To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Lowenna - 1 Grudnia 2010, 08:06

300-500, nie wiem ile może kosztować dobrej jakości aparat :| Do robienia zdjęć? :roll: Wyjeżdża na stypendium do Hiszpanii.
Zgaga - 2 Grudnia 2010, 10:42

Warszawę zawiało.
Na szczęście do pracy mam tylko ok. 2,5 km. Poszło dziś z buta. Bardzo fajnie było.
Tylko jeden wniosek: buciki damskie zimowe to jedno wielkie....

Martva - 2 Grudnia 2010, 11:41

Bo mają idiotycznie cienkie podeszwy, przez które ciągnie zimnem od podłoża, jak sądzę.

Dziś włożyłam mój zeszłoroczny łup, czyli dziecięce nibymartensy z CCC, rozmiar 35 (mogłyby być pół numeru większe), kolor wściekle żółty. Radosne są. I ciepłe.

mawete - 2 Grudnia 2010, 11:56

A ja kupiłem dobre tylko prawy mnie potwornie obciera...
shenra - 2 Grudnia 2010, 13:30

Muszę sobie zakupić jakieś zimowe, bo w glanach mi czasem zimno, jak nie dorwę odpowiednich skarpetek :|
Nutzz - 2 Grudnia 2010, 13:37

Shenra, zainwestuj w filcowe wkładki. Niebo a ziemia.
shenra - 2 Grudnia 2010, 13:40

A to niegłupie nawet.
Witchma - 2 Grudnia 2010, 13:40

shenra napisał/a
w glanach mi czasem zimno

Eeeeeeee tam, rok temu nawet nie wyciągałam glanów zimowych, całą zimę przechodziłam w krótkich :D A Nutzz ma rację, taka wkładka potrafi zdziałać cuda :D

shenra - 2 Grudnia 2010, 13:42

Witchma, zeszłą zimę przechodziłam w wiatrówce :mrgreen: , a buty to nie pamiętam czy do kostek chociaż były :mrgreen:
Nutzz - 2 Grudnia 2010, 13:49

Nom, bo glan nie ma żadnej izolacji od spodu prócz gumy, i całe zimno do środka wchodzi przez podeszwę :D
Witchma - 2 Grudnia 2010, 13:51

shenra, też się zastanawiasz, czy warto na sylwestra zabierać zimową kurtkę w ogóle? :D
shenra - 2 Grudnia 2010, 13:53

Witchma, nooo :mrgreen: Przeca wystarczą pancerne skarpety, misiowy sweterek i flaszka :mrgreen:

Tak btw te wyglądają całkiem porządnie.

Witchma - 2 Grudnia 2010, 13:56

Faktycznie wyglądają nieźle :)
ilcattivo13 - 2 Grudnia 2010, 14:05

Ja żebym się nie wybrał w lutym do Kolberga, to pewnie dziś nie miałbym butów zimowych :wink: A wkładki filcowe mam w butach zawsze. Po prostu wygodniej się chodzi i można je prać, albo i wypierniczyć, bo kosztują grosze.
shenra - 2 Grudnia 2010, 14:12

No i teraz zastanawiam się, czy je zamówić, czy jeszcze się po sklepach przejść. Choć na samą myśl o wychodzeniu organizm mi się wychładza :mrgreen:
ilcattivo13 - 2 Grudnia 2010, 14:16

oduczyłem się kupowania butów przez internet. Mam takie krzywe i platfusowato zakończone kulasy, że przy kupnie muszę przymierzyć i to oba, żeby nie było, że jeden jest dobry, a drugi za ciasny (tak się na Wojasach naciąłem).
shenra - 2 Grudnia 2010, 14:27

Do bon prix jeszcze zerknę. Ostatnio kupiłam tam fajne buty. :mrgreen:
Witchma - 2 Grudnia 2010, 14:28

shenra, buty też trzeba u nich o rozmiar mniejsze brać? :D
Zgaga - 2 Grudnia 2010, 14:33

shenra, buty trzeba przymierzyć. Jak kupisz zły rozmiar, zwłaszcza takich do chodzenia na co dzień - mogiła. Trzeba sprawdzić co to za tworzywo itd. Nie ryzykowałabym.
shenra - 2 Grudnia 2010, 14:34

Witchma, nie rozmiar wzięłam jak trzeba i były idealne. Ale to też pewnie od buta zależy.
ketyow - 2 Grudnia 2010, 14:41

Lowenna, ja ostatnio kupowałem. Nie miałem czasu na własne testy jeszcze, może w week, w testach internetowych chyba najkorzystniej wypada Panasonic Lumix DMC FS10. Ja w tej cenie urwałem nawet FS30 (450 zł nóweczkę). Mały, wygodny, do zabrania wszędzie - z dobrym trybem inteligent auto, muszę przyznać że te parę zdjęć, które w ten sposób zrobiłem wyszło całkiem przyzwoicie. Sony nie mają stabilizacji, natomiast Nikon S3000 ma dobre parametry obrazu, ale ponoć bardzo wolno zapisuje zdjęcia. Ostatnio pojawił się chyba S4000, ale jeszcze o nim nie czytałem.
Lowenna - 2 Grudnia 2010, 15:30

ketyow, dzięki :) Porozglądam się jeszcze kilka dni.
Gustaw G.Garuga - 3 Grudnia 2010, 14:18

Były jakieś badania robione w kwestii wieku czytelników fantastyki? Domyślam się, że to głównie ludzie młodzi, ale jak młodzi? Jakiś rozkład procentowy? Jeśli ktoś coś słyszał, będę wdzięczny :-)
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2010, 14:27

Ja słyszał. Ale nie pytaj gdzie. O ile pamiętam przedział wiekowy 16 - 24/25 lat to jakieś trzy czwarte czytających te ohydne treści.
Gustaw G.Garuga - 4 Grudnia 2010, 00:43

To mi wystarcza. Dzięki :)
Kasiek - 5 Grudnia 2010, 10:25

shenra napisał/a
Tak btw te wyglądają całkiem porządnie.

Wyglądają. Ja poluję na takie z goretexem, mam nadzieję, że w tym roku gdzies na przecenach dorwę. Ja też chodzę w glanach, choć moje mają już z 10 lat (a do dziś pamiętam jak je kupowałam. Tak je chciałam, ze nie przeszkadzało mi, ze jst tylko rozmiar 42 zamiast 39 :P ). W Stokrotkach podobno są wkładki do butów z misiem ;) czyli futerkiem. Też muszę kupić, bo zimno mi w stopy, a od stód najszybciej się marznie.

Kai - 5 Grudnia 2010, 10:34

ilcattivo13, mam to samo, jeszcze do tego dochodzi wysokość w nosku, bo mam wrażliwe palce.
Zachorowałam na wojskowe, takie jak kupiłam 2 dni temu Młodemu. Nie mają ocieplenia, tylko plastykową kratkę, ale to pikuś, mają wspaniałą podeszwę, są szyte i klejone, tylko jedna wada, trzeba sznurować, nie ma zasuwaka, ale trudno, przeżyję.
Kasiek, z folią alu lepsze, sprawdzone. Miś się zdepcze i po misiu.

Kasiek - 5 Grudnia 2010, 10:39

Kai napisał/a
Kasiek, z folią alu lepsze, sprawdzone. Miś się zdepcze i po misiu

Od spodu jest folia :) A miś tylko dla komfortu. poza tym jak się zdepcze, to można kupić nowe. 6 zł nie majątek a myślę, ze nawet na zdeptanym misiu przyjemnie ;)

Kai - 5 Grudnia 2010, 11:16

Ale się wbija w skarpetki/rajstopy i to potem brzydko wygląda :) I bierze pot. Fakt, można często wymieniać. No nie lubię misiów, jestem antymisiowa, trudno :mrgreen:
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2010, 11:30

Temu misiu przykro.

Partner forum