To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski

Hubert - 14 Października 2010, 15:57

Sto lat, Last Viking! :D
Agi - 14 Października 2010, 16:46

Najlepszego! :D
Wielu świetnych tekstów i rzeszy zadowolonych czytelników.

Witchma - 14 Października 2010, 16:49

Last Viking, wszystkiego najlepszego!
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 17:46

Sto lat w dobrym zdrowiu! :D
Anonymous - 14 Października 2010, 17:46

RD napisał/a
Falkon jest cyber, więc średniowiecze jest passe :mrgreen: . A Viking doskonale sobie poradzi beze mnie, bo te prelekcje w zasadzie prowadzi on, a ja tylko coś czasem wtrącę.

No coś ty, Rafał. A gry komputerowe, te single player i MMORPG, to co? Przecież tam cały system uzbrojenia, zbroje itp wzorowany jest przecież na średniowieczu. Prawdziwi rycerze może i są rzadkością (tzn, chodzi mi o członków np. bractw rycerskich), ale prelekcja o obecności motywów średniowiecznych w popkulturze, czy szerzej - o średniowieczu w wersji techno - jak najbardziej pasuje pod tematykę cyberpunkową. Średniowiecze nie odeszło, przeniosło się po prostu do cyfrowego świata; tyle.

Co sprowadza nas do Last Vikinga i życzeń. :mrgreen: Wszystkiego najlepszego. :mrgreen:

Last Viking - 14 Października 2010, 18:44

Lublin to klimatyczne miasto, starówka wręcz emanuje średniowieczem i miejsce na prelekcje o średniowieczu znaleźć się musi :wink:

Cyberpunka ja osobiście zupełnie nie czuję i ciężko mi w tych klimatach się znaleźć. Więc, raczej pozostanę przy średniowieczu jeszcze tym razem :mrgreen:
Kto wie czy na FALCONIE, to nie będzie przedostatnia okazja obejrzenia prelekcji multimedialnej o wojnie polsko-krzyżackiej. W roku 600-lecia bitew pod Grunwaldem i Koronowem wygłoszę ją jeszcze na pomorskim NORDCONIE, no i rzecz jasna w sobotę na COPERNICONIE. A potem kto wie?

A w następnym roku na konwentach być może będę prezentował prelekcje o czymś zupełnie innym, lub co całkiem prawdopodobne, o pewnej niezwykłej postaci elektryzującej umysły rzesze pisarzy i filmowców... :P

Serdecznie wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe.
To bardzo miłe z Waszej strony :P

ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:46

czy przy okazji Falkonu załapiesz się też na tradycyjne piątkowe lub sobotnie spotkanie przy piwie?
Last Viking - 14 Października 2010, 18:49

W listopadzie już pewnie jakieś dobre piwo pewnie będę mógł spożyć :wink:
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:50

od razu "dobre", aby było dużo i poniewierało :mrgreen:
Last Viking - 14 Października 2010, 18:51

Już nie te lata ilcattivo13 i nie to zdrowie :(
W tym wieku trzeba już się oszczędzać.

ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:55

prawie gadasz (dać Ci wódki), oszczędzać się trzeba. Na konwentowe rozhoworki przy piwie. Ja już drugi miesiąc procenta w ustach nie miałem (zatoki to tylko wymówka, ale ciiiii, żeby nikt się nie dowiedział)
Hubert - 14 Października 2010, 19:04

Możesz powtórzyć głośniej? :mrgreen:
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 19:07

WŚCIBSKA SMARKATERIA! teraz słychać wyraźniej? :twisted:
Hubert - 14 Października 2010, 19:11

Spoko, wszystko jest na taśmie. 8)
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 19:15

Nu pogodi, Hrabio! :twisted: Jeszcze będziesz na Flakonie spał w jakiejś zaspie śnieżnej ;P:
Hubert - 15 Października 2010, 12:07

To ja wtedy upublicznię to nagranie. Zobaczymy, gdy wyniesie większe obrażenia... :twisted:
RD - 15 Października 2010, 18:42

Żerań napisał/a
prelekcja o obecności motywów średniowiecznych w popkulturze, czy szerzej - o średniowieczu w wersji techno - jak najbardziej pasuje pod tematykę cyberpunkową.

Żeraniu, obawiam się, że na samą myśl o takim podejściu do tematu byłoby mnie zemdliło... Cyberbunk trzeba czuć, a ja - podobnie jak Viking - nie czuję... :D

Last Viking - 25 Października 2010, 14:46

Na mojej stronie autorskiej znajdziecie krótki opis wrażeń po toruńskim COPERNICONIE, a w galerii fotorelację ze spotkań.

COPERNICON

Dabliu - 7 Listopada 2010, 22:23

http://www.youtube.com/wa...feature=related :D
Last Viking - 8 Listopada 2010, 09:10

Znakomite :mrgreen:
Następnym razem, gdy będzie okazja będę musiał się wybrać na koncert Jacka Kowalskiego.

dalambert - 8 Listopada 2010, 13:54

Last Viking napisał/a
Następnym razem, gdy będzie okazja będę musiał się wybrać na koncert Jacka Kowalskiego.

Zaprawde warto . powiadam Ci.
Byłem na Jego koncercie 3 lipca przed inscenizacją Kłuszuna - jest jego fragment dalej w tym linku :D premierowe wykonanie pieśni o bitwie kłuszyńskiej.

feralny por. - 8 Listopada 2010, 21:42

Cudne. :bravo :bravo
Last Viking - 9 Listopada 2010, 20:05

Zapraszam na spotkania ze mną na FALKONIE :P
W Lublinie jestem od czwartkowego wieczora, do niedzielnego poranka.

FALKON

ilcattivo13 - 9 Listopada 2010, 20:07

całe trzy wieczory, jak dobrze to słyszeć :wink:
Hubert - 15 Listopada 2010, 00:05

Last Viking, jak podróż i nadchodząca powieść pt. "Słoneczko"? :twisted:
ilcattivo13 - 15 Listopada 2010, 00:50

Last Viking - dzięki za pogawędki :)
Last Viking - 15 Listopada 2010, 09:18

Sosnechristo Powieść będzie *beep*-nurtowa i napiszę ją z myślą o Nice (ostatnio zmieniłem priorytety życiowe i będę pisał dla nagród, urzekł mnie spiralny kształt Nautilusa :wink: ) "Gra w Słoneczko" będzie to opowieść o przemijaniu, o cyklach życia (które zatacza kręgi) stąd symboliczne "słoneczko". Gra niesie za sobą pewne przesłanie i wbrew temu co może się wydawać nie służy jedynie do zaspokojenia potrzeb seksualnych.
Główny bohater, uczeń gimnazjum, próbuje wyrwać się z zaklętego kręgu - symbolicznie, z co sobotniej gry w "słoneczko", oraz z życia jakie wiedzie. W tle, krzywe spojrzenie na naszą polską rzeczywistość, sporo problemów socjologicznych, może doprawię szczyptą postmodernizmu i wymieszam w sosie ironii.
Oczywiście będzie też suspens i kryminał. Główny bohater zostanie posądzony o ojcostwo... ale ani słowa więcej, nie będę spoilerował :wink:
Konspekt wyślę również producentom filmowym, bo wiadomo już teraz, że to będzie hit :mrgreen:

Ja także, wszystkim serdecznie dziękuję za towarzystwo. Cudowne miejsce, cudowni ludzie :P
Do zobaczenia.

A teraz wracam do składania literek :evil:

merula - 15 Listopada 2010, 09:22

Widzę Darku, że nie zmarnowałeś czasu w pociągu i poważnie przemyślałeś koncepcję powieści :mrgreen:

Jak to miało biec? A, już wiem: Nautilus dla Domagalskiego! :D

feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:16

Last Viking, szczerze liczyłem na poradnik gracza :|
shenra - 15 Listopada 2010, 13:27

Jak miło popatrzeć, że olśniewa Cię nadal iście promienna inspiracja. Nie zapominaj, że główny bohater musi mieszkać w specyficznym klasztornym internacie :mrgreen:

Bardzo się cieszę, że mogłam kilka razy skrzywdzić Twoje skojarzenia :mrgreen:

Partner forum