Spodenki - Szorty - Wszechświat to ja - do 12 XII.
Witchma - 7 Grudnia 2008, 12:38
Dobę mnie nie było i tylko jeden głos przybył...? No nie jest dobrze.
xan4 - 7 Grudnia 2008, 20:57
No i znowu no name nam zagłosował, dzięki za głosy, ale cóż to się dzieje, napiszcie te parę słów, to bardzo pomaga
Witchma - 7 Grudnia 2008, 20:58
xan4, lepiej żeby głosowali anonimowo niż wcale - taka moja koncepcja
xan4 - 7 Grudnia 2008, 21:24
Witchma, ja się cieszę, że głosują, za każdy głos dziękuję, ale też wiem, że komentarz chociaż malutki, jest bardzo autorom przydatny,
i jeszcze bardziej się cieszę jak głosują i opiniują, ha, rzekłem
dalambert - 8 Grudnia 2008, 10:10
Jednak "Kroki' coż za miła prostota i dobrze opowiedziana. I kto z nas tak świata nie ratował
xan4 - 8 Grudnia 2008, 10:15
Dzięki dalambert,
a kliknąłeś wcześniej tam u góry, czy zapomniałeś
Nutzz - 8 Grudnia 2008, 11:18
Zachęcony przez Skofowiczów....
Panowie Uniwersum,
Nie mogę zdefiniować tego inaczej niż... sympatyczne, lekkie i przyjemne. Na końcu niepokojący akcent, trochę moim zdaniem nie pasujący do reszty. A co jeśli taki mnich napotka mnie i również "zahipnotyzuje"? Niefajna perspektywa.
i
Gnoza
Dość dobre wykonanie oklepanego tematu. Dużo analogii w Nauce Świata Dysku, cz. II
xan4 - 8 Grudnia 2008, 11:28
No i bardzo dobrze Nutzz, że na SKOFie był poruszony ten wątek i namówili Cię, mam nadzieję, że będziesz cześciej bywał w tym wątku
dzięki za głosy
Nutzz - 8 Grudnia 2008, 11:32
Też tak myślę. Skoro pierwszy raz już za mną
dalambert - 8 Grudnia 2008, 12:03
xan4, nie bojta sie OCZYWIŚCIE że kliknąłem
xan4 - 8 Grudnia 2008, 12:07
Dzięki Ci o dalambercie
Kto chce być 27
nadmieniam, że to liczba podzielna przez 9
Stormbringer - 8 Grudnia 2008, 12:30
Głos na "Panów Uniwersum". Lekkie, zabawne. Co prawda wolałbym chyba mocniejszą pointę, ale ta ładnie się komponuje z resztą tekstu, więc jest ok.
Witchma - 8 Grudnia 2008, 12:35
Tempo głosowania dobre, może czas pobić rekord
Stormbringer - 8 Grudnia 2008, 12:40
Pompujta, ludzie, pompujta!
xan4 - 8 Grudnia 2008, 13:03
Stormbringer dzięki, zaliczyłeś okrągłą liczbę 27,
kto chce być 28 nadmieniam, że podzielne przez 7
Witchma, rekordu to raczej nie będzie, ale chociaż przybliżyć sie do Twoich wyczynów bezcenne
Witchma - 8 Grudnia 2008, 13:07
xan4 napisał/a | nadmieniam, że podzielne przez 7 |
Wychodzi siódemka na każdą stronę świata, gdzie chętni?
xan4 napisał/a | ale chociaż przybliżyć sie do Twoich wyczynów |
Wyczyny zaczynam liczyć od 1000 wzwyż
hrabek - 8 Grudnia 2008, 14:51
Zeby dopomoc szczesciu zaglosowalem na shorty. Moj wybor padl na Kroki i Panow Universum. Pierwsze za przypomnienie szczesliwego dziecinstwa, gdzie moje stopy tez musialy trafic tylko w srodek niepeknietej plytki, a na ostatni schodek polpietra zawsze musialem wejsc prawa noga.
Panowie Universum za zwykly pomysl, ktory wsrod patetycznych i nadetych pozostalych opowiadan wyroznia sie swoja skromnoscia i puenta.
Po zaglosowaniu okazalo sie, ze moj gust pokryl sie ze znakomita wiekszoscia glosujacych.
Chal-Chenet - 8 Grudnia 2008, 14:52
hrabek napisał/a | na ostatni schodek polpietra zawsze musialem wejsc prawa noga. |
Ja tak mam do dzisiaj.
Witchma - 8 Grudnia 2008, 14:53
hrabek, spasiba
hrabek - 8 Grudnia 2008, 14:56
Witchma: ale jak dzisiaj nie bedzie prenumeraty, to nic ci te bicze nie pomoga. I tak cie dopadne!
xan4 - 8 Grudnia 2008, 14:57
no to hrabek zaliczony , polujemy dalej,
kto chce być 29, z dodatkowych informacji mogę napisać, że dzieli się przez 13
hrabek - 8 Grudnia 2008, 15:00
29 dzieli sie na 13? Jakiej matematyki uzywasz, xan4?
xan4 - 8 Grudnia 2008, 15:03
ups
już myślałem o 39, w próbie dogonienia rekordu Witchmy
już się poprawiam,
no to kto chce być 29, jedną z nielicznych w tym gronie liczb pierwszych
Witchma - 8 Grudnia 2008, 15:07
hrabek, chyba nie doczytałeś warunków umowy
xan4 - 8 Grudnia 2008, 22:35
Ludzie, ludziska, zostało już tylko 3 dni z okładem,
zabieramy się za głosowanie
mad - 8 Grudnia 2008, 22:36
Wypadałoby w końcu zagłosować i trochę ponarzekać na teksty. Co my tu zatem mamy?
Ballada o samotnym Wiktorze - szort ma swój klimat i o jego zbudowanie najbardziej chyba autorowi chodziło. Raczej na plus.
Gnoza - rzeczywiście tematyka dosyć konwencjonalna, trudno znaleźć cokolwiek zaskakującego. Neutralne wzruszenie ramionami.
Innego końca świata nie pamiętam - Też brak oryginalności. Szort przypomniał mi parę innych tekstów. Niestety, brak dopracowania, a katastrofalny błąd ortograficzny dyskwalifikuje opko już na starcie. Szkoda. Duży plus natomiast za trafiony i sam w sobie ciekawy tytuł. Oczywiście to za mało.
Kroki - to już prawie zwycięzca. Czy zasłużony? Nie wiem, mam pewne wątpliwości. Na plus - "treść" kapitalnie powiązana z zadanym tematem, wykonanie też niczego sobie. Na minus - ciężko tu jednak znaleźć coś literacko zachwycającego.
Ostatnia misja - super miniaturka. Pomysł prosty, wydaje się, że mało oryginalny, ale nie mogę sobie przypomnieć, czy już coś podobnego czytałem. Zdecydowanie na plus.
Panowie Uniwersum - mój faworyt do zwycięstwa. Właściwie wszystko w tym szorcie mi się spodobało, łacznie z filozoficzno-żartobliwym tytułem.
Uwewnętrzniony kosmos - mała space operka na koniec. Mad lubi space operki Raczej dobre wykonanie, brawa dla autora, że odważył się na patetyczne zakończenie. W tych czasach to naprawdę odwaga
Kto zatem dostaje punkty od mada, będące tradycyjnie pocałunkami śmierci?
Zdecydowanie Panowie Uniwersum i chyba... Uwewnętrzniony kosmos.
EDIT - wyrzucenie jednej niepotrzebnej literki. Moja stara klawiatura odmawia posłuszeństwa
xan4 - 8 Grudnia 2008, 22:45
dzięki mad,
no i na Twoje głosy się doczekałem , bardzo dziękuję w imieniu autorów za profesjonalne opisy,
Lech przecież już wczoraj został mistrzem jesieni
Witchma - 9 Grudnia 2008, 10:09
Kto napocznie trzecią dziesiątkę? HAAALOOOOOOOOOO
xan4 - 9 Grudnia 2008, 10:31
Zostały tylko trzy dni, a więc trzeba sięgnąć po bardziej drastyczne środki:
jedziemy po nickach:
Homer, Selithira, Gwynhwar, Moffiss, Przemek, ilcattivo13, Fearfol, Owca.von.Kozic, Tomcich, Stargazer, Sandman, JacAr, hijo, cutler, Sonsechristo, illianna, Martva, Adashi, Bellatrix, BARDZO PROSZĘ O ZAGŁOSOWANIE I OPINIE
wyłapałem tych którym zdarzało się głosować poprzednio, a w tej edycji się jeszcze nie pokazali,
Witchma, odrobiłem zadanie
Witchma - 9 Grudnia 2008, 10:35
xan4, na 5+ Stargazer już wczoraj mi obiecał, że przeczyta, już ja go przypilnuje
|
|
|