To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Agi - 20 Lutego 2007, 22:58

Kruk Siwy, dzięki :D w razie W, zgłaszam się do Ciebie
Kruk Siwy - 20 Lutego 2007, 23:06

Agi55, ok.

Hm, a coś Ty tak oflagowana? Protest jakiś cy co?

mawete - 21 Lutego 2007, 10:59

Że tak sie delikatnie zapytam... w jakiej fazie jest pisanie książki? :D
Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 11:10

Monck? Generalnie dzięki osobistej muzie udało mi się poukładać fabułę. Wyszły mi dwa wątki - przygodowy i kryminalno-humorystyczny.
Ciągnę w tej chwili ten drugi. Tempo mam wolne, ale tak zawsze było. Byle tylko nie dać się oderwać...
a tu NURS kusi Conanem.

Zrobione (napisane) jest może ze 35% objętości, ale to mylące bardzo.
Nie umiem Ci dokładniej odpowiedzieć.

Rafał - 21 Lutego 2007, 11:13

Kruku, zapomniałem podziękować, kilka dni temu leżąc powalony niemocą w łożu boleści znalazłem pocieszenie w pierwszym Moncku. Powyjadałem smaczki opuszczone przy pierwszym czytaniu, były pyszne. Chyba się przełamie i zakupię tę Ceremonię, mam nadzieję, ze będzie dostatecznie wredna :bravo
Agi - 21 Lutego 2007, 11:15

Kruku Siwy, owszem, protestuję przeciwko wszechogarniającej głupocie rządzących pod flagami umieszczonymi przed siedzibą Komisji Europejskiej w Brukseli.
mawete - 21 Lutego 2007, 11:15

Kruk Siwy: obiecałem, że od 01.01.07 bedę Ci głowę zawracał... dałem Ci fory... mam nadzieję, ze jeszcze w tym roku przeczytam... :D
Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 11:25

Rafał, znaczy leżałeś w łóżku z Monckiem? Hihihi. Przełam się chłopie - wspomożesz fundusz ubogiego pisarza...
Ciekawe jednakowoż który to Monck jest wg. Ciebie pierwszy? Data publikacji się liczyła czy chronologia?
Agi55, jeżeli przeciw temu to mógłbym się domalować do Twego zdjątka.
mawete, może. Ale pewnie jako beta-tester.

Agi - 21 Lutego 2007, 11:44

Kruku zapraszam, domalowuj się :D
Rafał - 21 Lutego 2007, 11:47

Widzisz Kruku, takich szczegółów nie spamiętałem. Chodzi o pochówek Draga z Draków. Zapomniałem jakie to wyśmienite. Muszę powydłubywać pozostałe opowiadania. Chyba jeszcze dwa puściłeś w SF?
Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 11:49

Ktoś umiałby do avatara Agi55, domalować Kruka? Bo z zaproszenia chętnie bym skorzystał. Przestali by mi gadać że nie mam wizualizacji. "NIe? a to spójrzcie na avika Agi55, ten czarny z dziobem to ja!" Fajnie by było.
Gramotni w tych sprawach proszeni są o pomoc!

Rafał - 21 Lutego 2007, 11:51

Ewentualnie dałoby się domalować Adze55 czarny dziób i wmawiać wszystkim, że to Kruk właśnie, ale zapewne Aga by się obużyła :mrgreen:
Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 11:52

Rafał, tak. Ale nie dłub - tylko kup! Będziesz miał wersje po dobrej redakcji i jeden nowy na osłodę. Plus dwa opoiwadania z tego świata bez Moncka, baradziej serio i nastrojowo.
Czytałeś Parszywą okoliczność - mój pierwszy tekst o Moncku ale drugi w chronologii.

Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 11:54

Mogła by się obużyć hihi ale nawet gdyby nie wolałbym być pod tymi flagami własną kruczą osobą.
Czarny - 21 Lutego 2007, 11:54

Rafał napisał/a
obużyła
Rafał, a Ty dalej swoje :x :mrgreen:
Rafał - 21 Lutego 2007, 11:54

A to ciekawe, wprowadzasz czytelnika w tym opowiadaniu dość pewnie wświat Moncka, a tu okazuje się, że było coś wsześniej? Zaraz, zaraz, coś mi świta. Nic to, masz rację, muszę zakupić kniżkę.
Agi - 21 Lutego 2007, 12:10

Rafał, wolę domalowywanie dzioba, niż przyprawianie gęby :P
Kruku uznajmy, że otulasz moją szyję jako kruczoczarny szal :D
Edit: powinno być Kruczosiwy

Kruk Siwy - 21 Lutego 2007, 12:12

Agi55, znakomicie... hm weszliśmy w bliski kontakt n-tego stopnia. Hihihi!
gorat - 26 Lutego 2007, 21:42

Służby obywatelskie donoszą, że w dzisiejszym Dzienniku jest recenzja "To jest Polska. Hura!". Dość długa, mocno pozytywna, odbiorcy raportu jednak nie wymieniali.
Kruk Siwy - 26 Lutego 2007, 23:56

Ciekawe. Ale grunt że antologię chwalą.
Kruk Siwy - 27 Lutego 2007, 16:06

Relacja na gorąco z Hameryki: nureczka jest w Providence, odwiedziła grób Lovecrafta. Wyobraźcie sobie w okolicy żadnych pamiątek. W okolicy jeno budki z hamburgerami. nureczka domniemywa że w kosmos Amerykańcy polecieli tylko dzięki imigrantom z Europy. Sami są tępi z natury. I rację ma - w końcu na księżyc wysłał ich ss man Wehrner von Braun....
Znaczy nureczce nie udało się odnaleźć Wielkiego Przedwiecznego. No ale może w Arkham lub Insmouth...
cdn.

Rafał - 27 Lutego 2007, 16:24

Słuchaj się Kruku Nureczki, to mądra kobieta jest.
MrMorgenstern - 27 Lutego 2007, 18:06

Kruk Siwy napisał/a

a tu NURS kusi Conanem.

Kruku, zacząłeś? 8)

Kruk Siwy - 27 Lutego 2007, 20:38

MrMorgenstern, prawdziwego Kruka poznać nie po tym jak zaczyna a jak kończy... Mam pierwszą, otwierającą scenę. A Ty?
MrMorgenstern - 28 Lutego 2007, 16:09

Kruku, ja mam szkielet i teraz trzeba go "tylko" zapełnić mięśniami. A więc najgorsza dla mnie sprawa - redagowanka w szerszym tego słowa znaczeniu tj. zrobić tak, aby scenki w mojej głowie przekazać wyobraźni czytelnika ;)

A możesz zdradzić, co Twój bohater ma w sobie conanowskiego? ;)

Kruk Siwy - 28 Lutego 2007, 16:22

Srogi wygląd i duuuży miecz.
MrMorgenstern - 28 Lutego 2007, 16:23

A jakiś naszyjnik z fantami? :P
Kruk Siwy - 28 Lutego 2007, 16:42

Uszy wrogów... a może przyjaciół? Zobaczy się. Może jako broni alernatywnej będzie używał morgensterna. Paf! i główka jak arbuz pęka... ale miecz lepiej działa na panienki.
Hej przyszło mi na myśl, że Twojego możesz nazwać swoim nickiem!
Bezlitosny Pan Morgenstern hihihi.

MrMorgenstern - 1 Marca 2007, 12:21

Kruk Siwy napisał/a

Paf! i główka jak arbuz pęka...

Piękny opis :mrgreen:

Cytat

ale miecz lepiej działa na panienki.

Żeby nie brały tego jako przenośnia 8)

Cytat
Bezlitosny Pan Morgenstern hihihi.

Dobra nazwa, ale kojarzy się teutonicznie. To lepsze do powieści historycznej niż do alternatywnego świata :)

Kruk Siwy - 2 Marca 2007, 01:59

Byłem na spotkaniu Klubu Tfurcóf. Wróciłem. Żyję... To był długi powrót. Obecni: Komuda. Kołodziejczak, Baryłka, Urbanowicz, Lucas Wiśniewski, Trashka Kułakowska, Szrejter, Piekara, Atmański, Studniarek
kogoś pominąłem a ! Bochiński tyż był.
Ech do rana by się gadało. Niestety to dopiero czwartek.
Czas spać.

Partner forum