To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Science Fiction Fantasy i Horror - Zawieszenie wydawania Science Fiction Fantasy i Horror

Iscariote - 22 Marca 2012, 13:38

Lis Rudy napisał/a
Jak chcecie żeby padło któreś pismo, to powiedzcie jaki tytuł mam zacząć kupować
Mam nadzieję, że nie kupujesz NF, bo wtedy to już w ogóle gazetowa lipa będzie w fantastyce :mrgreen:
Taselchof - 22 Marca 2012, 13:48

Chal-Chenet, - 1
Lis Rudy - 22 Marca 2012, 14:01

Iscariote napisał/a
wtedy to już w ogóle gazetowa lipa będzie w fantastyce

To się będziesz musiał na Gazetę Polską Codziennie przerzucić :twisted:
Stary jakie oni hard SF piszą !

andre - 22 Marca 2012, 14:44

Chal-Chenet napisał/a
Lis Rudy napisał/a

Jak chcecie żeby padło któreś pismo, to powiedzcie jaki tytuł mam zacząć kupować :twisted:

Nasza Legia. :mrgreen:

-3 :evil:

hardgirl123 - 22 Marca 2012, 14:52

szkoda, bardzo szkoda :(

zostanie mi do czytania tylko Bluszcz, i cóż....chyba to kolejny znak na ziemi i niebie że czas się wziąc do nauki na egzamin na uprawnienia - bo tych co ja robię to póki co nie deregulują :(

Arya - 22 Marca 2012, 15:13

Szkoda :(
Tomcich - 22 Marca 2012, 19:21

Dostałem dziś z rana wiadomość o zawieszeniu. :| Szkoda, wielka szkoda. :?

Co do reaktywacji to raczej w to nie wierzę, ale jakby co, to chętnie się rozczaruje. :cry:

QCF :!:

hundzia - 22 Marca 2012, 20:52

RD napisał/a
Matrim napisał/a
Powiedz, jak możemy pomóc :)

Może zrobić coś ze sławetną zieloną wyspą, żeby nie była dziwnym zjawiskiem optycznym, lecz po prostu stała się normalnym krajem? Żeby ludziom żyło się lepiej nie tylko w wiadomościach telewizyjnych?...

Do czego pijesz?

Kai - 22 Marca 2012, 21:18

Smutne... Jeśli jest szansa utrzymania forum, to nie są żadne pieniądze, proszę numer konta. Ale niech to forum trwa, skoro pismo nie może.
Nina Wum - 22 Marca 2012, 21:37

Cholerna szkoda. Mam nadzieję, że forum przetrwa.
RD - 22 Marca 2012, 22:25

hundzia napisał/a
RD napisał/a
Matrim napisał/a
Powiedz, jak możemy pomóc :)

Może zrobić coś ze sławetną zieloną wyspą, żeby nie była dziwnym zjawiskiem optycznym, lecz po prostu stała się normalnym krajem? Żeby ludziom żyło się lepiej nie tylko w wiadomościach telewizyjnych?...

Do czego pijesz?

Pytasz serio?

hundzia - 22 Marca 2012, 23:10

Yhm. Nie oglądam wiadomości polskich, więc nie wiem, co jest na topie.
Nie rozumiem, co ma zielona wyspa do zawieszenia wydawania miesięcznika.

RD - 22 Marca 2012, 23:21

hundzia napisał/a
Yhm. Nie oglądam wiadomości polskich, więc nie wiem, co jest na topie.

To, co zawsze - informowanie wszem i wobec, jak jest świetnie. Polecam odnośną wypowiedź Leto Atrydy na temat działalności propagandowej.

Cytat
Nie rozumiem, co ma zielona wyspa do zawieszenia wydawania miesięcznika.

Zielona wyspa sama w sobie nic. To była uwaga natury bardziej ogólnej, czytelna dla polskich zawodników grających w comiesięczny surwiwal "byle do pierwszego".

hundzia - 22 Marca 2012, 23:48

Aaa, chyba, że tak. Jak dotąd jedyne głosy dotyczące Wyspy dostawałam raczej w tym negatywnym, kryzysowym odcieniu. I tak zdeczka podkolorowanym przez media.

Co nie zmienia faktu, że specjalnie do naszego hrabstwa Kolporter sprowadzał dwa egzemplarze SFFiH co miesiąc. Nawet jeśli cenę windował za to pod chmury. I teraz żal, bo od czerwca nie będzie co czytać :(

Kruk Siwy - 23 Marca 2012, 00:05

W kiblu, nespa?
hundzia - 23 Marca 2012, 00:09

Przede wszystkim! Bo Nowa Fantastyka, to ostatnio, nomen omen gó.wniana lektura.
ailiS - 23 Marca 2012, 11:34

Człowieka przez kilka dni na forum nie ma i...

RD ktoś już o tym pisał w innym wątku: czy nie dałoby się zrobić z tego dwumiesięcznika, kwartalnika itp?

Kurdeż! i to dotyka pismo, w którym ukazują się teksty pisane przez polskich twórców/debiutantów! :evil:

RD - 23 Marca 2012, 12:09

ailiS napisał/a
RD ktoś już o tym pisał w innym wątku: czy nie dałoby się zrobić z tego dwumiesięcznika, kwartalnika itp?

W tej chwili nie ma takiej możliwości.

Ziuta - 23 Marca 2012, 13:46

hundzia napisał/a
Przede wszystkim! Bo Nowa Fantastyka, to ostatnio, nomen omen gó.wniana lektura.

E, bez przesady, NF ostatnimi miesięcy pochwyciła wiatr w żagle.

Marcin Robert - 23 Marca 2012, 13:55

Powiedziałbym nawet, że od czasu Wielkiej Reformy radzi sobie coraz lepiej. Przynajmniej jedno czasopismo nam zostało.
Ziuta - 23 Marca 2012, 14:24

To trochę prywata, ale w temacie. Czytam w sieci komentarze n/t problemów SFFiH i już kilka razy spotykam się z rzekomą kosą na linii czytelnicy SFFiH – NF. W sensie, że bardzo nie odpowiada im profil konkurentki, że czytelnicy obu pism to zbiory rozłączne itd. Prawda to?
feralny por. - 23 Marca 2012, 14:31

Trudno mi mówić za wszystkich, ale ja takie twierdzenie znajduję bzdurnym. Przez wiele lat kupowałem jedno i drugie pismo. Przestałem kupować NF li tylko z braku czasu na czytanie, choć z żalem, bo oba miesięczniki się wzajemnie dopełniają. i to czgo mi w jednym brakowalo, zawsze znajdowałem w drugim.

P. S. Szkoda.

Adon - 23 Marca 2012, 14:34

Marcin Robert napisał/a
Powiedziałbym nawet, że od czasu Wielkiej Reformy radzi sobie coraz lepiej.

Znaczy od momentu, gdy z "magazynu literackiego" przeistoczyła się w "miesięcznik miłośników fantastyki"?

Marcin Robert - 23 Marca 2012, 14:40

Adon napisał/a
Znaczy od momentu, gdy z magazynu literackiego przeistoczyła się w miesięcznik miłośników fantastyki?

Akurat ta zmiana mi się nie podoba. :mrgreen: A poza tym podpisuję się pod tym, co napisał feralny por. Oba czasopisma się dopełniają. Czytywałem obydwa, a jeśli nie mam wszystkich numerów, to tylko z powodów finansowych, a nie ich zawartości.

Agi - 23 Marca 2012, 16:16

Ziuta napisał/a
czytelnicy obu pism to zbiory rozłączne itd. Prawda to?

Kupuję oba. Czytam też.

RD - 23 Marca 2012, 16:28

Ziuta napisał/a
czytelnicy obu pism to zbiory rozłączne itd. Prawda to?

Nie. Jeśli są wyjątki, to... po prostu są wyjątki.

Adon - 23 Marca 2012, 16:28

Agi, +1
Iscariote - 23 Marca 2012, 16:35

Ziuta napisał/a
W sensie, że bardzo nie odpowiada im profil konkurentki, że czytelnicy obu pism to zbiory rozłączne itd. Prawda to?
Dla mnie NF jest zbyt kolorowa jak na czasopismo literackie, którym kiedyś było. Więc nie podoba mi się i nie kupuję. SFFiH zaspokajało wszystkie moje potrzeby. Chcę dużo dużo tekstów, a nie kolorków, zdjęć na 3/4 strony i reklamy co kilka stron.
nureczka - 23 Marca 2012, 16:36

Ja bym powiedziała, że nie są to zbiory tożsame, ale mają sporą wspólną część.
lakeholmen - 23 Marca 2012, 16:43

Z moich rozmów wynika, że nie czytanie SFFiH bywa formą snobizmu: "teksty w SFFiH mają zbyt mało dukajów, żeby można z nich było mieć satysfakcję".

Partner forum