To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Agi - 16 Lutego 2007, 21:31

Kruku Siwy, na Allegro jest jeszcze jeden:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=167355859

Kruk Siwy - 16 Lutego 2007, 21:33

W życiu nic nie kupiłem na Allegro. Przejdę się po antykwariatach. W zeszłym roku wracając z Pakonu kupiłem za 4 zet na dworcu w Katowicach.
Agi - 16 Lutego 2007, 21:36

Okropny offtop, ale pochwalę się - na Allegro kupiłam mercedesa i bardzo dobrze się nim jeździło.
Kruk Siwy - 16 Lutego 2007, 21:40

Ło Jesus! toś Ty odważna kobitka!

A w kwestii zakupów - oczywiście jeżeli nie będzie w antykwariatach to kupię w sieci - zlecę to nureczce albo Lichtensteinowi. Niestety żeby zrobić poprawki muszę zrobić skan a nie da się bez rozerwania książki...

dzejes - 16 Lutego 2007, 22:28

Kruku - a skąd ta niechęć? Ja na Allegro kupiłem kilogramy książek, w tym całego Lema.
Kruk Siwy - 16 Lutego 2007, 22:37

Niechęć? Nieumiejętność raczej starego mamuta. No i hm... ta niemal erotyczna przyjemność gdy wybieram książki w księgarni czy antykwariacie. Cyberseks to nie dla mnie...
dzejes - 16 Lutego 2007, 22:40

:P
Jak wolisz, ale pomyśl o tym wyborze partnerek, niemal nieskończonym. :mrgreen:

Kruk Siwy - 16 Lutego 2007, 22:42

Ciastko za szybą... i zero możliwości sprawdzenia przed nocą poślubną - że tak polecę erotyką.
Agi - 16 Lutego 2007, 22:45

Kruku Siwy, coś w tym jest :P
Dlatego prosiłam Cię o informację na temat kupowanych książek, bo z zamieszczonych przez sprzedających, niewiele wynikało.

gorat - 17 Lutego 2007, 17:54

Widziałem niejednego Bochińskiego pod mostem Poniatowskiego, lecz nie pamiętam, czy to akurat był "Sen...", a nie sterta "Kurierów".
Chwilka... "Sen..." może być przy Hali Banacha! Któryś z antykwariatów, albo przy wyjściu na Archiwum Akt, albo z "sąsiadujących" - znaczy, któryś z WAW.019, WAW.020, WAW.021. Tak, pamiętam, powinien być!

Kruk Siwy - 17 Lutego 2007, 18:29

No i tak. Dopadła mnie galareta. To jest test.

Udało się!

gorat żaden Bochiński nie nocuje pod mostem! Hihihi
Dzięki za namiar, będę mógł ruszyć z robotą.

gorat - 17 Lutego 2007, 18:34

Błędny post wyrzucony.
Proszę się nie poddawać! I kiedy będę mógł spokojnie zająć się problemem :roll:

Edit: Kruk był szybszy. Cóż mogę powiedzieć - czekamy!

Adashi - 17 Lutego 2007, 20:16

Cytat
Agi55 rzekła
Kruku Siwy, biję się na Allegro o Kurierów galaktycznych szlaków i Sen o złotym cesarstwie. Zaczęłam szukać informacji w Twoim wątku na ich temat, ale trochę by trwało przekopanie przez tyle stron, zatem mam prośbę - rzeknij po dwa słowa o każdej.

Czym wyprzedziła moje zapytanie na ten sam temat :wink:
Kruk naświetlił sprawę pięknie i zręcznie. :)
Tylko, że ja chciałem jeszcze zapytać o Królową Alimor... :wink:

Kruk Siwy - 17 Lutego 2007, 20:24

Chciałoby się zakrzyknąć: Ło Jesus Christ!
Młodzi Ałtorzy! Patrzta co drukujecie a zwłaszcza w druku zwartym. Po dwudziestu latach wyjdzie to z krzaków i was w beep ugryzie...
Sprawa ma się tak: z przyjacielem Wojtkiem popełniliśmy parę opowiadanek. On byl miłośnikiem Conana Kosiarki a ja Tolkiena nudziarza. Efekt... hm. Proponuję wszystkim czytać jak już poczytają inne moje rzeczy.
Z ciekawostek - jest tam opowiadanie Wilki z Palenk pierwszy tekst z Ocalonej Krainy...
Sumując - dzisiaj już bym się nie zdecydował na publikację tych tekstów, ale się ich nie wstydzę - każdy był kiedyś młody,

Adashi - 17 Lutego 2007, 20:26

Ło Jezu Kruku to Eureka! Pamiętam ten tytuł. Czytałem "Wilki z Palenk" w "Robimy Rewolucję" :D Zaraz, zaraz, poszukam tej książki.
Lichtenstein - 17 Lutego 2007, 21:27

Wilki z Palenk były... kosmiczne.

Ale poza może motywem z latającymi drewnianymi platformami do walk turniejowych (!) nie było takie złe, jak to można z jęków rozpaczy Kruka wywnioskować.

Kruk Siwy - 18 Lutego 2007, 21:56

No tak. Zero szacunku dla starszych... ja tu z Czytelnikami rozmawiam Lichtensteinie,
jeden. Sio mi do innych wątków!

mawete - 19 Lutego 2007, 18:48

Własnie po raz kolejny przeczytałem "Drugą ligę". Cholera, znowu załowałem, że sie juz skończyło...
Kruk Siwy - 19 Lutego 2007, 20:52

mawete, że ta historia się skończyła? Czy też że tak się skończyła?
mawete - 20 Lutego 2007, 08:45

Kruk Siwy: że się skończyła, usiłowałem potem czytać inne opowiadanka w tym numerze, ale jakoś mi nie wchodziły, ale żeby nie było za słodko strsznie łzawą końcówkę zrobiłeś... :D
Kruk Siwy - 20 Lutego 2007, 12:22

Bo ja się łatwo wzruszam... a jakoś problem Czarnej Perły rozwiązać musiałem. W powieści - do której napisania namawia mnie nureczka - można by rzecz rozwiązać inaczej. Tu nastąpił skrót i kondensacja.
mawete - 20 Lutego 2007, 12:44

Ja rozumiem i nureczka ma chyba rację (nie mogę nie zgodzić się z piękną kobietą :twisted: )myslałeś nad napisaniem czegoś jeszcze w tym stylu?

//edit: bedziesz w sobotę w Lublinie? :D

Kruk Siwy - 20 Lutego 2007, 12:52

W tę sobotę nie. Okna mi wstawiają, nureczka zbiera bagaże przed skokiem za wielką wodę etc etc.
Właśnie walczę z chęcią napisania czwartego opowiadania praskiego: "Czarownice z Pragi" bynajmniej nie czeskiej.
A tu powieść (Monck kwiczy, NURS kusi itd, itp).
mawete, nie wziałbyś ubogiego pisarza na utrzymanie? Pisałbym wtedy cokolwiek więcej...
głupstwa gadam. pisałbym mniej, bo napity idiotyzmy wypisuję...

mawete - 20 Lutego 2007, 13:10

:mrgreen: :twisted: :mrgreen:
dareko - 20 Lutego 2007, 14:44

Nie pamietam, czy to bylo LSW, chybatak. Jeszcze w zeszlym roku moznabylo u nich kupic Sen, za zdaje sie 4 zlote, e tym koszty wysylki. Teraz znalazlem to:

http://www.sk.com.pl/szcz...od=IB-KS-082520

tyle, ze trzeba podjechac, nie wysylaja.

Kruk Siwy - 20 Lutego 2007, 15:00

dareko, dzięki!
mawete - 20 Lutego 2007, 15:29

dareko: kupisz mi to?
Nexus - 20 Lutego 2007, 19:52

Ja też się na to piszę.. jeśli można...
Agi - 20 Lutego 2007, 20:03

Sen... kupiłam wczoraj na Allegro za całe 5 zeta, na Kurierów... muszę jeszcze 3 dni poczekać do końca licytacji.
Kruk Siwy - 20 Lutego 2007, 22:48

Agi55, jakby się nie udało z tymi Kurierami to może coś poradzimy...

Partner forum