Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.
Agi - 3 Stycznia 2013, 22:45
Zarejestrowałam się na NEXTO.pl. Na początek 15 darmowych e-booków.
Witchma - 3 Stycznia 2013, 22:52
A mnie nic nie dali przy rejestracji. Normalnie foch!
hrabek - 4 Stycznia 2013, 07:18
Z jakiegoś specjalnego linka? Czy tak normalnie?
EDIT: A, OK ,już widzę. Tylko te darmowe ebooki w znakomitej większości to klasyka literatury, która i tak jest dostępna za darmo w innych serwisach.
Agi - 4 Stycznia 2013, 09:53
hrabek napisał/a | Tylko te darmowe ebooki w znakomitej większości to klasyka literatury, która i tak jest dostępna za darmo w innych serwisach. |
Czy ja napisałam, że nie?
hrabek - 4 Stycznia 2013, 10:23
No nie, ale mogłaś doprecyzować
Ale tak naprawdę bardziej chodziło mi o to, że przed rejestracją nie wiadomo co za ebooki można dostać i jeśli ktoś liczył na niewiadomojakiezłotegóry (a ja przyznaję, że trochę wyobraźnia mnie poniosła), to się srodze zawiódł.
nimfa bagienna - 4 Stycznia 2013, 13:55
Może kogoś zainteresuje.
Agi - 4 Stycznia 2013, 14:01
Należy życzyć inicjatywie powodzenia. Niższe ceny zawsze mile widziane.
May - 4 Stycznia 2013, 23:46
Moj e-reader przyszedl z nexto.pl wlasnie i mial wgrane mnostwo darmowej klasyki w prezencie. Wcale nie wiem, czy mam ochote czytac lektury szkolne, ale sporo powiesci z czasow kiedy bylam mala tez sie tam znalazlo...
Eridani - 5 Stycznia 2013, 10:17
May napisał/a | Moj e-reader przyszedl z nexto.pl wlasnie i mial wgrane mnostwo darmowej klasyki w prezencie. Wcale nie wiem, czy mam ochote czytac lektury szkolne, ale sporo powiesci z czasow kiedy bylam mala tez sie tam znalazlo... |
Tak, tylko jak sobie przejrzysz te darmówki to Ci się odechce czytać, bo sporo z nich ma braki w korekcie typograficznej, wręcz mam podejrzenie, że oni to jechali OCR-em i "zapomnieli" poprawić. Te książki zresztą są jako gratisy prawie w każdej księgarni ebookowej.
Witchma - 6 Stycznia 2013, 16:30
Podsumowanie roku 2012 - ebookowa rewolucja.
Witchma - 7 Stycznia 2013, 19:36
Po raz pierwszy coś takiego mi się przytrafiło - zamówiłam książki, przyszło potwierdzenie płatności z PayU, ale nie dostałam żadnego maila z Woblinka, a książki nie pojawiły się na półce. Napisałam do nich, mam nadzieję, że się moje pliki znajdą
Czarny - 8 Stycznia 2013, 07:31
Znalazłem to dziś na Katedrze - Darmowa fantastyka z sieci
Gustaw G.Garuga - 8 Stycznia 2013, 08:50
RW2010 idzie w papier:
Witchma - 8 Stycznia 2013, 08:52
Dzisiaj i jutro promocja -50% na ebookowym Allegro. Może wybór nie największy, ale udało mi się upolować "Ducha króla Leopolda"
Czarny - 8 Stycznia 2013, 09:29
Trzeba jakoś "specjalnie" dostać się do tej promocji na allegro? Jakiś link? Zajrzałem i nie ma śladu żadnej promocji a wspomniany "Duch...." kosztuje 31.60 co nie wygląda na cenę promocyjną
Witchma - 8 Stycznia 2013, 09:39
Na stronie głównej Allegro podają kod qglqrqrrxhxljq (podobno użytkownikom serwisu ebookowego powysyłali kody mailem, ale ja skorzystałam z tego i zadziałało, zapłaciłam 15,8).
Czarny - 8 Stycznia 2013, 12:03
Dzięki, zakupiłem sobie antologię "Chodząc nędznymi ulicami" - 17zł z groszami to dobra cena
Witchma - 8 Stycznia 2013, 12:14
Czarny napisał/a | Chodząc nędznymi ulicami - 17zł z groszami to dobra cena |
Bardzo dobra Ja wcześniej w jakiejś promocji zapłaciłam 21 chyba.
ketyow - 16 Stycznia 2013, 23:10
Jak kupię na allegro Kindla nie rejestrowanego, nowego (keyboard 3G, który sprowadzany jest z USA albo być może GB, bo stamtąd sprzedawca - bo do nas Amazon nie sprzedaje) to mam od Amazona gwarancję czy mogę liczyć tylko na sprzedawcę? Tzn. kwit jakiś pewnie będzie, ale zastanawia mnie jak Amazon podchodzi do sprawy.
hrabek - 17 Stycznia 2013, 08:56
ketyow: kto ci powiedział, że Amazon nie sprzedaje do Polski? Jak najbardziej z amerykańskiego Amazona możesz zamówić do Polski.
Co do gwarancji to szczerze mówiąc nie wiem. Mój się na szczęście nie popsuł. A już idzie do mnie Paperwhite.
Sandman - 17 Stycznia 2013, 10:17
Paperwhite nie jest wysyłany do Polski, ani nawet do Europy chyba, czy coś się zmieniło?
hrabek - 17 Stycznia 2013, 10:25
A rzeczywiście. Ciekawe, wydawało mi się, że wysyłają. Może niekoniecznie Paperwhite, ale inne bez problemu. Teraz klikam na Amazonie i widzę, że jednak nie.
Mojego Paperwhite'a przywiezie kolega, który poleciał właśnie do Stanów, natomiast jak całkiem niedawno klikałem na Kindle i wysyłkę do Polski, to wydawało mi się, że wszystko przechodziło dalej.
Jeśli nie wysyłają, to może zamiast korzystać ze sprzedawcy na Allegro, może lepiej skorzystać z firmy wysyłającej z USA do Polski? Znalazłem na przykład taki link:
http://tylkowusa.com/strony/wysylka.html
Wziąłem pierwszy z góry, być może są tańsze firmy, które się tym zajmują.
ketyow - 17 Stycznia 2013, 13:00
Tak czy owak 3G nie sprzedają, w tej wysyłkowej wyjdzie mi w najlepszym wypadku 20 zł taniej - sklepy od nas ściągają je masowo, to mogą sobie pozwolić na obniżanie cen widać. Tak czy owak na czym ja stoję, jeśli mi się to zepsuje, a sprzedawca będzie to zrzucał na Amazon? Wystarczy, że jest na mnie zarejestrowany danej daty czy jak?
hrabek - 17 Stycznia 2013, 13:07
Poczytaj sobie tutaj: http://swiatczytnikow.pl/tematy/gwarancja/
Gość bardzo dokładnie i rzetelnie opisuje działanie Amazonu w przypadku uszkodzenia czytnika w trakcie i po gwarancji.
ketyow - 17 Stycznia 2013, 14:08
Dzięki, jakoś nie zwróciłem na to uwagi.
Witchma - 24 Stycznia 2013, 09:28
Paperwhite'a można już zamawiać do Polski.
ketyow - 24 Stycznia 2013, 16:30
Co sądzicie o zakupie używki po upływie gwarancji (wyrejestrowanej)? Chyba nie psuje się to na tyle często, żeby można było się obawiać, co?
http://allegro.pl/kindle-...2950514107.html
Witchma - 24 Stycznia 2013, 16:33
ketyow, za te pieniądze możesz sobie kupić nowego kindla Classic w Amazonie, więc się raczej nie opłaca.
joe_cool - 24 Stycznia 2013, 16:37
Z tym etui o wartości 100 zł to trochę przesadzili, mam takie samo (z ekologicznej skóry) za 6,50 EUR.
ketyow - 24 Stycznia 2013, 18:45
Witchma, to jest Kindle Keyboard z 3G, a mi potrzebny internet koniecznie. Zastanawiam się jak się takie urządzenie zużywa, czy to się w ogóle psuje? Etui do Keyboardów są droższe i takie jak to dodane do tej używki to koszt koło 80 zł na allegro z wysyłką. Ogólnie nówka to koszt 600 zł, plus etui, no i nie wiem czy nie zaoszczędzić.
|
|
|