To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Agi - 24 Stycznia 2010, 22:21

Obejrzałam powtórkę "Rancza" i znowu płakałam ze śmiechu.
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 22:25

niom, serial mistrzostwo świata, bez słabych punktów
Memento - 24 Stycznia 2010, 23:08

Fajne Ranczo jest. I takie... polskie. :)
EDUARDOMONTENEGRO - 25 Stycznia 2010, 18:48

jeśli głos zabrać mogę to ja glosuje na RZYM.ten serial słabych punktów nie ma.
Fidel-F2 - 25 Stycznia 2010, 23:35

oj, ma drobne błędy rzeczowe, ale bez dwóch zdań zacny jest
Homer - 26 Stycznia 2010, 00:46

Rewolucja...

Przesadzam? Krok milowy jest... Chodzi o emisje serialu "Pacifik" HBO.
Wiemy, że jeśli serial leci w dany dzień (u nas noc) w USA, to z rana można już go i w naszych domach obejrzeć (technicznie naturalnie). Czasem na napisy trzeba czekać do popołudnia (też technicznie). Ale najnowsza produkcja HBO poleci nocą w USA, a wieczorem o 20.10 już na kanale polskiego HBO i taką emisje będzie miał cały ten miniserial. Premiera 14 marca w niedzielę w USA; w Polsce -> 15 marca, w poniedziałek o 20:10.

ilcattivo13 - 26 Stycznia 2010, 13:25

oj. A ja jeszcze "Kompani braci" nie oglądnąłem... muszę się streszczać...
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 13:27

fajne
Brzuzka - 26 Stycznia 2010, 13:49

czekam na pacyfik, pewniak do nagród za najlepszy miniserial:) to co robi HBO to rzeczywiście krok milowy.

A ogląda ktoś The Good Wife? Ja jestem po 11 odcinkach i będę oglądać kolejne, ma parę minusów ale dobra gra aktorska i tematyk przyciąga.

ketyow - 26 Stycznia 2010, 14:25

ilcattivo13, obejrzyj, warto - choć nie lubię tematyki wojennej, to swego czasu szalałem za tym serialem.
ilcattivo13 - 26 Stycznia 2010, 20:56

zacząłem od "We Stand Alone Together", dokumentu wiążącego cały serial. I przez ostatnie 20 minut byłem wzruszony jak jasna cholera. Prawie jak przy oglądaniu "Yamato"...
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2010, 23:27

zjadło poprzednie posty... no cóż, jestem po pierwszych pięciu odcinkach "BoB'a". Genialny serial. Chyba głównie dlatego, że to samo życie.
mad - 31 Stycznia 2010, 14:21

Agi napisał/a
Obejrzałam powtórkę Rancza i znowu płakałam ze śmiechu.

Moja żona jest fanką. Ma nagrane wszystkie odcinki i ogląda codziennie przynajmniej jeden. Mam kłopoty z przebiciem się do odtwarzacza dvd.

Agi - 31 Stycznia 2010, 14:22

Aż taką fanką nie jestem, ale dialogi bawią mnie do łez.
mad - 31 Stycznia 2010, 14:43

Grunt to zdrowe podejście. Obejrzeliśmy też z żoną 4 sezony "Six Feet Under". Pierwszy sezon rewelka, potem dużo gorzej, ale po 5. sezon też pewnie sięgniemy.
Fidel-F2 - 31 Stycznia 2010, 22:25

Dziś był westernowy odcinek Rancza. Mjut z orzeszkami.
Memento - 31 Stycznia 2010, 23:41

mad napisał/a
Grunt to zdrowe podejście. Obejrzeliśmy też z żoną 4 sezony Six Feet Under. Pierwszy sezon rewelka, potem dużo gorzej.

Wcale że nie!

ilcattivo13 - 2 Lutego 2010, 10:30

"BoB" 6 i 7 za mną, dwa najlepsze z oglądanych do tej pory. I najsmutniejsze.
ilcattivo13 - 3 Lutego 2010, 12:11

"BoB", odcinki 8 i 9. Dlaczego pisałem, że 6 i 7 były najsmutniejsze? Najsmutniejszy ze wszystkich był 9. Sceny w obozie pracy były naprawdę mocne.
Ozzborn - 3 Lutego 2010, 12:53

ło matko wczoraj obejrzałem z 10 odcinków Różowych lat 70. genialny serial, ale mózg mam wypalony cokolwiek ;P: chyba trza trochę odwyku. No i już nie wiem czy bardziej mi się podoba Mila Kunis czy Laura Prepon :P
Virgo C. - 3 Lutego 2010, 16:24

Mila :)

Skończyłem drugi sezon How I met your mother. Ja chcę więcej, ja chcę więcej :!:

hrabek - 3 Lutego 2010, 22:08

No to jeszcze 2,5 sezonu przed tobą :)
Ozzborn - 4 Lutego 2010, 00:07

Virgo C. napisał/a
Mila :)

Hmm... może i tak, ale tylko dlatego, że jest taka poręczna :P bo Laura to kurde o czoło wyższa ode mnie ;) Nie kręcą się może u was w okolicy takie zjawiska? ;)

Virgo C. - 4 Lutego 2010, 01:42

hrabek napisał/a
No to jeszcze 2,5 sezonu przed tobą :)

Półtora, czwarty już widziałem :)

ilcattivo13 - 4 Lutego 2010, 08:51

BoB zakończony. Zdecydowanie najlepszy serial niefantastyczny, jaki oglądałem. 9,9/10
mdegorski - 7 Lutego 2010, 11:01

Seriale? Hm.

Aktualnie skończyłem b. dobry 4 sezon Dextera, utrzymujący poziom trzeciego. Nie ma jednak porównania to dwóch pierwszych, absolutnie rewelacyjnych. Liczę na dobre zamknięcie tej historii w - oby - ostatnim sezonie.

Przymierzam się też do 3 sezonu Californication (boje się spadku formy). 1 i 2 sezon widziałem masakryczną ilość razy - humor, podejście do postaci, dystans - wszystko wpasowało się w mój gust.

Kiedyś byłem też ogromnym fanem Prison Breaka, serial do 3 sezonu widziałem ok. 8/9 razy, jednak czwarty był takim ścierwem, że nawet nie wiem jak się serial zakończył. :( Trzeba będzie wrócić do serialu.

Zaczął się 6 sezon Lost. :D Kto ogląda ten wie, jaki mindfucki zaserwowano nam w nowej odsłonie. ;) Najważniejsze, że nadal warto oglądać ten serial. Czekam na zakończenie wątków i coś b. mocnego na zakończenie serialu. ;)

Odświeżam też sobie jeden z najbardziej klimatycznych seriali na świecie - X-Files. Duchovny ma jednak nosa do seriali.

Na co czekam? Na Six Feets Under, Jericho, Breaking Bad, Harper's Island, Twin Peaks, Fringe, Prisonera, Dead Set i FF.
Z cyklu nie polecam - Terminator: Kroniki Sary Connor (dno), no i mi osobiście nie przypadł do gustu House (let's flame war begin :twisted: ), ale widziałem tylko kilka odcinków.

Fidel-F2 - 7 Lutego 2010, 13:43

mdegorski napisał/a
Odświeżam też sobie jeden z najbardziej klimatycznych seriali na świecie - X-Files. Duchovny ma jednak nosa do seriali.
w sumie to nie widziałam niczego w czym wystąpił i było dobre, IMHO ma nosa do tandety
X-Files widziałem kilka odcinków, co jeden to bardziej beznadziejny, Californication ze trzy odcinki, no to już mistrzostwo świata głupoty

Ozzborn - 7 Lutego 2010, 14:53

Fidel-F2, nie znasz się :twisted: Californication to jest mistrzostwo świata.mdegorski, nie martw się trzeci sezon bardzo daje radę.
mdegorski - 7 Lutego 2010, 16:40

Fidel-F2 napisał/a
X-Files widziałem kilka odcinków, co jeden to bardziej beznadziejny

Może to były dwa ostatnie, mierne sezony? Choć w nich nawet Duchovny nie grał... więc nie wiem. Może słabsze epizody, może po prostu konwencja serialu Ci nie pasuje.

Fidel-F2 napisał/a
Californication ze trzy odcinki, no to już mistrzostwo świata głupoty

No tu się nie zgodzę, uwielbiam Californication. :D

Ozzborn napisał/a
Fidel-F2, nie znasz się :twisted: Californication to jest mistrzostwo świata.

Pierwsza osoba na tym forum, która poparła moją opinie! :D

Ozzborn napisał/a
mdegorski, nie martw się trzeci sezon bardzo daje radę.

Uff, dzięki.

Memento - 7 Lutego 2010, 17:16

mdegorski napisał/a
Zaczął się 6 sezon Lost. :D Kto ogląda ten wie, jaki mindfucki zaserwowano nam w nowej odsłonie. ;)

Nooo. :D

Partner forum