Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
feralny por. - 10 Października 2011, 13:27
Ale co to ma do rzeczy w kontekście nakrywania czapkami?
Rafał - 10 Października 2011, 13:38
feralny por. napisał/a | Oparta na powszechnym poborze armia Białorusi liczy sobie 73 000 żołnierzy, planuje się jej redukcję do 60 000 | Ale to jest zintegrowane z armią rosyjską przynajmniej na poziomie obrony przeciwlotniczej, a zapewne i gdzie indziej. Jak to wypada w układzie PL - BY (bez wojsk federacji rosyjskiej)
Żołnierze: 99.000- 80.000
czołgi: 900 - 1600
samoloty bojowe: 124 - 175
śmigłowce: 159 - 200
system obrony przeciwlotniczej typu patriot: nie ma - jest: S300
A przecież gdyby dołożyć wojsko rosyjskie, to nie ma o czym mówić. Wystarczą zamiast czapek guziki. A że trzeba Rosjan dołożyć to pokazują chociażby wspólne ćwiczenia w odpieraniu ataku na Białoruś ze strony Polski: http://wiadomosci.wp.pl/k...1d2cd&_ticrsn=5
Edit: Porównanie z samą Rosją w układzie PL-RUS
Żołnierze: 99.000- 900.000 (10 razy więcej)
czołgi: 900 - 29.148 (32 razy więcej)
samoloty bojowe: 124 - 1601 (13 razy węcej)
To tyle w temacie czapek
feralny por. - 10 Października 2011, 13:44
Dobra dołóżmy jeszcze Chińskie i Albańskie nie ma co się ograniczać, a będzie jeszcze dramatyczniej.
Over & out
Iscariote - 11 Października 2011, 14:20
W związku z ostatnimi wydarzeniami na Ukrainie: mangowa Tymoszenko
shenra - 11 Października 2011, 14:50
Najs
Rafał - 17 Października 2011, 13:56
Tak mi kurczę chodzi po głowie, żeby zająć się jeszcze czymś, trochę kaski pourywać, oglądam sobie rowerki: http://www.alibaba.com/pr...59047,213619185 ma ktoś z was może zupełnie przypadkiem sieć sklepów, gdzie mógłbym takie rowerki po atrakcyjnej cenie pogonić? Tak nie za dużo, bo Chińczyki tylko 10 tys miesięcznie mogą poskręcać
Fidel-F2 - 18 Października 2011, 12:00
Świat się kończy.
Godzilla - 18 Października 2011, 16:31
Ciekawe zjawisko zaobserwowałam. Przybył nowy użyszkodnik, z mety założył swój wątek w M&M, doczekał się kilkudziesięciu zerknięć i jednej zdawkowej odpowiedzi, został przemoderowany do Pikniku i nawet nie zaproszony do bijalni. Ot, jakiś szczególny przypadek
Agi - 18 Października 2011, 16:33
Godzilla, po dzisiejszej awanturze nie mam już siły nikogo ganiać, ani bić.
Godzilla - 18 Października 2011, 16:34
Ja tam siedziałam cichutko i się nie odzywałam na wszelki wypadek. Jakaś mhrrroczna historia.
Agi - 18 Października 2011, 16:35
Godzilla napisał/a | Jakaś mhrrroczna historia. |
Też tak sądzę.
feralny por. - 18 Października 2011, 16:39
Ja nieśmiało zauważę, że wzmiankowany, jest (w pewnym sensie ), obecny na naszym forum od jakiegoś roku.
Fidel-F2 - 18 Października 2011, 16:41
uparty koleś , założył sobie wątek w MiM jeszcze raz
Agi - 20 Października 2011, 22:10
Jesteśmy popularni
Cytat | To forum odwiedzono już 1500051 razy |
Godzilla - 20 Października 2011, 22:11
Chyba do Karczmy z taką okrągłą liczbą - bo ogonek na pewno zaliczyliśmy dzisiaj?
Ziemniak - 20 Października 2011, 22:11
Byle tak dalej.
Agi - 20 Października 2011, 22:13
Godzilla napisał/a | Chyba do Karczmy z taką okrągłą liczbą - bo ogonek na pewno zaliczyliśmy dzisiaj? |
Nawet więcej niż "ogonek", przekroczyliśmy dziś 1500000 wejść.
Godzilla - 20 Października 2011, 22:18
Miałam na myśli te 51 sztuk ponad półtora miliona - cóż to dla nas!
Kyle Katarn - 21 Października 2011, 12:30
Widzę, że temat o Kadafim nie cieszy się zainteresowaniem. Jakby co: założyłem go z przekory i trochę jako prowokację, bo z natury jestem przekorny. Byłem ciekaw reakcji. Tak naprawdę też uważałem go za dyktatora i tyrana i też się cieszę z jego upadku i nawet z jego śmierci - co nie zmienia faktu, że był charyzmatyczny i zyskał sympatię m.in. Berlusconiego. Myślę przy tym, że gdyby Kadafi zmarł śmiercią naturalną podczas sprawowania władzy, a tych wszystkich protestów ani wojny domowej by nie było, to wtedy już ktoś by mu zapalił świeczkę. Kadafi z 2010 to co innego niż Kadafi z 2011. Dopóki w lutym 2011 nie zaczął krwawo tłumić protestów i pokazywać, jak kurczowo trzyma się władzy i że będzie walczył do upadłego, nie był aż tak znienawidzony.
Żeby nie zaśmiecać tematu "Ale za co?", zapytam tutaj: czy Logan jeszcze udziela się na tym forum? Bo może on by potrafił odpowiedzieć mi na pytanie dotyczące Halethy i ostrzeżenia dla niej z 1 stycznia 2006.
A w archiwum ostrzeżeń osta dla Fidela z 15 września 2011 dalej nie znalazłem. A przynajmniej nie ma go przy nicku Fidela. To dziwne, bo te jego osty, które są widoczne, są ułożone chronologicznie. Podobnie jak osty dla dalamberta, jewgienija, Ambioryksa i Kostuchy Dranga. Dziwne, że z Fidelem jest inaczej.
P.S. Czy konto Este zostało usunięte? Bo on/ona też dostał/a ostrzeżenie, a nie ma tego w archiwum.
shenra - 21 Października 2011, 12:34
Kyle Katarn, prowokacji Ci się zachciało, szczególnie po ostatnich wydarzeniach i dyskusjach... Macki mi opadły.
Kyle Katarn napisał/a | Żeby nie zaśmiecać tematu Ale za co?, zapytam tutaj: czy Logan jeszcze udziela się na tym forum? Bo może on by potrafił odpowiedzieć mi na pytanie dotyczące Halethy i ostrzeżenia dla niej z 1 stycznia 2006. | Czy stało się to podstawą Twojej egzystencji, że odpowiedź Agi Ci nie wystarczy?
Kyle Katarn napisał/a | Dziwne, że z Fidelem jest inaczej. | (uwaga lecę złośliwością) Zapewne zrobiliśmy to specjalnie, żeby wszem i wobec udowodnić, że jedak Fidel jest Żuczkiem specjalnym i pewne kwestie w jego przypadku nie mają racji bytu. Bosz, Kyle Katarn, a rozważałeś prozaiczny błąd systemu?
Kyle Katarn - 21 Października 2011, 12:43
shenra napisał/a | szczególnie po ostatnich wydarzeniach i dyskusjach... Macki mi opadły.
|
Myślałem, że po tym emocje już zdążyły opaść.
BTW, nie wiedziałem, że od tych ostatnich wydarzeń zamieniłaś się w ośmiornicę.
shenra napisał/a | Czy stało się to podstawą Twojej egzystencji, że odpowiedź Agi Ci nie wystarczy? |
Nie, skądże. Jak napisałem, to czysta ciekawość. I tyle.
Cytat | Kyle Katarn, a rozważałeś prozaiczny błąd systemu? |
Tak, ale potem Agi napisała, że w archiwum ten ost nadal jest. I temu się dziwię.
Spoko, nie męczę was. Sorki, jeśli czujecie się zamęczani moimi pytaniami. Nie było to moją intencją.
Martva - 21 Października 2011, 12:50
Kyle Katarn napisał/a | zy Logan jeszcze udziela się na tym forum? Bo może on by potrafił odpowiedzieć mi na pytanie dotyczące Halethy i ostrzeżenia dla niej z 1 stycznia 2006. |
Z pewnością, jestem wprost przekonana że doskonale pamięta wszystkie osty sprzed pięciu lat i ich szczegółowe historie. I oczywiście na pewno ma czas i ochotę żeby sie tym zajmować. Wyślij mu pw.
Godzilla - 21 Października 2011, 12:54
Kyle Katarn, o Kaddafim rozmawiaj w wątku "Allah akbar". Tam się zastanowimy, co to znaczy, że jeden popapraniec spodobał się drugiemu popaprańcowi. Znaczy, Kaddafi Berlusconiemu. O ile mi się będzie chciało. Albo innym.
Słowik - 21 Października 2011, 13:05
No nie wiem czy się jeszcze pojawi, swego czasu Ucieczka Logana z forum była bardzo głośna
mawete - 21 Października 2011, 13:24
A ja się zastanawiam czy warto jeszcze przeglądać to forum. Raz już dałem sobie spokój na kilka m-cy. Teraz chyba definitywnie zrezygnuję. Brawo dla Fidela, Dalamberta, jewgienija i ich popleczników. Odechciewa mi się - porównajcie ilość rozmów nt. literatury i ilość awantur. I dziwię się cierpliwości modów. To forum umiera.
Martva - 21 Października 2011, 13:30
mawete, jakoś nie zauważyłam żebyś jakoś strasznie rozwijał dyskusje w wątkach literackich na przykład. Forum to ludzie. Jak nikt nie będzie pisał o literaturze, to nie będzie rozmów o literaturze.
Iscariote - 21 Października 2011, 13:31
Nie wiem czy powyższe posty pasują do "Luźnych rozmów bez tematu"
mawete - 21 Października 2011, 13:34
to nie są posty ściśle zdefiniowane, jak zakładałem ten temat to chciałem żeby o wszystkim można było tu porozmwiać - z definicji pasują
Witchma - 21 Października 2011, 13:34
Może faktycznie lepiej tutaj.
mawete - 21 Października 2011, 13:38
dobra, nie rozkręcam awantury, to była tylko moja opinia, każdy może mieć inną, po prostu uznałem, ze za daleko to zaszło, zrobię i tak zgonie z sobą
|
|
|