To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

dzejes - 20 Maj 2009, 12:47

Virgo - niejeden raz w ostatnich pisaliśmy, że dokładnie to robimy - dyskutujemy. Że prosimy o ocenianie pracy modów jako całości, bo tych dyskusji i rozmów nie upubliczniamy.
Duke - 20 Maj 2009, 12:59

dalambert napisał/a
Duke napisał/a
Wchodzisz na SFFiH forum i jedziesz NURSOWI, to też musisz się spodziewać bana

Regularnie psztykam się z NURSem i jeszcze żyję, On też :mrgreen:

No bo Ty to jesteś elementem spisku i dobrze okopanym betonem, więc NURS Ciebie nie rusza :mrgreen:

shenra - 20 Maj 2009, 12:59

Ogólnie to wydaje mi się, że z kilku napięć, polecieliśmy do globalnego kopania siębie, wyciągania wniosków niewiadomo skąd. Tak naprawdę, gdyby w czasie nie zbiegły się sprawy Andrzeja i Moffissa, to nie byłoby sprawy jewgienija. Każdy z was po trochę ma racji, ale rozwiązanie to nie banowanie każdego, kto ma swoje zdanie i je wyraża, tudzież powiela jakiś małologiczny schemat. Czuje się jakbym wróciła do piaskownicy i widziała jak maluczcy biją się o foremkę. :|
dalambert - 20 Maj 2009, 13:05

shenra, byli tacy artyści, bodajże Formiści co to tresci nie znali i za formą się uganiali :mrgreen:
i tyż piknie ;P:

Toudisław - 20 Maj 2009, 17:10

Ban rozwiązuje wszystkie problemy. Nie ma człowieka nie ma problemu. :bravo

Chyba ktoś mocno przesadził

Martva - 20 Maj 2009, 17:27

Toudisław, to jest ban na tydzień, nie dramatyzuj.
Tak poza tym zgadzam się z shenrą na całej linii. Jakoś tak się niemiło tu zrobiło :(

Toudisław - 20 Maj 2009, 17:29

3 osty to ban na tydzień nie ? a 7 ostów ? chyba że nie łapie

Za ostro zareagowali nawet nie wiem na co tak na naprawdę. Było o co ?

dareko - 20 Maj 2009, 17:36

Toudisław, nie polapiesz sie. Niby sa jakies zasady, ale nikt nie zwraca na nie uwagi.
Ozzborn - 20 Maj 2009, 17:37

Za trzy urlop na 1 dzień za 6 na tydzień. Na stałe chyba tylko admin może dać w swoim magicznym panelu...

Trochę się gęsta atmosfera zrobiła faktycznie - ale jakoś nie potrafię sobie wyrobić zdania, wszyscy mają trochę racji i każdy nieco przesadził chyba.

dareko - 20 Maj 2009, 17:43

Ozzborn, Niby tak, ale tutaj zagadka. Ile ostow ma Moffiss i jaki urlop?
shenra - 20 Maj 2009, 17:47

Wychodzi na to, że MOFFISS ma 3 i tydzień wolnego, jewgienij ma 6 i tydzień wolnego.
dareko - 20 Maj 2009, 17:49

shenra, nie, jewgienij ma 7. Tutaj kolejna zagadka. Jak przy systemie, ktory za 6 ostrzezenie przewiduje tygodniowy urlop mozna zalapac 7 ostrzezen?
Anonymous - 20 Maj 2009, 17:51

Ot, zagadka matematyczna.
Ozzborn - 20 Maj 2009, 17:56

dareko napisał/a
shenra, nie, jewgienij ma 7. Tutaj kolejna zagadka. Jak przy systemie, ktory za 6 ostrzeżenie przewiduje tygodniowy urlop mozna zalapac 7 ostrzezen?

Bardzo prosto, trzeba dostać otrzeżenie o wartości 1 od moda (mogą dać max wartość 1), a potem 6 od admina (może dać osta o wartości 6). Proste.

Wszystkie bany są na tydzień ino przy 3 nie można tylko pisać, przy 6 nie można się logować. Tako piszą w dziale ostrzeżeń.
Czytanie ze zrozumieniem - przydatana umiejętność. :mrgreen:

Anonymous - 20 Maj 2009, 17:58

Cytat
blokada pisania - po otrzymaniu 3 ostrzeżeń użytkownik będzie miał zablokowaną możliwość pisania na forum przez okres 1 dnia.

To chyba jednak nie?

gorat - 20 Maj 2009, 18:01

Mylicie liczbę ostrzeżeń z liczbą dni. Liczba ostrzeżeń wskazuje jedynie, jak ostre środki mają być automatycznie zastosowane wobez użytkownika - np. blokada pisania, czy w ogóle użytkowania.
Jeśli chodzi o czas trwania, ostrzeżenia mają ważność 7 dni od momentu przyznania.

Edit: dobry użytkownik, dobry, sam znalazł <głaszcze>.

dareko - 20 Maj 2009, 18:07

Ozzborn napisał/a
Bardzo prosto, trzeba dostać otrzeżenie o wartości 1 od moda (mogą dać max wartość 1), a potem 6 od admina (może dać osta o wartości 6). Proste.

1. Z ktorego punku zasad to wynika?

2. Co to jest wartosc ostrzezenia i w ktorym punkcie zasad forum wystepuje? Zdawalo mnie sie, ze regulamin operuje iloscią ostrzezen.

3.
Cytat
ostrzeżenie zostanie podane z odpowiednim uzasadnieniem.

Znajdziesz gdzies uzasadnienie 2,3,4,5,6 ostrzezenia dla jewgienija?

Ozzborn napisał/a
Wszystkie bany są na tydzień ino przy 3 nie można tylko pisać, przy 6 nie można się logować.

Wszystko jedno jakie sa, sa inne niz w zasadach forum.
Ozzborn napisał/a
Tako piszą w dziale ostrzeżeń.
FAQ, tekstu o mchanizmach technicznych forum. Mnie raczej interesuja zasady ustalone przez NURSa chyba, te ktore mialy obowiazywac uzyszkodnikow i moderatorow.

Edit: gorat, zachecam do lektury zasad forum.

Gwynhwar - 20 Maj 2009, 18:20

Cytat
Znajdziesz gdzies uzasadnienie 2,3,4,5,6 ostrzezenia dla jewgienija?

http://www.science-fictio...tail&userid=926

Tu- że niby wszystko ma ręce i nogi...

Nie podoba mnie się to wszystko ;< Bo z tego wszystiego wynika, że forum jest NURSA i admiralicji, nie należy się wychylać, a manifestacja niezadowolenia kończy się krawatem. Już kiedyś mieliśmy jeden słuszny ustrój...

Profil przeciętnego prawomyślnego forumowicza:
1.Wita się w Dzień dobry...
2.Spamuje w wątkach typowo spamerskich, ale jedynie w sprawach związanych z tematem...
3.Skrobnie coś miłego któremuś z autorów...
4.Przed wzięciem udziału w dyskusji, cztery razy zastanowi się czy jego zdanie nie zrani któregoś z forumowiczów
5.Najpewniej podaruje sobie dyskusje...
6.Żegna się w odpowiednim wątku...

Ale będzie zabawa... Już nie moge się doczekać... :|

mawete - 20 Maj 2009, 18:22

Dodaję temat do ignorowanych - duście się we własnym sosie :twisted:
gorat - 20 Maj 2009, 18:32

Gwyn, odpocznij :D Regulamin od czterech lat się nie zmienia, a Ciebie teraz wzięło? Ej, chyba powinnaś była przeczytać przy rejestracji? ;)
Anonymous - 20 Maj 2009, 18:35

Problem w tym, że regulamin sobie, a decyzje władz sobie.
Adashi - 20 Maj 2009, 18:40

mawete napisał/a
Dodaję temat do ignorowanych - duście się we własnym sosie :twisted:

Ależ bosmanie, nie uciekajcie od problemu. Ojczyzna Was potrzebuje :wink:

Słupek rtęci na termometrze jewgienija wzrósł do niebezpiecznego poziomu, jakieś nowe mody zapanowały na forum, przez widownie przebiega szmer niezadowolenia...

Ale o co chodzi? I za co to wszystko?

gorat - 20 Maj 2009, 18:44

Niektórzy boją się zmian. Trafiłem, będę miał lizaka?
Gwynhwar - 20 Maj 2009, 18:47

gorat napisał/a
Gwyn, odpocznij Regulamin od czterech lat się nie zmienia, a Ciebie teraz wzięło? Ej, chyba powinnaś była przeczytać przy rejestracji?

Dostanę krawat? :|

shenra - 20 Maj 2009, 18:48

Zmian czego? Interpretacji regulaminu? :shock:
Agi - 20 Maj 2009, 18:48

Gwynhwar, przesadzasz, wiesz o tym?

E.
shenra napisał/a
Zmian czego? Interpretacji regulaminu? :shock:

Nie mówimy o zmianach interpretacji, tylko o zmianach w regulaminie. Drobna różnica.

Adanedhel - 20 Maj 2009, 18:49

Gwyn? Być może. Ale nawet jeśli - nie ona zaczęła z przesadzaniem.
Adashi - 20 Maj 2009, 18:50

gorat napisał/a
Trafiłem, będę miał lizaka?

Oranżadę :twisted: A jak spotkasz w ciemnym zaułku Szalonego Cyrulika to możesz mieć kojaka, jak najbardziej :mrgreen:

Edyta: mówi, że przeprasza za offtop :wink:

shenra - 20 Maj 2009, 18:53

gorat dopiero napisał, że od 4 lat się nie zmienia, to w takim razie jakie zmiany i kiedy nastąpiły? Chyba nie w przeciągu ostatnich 24h?
Gwynhwar - 20 Maj 2009, 18:55

Agi, uwielbiam Cię. Szanuję jako moda, ale dlaczego zamiatamy *beep* pod dywan?
Wyraziłam swoje zdanie- nie podoba mi się to. W jaki sposób przesadziłam? Nazywając rzeczy po imieniu? Jeśli się mylę, to pokaż mi gdzie. Bo tekst "przesadzasz, wiesz o tym" raz nic mi nie mówi, dwa zwiastuje krawat...

Partner forum