To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty - Wszechświat to ja - do 12 XII.

Witchma - 7 Grudnia 2008, 12:38

Dobę mnie nie było i tylko jeden głos przybył...? No nie jest dobrze.
xan4 - 7 Grudnia 2008, 20:57

No i znowu no name nam zagłosował, dzięki za głosy, ale cóż to się dzieje, napiszcie te parę słów, to bardzo pomaga :D
Witchma - 7 Grudnia 2008, 20:58

xan4, lepiej żeby głosowali anonimowo niż wcale - taka moja koncepcja :D
xan4 - 7 Grudnia 2008, 21:24

Witchma, ja się cieszę, że głosują, za każdy głos dziękuję, ale też wiem, że komentarz chociaż malutki, jest bardzo autorom przydatny,
i jeszcze bardziej się cieszę jak głosują i opiniują, ha, rzekłem :D

dalambert - 8 Grudnia 2008, 10:10

Jednak "Kroki' coż za miła prostota i dobrze opowiedziana. I kto z nas tak świata nie ratował :!: :?:
xan4 - 8 Grudnia 2008, 10:15

Dzięki dalambert,
a kliknąłeś wcześniej tam u góry, czy zapomniałeś :?:

Nutzz - 8 Grudnia 2008, 11:18

Zachęcony przez Skofowiczów....

Panowie Uniwersum,
Nie mogę zdefiniować tego inaczej niż... sympatyczne, lekkie i przyjemne. Na końcu niepokojący akcent, trochę moim zdaniem nie pasujący do reszty. A co jeśli taki mnich napotka mnie i również "zahipnotyzuje"? Niefajna perspektywa.

i

Gnoza
Dość dobre wykonanie oklepanego tematu. Dużo analogii w Nauce Świata Dysku, cz. II

xan4 - 8 Grudnia 2008, 11:28

No i bardzo dobrze Nutzz, że na SKOFie był poruszony ten wątek i namówili Cię, mam nadzieję, że będziesz cześciej bywał w tym wątku :D
dzięki za głosy :D

Nutzz - 8 Grudnia 2008, 11:32

Też tak myślę. Skoro pierwszy raz już za mną :)
dalambert - 8 Grudnia 2008, 12:03

xan4, nie bojta sie OCZYWIŚCIE że kliknąłem :twisted:
xan4 - 8 Grudnia 2008, 12:07

Dzięki Ci o dalambercie :)

Kto chce być 27 :?:
nadmieniam, że to liczba podzielna przez 9 :D

Stormbringer - 8 Grudnia 2008, 12:30

Głos na "Panów Uniwersum". Lekkie, zabawne. Co prawda wolałbym chyba mocniejszą pointę, ale ta ładnie się komponuje z resztą tekstu, więc jest ok. :)
Witchma - 8 Grudnia 2008, 12:35

Tempo głosowania dobre, może czas pobić rekord :D
Stormbringer - 8 Grudnia 2008, 12:40

Pompujta, ludzie, pompujta! ;)
xan4 - 8 Grudnia 2008, 13:03

Stormbringer dzięki, zaliczyłeś okrągłą liczbę 27,
kto chce być 28 :?: nadmieniam, że podzielne przez 7 :D

Witchma, rekordu to raczej nie będzie, ale chociaż przybliżyć sie do Twoich wyczynów :D bezcenne :D :D

Witchma - 8 Grudnia 2008, 13:07

xan4 napisał/a
nadmieniam, że podzielne przez 7 :D

Wychodzi siódemka na każdą stronę świata, gdzie chętni? :D

xan4 napisał/a
ale chociaż przybliżyć sie do Twoich wyczynów :D

Wyczyny zaczynam liczyć od 1000 wzwyż ;)

hrabek - 8 Grudnia 2008, 14:51

Zeby dopomoc szczesciu zaglosowalem na shorty. Moj wybor padl na Kroki i Panow Universum. Pierwsze za przypomnienie szczesliwego dziecinstwa, gdzie moje stopy tez musialy trafic tylko w srodek niepeknietej plytki, a na ostatni schodek polpietra zawsze musialem wejsc prawa noga.

Panowie Universum za zwykly pomysl, ktory wsrod patetycznych i nadetych pozostalych opowiadan wyroznia sie swoja skromnoscia i puenta.

Po zaglosowaniu okazalo sie, ze moj gust pokryl sie ze znakomita wiekszoscia glosujacych.

Chal-Chenet - 8 Grudnia 2008, 14:52

hrabek napisał/a
na ostatni schodek polpietra zawsze musialem wejsc prawa noga.

Ja tak mam do dzisiaj. :D

Witchma - 8 Grudnia 2008, 14:53

hrabek, spasiba :)
hrabek - 8 Grudnia 2008, 14:56

Witchma: ale jak dzisiaj nie bedzie prenumeraty, to nic ci te bicze nie pomoga. I tak cie dopadne!
xan4 - 8 Grudnia 2008, 14:57

no to hrabek zaliczony :D , polujemy dalej,
kto chce być 29, z dodatkowych informacji mogę napisać, że dzieli się przez 13 :lol:

hrabek - 8 Grudnia 2008, 15:00

29 dzieli sie na 13? Jakiej matematyki uzywasz, xan4? :twisted:
xan4 - 8 Grudnia 2008, 15:03

ups :oops:
już myślałem o 39, w próbie dogonienia rekordu Witchmy :oops:
już się poprawiam,
no to kto chce być 29, jedną z nielicznych w tym gronie liczb pierwszych :?:

Witchma - 8 Grudnia 2008, 15:07

hrabek, chyba nie doczytałeś warunków umowy :D
xan4 - 8 Grudnia 2008, 22:35

Ludzie, ludziska, zostało już tylko 3 dni z okładem,
zabieramy się za głosowanie :!: :!: :!:

mad - 8 Grudnia 2008, 22:36

Wypadałoby w końcu zagłosować i trochę ponarzekać na teksty. Co my tu zatem mamy?

Ballada o samotnym Wiktorze - szort ma swój klimat i o jego zbudowanie najbardziej chyba autorowi chodziło. Raczej na plus.
Gnoza - rzeczywiście tematyka dosyć konwencjonalna, trudno znaleźć cokolwiek zaskakującego. Neutralne wzruszenie ramionami.
Innego końca świata nie pamiętam - Też brak oryginalności. Szort przypomniał mi parę innych tekstów. Niestety, brak dopracowania, a katastrofalny błąd ortograficzny dyskwalifikuje opko już na starcie. Szkoda. Duży plus natomiast za trafiony i sam w sobie ciekawy tytuł. Oczywiście to za mało.
Kroki - to już prawie zwycięzca. Czy zasłużony? Nie wiem, mam pewne wątpliwości. Na plus - "treść" kapitalnie powiązana z zadanym tematem, wykonanie też niczego sobie. Na minus - ciężko tu jednak znaleźć coś literacko zachwycającego.
Ostatnia misja - super miniaturka. Pomysł prosty, wydaje się, że mało oryginalny, ale nie mogę sobie przypomnieć, czy już coś podobnego czytałem. Zdecydowanie na plus.
Panowie Uniwersum - mój faworyt do zwycięstwa. Właściwie wszystko w tym szorcie mi się spodobało, łacznie z filozoficzno-żartobliwym tytułem.
Uwewnętrzniony kosmos - mała space operka na koniec. Mad lubi space operki :D Raczej dobre wykonanie, brawa dla autora, że odważył się na patetyczne zakończenie. W tych czasach to naprawdę odwaga :idea:

Kto zatem dostaje punkty od mada, będące tradycyjnie pocałunkami śmierci?
Zdecydowanie Panowie Uniwersum i chyba... Uwewnętrzniony kosmos.

EDIT - wyrzucenie jednej niepotrzebnej literki. Moja stara klawiatura odmawia posłuszeństwa :twisted: :wink:

xan4 - 8 Grudnia 2008, 22:45

dzięki mad,
no i na Twoje głosy się doczekałem :D , bardzo dziękuję w imieniu autorów za profesjonalne opisy,
Lech przecież już wczoraj został mistrzem jesieni :D

Witchma - 9 Grudnia 2008, 10:09

Kto napocznie trzecią dziesiątkę? HAAALOOOOOOOOOO
xan4 - 9 Grudnia 2008, 10:31

Zostały tylko trzy dni, a więc trzeba sięgnąć po bardziej drastyczne środki:
jedziemy po nickach:
Homer, Selithira, Gwynhwar, Moffiss, Przemek, ilcattivo13, Fearfol, Owca.von.Kozic, Tomcich, Stargazer, Sandman, JacAr, hijo, cutler, Sonsechristo, illianna, Martva, Adashi, Bellatrix, BARDZO PROSZĘ O ZAGŁOSOWANIE I OPINIE :!: :!: :!:
wyłapałem tych którym zdarzało się głosować poprzednio, a w tej edycji się jeszcze nie pokazali,

Witchma, odrobiłem zadanie :?:

Witchma - 9 Grudnia 2008, 10:35

xan4, na 5+ :) Stargazer już wczoraj mi obiecał, że przeczyta, już ja go przypilnuje :D

Partner forum