To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

konopia - 7 Czerwca 2014, 20:15

nie no, tak to sie *beep* nie da!
Jak tu pisać o marynarzach Kolumba bez odpowiedniego słownictwa, toć oni jeszcze bardziej niż współcześni budowlańcy klną!

Jakby ktoś chciał jeszcze coś napisać, to jeszcze ma czas.

Agi - 8 Czerwca 2014, 22:29

konopia, nie dostałeś żadnego tekstu?
konopia - 8 Czerwca 2014, 22:31

mam 3 teksty, właśnie pytam autorów czy zgodzą się na dodatkowe 7 dni na nadsyłanie,

dopisałem:
pewnie odpowiedzi poznam jutro, nie mogę się zdecydować co zrobić

Agi - 8 Czerwca 2014, 22:53

konopia, uważam, że przedłużenie terminu nic nie da. Jeśli ktoś chciał napisać, to napisał. Wklej te teksty, które masz.
konopia - 8 Czerwca 2014, 23:22

tak jest
Agi - 9 Czerwca 2014, 00:30

konopia, to nie był rozkaz. Czasem zbyt lapidarnie się wypowiadam.
konopia - 9 Czerwca 2014, 10:38

Ale jest dobrze, wyszło ok, co by nie było, zawsze mogę powiedzieć, że tylko wykonywałem rozkazy :wink:
konopia - 23 Czerwca 2014, 08:27

Temat: Zabezpiecz się!
Limit znaków: ilość znaków ma się zawierać w przedziale od 1000 do 3750*
(* - wlicza się wszystko, łącznie z tytułem).
Termin: do 6 lipca 2014, do godziny 21:00.
Jeden autor - jeden tekst (proza).

thinspoon - 23 Czerwca 2014, 09:20

konopia napisał/a
Temat: Zabezpiecz się!
Limit znaków: ilość znaków ma się zawierać w przedziale od 1000 do 3750 (wlicza się wszystko, łącznie z tytułem).
Termin: do 6 lipca 2014, do godziny 21:00.
Jeden autor - jeden tekst (proza)

To ograniczenie do jednego tekstu na głowę ma zapobiec takiemu wysypowi szortów jak w poprzedniej edycji? :mrgreen:

mesiash - 23 Czerwca 2014, 10:56

thinspoon, :)

Ja myślę, że jest to zabezpieczenie przed Czagą ;)

konopia - 23 Czerwca 2014, 11:05

nie, warunki takie a nie inne, ponieważ:
1. Nie lubię stu-słówek.
2. Nie za dobrze wychodzi mi montowanie kolejnych pozycji w ankiecie.
3. Dwa tygodnie to mało czasu, lepiej dopracować jedno konkretne opowiadania.

Czaga, przeraża mnie, pokazała ostatnio, nawet, ze jak napisze coś na siłę i bez pomysłu to i tak fajnie to przeczytać.

Tylko, że aura jest przeciwko tej zabawie...
Sam nie wiem czemu dałem taki temat :roll: , teraz muszę wykombinować jak to wkomponować w starą dobrą militarną s-f :?

Goria - 23 Czerwca 2014, 12:12

Aura i jeszcze Mundial :( .

Konopia, tym razem jadę na coś w rodzaju wakacji, i mam olbrzymia ochotę zostawić laptopa w ramach zabezpieczeń przed pokusą pisania i szturchania dyskusji, żeby nie usnęła :D :P . zobaczymy czy się uda?

swoją drogą dzisiaj pierwszy raz przydała mi się broń mojego faceta, wiec może skręcenie militarne ma jakieś plusy?

thinspoon - 23 Czerwca 2014, 12:15

Czaga napisał/a

swoją drogą dzisiaj pierwszy raz przydała mi się broń mojego faceta, wiec może skręcenie militarne ma jakieś plusy?

Zastrzeliłaś kogoś?

dziko - 23 Czerwca 2014, 14:31

Na Szortalu jest konkurs Pani zabiła pana - może Czaga robiła research :shock: :lol:
LadyBlack - 23 Czerwca 2014, 14:44

Że też wcześniej nie zauważyłam! Szkoda. Temat mi podchodzi, ale w jeden wieczór raczej nie zdążę.
Goria - 23 Czerwca 2014, 15:12

Ooo tez nie zauważyłam :( .
Nie, nie ćwiczyłam - nie miałam potrzeby, byłam w dobrym humorze.

Edit. Znalazłam i wkleję do szortalu.

konopia - 26 Czerwca 2014, 12:20

W ramach promocji konkursu małe ogłoszenie,
opowiadanie, któe dotrze do mnie jako pierwsze, zamieszczę jako pierwsze! :mrgreen:

Sam postanowiłem tym razem nie pisać, bo podobno nie jest to OK gdy wymyślający sam pisze na własny konkurs.
Znaczy, że nie będzie kolejnego, 4 zwycięstwa pod rząd (wliczając vampiry) :wink:

Starscreem - 26 Czerwca 2014, 13:49

konopia, taki jesteś pewny kolejnej wygranej? 8) Planuję utrudnić zadanie każdemu, kto ma chrapkę na prowadzenie kolejnej edycji. Na razie idzie mi aż za dobrze, bo przekroczyłam limit znaków prawie o 30% :/
Ale temat mi się podoba, więc może coś się jeszcze urodzi :)

EDIT.

Wyraźnie mamy kryzys szortowy. Coraz mniej tekstów. A te, które nadchodzą, są często wynikiem poczucia obowiązku. Nie żeby to wpływało na ich jakość, ale widać, że popularność konkursu niestety jest w recesji. Może ktoś ma pomysł, jak pobudzić twórczość wśród forumowiczów? Przydałaby się jakaś marchewka na kiju.

konopia - 29 Czerwca 2014, 09:56

Starscreem, utrudniaj!

Muszę się do czegoś przyznać, sponsorem tematu jest Prosiaczek z Kubusia Puchatka, szli polować na hefalumpy i Prosiaczek rozsypywał takie fajne żelki by potem odnaleźć drogę powrotną, Kubuś szedł za nim i .... syn uwielbia Kubusia.
Jestem pewien, że tej edycji nie wygram.

IMO pora roku (pogoda itp) nie sprzyja pisaniu.
Może przydały by się jakieś zmiany w formule, jakie nie wiem...

Z góry zaznaczam, że w przypadku otrzymania tylko jednego szorta też go zamieszczę, i też będzie ankieta do głosowania, z prostym wyborem "Walkower - tak / nie"

Starscreem - 30 Czerwca 2014, 09:08

Rok temu pogoda ładniejsza była (nie wiem jak u was, ale ja od 2 tygodni mam norweskie lato* :| ), a po 6 tekstów w edycji startowało bez proszenia i martwienia się do ostatniego dnia...
Z resztą ta spadkowa tendencja od Wielkanocy się teraz utrzymuje. Jak wszyscy się rozjechali przed świętami, tak nie wrócili. Zmiana w formule konkursu raczej nie pomoże. Przydałaby się nagroda wymierna.

*Jest w tym jakiś plus - podobno pogoda sprzyja zbożowej klęsce urodzaju, więc choć rolnicy nie zarobią, to my będziemy mieć szanse na tanie pieczywo. Także chleb w zasadzie już jest - teraz tylko musimy się postarać o szortowe igrzyska do kompletu :mrgreen:

E/
Usunęłam pozostałości po zmianie koncepcji ;)

konopia - 30 Czerwca 2014, 11:32

Nagroda przechodnia?
hm, czy ebooki mogą być przechodnie, jak to wygląda prawnie, można je przekazywać innym osobom?

LadyBlack - 30 Czerwca 2014, 11:41

Może publikacja w znanym i lubianym miejscu?
Szortal, czy Szortal mnie widzi? :wink:
Stosunki szortalowo-holerowe są przyjazne. Tak mi się wydaje :wink:
Byłby to w sumie jeden tekst na miesiąc, nieduże obciążenie, a nagroda wymierna i miła. Pozwolę sobie uchylić rąbka sekretu :wink: , że są na forum zwycięzcy szortowych zawodów, którzy nie mają śmiałości na Szortal zapukać. Jak myślicie, czy byłoby to możliwe? Interesujące dla Szortalu? Atrakcyjne dla autorów?

mesiash - 30 Czerwca 2014, 11:58

To zależy :) Niech ktoś rzuci statystyką, ile przez szortal przetacza się osób. Bo jeśli o mnie chodzi, to przeklejać moje teksty może każdy i gdzie tylko chce :)
Starscreem - 4 Lipca 2014, 00:28

Szortalowcy chyba na wakacje też wyjechali ;)

Obawiam się, że opublikowanie tekstu w Szortalu może być nagrodą, która zachęci tylko część autorów do udziału. Najlepsi już mają i to nie jedną publikację, więc dla nich to nie będzie mobilizujące bardziej niż sama świadomość, że ma się ciekawy pomysł na konkursowy tekst...

Mi się wydaje, że najlepiej byłoby zwycięzcę obdarować książką, ale te niestety kosztują, więc pomysł raczej nie będzie łatwy do zrealizowania, chyba że znajdziemy jakiegoś sponsora. Ze sponsorami zwykle problem jest taki, że chcą czegoś w zamian. A my tu nie mamy za wiele do zaoferowania, prócz dozgonnej wdzięczności :lol:

konopia, masz już jakiś tekst?

konopia - 4 Lipca 2014, 08:27

nie, ale to norma, że teksty wpadają na ostania chwilę.
Ktoś tam pewnie coś dopieszcza i poprawia przed wysyłką.

Goria - 6 Lipca 2014, 21:03

oo I wróciłam na sam koniec. Ale może sobie przynajmniej poczytam :)
Agi - 7 Lipca 2014, 07:19

konopia, nie będzie nowej edycji?
konopia - 7 Lipca 2014, 07:49

będzie, wczoraj wieczorem mój net odmówił współpracy :evil:
Goria - 7 Lipca 2014, 08:26

Ale fajna wyszła :)
konopia - 9 Lipca 2014, 11:51

Proszę o zmianę w nagłówku, tekstów już nie zbieram, teraz czas na głosowanie :mrgreen:

Partner forum