Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Hubert - 14 Października 2010, 15:57
Sto lat, Last Viking!
Agi - 14 Października 2010, 16:46
Najlepszego!
Wielu świetnych tekstów i rzeszy zadowolonych czytelników.
Witchma - 14 Października 2010, 16:49
Last Viking, wszystkiego najlepszego!
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 17:46
Sto lat w dobrym zdrowiu!
Anonymous - 14 Października 2010, 17:46
RD napisał/a | Falkon jest cyber, więc średniowiecze jest passe . A Viking doskonale sobie poradzi beze mnie, bo te prelekcje w zasadzie prowadzi on, a ja tylko coś czasem wtrącę. |
No coś ty, Rafał. A gry komputerowe, te single player i MMORPG, to co? Przecież tam cały system uzbrojenia, zbroje itp wzorowany jest przecież na średniowieczu. Prawdziwi rycerze może i są rzadkością (tzn, chodzi mi o członków np. bractw rycerskich), ale prelekcja o obecności motywów średniowiecznych w popkulturze, czy szerzej - o średniowieczu w wersji techno - jak najbardziej pasuje pod tematykę cyberpunkową. Średniowiecze nie odeszło, przeniosło się po prostu do cyfrowego świata; tyle.
Co sprowadza nas do Last Vikinga i życzeń. Wszystkiego najlepszego.
Last Viking - 14 Października 2010, 18:44
Lublin to klimatyczne miasto, starówka wręcz emanuje średniowieczem i miejsce na prelekcje o średniowieczu znaleźć się musi
Cyberpunka ja osobiście zupełnie nie czuję i ciężko mi w tych klimatach się znaleźć. Więc, raczej pozostanę przy średniowieczu jeszcze tym razem
Kto wie czy na FALCONIE, to nie będzie przedostatnia okazja obejrzenia prelekcji multimedialnej o wojnie polsko-krzyżackiej. W roku 600-lecia bitew pod Grunwaldem i Koronowem wygłoszę ją jeszcze na pomorskim NORDCONIE, no i rzecz jasna w sobotę na COPERNICONIE. A potem kto wie?
A w następnym roku na konwentach być może będę prezentował prelekcje o czymś zupełnie innym, lub co całkiem prawdopodobne, o pewnej niezwykłej postaci elektryzującej umysły rzesze pisarzy i filmowców...
Serdecznie wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe.
To bardzo miłe z Waszej strony
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:46
czy przy okazji Falkonu załapiesz się też na tradycyjne piątkowe lub sobotnie spotkanie przy piwie?
Last Viking - 14 Października 2010, 18:49
W listopadzie już pewnie jakieś dobre piwo pewnie będę mógł spożyć
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:50
od razu "dobre", aby było dużo i poniewierało
Last Viking - 14 Października 2010, 18:51
Już nie te lata ilcattivo13 i nie to zdrowie
W tym wieku trzeba już się oszczędzać.
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 18:55
prawie gadasz (dać Ci wódki), oszczędzać się trzeba. Na konwentowe rozhoworki przy piwie. Ja już drugi miesiąc procenta w ustach nie miałem (zatoki to tylko wymówka, ale ciiiii, żeby nikt się nie dowiedział)
Hubert - 14 Października 2010, 19:04
Możesz powtórzyć głośniej?
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 19:07
WŚCIBSKA SMARKATERIA! teraz słychać wyraźniej?
Hubert - 14 Października 2010, 19:11
Spoko, wszystko jest na taśmie.
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 19:15
Nu pogodi, Hrabio! Jeszcze będziesz na Flakonie spał w jakiejś zaspie śnieżnej
Hubert - 15 Października 2010, 12:07
To ja wtedy upublicznię to nagranie. Zobaczymy, gdy wyniesie większe obrażenia...
RD - 15 Października 2010, 18:42
Żerań napisał/a | prelekcja o obecności motywów średniowiecznych w popkulturze, czy szerzej - o średniowieczu w wersji techno - jak najbardziej pasuje pod tematykę cyberpunkową. |
Żeraniu, obawiam się, że na samą myśl o takim podejściu do tematu byłoby mnie zemdliło... Cyberbunk trzeba czuć, a ja - podobnie jak Viking - nie czuję...
Last Viking - 25 Października 2010, 14:46
Na mojej stronie autorskiej znajdziecie krótki opis wrażeń po toruńskim COPERNICONIE, a w galerii fotorelację ze spotkań.
COPERNICON
Dabliu - 7 Listopada 2010, 22:23
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Last Viking - 8 Listopada 2010, 09:10
Znakomite
Następnym razem, gdy będzie okazja będę musiał się wybrać na koncert Jacka Kowalskiego.
dalambert - 8 Listopada 2010, 13:54
Last Viking napisał/a | Następnym razem, gdy będzie okazja będę musiał się wybrać na koncert Jacka Kowalskiego. |
Zaprawde warto . powiadam Ci.
Byłem na Jego koncercie 3 lipca przed inscenizacją Kłuszuna - jest jego fragment dalej w tym linku premierowe wykonanie pieśni o bitwie kłuszyńskiej.
feralny por. - 8 Listopada 2010, 21:42
Cudne.
Last Viking - 9 Listopada 2010, 20:05
Zapraszam na spotkania ze mną na FALKONIE
W Lublinie jestem od czwartkowego wieczora, do niedzielnego poranka.
FALKON
ilcattivo13 - 9 Listopada 2010, 20:07
całe trzy wieczory, jak dobrze to słyszeć
Hubert - 15 Listopada 2010, 00:05
Last Viking, jak podróż i nadchodząca powieść pt. "Słoneczko"?
ilcattivo13 - 15 Listopada 2010, 00:50
Last Viking - dzięki za pogawędki
Last Viking - 15 Listopada 2010, 09:18
Sosnechristo Powieść będzie *beep*-nurtowa i napiszę ją z myślą o Nice (ostatnio zmieniłem priorytety życiowe i będę pisał dla nagród, urzekł mnie spiralny kształt Nautilusa ) "Gra w Słoneczko" będzie to opowieść o przemijaniu, o cyklach życia (które zatacza kręgi) stąd symboliczne "słoneczko". Gra niesie za sobą pewne przesłanie i wbrew temu co może się wydawać nie służy jedynie do zaspokojenia potrzeb seksualnych.
Główny bohater, uczeń gimnazjum, próbuje wyrwać się z zaklętego kręgu - symbolicznie, z co sobotniej gry w "słoneczko", oraz z życia jakie wiedzie. W tle, krzywe spojrzenie na naszą polską rzeczywistość, sporo problemów socjologicznych, może doprawię szczyptą postmodernizmu i wymieszam w sosie ironii.
Oczywiście będzie też suspens i kryminał. Główny bohater zostanie posądzony o ojcostwo... ale ani słowa więcej, nie będę spoilerował
Konspekt wyślę również producentom filmowym, bo wiadomo już teraz, że to będzie hit
Ja także, wszystkim serdecznie dziękuję za towarzystwo. Cudowne miejsce, cudowni ludzie
Do zobaczenia.
A teraz wracam do składania literek
merula - 15 Listopada 2010, 09:22
Widzę Darku, że nie zmarnowałeś czasu w pociągu i poważnie przemyślałeś koncepcję powieści
Jak to miało biec? A, już wiem: Nautilus dla Domagalskiego!
feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:16
Last Viking, szczerze liczyłem na poradnik gracza
shenra - 15 Listopada 2010, 13:27
Jak miło popatrzeć, że olśniewa Cię nadal iście promienna inspiracja. Nie zapominaj, że główny bohater musi mieszkać w specyficznym klasztornym internacie
Bardzo się cieszę, że mogłam kilka razy skrzywdzić Twoje skojarzenia
|
|
|