To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Witchma - 20 Października 2009, 11:20

Fidel, u mnie to samo.
Anonymous - 20 Października 2009, 23:48

Jak na forum NF informuje JeRzy, najwyraźniej zawaliła dystrybucja. Numeru spodziewajmy się na dniach.
Witchma - 20 Października 2009, 23:49

Pewnie to podły chłyt marketingowy ;)
Witchma - 21 Października 2009, 09:48

Zakupione :)
Chyba dystrybucja czekała, aż się okładka na stronie pojawi...

rybieudka - 21 Października 2009, 10:01

Oooo... to ja zaraz muszę się udać na spacer do kiosku :)
Zgaga - 21 Października 2009, 10:36

Też chyba zaraz się udam i kupię.
Chociaż... październikowy numer NF męczę i męczę i zmęczyć nie mogę. Nie leży mi i już.

Kruk Siwy - 21 Października 2009, 10:38

Bo tam jest tylko jeden ciekawy tekst...hihihi
hrabek - 21 Października 2009, 10:39

Witchma napisał/a
Chyba dystrybucja czekała, aż się okładka na stronie pojawi...

Odwrotnie - okładka się pojawiła na stronie, jak numer z dystrybucji wreszcie trafił do redakcji i można było ją zeskanować :mrgreen:

Witchma - 21 Października 2009, 10:45

hrabek, bardzo być może :D
Zgaga - 21 Października 2009, 10:50

Kruk Siwy napisał/a
Bo tam jest tylko jeden ciekawy tekst...hihihi

To stwierdzenie jest tendencyjne i podchwytliwe... Zaraz Żerań, M. Cetnarowski, Ł. Orbitowski i cała reszta rzucą się sobie do , gardeł w poszukiwaniu onego, lub popadną w depresję, że to nie ich wybrałeś...

Jak to u Wyspiańskiego było:

Masz tu kaduceus polski,
Mac nim wodę mąć.
???

Kruk Siwy - 21 Października 2009, 10:51

Bo ja złośliwa bestia jestem.

Wiesz, taka zgaga w łonie fantastyki...

Virgo C. - 21 Października 2009, 11:16

Na moim zadupiu też już jest, numer kupiony i przejrzany. Tak jak się spodziewałem, z przeczytaniem Duncana może być spory problem ;P:

@Zgaga
De gustibus, ja październikową NF mam już za sobą (czego nie można powiedzieć o dwóch poprzednich) i jak dla mnie numer na plus. Mało strawny był dla mnie jedynie Tomasz Orlicz ze swoim Horyzontem zdarzeń, reszta mniej lub bardziej pozytywnie (Drzwi śmierci tylko jakoś tak w rozkroku).

ihan - 21 Października 2009, 11:19

Kruk Siwy napisał/a
Wiesz, taka zgaga w łonie fantastyki...

Zgaga bywa zwykle nie w łonie. Ale oczywiście filozofowie pewnie nie takie rzeczy wyśnili.

Kruk Siwy - 21 Października 2009, 12:56

ihan, bo to lyteracko było a nie biologicznie. I wcale nie spałem.
rybieudka - 21 Października 2009, 18:24

FWS nabyta i przekartkowana. Chyba się nawet jeszcze dziś za jakiś mniejszy fragmencik chwycę.
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 22:44

a ja dzisiaj odpuściłem, jutro potuptam do kioseczku
hrabek - 22 Października 2009, 10:59

Moja skrzynka pocztowa też jeszcze pustkami świeci...
Witchma - 22 Października 2009, 11:01

hrabek, pewnie dostaniesz z nowym numerem NF, jeżeli też prenumerujesz. I chyba nowy CF wtedy będzie :)
hrabek - 22 Października 2009, 12:15

Zgadza się. No w sumie nie pomyślałem. Ponieważ zawsze dostaję razem, to wiedziałem, że i teraz dostanę. Ale nie skojarzyłem, że to wcale nie znaczy, że razem wychodzą. I że zwykłego NF jeszcze nie ma. Głupia ci.. ze mnie.
Zgaga - 26 Października 2009, 09:31

FWS nabyte. Przeczytany Bishop - ok., ale zachwytu nie było.
Mam nadzieję, że reszta przynajmniej trzyma poziom.

Adanedhel - 26 Października 2009, 10:04

Opowiadanie Bishop to, bądź co bądź, wersja alfa powieści. Za to Stross jest już tradycyjnie naprawdę dobry.
Adon - 26 Października 2009, 11:39

Ja się zareklamuję, przy okazji czekając na opinie - w nowym NF mój artykuł "Powroty umarłych, czyli jak nasi przodkowie radzili sobie z upiorami". Sam ciekaw jestem, czy czegoś tam mi nie ciachnęli, bo zajawka na stronie co najmniej wybrana dziwnie.
xan4 - 26 Października 2009, 17:27

NF, FWS, CzF też dotarły prenumeratą, znaczy się dzień prenumeraty dzisiaj jest :D
Witchma - 26 Października 2009, 18:26

xan4, hmmm... a ja jeszcze nie mam NF i CzF :(
Anonymous - 26 Października 2009, 18:45

xan4 napisał/a
NF, FWS, CzF też dotarły prenumeratą, znaczy się dzień prenumeraty dzisiaj jest :D

Farciarz, nawet redakcja dzisiaj nie miała...

gorat - 26 Października 2009, 21:44

Lśnienie już jest, zatem mogę zapamiętać nazwę :P: Okładka kojarzy się z Czachopismem, czy skład redakcji/inicjatorzy pisma nie są przypadkiem podobni? Jeśli chodzi o wnętrze... mógłbym doradzić im coś, co dla obu stron będzie korzystne: skondensowanie treści. Obecnie tekst jest nadmuchany gorzej niż w SF po przejęciu przez Fabrykę, ilustracje ogromne, a moglibyśmy przecież zyskać: jako czytelnicy na miejscu na półce, jako wydawca na kosztach druku.

Ciutkę czytałem, ale i zawartość podobna jak w Czachopiśmie na oko. Mało literatury, znaczy :(

mBiko - 26 Października 2009, 21:46

Znaczy, raczej nie jestem zainteresowany.
xan4 - 26 Października 2009, 22:28

Ja z racji mojej zakręconej psychiki, oczywiście nabędę, bo muszę mieć wszystkie gazety :twisted:
Witchma - 27 Października 2009, 20:15

Hmm... w piątek będę w Empiku, jeżeli wpadnie mi w ręce, się przejrzy, się zobaczy :)

xan4 napisał/a
muszę mieć wszystkie gazety :twisted:

Wszystkie, wszystkie, serio, serio? :D To może masz też może moją NF i CzF, bo niestety listonosz dzisiaj przyniósł różne inne rzeczy, a tego nie :(

Virgo C. - 27 Października 2009, 20:19

Witchma napisał/a
Hmm... w piątek będę w Empiku, jeżeli wpadnie mi w ręce, się przejrzy, się zobaczy

Hmm... a to Lśnienie nie jest póki co dostępne tylko bezpośrednio u wydawcy?

Partner forum