To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Fidel-F2 - 4 Marca 2012, 20:31

ale zaczynają przekraczać granice, pozostaje jedynie reakcja 'stój bo strzelam'
Ziemniak - 4 Marca 2012, 20:35

Zgoda, ale nie wszystkich, wystarczy przyhamować liderów, reszcie ten huczek i tak lata.

A to się w pale nie mieści.

Witchma - 4 Marca 2012, 20:40

Ziemniak, już dawno słyszałam o tym, że ludzie po prostu nie wpisują w CV studiów, żeby zwiększyć swoje szanse na pracę na niektórych stanowiskach.
Fidel-F2 - 4 Marca 2012, 20:41

mnie też kiedyś nie przyjęli przez magistra
Ziemniak - 4 Marca 2012, 20:48

Wszystko pięknie, ale czemu chcą karać kobietę za dyskryminację? To już nie można zdecydować, kogo się chce przyjąć do pracy?
ilcattivo13 - 4 Marca 2012, 21:06

Ziemniak - można wszystko, tylko masz to robić w politpoprawnym duchu :/
Witchma - 4 Marca 2012, 21:07

Dlatego trzeba napisać "preferowane osoby z wykształceniem zasadniczym" i jest ok :)
Godzilla - 4 Marca 2012, 21:09

Ale fajnie, niedługo w ogóle nie będą mogli pisać kogo by chcieli przyjąć. Każdy się będzie mógł zgłaszać do każdej pracy, a jak nie zostanie przyjęty, będzie skarżyć w sądzie o dyskryminację.
Ziemniak - 4 Marca 2012, 21:10

Illcativo13, i to jest właśnie bolesne
ilcattivo13 - 4 Marca 2012, 21:15

cóż, albo za parę lat będzie jak u Kempczyńskiego, albo w końcu ludzie pójdą po rozum do głowy i będziemy mieli rewolucję :/
feralny por. - 4 Marca 2012, 21:27

ilcattivo13 napisał/a
w końcu ludzie pójdą po rozum do głowy
A świnie nauczą się latać.
Fidel-F2 - 4 Marca 2012, 21:28

feralny por., po taki rozum, żeby zrobić rewolucję to czasem się zdarza
ilcattivo13 - 4 Marca 2012, 21:36

feralny, one już latają. I to w kosmosie :wink:
feralny por. - 4 Marca 2012, 21:51

Fidel-F2 napisał/a
taki rozum, żeby zrobić rewolucję to czasem się zdarza
I zwykle na nic więcej go nie starcza.
Rafał - 8 Marca 2012, 10:00

Wczoraj nie chciało mi się kwitnąć w mega-hiper korku na ósemce i wjechałem na wysokości Rawy w Polskę. Zwiedziłem kawał kraju, byłem w Skierniewicach (pomachałem ogólnie w stronę Fidela), jakieś dziwne miasteczka i wioseczki, Jeżów, Jeżowe Pola, obok był Jeruzal (chyba to od Rancza), Lipce Reymontowskie, przejechałem Pabianice, Zduńską Wolę, Sieradz i wpadłem z powrotem na ósemkę w Walichnowach. Oszczędziłem 2 godziny, a nadrobiłem dokładnie 600 metrów.

Co mnie zszokowało, to wielka liczba samobójców na drogach lokalnych, rowerzyści po zmroku zamaskowani na czarno i bez najmniejszego światełka na rowerze wyskakakujący przed maskę, tak samo piesi łażący po jezdni okutani w jakieś ciemne szmaty, choćby który papierosa zapalił dla orientacji. Jakiś lokalny zwyczaj, makabryczna zabawa czy co?

feralny por. - 8 Marca 2012, 10:24

Rafał napisał/a
Jakiś lokalny zwyczaj, makabryczna zabawa czy co?
Ogólnopolski standard. Kiedyś przejechałem 400 km od póznego wieczoru do nocy, jedyny rowe z oświetleniem widziałem w mieście - jechał po chodniku. Reszta dokładnie zamaskowana.
Witchma - 8 Marca 2012, 10:28

Rowerzyści (tak jak i piesi) wychodzą z założenia, że skoro oni widzą samochód, to i samochód widzi ich.

I nie mówmy już o rowerach, bo przez ostatnie tłumaczenie tylko mi to ciśnienie niepotrzebnie podnosi.

Ziuta - 8 Marca 2012, 10:31

Piesi nie lepsi. Kiedyś wracaliśmy z ojcem i, nagle, wyskoczył nam przed maskę taki Man in Black. Jeden metr różnicy i byśmy ninję rozjechali.
Fidel-F2 - 8 Marca 2012, 10:58

Rafał napisał/a
w Skierniewicach (pomachałem ogólnie w stronę Fidela)
kogo? gdzie?
merula - 8 Marca 2012, 10:59

maskowanie ninja na polskich drogach lokalnych to standard. to chyba sprawa honoru i prowadzonych rankingów, kto będzie później zauważony przez kierowcę.
Fidel-F2 - 8 Marca 2012, 11:15

ja mam czasem ochotę wyjść i pier***nąć tak, żeby wpadł do rowu
feralny por. - 8 Marca 2012, 11:19

Widziałem kiedyś taką akcję. Facet się zatrzymał, właczył awaryjne, podszedł do rowerzysty (chyba pijango) i prz.... mu tak, że zniknął w rowie.
Fidel-F2 - 8 Marca 2012, 11:25

dzięki feralny por., nie będę się już tak bardzo powstrzymywał

może zrobić z tego ruch społeczny?

Rafał - 8 Marca 2012, 11:46

Fidel-F2, wiem, że nieaktualne, ale dajmy na to, że machaniem uczciłem pamięć ;P:

A z tymi rowerzystami i pieszymi to jednak regionalnie. Jak się zajedzie na teren Wielkopolski, to ludzie mają ze sobą mrugające światełka, regułą jest, że pieszy albo rowerzysta coś mrugającego trzyma w ręku. W każdym razie większość miała. Na terenie Dolnego Śląska rowerzyści najczęściej mają kamizelki odblaskowe, piesi bywa, że z opaską. Natomiast w Łódzkim i Mazowieckim łażą jak chcą, w tamtym roku między Piotrkowem, a Bełchatowem jakiś mobil zabił rowerzystę, bo ten po zmroku bez świateł i kamizelki drogą się poruszał - pamiętam gościa, bo go mijałem chwilę wcześniej i niemało urew mu nawrzucałem w myślach.

Edit:

Fakt. Mogłem się zatrzymać i mu wpierd..., może bym mu uratował życie. Pewnie tak.

brajt - 13 Marca 2012, 17:40

Może mi ktoś podesłać priva testowego? Mam problem z otrzymywaniem powiadomień e-mailem o pw i odpowiedziach. Z góry dzięki. :)
Agi - 13 Marca 2012, 17:42

Wysłałam.
Kruk Siwy - 13 Marca 2012, 17:46

Ziemniak zdaje się mówił, że nie ma powiadomień.
brajt - 13 Marca 2012, 17:51

Tzn mówił, że on nie dostaje powiadomień, czy że forum już w ogóle powiadomień nie wysyła?

EDIT: Już wszystko wiem, dziękuję Agi i Kruku. :)

Agi - 13 Marca 2012, 17:53

Po przenosinach forum na nowy serwer kilka funkcji się posypało, między innymi powiadomienia na maila. Na razie nie do naprawienia.
Przekleiłam z priva swoją odpowiedź, do wiadomości wszystki8ch zainteresowanych.

aniol - 14 Marca 2012, 13:03

kurcze nie wiem gdzie zapytac to zapytam tutaj - nie wybiera sie ktos do Pragi?
potrzebuje pomocy w zakupie dwoch ksiazek - a jedyny sklep jaki je ma w ofercie nie chce wysylac do Polski

Partner forum