To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza

Kasiek - 21 Wrzeœśnia 2008, 19:05

Tak mnie coś wzięło dzisiaj...

Na jesienny naszyjnik:

bransoletkę nr 1

kolejną bransoletkę...

i jeszcze jedną...

i kolczyki z wisiorkiem...

i wiosenne kolczyki na nadchodzącą zimę :P

Martva - 21 Wrzeœśnia 2008, 19:19

Jesienny naszyjnik chyba naj :)
Anonymous - 21 Wrzeœśnia 2008, 20:38

Przypomniało mi się, jaką niesamowitą biżu przyniosła znajoma na wczorajsze spotkanie forum miau. :shock: Ona zdecydowała się otworzyć legalny biznes teraz - myślę, że jak jej się nie powiedzie, to chyba nikomu. Podlinkuję coś gdzieś, jak namierzę - cuda to były.
Kasiek - 21 Wrzeœśnia 2008, 21:25

Podlinkuj. Dziewczyny, które zajmują się tym już na poważnie, potrafią niesamowitości zrobić...
joe_cool - 21 Wrzeœśnia 2008, 21:34

a ja się zastanawiam nad zrobieniem sobie czegoś takiego - ale nie wiem, czy mi się chce :wink:
Martva - 21 Wrzeœśnia 2008, 21:48

Miria, a nicka pamiętasz?
joe_cool, to wygląda jak technika peyote. Mam zamiar ją rozgryźć jako następną, na razie przerabiam comanche/brick sticth, wsiąkłam od kilku dni. Dziennie robię 3-4 kolczyki.
A taką podobną spinkę gdzieś widziałam, było to na tyle dawno temu ze stwierdziłam 'woooooow, nie dałabym rady zrobić czegoś takiego'. Teraz myślę że radę bym dała, tylko poćwiczyć podstawy muszę :)
A w ogóle spinki do włosów to nisza. Żałuję że taka leniwa jestem i przegapiłam następny sezon letni :/

Anonymous - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:12

Na razie nie linknę, dopiero jak firma ruszy. :wink: Ale jedną stałą klientkę już dziewczyna ma. 8)
joe_cool - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:14

dziewczyna pisze tam, że jej koleżanka kiedyś przywiozła podoną spinkę z Ameryki Środkowej i ona zapragnęła taką mieć, a że podróż była za droga, to postanowiła ją skopiować. z opisu wynika, że nie jest to skomplikowane.

a ciekawa spinka nie jest zła - w końcu nie wszystkie kobiety noszą kolczyki ;)

Martva - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:29

Cytat
Na razie nie linknę, dopiero jak firma ruszy.

Ale jak robi od jakiegoś czasu, to może jest na gazetowym fotoforum biżuteryjnym i może ją znam? :)

joe_cool napisał/a
dziewczyna pisze tam, że jej koleżanka kiedyś przywiozła podoną spinkę z Ameryki Środkowej

No, to by się zgadzało bo to są ściegi charakterystyczne dla Indian południowoamerykańskich i chyba jakichś ludów afrykańskich, już nie pamiętam :)

joe_cool napisał/a
z opisu wynika, że nie jest to skomplikowane

Trzeba załapać podstawy i rozprawić się z małymi pierdółkami technicznymi (igła, nitka, cholerne koraliki z których każdy jest inny, odpowiedni napięcie nici w trakcie przeplatania).

joe_cool napisał/a
a ciekawa spinka nie jest zła - w końcu nie wszystkie kobiety noszą kolczyki

Z tego założenia wychodzę tworząc broszki. Kolczyków jest wszędzie od cholery i one się owszem najlepiej sprzedają 'stacjonarnie' wśród znajomych i znajomych znajomych, ale jak się chce wejść w rynek internetowy, to trzeba znaleźć niszę (albo przynajmniej coś względnie rzadkiego). W sumie spinki do włosów planowałam z kwiatkami, bo o tych z frędzelkami zapomniałam na śmierć, ale może jeszcze to przemyślę ;)

joe_cool - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:32

może zachce Ci się wcześniej niż mi, to wtedy zakupię :)
Martva - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:54

Khm, z chceniem to u mnie cienko, ale jeszcze kilka par kolczyków i mi zacznie ta technika uszami wyłazić, to może sie przerzucę na drugą :)

A w ogóle chyba by trzeba reaktywować ten wątek o naszych fantastycznych talentach, o :)

Dagga - 21 Wrzeœśnia 2008, 22:57

witam :)
przede wszystkim dziękuję Mirii za taki miłe słowa, normalnie sie wzruszyłam :oops:
dopóki firma nie ruszy, nie podaję linka do moich prac, jeszcze mi skarbowki brakuje na głowie :roll:
na razie robię na prezenty, a i uczę się po prostu nowych rzeczy

co mogę obiecac? na hasło z tego forum, jesli komuś się coś spodoba, bedzie rabat :) , oczywiście z dołaczonym paragonem/fakturą :D

pozwolicie, ze sie rozgoszcze? kiedyś duuuzo czytałam sf itp, potem sie zaniedbałam, pojawiły sie inne wydatki przy dziecku (dłuuuga historia ;) )

pozdrawiam :)

Anonymous - 21 Wrzeœśnia 2008, 23:01

Cześć Dagga :) Co to się wyrabia, że te ludzie tak łażą z forum na forum. :lol: Zapraszam do korzystania z mojej biblioteczki, jakbyś sobie chciała poodświeżać znajomość z fantastyką. :wink:
Dagga - 21 Wrzeœśnia 2008, 23:05

hehe, prawda? ;)
to moze tylko tak w kwestii wkupienia (?) ;) powiem, że syn moj, obecnie 10 l., w wieku lat 8 przeczytał calą Narnie, moją jeszcze, fajne tłumaczenie Pana Polkowskiego ;) , potem poszły Smoki, HP całość w kilka miesiecy, teraz sie bierze za Tolkiena a ja już nie wyrabiam z kasą na ksiazki dla niego :roll:

no ;)

Anonymous - 21 Wrzeœśnia 2008, 23:08

No to wiesz... wzajemna pomoc, ja biorę klatkę od Orchidki, Ty możesz wziąć trochę książek ode mnie. :wink: Taki offtop mały, już uciekam.

EDIT: Dla porządku zamelduj się tu. Czeka Cie gorrrące przyjęcie. 8)

Martva - 21 Wrzeœśnia 2008, 23:18

Dagga napisał/a
dopóki firma nie ruszy, nie podaję linka do moich prac, jeszcze mi skarbowki brakuje na głowie :roll:

Cześć :)
Przecież do tworzenia biżu nie trzeba mieć działalności, spokojnie :) Za samo pokazywanie prac Ci ręki nie odgryzą :)

Dagga napisał/a
pozwolicie, ze sie rozgoszcze?

Są takie tematy do witania, zanim Cię ktoś mniej przyjazny odeśle ;) Biją albo Karczma.

Dagga - 21 Wrzeœśnia 2008, 23:26

Martva napisał/a

Cześć :)
Przecież do tworzenia biżu nie trzeba mieć działalności, spokojnie :) Za samo pokazywanie prac Ci ręki nie odgryzą :)

wiem, wiem, tyle ze ja, pomijając kwestię radosci z tworzenia, tez musze na tym zaczac zarabiać, bo szukanie pracy, prace za dobre pieniadze ale z szefem furiatem, lub w super zespole, ale za minimalne pieniądze tak mi dopiekło, ze postanowiłam miec fajną szefową ;) i pieniądze z tego :D

Piech - 22 Wrzeœśnia 2008, 00:09

Jestem fanem biżuterii Indian Hopi i Navajo. Ktoś, kto da się zainspirować czymś takim, na pewno będzie miał klientów. Tak myślę.
http://www.pueblodirect.com/earrings.html oraz inne linki wygooglane z "Hopi Jewelry" oraz "Navajo Jewelry".
A w ogóle są to ciekawi ludzie; ich tereny też są bardzo interesujące.

Dagga - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:17

chyba bardzo trudne to nie jest, na razie nie mam obróbki srebra, własnie o to tez sie bede starac a na to musze miec uprawnienie, nie jest to łatwe, niestety :roll:
no i zakrecilam się na mokume, ale to już wyyyzsza szkoła jazdy ;)
na razie firma, dziś jade sie o reszte formalnosc dowiedzieć, a najpierw z dzieckiem do lekarza, eh :(

Anonymous - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:28

Aż sprawdziłam, co to mokume. Zdrowia dla dziecka, obrzydliwy sezon wirusowo-bateryjny jakiś.
Martva - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:36

Dagga, i będziesz mieć kasę fiskalną i różne inne straszne rzeczy które trzeba mieć jak się chociaż bigle srebrne daje? Mnie to tak trochę odrzuca, ale ja prosta nawlekaczka jestem :)

A w ogóle może by część tej dyskusji przenieść tutaj? Czy nie? Bo w sumie fajny wątek, a jakoś przycichł. obiecuję że się tam pokażę niedługo :)

Anonymous - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:38

Racja Martva, zaśmiecamy bloga Kasiek. No i pokazuj, pokazuj. :twisted:
Kasiek - 22 Wrzeœśnia 2008, 22:59

http://www.youtube.com/wa...feature=related

wzruszyłam się. Ciarki mnie przeszły i łzy stanęły mi w oczach. Ech....

joe_cool - 22 Wrzeœśnia 2008, 23:23

widziałam to wczoraj w tv - jestem pełna podziwu dla tej dziewczyny za jej optymizm i radość życia. a najbardziej mnie rozczuliła kokarda psa :)

a tutaj artykuł z dzisiejszej GW: http://wiadomosci.gazeta....ca_Polakow.html

Kasiek - 23 Wrzeœśnia 2008, 09:55

Adrea Bocelli też nie widzi, a śpiewa. Kiedyś starsza siostra mi dała jego kasetę i się zakochałam w tym głosie.

http://www.youtube.com/watch?v=N3WOVnTz-Yo

na to ostatnio mam napad, słucham godzinami w kółko.

http://www.youtube.com/watch?v=db1-IlnW2YY

Jak się kiedyś w szkole przyznałam, ze tego słucham, dowiedziałam się że słucham strasznego nudziarstwa. Ale jak kilka osób posłuchało "Prayer" z Celine Dion (była wtedy baaardzo popularna), to nagle ich zdanie się zmieniło. To mi się podoba w jego twórczości, że miesza style muzyczne, śpiewa w klasycznie, ale w "strawny" dla niemal każdego sposób.

edit: swoją drogą.. tak się kultura popularna zalęgła i jest tak wszechobecna, że w GB Paul Potts sprawił, że wszyscy na widowni płakali, a u nas Ewa Lewandowska śpiewa Ave Maria i są owacje na stojąco. Jakie to nudziarstwo nagle staje się... fajne?

joe_cool - 23 Wrzeœśnia 2008, 12:17

w Niemczech mają nawet dzwonek na komórkę z Nossum Dorma ;) a Paul Potts śpiewał na pożegnaniu Olivera Kahna ;)
Kasiek - 23 Wrzeœśnia 2008, 14:21

Nessum Dorma chyba bardziej wolę w wykonaniu Bocelli'ego, może to przez sympatię ogólnie do jego głosu i niego samego, ale dla mnie niesamowite jest że wszystkie różowe panienki zerwały się bić brawo w uznaniu głosu dziewczyny, że plastikowi faceci zrobili to samo. Mimo, że uwazają ten rodzaj muzyki za nudny i nieciekawy.
Kasiek - 24 Wrzeœśnia 2008, 19:43

Dla odmiany.. natkłam się na mniej fajną rzecz.

http://www.zemsta-za-zdrade.pl/?id=2a72808e

Facet mści się na lasce, udostępniając jej fotki. Jakkolwiek tego nie oceniać... zemsta w Internecie będzie naprawdę skuteczna...

Agi - 24 Wrzeœśnia 2008, 20:00

taaa.... kiedyś by ją tylko oplotkował w sąsiedztwie
jakoś to mi się z małpą i granatem skojarzyło

Kasiek - 24 Wrzeœśnia 2008, 20:07

Agi napisał/a
jakoś to mi się z małpą i granatem skojarzyło

Ja nie wiem o co chodzi...

Kiedyś byłaby czerwona ze wstydu idąc po własnej miejscowości, a dziś mogą ją zobaczyć wszyscy... Dlatego takie sesje to nie dla mnie... Za szybko ludzie od : "kocham Cię" przechodzą do "nienawidzę Cię"

Partner forum