Zadomowienie - powitania na forum - Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''
Chal-Chenet - 21 Listopada 2009, 22:34
shenra, a kiedy uznajesz znajomość za wystarczającą by już rozmawiać?
mBiko - 21 Listopada 2009, 22:37
shenra, jak nie chcesz rozmawiać to pokaż .
mawete - 21 Listopada 2009, 22:40
| mBiko napisał/a | shenra, jak nie chcesz rozmawiać to pokaż . |
Popieram
shenra - 21 Listopada 2009, 22:41
Widzę, że mocny trunek postawiłam...(pac pac) niedobry chomik, niedobry...
mBiko - 21 Listopada 2009, 22:43
W dodatku sado-maso. Dajesz shenra, dajesz.
shenra - 21 Listopada 2009, 22:44
Wy tu sobie pofantazjujcie, a ja się oddalę z gracją
mBiko - 21 Listopada 2009, 22:56
Ech, pozazdrościć tej/temu Gracji.
ilcattivo13 - 21 Listopada 2009, 22:56
shenra - sto lat na forum naszego Forum Ci życzę
mawete - 21 Listopada 2009, 23:03
mBiko: zdrowie Gracji
mBiko - 21 Listopada 2009, 23:06
A co tam, zdrowie.
mawete - 21 Listopada 2009, 23:07
mBiko: a jeśli to Gracjan?
/edit: ciekawy jestem ile osób przeczytało pierwsze strony tego tematu
hijo - 21 Listopada 2009, 23:12
mawete, co Gracja to racja
| mawete napisał/a | | edit: ciekawy jestem ile osób przeczytało pierwsze strony tego tematu |
zdarzyło mi się, i nawet bralem udział w chwilowym zrywie by przywrócić pierwotny charakter wątku, którego autorką był Gremlin
Agi - 21 Listopada 2009, 23:22
| mawete napisał/a | | /edit: ciekawy jestem ile osób przeczytało pierwsze strony tego tematu |
mawete, ja czytałam i zastanawiałam się gdzie się podziały Liessa, Myrtille i kilka innych osób.
mawete - 21 Listopada 2009, 23:23
Możemy Acan jeszcze raz spróbować.
Panowie Bracia! Szklanicę swoją wznoszę za zdrowie szlachetnego Pancernego Drivera i białogłowy pięknej shenry. Niech Im się dobrze w życiu dzieje!
Zdrowie!
mawete - 21 Listopada 2009, 23:25
Agi Pani moja, czyż nam to oceniać? Zawieruchy były i bijatyki w karczmie naszej.
Agi - 21 Listopada 2009, 23:26
Co racja, to racja, słusznie Waćpan prawisz.
hijo - 21 Listopada 2009, 23:37
Pozwólcie Państwo, że i ja się dołączę do toastu. Za zdowie jeźdzca Driverem zwanego i shenry Chwała
mawete - 22 Listopada 2009, 00:43
mawete wstał, popatrzył na salę. Potrząsną głową zamknął palcem lewe oko i popatrzył jeszcze raz. Ilość przeciwników zmniejszyła się o połowę, no i wszyscy spali... Spojrzał na przyjaciół. shenra spała na stole z rzeźnickim nożem w jednej ręce, a z chomikiem w drugiej. Biedny chomik oczy na szypułkach już mu wylazły.
- Poradzi sobie dziewczyna - pomyślał.
mBiko przez sen liczył złote dukaty z radosnym uśmiechem. Martwa spała trzymając głowę na kolanach Nieszczęścia. ilcattivo13 śpiąc wtulony w schaboszczaka trzymał talerz jak kierownicę widłaka. Tatuś muminków wąchał kwiatki - całe szczęście, że od góry...
Banda wariatów - i dlatego tu jestem.
Złapał dziewkę za łokieć i prowadząc ją po schodach do izby na górze zastanawiał się czy odgłosy nie będą przeszkadzały Agi i Driverowi którzy spali w sąsiedniej izbie. Po chwili zaczął zastanawiać się czy jemu nie będą przeszkadzały...
Wszystkie postacie są fikcyjne i wszelaka zbieżność nicków jest przypadkowa...
ilcattivo13 - 22 Listopada 2009, 01:16
- ...dź się... ete, obudź się. Wstawaj.
mawete powoli zmusił się by otworzyć jedno oko. Najpierw zobaczył tylko zamazane plamy, potem wzrok skupił się na kimś kto patrzył na niego. Ten ktoś miał ogromne oko, w większej części zajęte przez żółto-zielną źrenicę. "Kotołak?" przemknęło przez jego zmroczony alkoholem mózg. Instynkt zdołał oprzytomnieć szybciej. Nabuzowane adrenaliną ramiona ruszyły do ataku. Zaciśnięta pięść pomknęła jak strzała, prosto w bezczelne oko. "Bull's eye!" krzyknął z satysfakcją umysł mawete słysząc mlaszczący dźwięk.
- Urwał nać, mawete. Co ci to jajko na twardo zawiniło? Patrz jak wszystkich ochlapałeś majonezem. Wstawaj, już zadzwoniłem po taxi, odwiezie Cię do domu...
mawete nieco mało stabilnym ruchem głowy zlustrował otoczenie. "Co do diabła. shenra ma siostrę bliźniaczkę? Martva i Agi też? W sumie... Co mi tam. Szkoda tylko, że faceci zamiast sióstr zabrali braci. Ale po kiego czorta oni wszyscy ubrali się tak samo? I w co oni grają? W karty? I dlaczego wszyscy z takim napięciem czekają na ruch ilcattivo13?" W tym momencie ilcattivo13 szybkim ruchem wyłożył kartę na stół. Asa pik. A wszyscy pozostali krzyknęli jak jeden mąż:
- *beep* biskupa!
jak wyżej, wszystkie postacie są fikcyjne i wszelaka zbieżność nicków jest przypadkowa...
mawete - 22 Listopada 2009, 01:26
Kto to jest ten z bródką i gdzie on jest?
-Panie kierowniku do tej knajpy koło pekapu poprosimy
...
taaa do tej gdzie micha jest.
Jak to nie ma wątróbek? Mamy wam wyciąć? To co? po 50?
Toudi! nie kupuj tyle bo w sklepie browaru zabraknie i kto podpieprzył moje manuskrypty?
Całe szczęście, że to nie był sen.
Agi - 25 Listopada 2009, 07:31
Agi wchodzi do Karczmy
- Hej gospodarzu, co tu tak cicho i pusto? Żadnych przygotowań do święta Katarzyn nie czynicie?
Chal-Chenet - 25 Listopada 2009, 12:09
Zdrowie forumowych Katarzyn. <chlup>
dalambert - 25 Listopada 2009, 12:28
Kto z Kaśkami pije ten wesoło żyje - Chlup
hijo - 25 Listopada 2009, 13:43
Brakuje nam chyba kawalerów w tej karczmie - rzekł hijo błyskając ukradkiem obrączką. Karczmarzu polej wina, może jeszcze jacyś kawalerowie nawiedzą te progi.
Jedenastka - 25 Listopada 2009, 20:02
| dalambert napisał/a | Kto z Kaśkami pije ten wesoło żyje - Chlup |
No to jeszcze ogólnie - zdrowie Katarzyn, Kasieniek, Kaśków ... bo trochę ich znam .
ilcattivo13 - 25 Listopada 2009, 20:09
No to, za zdrowie Katarzyn!
mBiko - 25 Listopada 2009, 20:25
mBiko wszedł do karczmy, rozejrzał się ponuro i zwalił ciężko na ławę. Karczmarzu piwa - zawoła - za zdrowie Katarzyn wznieść dziś kufel wypada.
Witchma - 25 Listopada 2009, 20:56
Wszystkim Katarzynom wszystkiego najlepszego!
Martva - 25 Listopada 2009, 22:59
Zdrowie Kaś
merula - 25 Listopada 2009, 23:02
Do karczmy zmęczonym krokiem weszła zagoniona merula i zamówiła winko, byle szybko,a ja sobie odsapnę. Po wychyleniu kielicha rzekła: Karczmarzu gotowam do wzniesienia toastu za Katarzyny, wspaniałe kobiety. Nalejże szlachetnego trunku.
|
|
|