 6 Sierpnia 2012, 12:53
Niektórzy podobno cały czas mają zablokowaną drogę do ra... znaczy się tu.
merula - 6 Sierpnia 2012, 14:20
i może nie do wszystkich jeszcze dotarła wiadomość o wskrzeszeniu foruma.
Ziemniak - 6 Sierpnia 2012, 14:27
Muszą się DNSy rozejść, to chwilę potrwa.
Agi - 6 Sierpnia 2012, 21:35
Weszłam z ipoda Drivera, mój kom cały czas pokazuje błąd.
Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2012, 00:57
O, żyje!
Magnis - 12 Sierpnia 2012, 17:20
Mi się wyświetla nick Shenry na różowo, a wszystkie pozostałe są takie jak powinny .
Ziemniak - 12 Sierpnia 2012, 17:26
Daltonista
Magnis - 12 Sierpnia 2012, 17:28
Ziemniak napisał/a | Daltonista |
Ziemniak patrzyłem kilka razy i ma różowy nick jak nie wiem co . Sam się aż zdziwiłem, że tak jest .
Ziemniak - 12 Sierpnia 2012, 17:31
Magnis, przyjdzie Shenra to ci ręcznie wytłumaczy jaki to kolor i dlaczego nie różowy
ilcattivo13 - 12 Sierpnia 2012, 19:48
To nie różowy, tylko fiołkowy. A nawet fijołkowy
shenra - 12 Sierpnia 2012, 20:40
ilcattivo13, no dziękuję za zwrócenie uwagi na taki drobniasty szczególik jak to, że Chomiki i rooshofe to w ekstremalnych warunkach jeno się nie gryzą.
Magnis, no wiesz, foch. Tyś chyba koło rooshofego nie siedział
Matrim - 12 Sierpnia 2012, 20:46
Ale żeby tak oddać różowemu co różowe, to ten fiolet pod pewnym kątem jest taki... różowawy
shenra - 12 Sierpnia 2012, 20:53
Matrim, pokazać Ci różowy?
Edit: Secondo me, jakbym miała już strzelać rooshofymi to bym to tak określiła. Widzisz różnicę?
Witchma - 12 Sierpnia 2012, 21:12
shenra, wow
shenra - 12 Sierpnia 2012, 21:14
Witchma, czekam aż wujek Matrim się pojawi, żebym mogła to paskudztwo z siebie zdjąć
Witchma - 12 Sierpnia 2012, 21:17
Matrim napisał/a | ten fiolet pod pewnym kątem jest taki... różowawy |
Pewnie to zależy od parametrów monitora
shenra - 12 Sierpnia 2012, 21:19
Ojtam, ojtam. U Ziemniaczka fiolet był fioletem, u mła tyż fioletem był. Matrim polecam lepsze bryle sobie nabyć drogą kupna. Mała rzecz, a tyle Ci umyka
Chal-Chenet - 12 Sierpnia 2012, 21:38
Za wuja to nie jest fiolet. Róż jak w mordę strzelił.
feralny por. - 12 Sierpnia 2012, 21:40
Turkusowy.
shenra - 12 Sierpnia 2012, 21:42
Chal-Chenet, bo to jest ten roooshofszy. Bosz, czy wy czytacie posty powyżej? Czekam, aż się Matrim pojawi, żeby zdjąć to paskudztwo.
Witchma - 12 Sierpnia 2012, 21:45
feralny por. napisał/a | Turkusowy. |
Nie używaj słów, których nie rozumiesz
feralny por. - 12 Sierpnia 2012, 21:47
Mój pradziadek - daltonista mówił tak na każdy kolor.
shenra - 12 Sierpnia 2012, 21:58
feralny por.,
fealoce - 12 Sierpnia 2012, 22:03
Mi to wygląda jak lilaróż
|
|
|