To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Dzieci - wychowanie

Ice - 6 Listopada 2011, 17:27

Nie bijcie. :oops: Jak byłem mały, to ani na bajkę, ani na film się nie załapałem, za to załapałem się na zeszyty, piórniki, naklejki z wersji Disnejowskiej u kuzynki starszej o 5 lat. Jak byłem większy to nie dopytywałem. I tak to pozostało w pamięci. Znak czasów.
Martva - 6 Listopada 2011, 17:31

Nie biję, tylko się dziwię.
Pucek - 7 Listopada 2011, 10:55

Drobiazg sytuacyjny (też od córki):
Dziecię z zerówki radośnie - Dostałem dzisiaj dwie piątki! Naprawdę!
Pan (jak raz dyrektor) się poczuł - No pięknie! To musisz się bardzo dobrze u...
- I jeszcze mi złotówka została!!!

baranek - 7 Listopada 2011, 11:07

Moja Siostra, dawno temu, oglądając Disneyowską [chyba] fabularną wersję 'Dziewczynki z zapałkami':
- To ona była czarna?

Moja Córka wczoraj [jest po pierwszych lekcjach angielskiego]:
- Aj em Gosia [patrzy na mnie wyczekująco].
- Aj em Tatuś - powiadam.
Gosia oburzona:
- To ja jestem aj em!
Nie wiem, czy nie za wcześnie na języki obce.

charande - 7 Listopada 2011, 11:44

Z cyklu "dziecięca twórczość wierszowana":

Zuzia, lalka nieduża,
Trzy metry wzrostu, hektar zarostu.

Copyright by kolega z podwórka :mrgreen:

Godzilla - 7 Listopada 2011, 16:49

Szczotka, pasta, kubek dynamitu,
Jedna zapałka i zęby są do kitu.

hijo - 7 Listopada 2011, 18:43

Myje zęby wystające z gęby,
bo pozostałe są zardzewiałe :P

Rafał - 14 Listopada 2011, 13:57

Takie coś po internecie się błąka odnośnie tematu rodzice - dzieci. :wink:
baranek - 14 Listopada 2011, 14:11

Andrzej Mleczko: http://www.youtube.com/watch?v=cISBCIMMJVY
Godzilla - 19 Listopada 2011, 16:34

Bob Budowniczy
Wszystko spierniczy,
Bob Budowniczy
Spierniczy sam!

Fidel-F2 - 19 Listopada 2011, 20:16

Syn wrócił z uwagą

"Proszę pani dzisiaj na lekcji Mikołaj leżał pod ławką. Nie wykonywał ćwiczenia. Zapytałam chłopca dlaczego nie maluje, odpowiedział "nudzi mi się""

Rafał - 20 Listopada 2011, 02:29

E tam :wink: . Mój kiedyś przyniósł takie kwiatki: "Bartek zepchnął nauczycielkę ze schodów" oraz "Bartek wyrwał drzwi z ubikacji"

Jeszcze wszystko przed tobą :D

Natomiast najmłodsza (3-latka) na wieść, że jedna z pań w przedszkolu już nie pracuje zapytała: "a co? już umarła?" :mrgreen:

Witchma - 20 Listopada 2011, 09:17

Rafał, masz urocze dzieci :D
dzejes - 20 Listopada 2011, 12:19

Joo, a potem żona wraca do domu i mi opowiada o takich "uroczych" dzieciach.
Kai - 20 Listopada 2011, 12:25

Rafał, musisz je uwarunkować na kontakt z dorosłymi bez wyobraźni :) Trening musi być intensywny, jeśli mają przetrwać :mrgreen:
Pucek - 20 Listopada 2011, 20:19

Znajoma ma córki w wieku 5 klasa podst. i 3 kl. gimnazjum. Starsza jako że jest w okresie burzy i naporu - szumi, krzyczy i awanturzy. Ostatnio o pierwszej w nocy o coś się wykłócać zaczęła.
Na to wychynęła ze swojej dziupli młodsza:
- Przepraszam bardzo, ale czy mogłabyś dojrzewać trochę ciszej?

Godzilla - 22 Listopada 2011, 23:07

Szkraby znalazły sobie nową gierkę. Nie powiem, wciągającą. Minecraft czy coś takiego. Do tego na Youtubie znalazły kilka odcinków instrukcji produkowanej przez jakiegoś gracza. Całkiem fajne filmiki z obszernym komentarzem jak się tworzy kolejne rzeczy i budowle. Gość gada dużo, trochę nadużywa angielszczyzny ("O, szkielet, a tyś się jakim cudem wyspałnował w moim domku?")

Teraz Potworzęta na wszelkie paskudy wyłażące w tej grze nocą mówią "ofaki".

Kai - 23 Listopada 2011, 21:13

Matura próbna. Czy muszę dodawać jakikolwiek komentarz?
Godzilla - 23 Listopada 2011, 21:16

Pamiętam, że to była większa piła niż ta prawdziwa.
Kai - 23 Listopada 2011, 21:19

Ano mniej więcej. A mój jest lewa noga z matmy. Będę musiała z nim popracować.
A z drugiej strony ciekawe - z heavy metala w ciągu pół roku przeszedł w hipisa. Teraz bandany, psychodeliczne t-shirty itp. BTW - kto wie, gdzie kupić tetrę na metry? Chce koszulki, to ja mu zaraz zrobię w dobrym tradycyjnym stylu skręcania i wiązania. Kiedyś byłam w tym naprawdę dobra, sporą część studiów zarabiałam na tetrowo-koronkowych wyrobach farbowanych ręcznie, czasem w 4-5 odcieniach.

Godzilla - 23 Listopada 2011, 21:38

Nie masz w okolicy po prostu sklepu z materiałami?
Bo w sieci to trochę trudno, znalazłam jakieś oferty, ale przypuszczam że w większości wypadków chodzi o sprzedaż hurtową:
http://uniontex-sp.maxtra...ieluszkowa.html
http://tkaniny.com.pl/Ofe...OWA-402352.html
http://bfw.com.pl/?id=oferta_pieluchowe&lang=pl
http://www.bobas-bochnia.com.pl/?kat=kon

aniol - 23 Listopada 2011, 22:21

a mnie moja corka (lat 4) roczulila tekstem
-" tata, ja sie zakochalam w Bolku i Lolku; bo wiesz ja to jestem dziewczyna"
i to wszystko takim fajnym, pelnym przejecia, konspiracyjnym szeptem

Lowenna - 24 Listopada 2011, 08:02

aniol, fantastyczne :bravo
Rafał - 24 Listopada 2011, 08:10

Przypomniało mi się, w II klasie podstawówki na zabawie podchodzi do mnie kolega z klasy syna i cały zszokowany i zdegustowany szarpie mnie za rękaw i mówi: proszę pana, proszę pana, bo Bartek tańczy z dziewczyną :shock:
Kai - 24 Listopada 2011, 20:05

Godzilla, no właśnie są, ale jakieś takie... dziwne. Ale jak znajdę, jak zafarbuję to... pokażę na forum :)

Rafał, jeszcze parę lat i będziesz wołał tak jak ja "Idź już, bo Twojej dziewczynie d... zmarznie!". Swoją drogą, dzieciaki są całkiem nieofensywne, nie ładują się do domu, a jak się ładują, to znaczy, że naprawdę chcą i proszą o pomoc. Miałam tak, przyszli przemoczeni do nitki, wzięłam Rude Szaleństwo do łazienki, dałam ręcznik, czystą koszulkę i suszarkę. A że deszcz nie ustawał, zadzwoniłam po posiłki :) tatuś przyjechał, zabrał i ok.

Strasznie śmiesznie jest (dobór słów nieprzypadkowy), kiedy dzieciaki dorosłe względem prawa próbują się znaleźć w powalonej rzeczywistości.

Ilt - 24 Listopada 2011, 20:41

Kai napisał/a
ja mu zaraz zrobię w dobrym tradycyjnym stylu skręcania i wiązania.
A podzielisz się zdjęciem na forum? :)
Kai - 24 Listopada 2011, 20:49

Ilt, no jasne, swego czasu zarabiałam niezłą kasę za spódnice tetra + koronki + farba.

Jeśli ktoś mi podpowie, gdzie kupić tetrę na metry. Bo w nowych czasach zgłupiałam.

Godzilla - 24 Listopada 2011, 21:03

No już wrzucałam linki, może w jednym można kupić mniej niż całą belę od razu ;P:
Martva - 24 Listopada 2011, 23:09

Jak mi się kiedyś chciało farbować we wzorki koszulki i pościele, to zawiązywałam materiał podartymi rajstopami, fajnie się sprawdzały.

W ogóle to mam ochotę ufarbować dżinsy, ale tak dla odmiany żeby wyszły równo, i coś mi się wydaje że nic z tego ;P:

mBiko - 25 Listopada 2011, 22:36

Scena z wanny. Potwór nabiera wodę plastikową łyżeczką, pije, a po każdym łyku otrząsa się i mówi "nieboble". Pytam, dlaczego pije skoro niedobre, na co ona rozbrajająco "niemiem".

Partner forum