Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy? 

Dunadan - 12 Lipca 2009, 13:45
  ilcattivo13, ja też wąłśnie się dowiedziałem    nie mogę się docekac, uwielbiam mechwarriora! filmik jest po prostu powalający! jeśli rzeczywiścieędzie można w ten sposób wykorzystwać taktykę to będzie nieźle. No i widać nawiązania do serii - ten przeciwnik to Atlas, ciekawe w jakim mechu był "gracz"...

Swoją drogą byłby fajny film ze świata BattleTech    raz próbowali coś nakręcić ( Robot Jox ) ale to bło wieeeki temu.

Ja mam jeszcze coś czego bardzo wyczekuję: http://www.gametrailers.com/player/50067.html

MassEffect 2 zapowiada się jeszcze lepiej niż poprzednik...
												 Virgo C. - 12 Lipca 2009, 19:19

Ożżż, w końcu coś dla wielbicieli mechów dobrego dadzą   
												 ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:02
  Dunadan - bohater trailera jeździł "Warhammerem". Widać to tuż przed momentem katapultowania, kiedy pokazany jest status pancerza mecha.

A tak w ogóle, to odświeżyłem sobie wszystkie filmiki z Mechwarriorów i w dalszym ciągu ten najbardziej mi się podoba.
												 Karl - 12 Lipca 2009, 21:05
  MechaWarrior... a kto w MegaMeka pogra?;)
												 Ziemniak - 12 Lipca 2009, 21:22
  A który to będzie MechWarrior? Microsoft zapowiedział, że wkrótce będzie do pobrania za darmo Mechwarrior 4
												 ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:30
  Ziemniak - wygląda na to, że piąty.
												 Ziemniak - 12 Lipca 2009, 21:32
  Ja miałem któregoś z pierwszych, ale strasznie się wieszał, więc go olałem. Trzeba będzie ściągnąć tą czwórkę   
												 Karl - 12 Lipca 2009, 21:35
  MegaMek? To klasyczny Battletech 1 i 2, tylko w Javie, multi i można brać udział w kampanii online na mekwars.org.
												 ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:58
  Ziemniak - ja mam w domu zakupionego na Gambleriadzie "Mechwarriora 2: Mercenaries" (rocznik '96) i nawet na nowych kompach chodzi jak burza. Tylko nieco "wektorowo" wszystko wygląda i podłoże ma zawsze jeden kolor (co akurat na lodowych mapach nie przeszkadza). Ale za to jakie ma dźwięki      Miła pani mówiąca spokojnym głosem "System Shutdown Initiated"   
												 Virgo C. - 12 Lipca 2009, 22:03
  Ja mam też dwójkę, dostałem przy zakupie pierwszego VooDoo i nawet przyjemnie się grało. Ale najwięcej to chyba w Earthsiege 2 pogrywałem, chociaż od pewnego momentu (zamontowanie dział plazmowych) gra się robiła strasznie nudna - jeden strzał i po zabawie   
												 ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 22:15
  MW był chyba lepiej zbalansowany. Nawet zamontowanie super-duper-armaty nie pomagało, bo albo ciężar był zarąbisty i nic więcej na mecha nie wchodziło (nawet ammo    ), albo temperaturka po jednym strzale wariowała i następował koniec walki.
												 Dunadan - 14 Lipca 2009, 08:30
  ilcattivo13, dokładnie. Ileż ja czasu spędzałem na wyposażeniu mojego Mecha, hehe, to tez było samo w sobie interesujące    Ale nie ma to jak włączyć kod na nieprzegrzewanie i MadCata wyposażyć w cztery działka cząsteczkowe ( PPC )     a potem bawić się w snajpera i odstrzeliwać kolejne części innym mechom.

Ale jak się chciało grać fair to nie było łatwo.
												 ilcattivo13 - 14 Lipca 2009, 16:48
  Ja brałem najcięższego możliwego mecha, ładowałem na niego 7 - 11 ciężkich laserów (i na maksa heat sinków) i odstrzeliwywałem wrogom nogę. To najprostsza technika walki, bo noga to najwrażliwsza część mecha. I nie ma to jak kopanie leżącego      No i z tej metody ataku najwięcej części dało się wyszrotować w M2: Mercenaries. PPC są zajefajne, ale jak się dokładnie policzy stosunek ciężaru i ciepła do efektywności, to ciężkie lasery okazują się o troszeczkę lepsze. Za to prawie nigdy nie używałem rakiet (chyba, że na płaskich mapach, a i to puszczałem tylko rakiety dalekiego zasięgu)
												 Karl - 14 Lipca 2009, 21:21
  Generalnie rozmowy o sposobach robienia bliźnim krzywdy są zajmujące, ale może ktoś byłby chętny do pogrania online?;) MegaMek za free jest, jak coś to na pw proszę sie dobijać - postawi się jakiś serwer...
												 Dunadan - 20 Lipca 2009, 19:46
  Karl, ale to strategia jest... to już nie to...
												 Karl - 20 Lipca 2009, 20:45
  Wiem, że strategia. Kiedyś (ze 2 lata temu) brałem udział w kampanii online na mekwars. Teraz myśle, że możnaby się tam większą grupką wybrać, bo samemu to tak jakoś nieteges...
												 mad - 21 Lipca 2009, 14:57

| Virgo C. napisał/a |  | Ale najwięcej to chyba w Earthsiege 2 pogrywałem |   

Pamiętam gierkę. Grafika bez akceleracji była. Pełną wresję dał kiedyś CDA. Grałem trochę, ale do końca nie doszedłem.
												 Dunadan - 22 Lipca 2009, 09:09
  AvP The Hunt (3)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Ciekawe co z tego wyjdzie  
												 Virgo C. - 22 Lipca 2009, 11:59
  Poprzednie części się broniły świetnym klimatem, teraz liczę na zachowanie go. A trailer wskazuje na to, że się nie przelicze  
												 hrabek - 22 Lipca 2009, 13:01

| Virgo C. napisał/a |  | Poprzednie części się broniły świetnym klimatem |   

Eee... czy na pewno mówimy o filmach Alien vs Predator i Alien vs. Predator: Requiem?
												 Virgo C. - 22 Lipca 2009, 13:03
  Nie, mówimy o dwóch częściach gry Alien vs Predator, które w przeciwieństwie do filmów miały w sobie sporo grywalności i ciężki klimat zaszczucia (gdy się grało człowiekiem).
												 hrabek - 22 Lipca 2009, 13:35
  Aaa... sorry, rzeczywiście, to growy wątek. Pomylone misie.

Grałem w jedynke, w dwójkę już nie. Rzeczywiście miała świetny klimat.
												 mad - 22 Lipca 2009, 22:12
  Jedynkę w wersji gold chętnie bym tanio kupił (miała opcję zapisywania stanu gry, podstawowa wersja nie miała). W dwójkę grałem rok temu. Nadal robiła wrażenie.

Dzisiaj sobie przypomniałem Need For Speed III. 10 lat temu to było coś!
												 WhiteMagic - 5 Sierpnia 2009, 16:14
  The Force Unleashed - wreszcie panowie z LucasArts przypomnieli sobie o pecetowych graczach. Do listopada...
												 Duke - 18 Sierpnia 2009, 14:02
  http://www.secondvarietygames.com/shelter

Zapowiada się smakowicie. Pod warunkiem ze kiedyś to skończą ofkoz  
												 Hubert - 18 Sierpnia 2009, 20:22
  Diablo 3 wyjdzie najprawdopodobniej bez obsuwy - a w każdym razie Blizzard zaprzecza wszelkim opóźnieniom w związku z premierą Starcrafta 2. Znaczy, dobrze jest!     

Ale zawsze mogą znaleźć inny powód   
												 Virgo C. - 7 Września 2009, 19:35
  http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Ehh, może i u nas się kiedyś takich reklam doczekamy...   
												 Nutzz - 8 Września 2009, 08:37
  O ja nie pierdaczę     

Powaliło mnie na kolana.
												 ilcattivo13 - 8 Września 2009, 18:07
  świetny, ale coś za bardzo filmowe Starship Troopers mi przypomina
												 R4venger - 13 Września 2009, 11:27

| WhiteMagic napisał/a |  | wreszcie panowie z LucasArts przypomnieli sobie o pecetowych graczach. Do listopada... |   

A ja wczoraj skończyłem xboxową wersję (konsole posiadam od mc wiec się nie dziwić). I prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie sterowanie z klawiatury, aby wszytko było wygodne i nie sprawiało problemów, jest mnóstwo combo + force push, lightning, force repeal itp. itd. a bez wykorzystania tego wszystkiego walki do łatwych nie należą. Sama gra jest ciekawa, choć momentami cholernie trudna i wkurzająca, niektóre etapy czy paru bossów nie da się przejść bez powtarzania kilkukrotnego. Ale niezaprzeczalnym plusem jest znakomite oddanie posługiwania się forcem - a to jest bezcenne    czy samo otocznie które jest w dużej mierze podatne na zniszczenia.  Pod tym względem Kotory, czy wszystkie Jedi Knight wyglądają jak gierki dla dzieci.

| 

|  

|