Ludzie z tamtej strony świata - Jarosław Grzędowicz
Fidel-F2 - 5 Października 2012, 09:01
ba, pewnie nawet pod miliardami
Agi - 5 Października 2012, 09:11
Przestałam czekać na dalszy ciąg Pana Lodowego Ogrodu. Zbyt długie rozstania zdecydowanie szkodzą uczuciom.
Kruk Siwy - 5 Października 2012, 09:17
Jednakowoż Odys i Penelopa...
Agi - 5 Października 2012, 09:18
Mnie bliżej do Ksantypy...
Kruk Siwy - 5 Października 2012, 09:21
Bidny Sokrates.
Nina Wum - 5 Października 2012, 10:27
Ja zaś czekam z wytrwałością, która nawet mnie zaskakuje.
corpse bride - 5 Października 2012, 18:51
Ja chyba muszę co najmniej przejrzeć poprzednie tomy, bo już nie pamiętam, o co szło tak dokładnie.
fealoce - 7 Października 2012, 23:20
Ja będę je chyba musiała ponownie przeczytać bo pamiętam tylko bardzo ogólny zarys...
merula - 8 Października 2012, 09:26
ja też. i też zastanawiam się nad tym, czy nie obrazić sie i nie porzucić cyklu. bo ile można czekać. zwłaszcza, jeśli to nie będzie ostatni, ostatni tom.
corpse bride - 8 Października 2012, 09:40
Jak to nie będzie ostatni? Zdaje się, że na stronie wydawnictwa było, że finałowy.
Fidel-F2 - 8 Października 2012, 09:42
finałowy, finałowy, ale nie daj boże, dobrze się sprzeda to da się wystrugać i piąty
Agi - 8 Października 2012, 09:42
i szósty...
merula - 8 Października 2012, 09:43
i tego się właśnie obawiam.
corpse bride - 8 Października 2012, 09:49
Historia po powrocie na Ziemię? Misja 2 - zapomniany element?
Przemo - 8 Października 2012, 18:08
Jeśli już to obstawiam, że bardziej coś z tego uniwersum, ale oderwane od wydarzeń i bohaterów z powieści, nawet chyba na jednym z ostatnich spotkań autorskich w Warszawie pisarz mówił że mu coś takiego chodzi po głowie.
Nitj'sefni - 9 Października 2012, 14:47
corpse bride napisał/a | Ja chyba muszę co najmniej przejrzeć poprzednie tomy, bo już nie pamiętam, o co szło tak dokładnie. |
fealoce napisał/a | Ja będę je chyba musiała ponownie przeczytać bo pamiętam tylko bardzo ogólny zarys... |
Ja też sobie przeczytam jeszcze raz wcześniejsze tomy. Zrobiłem to przed premierą trójki, więc i przed czwórką się nie zawaham.
Przemo - 10 Października 2012, 09:14
A ja dla odmiany słucham I tomu właśnie i zaraz potem zabieram sie za II, Czytać po raz kolejny już mi się nie chce, a Jacek Rozenek świetnie pasuje do Vuko, historia słuchana nabiera jeszcze fajniejszego klimatu, szczególnie że lektor nie czyta ciągiem, jak leci, ale stara się wkładać w to emocje, modulować głosy różnych bohaterów ( nawet kobiece i to z powodzeniem!). Ciekawe czy audioteka wyrobi się z nagraniem III przed wydaniem ostatniego tomu...
Agi - 10 Października 2012, 10:19
Przemo napisał/a | Ciekawe czy audioteka wyrobi się z nagraniem III przed wydaniem ostatniego tomu... |
W poniedziałkowych wiadomościach tvp1 pokazywali, że Rozenek nagrywa III tom.
Był spory materiał na temat czytelnictwa w Polsce.
ihan - 12 Października 2012, 23:18
Rajuśku, ludziska, skąd ta chęć zakończenia przygody z fajnym światem? Niech pisze i 50 tomów, byleby dobre były.
Agi - 13 Października 2012, 19:39
ihan napisał/a | Niech pisze i 50 tomów, byleby dobre były. |
Już przy lekturze drugiego tomu miałam ochotę zapytać jak Osioł z II części Shreka: Daleko jeszcze?
Kruk Siwy - 13 Października 2012, 23:10
A ja tam z przyjemnością przeczytam końcówkę, a potem umówię się na piwo i będę miał jeszcze jedną przyjemność: powiem ałtoru co ja na ten temat myślę...
Agi - 13 Października 2012, 23:15
Kruku Siwy, ja zapewne też przeczytam, nie lubię niedokończonych spraw, tylko entuzjazm poszedł na długi spacer i nie widać żeby chciał wrócić.
Chal-Chenet - 14 Października 2012, 12:13
Mnie się trzecia część bardzo podobała. Niby nic się nie dzieje, ale czyta się z napięciem.
Ice - 15 Października 2012, 20:05
Tak naprawdę cały wątek dzieciaka jest nudny jak flaki z olejem i pełen "klisz", ale cały czas jest nadzieja, że jakoś się złączy z wątkiem Vuko. No i jak już się złączy, to wymiata.
Przemo - 16 Października 2012, 08:40
Ja uwielbiam cykl, ale właśnie sposobu w jaki spotykają się młody i Drakkainen nie mogę Autorowi wybaczyć. Jak na 3 tomy wędrówki, walk, dramatów porażek i zwycięstw, motyw spotkania sprowadzony do banału. Niby od początku było wiadomo, że dążą do jednego celu, że się potkają, ale liczyłem, na... w sumie to nie wiem na co, na fajerwerki jakieś...
Nitj'sefni - 5 Listopada 2012, 18:34
Jak powiedziałem, tak zrobiłem - zabrałem się za powtórkę trzech pierwszych tomów. Tu możecie przeczytać, co sądzę na temat tomu pierwszego.
Edit:
A tutaj parę słów o tomie drugim.
corpse bride - 21 Listopada 2012, 01:52
Premiera Pana-4 30. listopada - możemy odliczać już dni
Ciekawa jestem, co Grzędowicz teraz napisze. Bo pomiędzy Księgą jesiennych demonów a Panem Lodowego jest całe spektrum możliwości...
Sauron - 21 Listopada 2012, 21:44
Poprawiło mi nastrój na cały dzień. Czas odświeżyć sobie pozostałe części.
Lowenna - 21 Listopada 2012, 22:11
Prapremiera ma być już w piątek na Falkonie
corpse bride - 22 Listopada 2012, 00:45
O proszę. Będzie ktoś z Krk stał w kolejce po autograf? Bo bym może zamówiła w prezencie dla Puszka.
|
|
|