To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Lynx - 1 Maj 2012, 22:57

W ciągu dnia było jakieś +14 stopni, a teraz jest +5.

czas zakopać się w ciepłym łóżeczku.

Lis Rudy - 4 Maj 2012, 16:14

ochładza się, hura !
Idą chmury więc powinno posikać deszczykiem.
Ale w lesie sucho. Rośliny dopiero ruszyły, ale jak dobrze nie popada grzybów może nie być.

Lynx - 4 Maj 2012, 22:47

U nas dzisiaj wyjątkowo ciepło było. I wysoka wilgotność powietrza. Popadało, ale tylko przez chwilę.
Kai - 6 Maj 2012, 20:34

ihan napisał/a
31C w cieniu, to ta temperatura, gdy ja w słońcu czuję się komfortowo.

Monaco,
28 degrés à l'ombre
C'est fou, c'est trop
On est tout seuls au monde
Tout est bleu, tout est beau.

Jesteś lepsza, oni tylko 28C

Lis Rudy - 12 Maj 2012, 11:39

ktoś się dzisiaj wybiera na Targi Książki ?
merula - 12 Maj 2012, 11:52

ja, na chwilę.
Chal-Chenet - 17 Maj 2012, 09:07

Orientuje się ktoś może jak aktualnie wygląda sprawa gdy ma się być chrzestnym? W sensie do której parafii trzeba uderzyć po jakieś zaświadczenie czy inny dokument? (I właściwie co dokładnie jest potrzebne z dokumentów?) Do parafii chrztu, parafii zameldowania (nawet, jeśli ani razu nie było się w niej, ani się tam nie rejestrowało) czy w parafii najbliższej miejsca obecnego zamieszkania?

A inna sprawa... Jak przeglądam tematy na Onecie czy WP, aż mi się odechciewa. Tutaj 20-latkowie pod wpływem alkoholu (zastanawiające swoją drogą, że alkohol jest wciąż legalny, co chwilę ktoś popełnia przestępstwo pod jego działaniem) mordują bezdomnego, bo nie dał im ognia, gdzie indziej ktoś wrzuca kota do mrowiska i przykrywa go wiadrem, by dłużej umierał. Dlaczego ludzie nie chcą żyć normalnie, nikomu nie szkodząc, dbając o szczęście dla siebie i swoich bliskich? To jest przecież największa satysfakcja i świetne uczucie - postępować tak, by osobom w naszym otoczeniu było dobrze. Przynajmniej dla mnie tak jest. Dlatego jak czytam takie artykuły o bezsensownych i chorych zachowaniach ludzi, którzy mogliby być moimi sąsiadami, aż mnie trzęsie. Teraz o wiele bardziej niż wcześniej.

Godzilla - 17 Maj 2012, 09:15

Prawdopodobnie do swojej. Na stronie mojej parafii jest tyle:
Cytat
wykaz dokumentów: akt urodzenia dziecka /odpis/
wyciąg z aktu ślubu kościelnego rodziców
Podać adres i dane rodziców chrzestnych oraz zaświadczenie od swojego ks. proboszcza z parafi , że mogą być chrzestnymi.

I wiesz co, ja staram się jak mogę poznawać po tytułach takie koszmarne artykuliki. Nie wiem na co tym ludzi karmić. Przecież to się wżera w mózg. Do cholery, jest policja, sądy, więzienia, niechże będzie normalnie, niech się tymi sprawami zajmuje kto powinien. Może by tak przywrócić karę chłosty, oprócz tego więzienia. Za tego kota w mrowisku. Wsadzić do paki, grzywnę kazać płacić, owszem, ale ze dwadzieścia dobrych batów zwyrodnialcowi nie zaszkodzi.

Jak ludzie wstrząsają się z obrzydzenia przy codziennej lekturze prasy, to trudniej im zauważyć wszelkie przekręty i szachrajstwa władzy. I może nieprędko się pozbierają, żeby tego i owego od stołka odkleić. Mnie to wszystko przeraża.

Kai - 17 Maj 2012, 10:48

Godzilla napisał/a
Za tego kota w mrowisku.
to darmowy przymusowy wolontariat w schronisku - sprzątanie g...n bez dostępu do zwierząt przez dobrych parę lat bym zafundowała. Bicie nic nie da, ale ciężkie roboty w smrodzie - czemu nie.

A odnośnie internetowych billboardów i innych plotkarskich serwisów - czytam tylko wtedy, kiedy naprawdę, naprawdę nie mam nic do roboty. A to zdarza się bardzo rzadko. Nie rozumiem ani wyrafinowanej ortografii, ani jeszcze bardziej wyrafinowanej logiki i smaku, widać taka tępa jestem.

Chal-Chenet - 17 Maj 2012, 11:20

Godzilla, muszę bardziej filtrować, a nie wchodzić na większość newsów...
Godzilla napisał/a
Przecież to się wżera w mózg.
Cholernie.

Z tą chłostą nie byłby zły pomysł. Może upokorzenie by coś znaczyło dla popełniających te odrażające rzeczy. Bo z tego co widzę, pobyt w więzieniu przestał już być czymś wstydliwym. Teraz czasem to nawet powód do dumy...
Godzilla napisał/a

Jak ludzie wstrząsają się z obrzydzenia przy codziennej lekturze prasy, to trudniej im zauważyć wszelkie przekręty i szachrajstwa władzy.

Tez prawda.
Kai napisał/a
Bicie nic nie da, ale ciężkie roboty w smrodzie - czemu nie.

Mogłoby coś dać. Ale tylko publiczne bicie.

Kai - 17 Maj 2012, 11:35

Chal-Chenet napisał/a
Mogłoby coś dać. Ale tylko publiczne bicie.

Za bardzo udajemy cywilizowany naród. Wrzask byłby pod niebiosy i to nie bitego. A zanim sąd zdołałby dojść do porozumienia, czy 10 czy 20 batów, obrońcy praw człowieka ruszyliby na obrońców praw zwierząt i tyle by z tego było. Za dużo czynników wtrąca się teraz do prawodawstwa.

merula - 17 Maj 2012, 11:42

Kai napisał/a
to darmowy przymusowy wolontariat w schronisku - sprzątanie g...n bez dostępu do zwierząt przez dobrych parę lat bym zafundowała.

nooo... i okazało by się, że zorganizowanie tego za dużo kosztuje. i po darmowych robotach publicznych.

Kai - 17 Maj 2012, 11:51

Czyli przestępca pozostaje bezkarny lub może liczyć na pobyt w bardzo humanitarnych warunkach na koszt państwa przez czas zdecydowanie niezbyt długi...
Godzilla - 17 Maj 2012, 12:31

Na koszt państwa, czyli każdego z nas. To my opłacamy wikt i opierunek zwyrodnialcom.
Chal-Chenet - 17 Maj 2012, 15:41

Kai napisał/a

Za bardzo udajemy cywilizowany naród. Wrzask byłby pod niebiosy i to nie bitego. A zanim sąd zdołałby dojść do porozumienia, czy 10 czy 20 batów, obrońcy praw człowieka ruszyliby na obrońców praw zwierząt i tyle by z tego było.

Wiem, to tylko takie myślenie życzeniowe z mojej strony.

Kai - 17 Maj 2012, 15:47

A, pomarzyć wolno każdemu :)
Lis Rudy - 17 Maj 2012, 23:52

słuchajcie, mam pytanie do tych bardziej bystrych i częściej bywających na forum.
Ktoś widział Fidela?
Żywego bądź martvego :?:

Nie to, żebym się za tym złośliwcem ;P: stęsknił, ale od dłuzszego czasu nie słychać na forum jego warczenia na wszystkich.
Ubili go czy jak ???

feralny por. - 18 Maj 2012, 09:07

Gorzej. Zakochał się.
hrabek - 18 Maj 2012, 09:08

A jeszcze na dokładkę spsuł mu się komputer.
Lis Rudy - 18 Maj 2012, 10:12

feralny por. napisał/a
Gorzej. Zakochał się

czyli go jednaj ubili i przerobili na kozaczki :D

Kai - 19 Maj 2012, 19:02

Lisie Rudy, tragedia, nie? Co my teraz zrobimy bez zawodowego kija w mrowisku?
Rafał - 20 Maj 2012, 00:54

Ano, sól i pieprz forum wcięło :wink:

Też żem się zastanawiał co tu taki spokój :roll:

Kai - 20 Maj 2012, 10:34

Zakochany Fidel? Czas się żegnać z tym światem...
ihan - 20 Maj 2012, 10:40

Przerywając jęki tęsknoty, uprzejmie proszę o trzymanie kciuków za dzieciaki i młodzież z naszej stajni, którzy dzisiaj jadą kadryla na dniach powiatu, czy jakiejś innej tego typu imprezie. Proszę o trzymanie kciuków za (kolejność ma znaczenie) przeżycie jeźdźców, przeżycie koni i przeżycie publiczności oraz żeby po koncercie jakieś pijane dziubki nie wlazły do stajni i żeby wszystko dobrze się skończyło. Z góry dziękuję.
Kai - 20 Maj 2012, 10:45

ihan, mam jeden wolny kciuk, mogę poczymać :D
Agi - 20 Maj 2012, 10:54

ihan, za dzieci i konie chętnie kciuki potrzymam.
Co do Fidela zaś, wklejam stosowny cytat z sąsiedniego wątku:
Fidel-F2 15 maja napisał/a
Czołem matołem, pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone.

Piorun spalił mi komputer z przyległościami, pisze teraz z kafejki. Nie wiem kiedy problem będzie rozwiązany. Nic wam się nie stanie jak trochę potęsknicie.

merula - 20 Maj 2012, 10:56

ihan, nie ma sprawy :D
Kai - 25 Maj 2012, 20:11

Agi, jak sądzisz, potraktuje to zdarzenie jako ostrzegawczy głos z niebios, czy niekoniecznie? :mrgreen:
Agi - 25 Maj 2012, 20:16

Kai, nie znam na tyle Fidela, żeby się wypowiadać w tej kwestii. Może uzna, że kolega chciał z nim pogadać? :wink:
Kai - 25 Maj 2012, 20:19

Mam nadzieję, że się nie sprzymierzą ;)

Partner forum