To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Antroponimia, nickologia i inne nazwy własne

Kruk Siwy - 25 Lipca 2006, 13:37

nightingale, wpadnij na Pakon to ocenisz procent mojej łysości. Hm możesz też wejść na stronę Fabryki. Tam jest moje zdjątko. W każdym razie uwierz można byc i takim i takim.
gorat - 25 Lipca 2006, 13:50

Skoro mowa o zdjęciu, to poruszę temat (zapomniany na spotkaniu) - przy zmianie layoutu zdjęcie chyba wywalili. Musiałem pogrzebać za zdjęciami Czarnego, by wiedzieć, kogo szukać ;)
Kruk Siwy - 25 Lipca 2006, 13:58

gorat, rzeczywiście masz rację. Ale widzę .że wywalili sporej ilości autorów. Widać mają bajłagan.
Słowik - 25 Lipca 2006, 14:43

A właśnie, bo pytałem w wątku o spotkaniach, ale tam jest ciągle zamieszanie i nikt mi nie odpowiedział, kiedy odbędzie się Pakon ?
hrabek - 25 Lipca 2006, 14:45

Pako powie dokladnie, ale ma byc w weekend 12-13 sierpnia, byc moze zahaczy o piatek 11. albo poniedzialek 14.
Tomcich - 25 Lipca 2006, 19:00

Mój nick jest prosty jak konstrukcja cepa. :mrgreen:
Pochodzi z pierwszych liter imienia i nazwiska, a używam go już od kilku lat na różnych portalach.
Cieszę się tylko, że nie nazywam się DUszan PAtiomkin, bo zamiast mojego nicka tylko BEEEP byście widzieli. :mrgreen:

Pako - 25 Lipca 2006, 23:51

Tomasz Cichy? :twisted: ?
nightingale, ależ odpowiedziałem :) I tam pisze w ogóle ładnie: 12-15 sieprnia, A.D. 2006 :)

Słowik - 26 Lipca 2006, 10:31

No wiem, wiem, ale odpowiedź padła po moim pytaniu tutaj. Skorzystałem po prostu z okazji w tym wątku :)
Jak by nie było, będę namawiał moją lubą, cobyśmy Pakon odwiedzili.

Pako - 26 Lipca 2006, 10:42

Serdecznie zapraszam :) Im nas więcej, tym weselej będzie :)
Tomcich - 26 Lipca 2006, 11:45

Pako napisał/a
Tomasz Cichy? ?

No nie do końca Pako, choć częściowo prawda. :D

gorat - 26 Lipca 2006, 15:07

Cichocki?
Sasori - 26 Lipca 2006, 15:12

Cichopek.
Tomcich - 26 Lipca 2006, 15:15

Sasori napisał/a
Cichopek.

Tak, jaaasne, a na drugie mi Katarzyna dali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gorat napisał/a
Cichocki?

I ten pan trafił bezbłędnie. W nagrode ma mój uścisk dłoni jeżeli się spotkamy. :D

hrabek - 26 Lipca 2006, 15:22

Cytat
Tak, jaaasne, a na drugie mi Katarzyna dali.

Oj tam od razu. Ale moze masz siostre :P

Fidel-F2 - 28 Grudnia 2006, 06:16

sztucznie odkurzam temat
wątek zamarł a od tego czasu paru nowych u-szkodników się przypałętało
zapraszamy do wyjaśnień

hjeniu - 28 Grudnia 2006, 09:34

To może ja. Dawno, dawno temu w czasach modemów 28,8 kbps zakładałem sobie pierwsze konto e-mail - okazało się, że heniu już jest zajęte a że nie mam pamięci do numerków (poza adresami IP) to dodałem sobie literkę i tak już zostało. Fajny login - jeszcze się nie zdarzyło żeby był gdzieś zarezerwowany.
Martva - 28 Grudnia 2006, 11:26

Ja mam na imię Marta, gdyby się ktoś nie domyślił - ale nie lubię go straszliwie. Posiadam dwie starsze siostry, które znęcały się nade mną, jak to zwykle starsze siostry, także w warstwie słownej. Wymyslanie mi różnych dziwnych nicków bardzo je bawiło. I 'Martva' jakoś mi podpasowało, zwłaszcza że było mroczne, ja byłam jakoś na początku liceum, depresja, czerń, dół, myślenie o śmierci. Więc tak zostało. Niestety nie jestem jedyną Martvą (ale za to pierwszą!), znalazłam kiedyś bloga 13-latki, z migającymi serduszkami. Jeśli ktoś z Was na niego trafi - to nie ja! :D
I w ogóle obraziłam się na forum 'Gazety' ma chwilę, bo martva było zajęte i musiałam zrobic konto 'martvica'. Phi.

Haletha - 28 Grudnia 2006, 11:38

Moje imię Gloria... Jak myślicie, czy je lubię? ;->
Pako - 28 Grudnia 2006, 11:58

Jej... wy to macie problema!
Moje Jarek i bardzo ładne. Marta czy Gloria to też prześliczne imiona. Joasia, Hania, Agata, Ziuta (bo mi prawie na gg mignął :P ) tyż ładne. Jakby któraś miała na imię poniedziałek to już gorzej. Nikt nie lubi poniedziałków ;)

Kruk Siwy - 28 Grudnia 2006, 12:00

Haletha, serio? Znaczy ta Gloria? Bo mnie się pieruńsko podoba. Zochy, Stasie, Bełaty - nic im nie ujmując czegóś mnie nudzą. Moja ulubiona redaktorka chciała bym Jej mówił Karola. Fuj! Zwracam się do Niej Karolino Aleksandro i to brzmi!!
No, ale ja jestem cokolwiek walnięty w temacie język, imiona, nazwy...

Ziuta - 28 Grudnia 2006, 12:09

Gloria jest ładna. Fajnie brzmi.
Pako
Cytat
Ziuta

Jeżeli to o mnie, to informuję, że nie mam na imię Józefina. :P

Pako - 28 Grudnia 2006, 12:17

Józefina tyż śliczne ^_^
Fakt, że niektóre imiona się trochę jakby przejadły.... ale mi to nie przeszkadza. Wielbię natomiast imię Agnieszka, ładne jest. Anna też ładniutkie. I w ogóle, nie ma zbyt wielu nieładnych imion. Polubić je trzeba :)

Piech - 28 Grudnia 2006, 12:22

Imię Gloria podoba mi się bardziej niż Oliwia, Patrycja czy Karolina.

Urodziłem się w czasach, gdy wypadało mieć na imię Andrzej i mój ojciec martwił się, że moja matka chce mi dać takie niemodne imię - Wojciech.

http://orangecow.org/pythonet/sketches/bruces.htm

Kruk Siwy - 28 Grudnia 2006, 12:22

Pako, powiem nureczce. Będzie zadowolona...
Fidel-F2 - 28 Grudnia 2006, 12:23

Pako tuś mi brat, Agnieszka to najładniejsze kobiece imię jakie znam
Tomcich - 28 Grudnia 2006, 12:30

Gloria - ładne imię. :D A jakie na czasie :
Gloria In Exelcis Deo.

Haletha - 28 Grudnia 2006, 14:00

A ja tam ze względu na narodową tożsamość mam największą skłonność do imion słowiańskich. Dziecku najchętniej dałabym na imię Sławomir, Jaromir, Leszek, Borys, albo Zawisza:D Oczywiście pod warunkiem, że będzie płci męskiej;) W kwestii dziewczynek nie mam sprecyzowanego poglądu: Milena, Dąbrówka, albo Ludmiła. Podoba mi się też Jarosławna, ale może lepiej dziecka nie katować;)

Szwagierka mojego szefa ochrzciła dziecko Nikola. Dziecko płci żeńskiej:P Słyszałam też o pani Bonawenturze. Ciekawe kiedy przyjdzie kolej na Kubę?

Dunadan - 28 Grudnia 2006, 14:03

Glo... znaczy się Halteha, ale to ładne imię... można na ciebie mówić Glor... no wiesz... jak Glorfindel... :mrgreen:

PS - masz coś Kuby?! :evil: :mrgreen: kłaniam sie ;)

Haletha - 28 Grudnia 2006, 14:05

Jako chłopiec byłabym Patrykiem, decyzja ojca. Glorfindel z tego, co wiem, nie był brany pod uwagę.
Ale Glorem czasem ktoś mnie nazwie. A raz zostałam nawet Morią;-)

Martva - 28 Grudnia 2006, 14:11

Ja miałam być Maciejem. Podobnie jak moja starsza siostra, i najstarsza również :)
Ulubione imiona męskie i żeńskie zmieniają mi się często, tylko własnego nieodmiennie nie lubię :)

Partner forum