To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - Update forum.

Logan - 27 Marca 2006, 16:18

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pako - 27 Marca 2006, 16:35

Ino tu w samozachwyt Logan nie popadaj ;) Jeszcze daty trza poprawić ;)
Gustaw G.Garuga - 27 Marca 2006, 21:22

Cytat
Mnie nigdy strona nie mieścila się w oknie - na suwaku mam ok. 1 cm. luzu i zawsze przycinam kawalek awatara, żeby złapać ostatnie literki postów.

Już wiem - przed logowaniem forum mieści się w oknie, ale po zalogowaniu mój nick rozpycha forum na boki. Dałoby się tak zrobić, żeby miejsce na nick bylo gdzieś indziej, np. w osobnej trzeciej linijce? Wtedy długość nicka nie miałaby znaczenia. No i logo trzeba przywrócić do poprzedniego stanu, bo to pomniejszone jakieś niewyraźne.

Lu - 27 Marca 2006, 21:34

Chciałam ukryć swoja obecność na forum - nie da się. :roll:
Rafał - 28 Marca 2006, 04:59

Działa :mrgreen: ! A wczoraj się wk...łem. Napisałem dużego posta i mi w....ło w kosmos :evil:
(oczywiście wkurzyłem i wysłało :wink: )
O! I edycja działa, fajnie jest! :D
Cytat
GGG: ... mój nick rozpycha forum na boki ...

Nie ma to jak potężny nick :wink:

Czarny - 28 Marca 2006, 09:47

Może by tak w ogóle wywalić ten nick obok "Wyloguj". Chyba każdy wie pod jakim się ukrywa. Informacja całkowicie zbędna, a może wtedy zmieściłaby się oryginalna grafa SFFiH
Gustaw G.Garuga - 28 Marca 2006, 10:06

Racja, Czarny. Racja, Rafale :wink:
sulka - 28 Marca 2006, 11:49

O czym wy w ogole mowicie? :shock:

Ja swojego nicka widze tylko przy opcji wyloguj...

Czarny - 28 Marca 2006, 12:08

sulka napisał/a
O czym wy w ogole mowicie? :shock:

Ja swojego nicka widze tylko przy opcji wyloguj...

Właśnie o tym. Wystarczy samo "Wyloguj". Po co nick?

Logan - 28 Marca 2006, 12:11

Cytat
Właśnie o tym. Wystarczy samo Wyloguj. Po co nick?

Jak ktoś z Was zna się na php i wie jak to zmodyfikować to problemu nie widzę. Moja wiedza w tym jest bardzo skromna i w tym przypadku niewystarczająca.

NURS - 28 Marca 2006, 12:35

Zauważyłem coś dziwnego w nieczytanych postach. widzę w nich to, co sam przed chwila napisałem i czasem to, co przegladałem.
Rafał - 28 Marca 2006, 12:50

To się nazywa deja vu...
:mrgreen:

Piech - 28 Marca 2006, 12:56

Otrzymuję prywatne wiadomości, ale nie wiem czy działa wysyłanie. Skrzynka "wysłane" pozostaje pusta. Lu, czy otrzymałaś coś ode mnie?
Czarny - 28 Marca 2006, 13:01

Piech napisał/a
Skrzynka wysłane pozostaje pusta.

Wysyłanie poprzednio działało dopiero w chwili pojawienia się adresata na forum, a z tego co widzę Lu teraz nie ma. Twoja pw wisi pewnie w folderze "Do wysłania" i będzie tam, aż pojawi się Lu. No chyb, że coś się pozmieniało i to rzeczywiście nie działa.

Haletha - 28 Marca 2006, 14:29

Prawdopodobnie to mój osobisty problem (bo nic nie działa jak bym chciała:)), ale po skorzystaniu z opcji niepokazywania emotów mam problemy z wyświetlaniem cytatów. W połowie wypadków zamiast wydzielonego białego tekstu widzę ...
Aga - 28 Marca 2006, 15:04

Ja chciałam zapytać, dlaczego po przekroczeniu liczby 500 nieprzeczytanych postów część z nich mi "ucina" i wyświetla jako przeczytane?
Logan - 28 Marca 2006, 15:17

Cytat
Prawdopodobnie to mój osobisty problem (bo nic nie działa jak bym chciała:)), ale po skorzystaniu z opcji niepokazywania emotów mam problemy z wyświetlaniem cytatów. W połowie wypadków zamiast wydzielonego białego tekstu widzę ...

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się tutaj. Wydawało mi się, że moderatorzy czytają WSZYSTKIE wątki...

Logan - 28 Marca 2006, 15:18

Cytat
Ja chciałam zapytać, dlaczego po przekroczeniu liczby 500 nieprzeczytanych postów część z nich mi ucina i wyświetla jako przeczytane?

Takie jest ustawienie bazy danych. Postaram się zwiekszyć tą ilość.

gorat - 28 Marca 2006, 16:19

Logan napisał/a
Jak ktoś z Was zna się na php i wie jak to zmodyfikować to problemu nie widzę. Moja wiedza w tym jest bardzo skromna i w tym przypadku niewystarczająca.

Wprawdzie sprawdzane na czystym phpBB, ale powinno działać:

includes/page_header.php

Kod
if ( $userdata['session_logged_in'] )
{
$u_login_logout = 'login.'.$phpEx.'?logout=true&sid=' . $userdata['session_id'];
$l_login_logout = $lang['Logout'] . ' [ ' . $userdata['username'] . ' ]';
}

Zamienić na:

Kod
if ( $userdata['session_logged_in'] )
{
$u_login_logout = 'login.'.$phpEx.'?logout=true&sid=' . $userdata['session_id'];
$l_login_logout = $lang['Logout'];
}

Oby nazewnictwo było to same...

Iscariote - 28 Marca 2006, 19:03

hmm... a nie dało by się zrobić tak, żeby Złomowisko też swieciło się na zółto? Bo czasami Logan coś usunie, a ja po fakcie dopiero to zauważam.
dzejes - 28 Marca 2006, 19:05

Odnośnie cytowania: czy tak już zostanie, czy to tylko chwilowe/przejściowe?
Godzilla - 30 Marca 2006, 11:25

Jeszcze jedno: kiedyś to duże czerwone logo SFFH prowadziło na stronę główną czasopisma. Teraz prowadzi na stronę główną forum. Czy tak ma zostać?
elam - 30 Marca 2006, 14:34

Godzilla napisał/a
Jeszcze jedno: kiedyś to duże czerwone logo SFFH prowadziło na stronę główną czasopisma. Teraz prowadzi na stronę główną forum. Czy tak ma zostać?

1 2 3 proba cytowania. dziala w koncu, czy nie?

elam - 30 Marca 2006, 14:35

- ... jak widac...
a kiedy bedzie, jesli mozna zapytac?

Logan - 30 Marca 2006, 14:41

Jak pisałem wcześniej - zależy to od naszego providera czyl cauchy'ego. Pchę maila ponaglającego do niego jeszcze dzisiaj, ewentualnie poproszę go o szczegółowe instrukcje.
elam - 30 Marca 2006, 15:22

nie rozumiem, niektorym dziala... widzialam na wlasne 4 oczy.. a mi nie. akurat, jak chcialam troche porozrabiac :)
Iscariote - 30 Marca 2006, 15:25

Cytat
nie rozumiem, niektorym dziala... widzialam na wlasne 4 oczy.. a mi nie. akurat, jak chcialam troche porozrabiac

Hmm... ten post jest wykorzystany do eksperymentów Iscariota z cytowaniem.. zobaczymy czy mi sie uda...
Nom.. i za trzecim razem się udało

Logan - 30 Marca 2006, 15:27

Gremlinku, instrukcja obsługi jest w temacie "Błędy forum".

Wytłumaczę C to łopatologicznie: jeśli klikniesz przycisk cytuj to w odpowiedzi pierwsze dwa wyrazy będziesz miała w postaci quote=nick, gdzie nick to autor postu który cytujesz. Trzeba manualnie wykasować =nick i w tej formie cytowanie będzie działało...

Umie ktoś jaśniej wytłumaczyć? :oops:

Lu - 30 Marca 2006, 15:29

Cytat
Wytłumaczę C to łopatologicznie: jeśli klikniesz przycisk cytuj to w odpowiedzi pierwsze dwa wyrazy będziesz miała w postaci quote=nick, gdzie nick to autor postu który cytujesz. Trzeba manualnie wykasować =nick i w tej formie cytowanie będzie działało...

he, he, he... człowiek uczy się każdego dnia... elam, nawet ja zrozumiałam więc też sobie poradzisz :wink:

elam - 30 Marca 2006, 15:30

Cytat
Gremlinku, instrukcja obsługi jest w temacie Błędy forum.

Umie ktoś jaśniej wytłumaczyć? :oops:

zobaczymy, czy zrozumialam ..

Partner forum