To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy w¶ciekły pies? Wybór należy do Ciebie.

Lynx - 9 Wrześ¶nia 2010, 20:31

Kapucha na kiszenie zamówiona. :)
ilcattivo13 - 9 Wrześ¶nia 2010, 20:58

mama wróciła od rodziny ze wsi i przywiozła wiadro malin :evil: A ja nie wiedziałem, że przywiezie malinki i pół godziny wcze¶niej skończyłem je¶ć dzisiejszo-planow± ćwiartkę arbuza :evil: I nie mam miejsca nawet na jedn± tyci± bubkę :cry:
Agi - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:03

ilcattivo13, trzy rundki wokół miasta i apetyt wróci.
Jadłam dzi¶ maliny, pycha.

ilcattivo13 - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:08

Agi - okrutna jeste¶ i to podwójnie. Ledwo mogę przesuwać paluszki po klawiaturce, a Ty mi każesz rundki wokół miasta robić?! I to od razu trzy???!!!

Biedny Driver... :roll:

Zmęczyłem się. Idę poleżeć.

cherryen - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:13

Agi napisał/a
Jadłam dzi¶ maliny, pycha.

Ja też, ja też. Zgadzam się. Mniam!

A na obiad rosół. Taki prawdziwy.. Drób i wołowina, dużo ¶wieżych warzyw, pieprz, li¶cie laurowe. Mhh.. miało zostać na jutro na zupę. Guzik zostało. :-)

Agi - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:33

ilcattivo13 napisał/a
Agi - okrutna jeste¶ i to podwójnie. Biedny Driver... :roll:

Dla Drivera nie jestem okrutna, jemu żadna ilo¶ć jedzenia mu nie przeszkadza. :mrgreen:

Ozzborn - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:34

ilcattivo13, uwielbiam fasolę! Inne str±czkowe też, ale fasolę (biał±, a szczególnie czerwon±) najbardziej!
Virgo C. - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:43

ilcattivo13 napisał/a
ćwiartkę arbuza

Co to jest ćwiartka arbuza, to moja siostra na raz całego zjada ;P:

Gustaw G.Garuga - 9 Wrześ¶nia 2010, 21:48

My¶lałem, że co nieco o kuchni staropolskiej wiem, ale że dzisiejszy bigos z kapusty to wersja dla ubogich, bo wcze¶niej był to np. siekany kapłon z cytrynami, tego nie wiedziałem :shock: Przystępnie o staropolskiej kuchni w audycji TOK prof. Jarosław Dumanowski: http://bi.gazeta.pl/im/9/8264/m8264759.mp3
Fidel-F2 - 10 Wrześ¶nia 2010, 06:15

dzi¶ jak wrócę z pracy będzie grochówka, groch się moczy
dzejes - 10 Wrześ¶nia 2010, 15:50

A my grochówkę wczoraj i dzi¶. Oj, jakie dobre.
Zgaga - 10 Wrześ¶nia 2010, 16:35

A ja se dzisiaj zjem bułeczkę maczan± w jajku, usmażon± następnie. Do tego sałatka z ogórka. Pyszna kolacja będzie.
ilcattivo13 - 10 Wrześ¶nia 2010, 19:16

Virgo C. napisał/a
Co to jest ćwiartka arbuza, to moja siostra na raz całego zjada ;P:


<odchylaj±c lewym wskazuj±cym palcem doln± powiekę> A widzisz tu czołg? A może chociaż lufa wystaje? :wink:
Chyba, że je takie małe arbuziki po 2-3 kg/sztuka. Moja ćwiartka była z prawie dwunastokilogramowego arbuza (a jaka przyjemno¶ć jechać z takim uwieszonym w reklamówce po jednej stronie steru w rowerze), to wcale nie jest mało. Zwłaszcza godzinę po prawie pełnej patelni (¶r. 36cm) obiadu.

*****************************

Dzi¶ na obiad placuszki z jabłkami :D , a na polewę, zamiast miodu, ¶wieże konfitury z malin :D

robert70r. - 10 Wrześ¶nia 2010, 19:46

Wcinam prawie ciepły placek z wi¶niami (to znaczy porcję, nie cały, oczywi¶cie). Jak to pachnie..., oj! Pani s±siadka zrobiła:
- A macie, na zdrowie! - rzekła i pod nos podstawiła, zbijaj±c mnie i moj± mamę całkowicie z pantałyku. ;P:

Taselchof - 10 Wrześ¶nia 2010, 21:07

stary sposób na wykończenie s±siadów :mrgreen:

ja dzi¶ dwa goł±bki plus sałatka z pomidora :D i nie było złe

robert70r. - 10 Wrześ¶nia 2010, 21:43

Taselchof, a - goł±bki to ta mogę wcinać hurtowo... :mrgreen:
dalambert - 11 Wrześ¶nia 2010, 12:28

idealne ¶niadanko - jogurcik naturalny, połowa bałkańskiego, jedno avokado, z±bek czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa- zmiksować i, i PYCHA :D
nimfa bagienna - 11 Wrześ¶nia 2010, 13:03

Brzmi nieĽle, ale ja na takim paliwie poci±gnęłabym najwyżej 15 minut, a potem musiałabym zje¶ć ¶niadanie. :lol:
dalambert - 11 Wrześ¶nia 2010, 13:06

nimfa bagienna, ta kopana dieta, co¶ tam jeszcze wrzuciłem. Tobie polecam z tostami :D
Zgaga - 11 Wrześ¶nia 2010, 16:09

nimfa bagienna napisał/a
Brzmi nieĽle, ale ja na takim paliwie poci±gnęłabym najwyżej 15 minut, a potem musiałabym zje¶ć ¶niadanie. :lol:

Bior±c pod uwagę, że awokado to prawie 30% tłuszcz, nie byłoby tak Ľle.

ilcattivo13 - 11 Wrześ¶nia 2010, 18:34

obiad - cikinie cyce + kasza gryczana + "kaczy żer"/

a teraz, na deserek, mleczno-malinowo-miodowy "szejk" :D

Kai - 11 Wrześ¶nia 2010, 19:07

dalambert, to jest zbrodnia, nie ¶niadanie :D

Powiedziała Kai obżarta ¶ledziami, pomidorami i ogórkami. nimfo bagienna, mówię to samo.

dzejes - 11 Wrześ¶nia 2010, 20:04

Grzyby dzi¶, z własnego urobku ;) Na obiad w ¶mietanie, na kolację gotuj± się słoiki marynaty ;)
Anonymous - 11 Wrześ¶nia 2010, 20:14

A kanie czekaj± w lodówce, bo się objedli¶my. Może do ¶niadania dotrwaj±.
Kai - 12 Wrześ¶nia 2010, 20:32

Smażę mielone, fajnie, że we FRAC-u miel± na ż±danie.
robert70r. - 13 Wrześ¶nia 2010, 10:55

Kai, tak a propos mielonego: kupiłem dwa dni temu mielone z indyka. Przede wszystkim mięsko ni jest takie tłuste jak normalne mielone. No i smaczne jest. :)
Agi - 13 Wrześ¶nia 2010, 11:01

Na mielone mam wypróbowany sposób. Kupuję mięso w kawałku i mielę go w domu elektryczn± maszynk±, która służy mi od wielu lat i wielokrotnie już się zamortyzowała (mam do niej również przystawkę do szatkowania warzyw). Nie kupuję gotowego mielonego, bo po pierwsze nie wiem co tam zostało zmielone, a po drugie, takie mięso jest z reguły mocno przesolone.
Opcja mielenia na ż±danie jest fajna, ale w moim miasteczku niedostępna.
Wczoraj ugotowałam rosół z wiejskiego kuraka, zostało jeszcze na dzi¶. :D

Godzilla - 13 Wrześ¶nia 2010, 11:02

Ja mam kopytka i duszone mięsko. Przeżyję.
cherryen - 13 Wrześ¶nia 2010, 11:31

Grzybobranie:


Mieli¶my co robić w weekend. Marynowanie, suszenie, wczoraj na obiad pyszne duszone podgrzybki ze ¶mietan± i pietruszk±, dzisiaj pewnie jajecznica z grzybami :-)

To zaledwie kilka godzin w lesie. Zbierali¶my w trzy osoby.

Agi - 13 Wrześ¶nia 2010, 11:59

cherryen, zazdroszczę!


Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group