To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Anonymous - 1 Wrzeœśnia 2010, 19:12

Znikam na jakiś czas z forum, znowu. Pewnie za tydzień wrócę, ale ostatnio terminy mnie przycisnęły i to mocno, i trzeba się wziąć do roboty. Archiwalne numery Weird Tales - here I come!
Gustaw G.Garuga - 3 Wrzeœśnia 2010, 20:52

Zadumałem się dziś w sklepie na dziale nabiałowym. Stoją oto kartoniki z mlekiem smakowym: waniliowe z żółtym Azjatą z napisem "Kim z Chin", czekoladowe z brązowym Murzynkiem "Rafiki z Afryki" i karmelowe z czerwonawo-beżowym Indianinem "Navaho z Idaho". Czy ja przesadzam, czy też naprawdę mamy tu pewną formę nieświadomego rasizmu?
Kai - 3 Wrzeœśnia 2010, 20:59

Przesadzasz. Choć ci specjaliści od reklamy mają zapewne IQ < waga opakowania.
ilcattivo13 - 3 Wrzeœśnia 2010, 21:01

Kai - waga w "kg", ofkors? :wink:
Gustaw G.Garuga - 3 Wrzeœśnia 2010, 21:13

To mleko robi jakaś okręgowa spółdzielnia mleczarska, podejrzewam, że wielkiej agencji reklamowej do tego nie brali. Efekt? Wszystko się we mnie skręca, gdy widzę te stereotypy rasowo-kolorowe, i podejrzewam, że na Zachodzie bez skandalu by się nie obeszło. Ale złych intencji nie zakładam - tylko jakąś taką niedomyślność.
Anonymous - 3 Wrzeœśnia 2010, 21:39

Idioci. Kim jest z Korei, a nie z Chin :P
Gustaw G.Garuga - 3 Wrzeœśnia 2010, 22:44

Może imigrant?

I tak marnie im się zrymowało, ale dla większości klientów wszystko gra, bo jest żółta twarz ze skośnymi oczami.

Jestem ciekaw, czy to przejdzie niezauważone.

Godzilla - 3 Wrzeœśnia 2010, 23:03

O raju, a niechby i przeszło. Skoro Tam przechodzą "Polish jokes" i można uważać, że Warszawa leży pod Moskwą, to dlaczego tu skandalem miałby być głupawy serek z podrzędnej powiatowej mleczarni. Uważam że większość tych "skandali" doskonale zastępuje potwora z Loch Ness w sezonie ogórkowym. Potwór już dawno przestał kogokolwiek interesować.

Co do fantazji, kiedyś było coś równie idiotycznego - jakieś ketchupy i musztardy, ponazywane od imion dzieci właściciela wytwórni, jakiś "ostry Radek", "słodka Ania" i coś jeszcze. Palec sam się wyciągał, żeby kółko na czole narysować.

gorbash - 3 Wrzeœśnia 2010, 23:05

Godzilla napisał/a
ostry Radek

Krzepki Radek to był! Wypraszam sobie.

Godzilla - 3 Wrzeœśnia 2010, 23:07

No widzisz, a ja już zapomniałam. I chyba też mieli coś orientalnego, tylko nazwa była już zupełnie kuriozalna. Jak to szło? Szog Ur Ban? :mrgreen:
Matrim - 3 Wrzeœśnia 2010, 23:09

Ale ten keczup to chyba dobry był mimo to :)
feralny por. - 3 Wrzeœśnia 2010, 23:10

Godzilla, "krzepki Radek", "słodka Ania" i jeszcze parę których niestety nie pamiętam :lol:

Martim, bardzo dobry nawet, w takich szklanych butelkach.

Zgaga - 4 Wrzeœśnia 2010, 05:43

Żerań napisał/a
Znikam na jakiś czas z forum, znowu. Pewnie za tydzień wrócę, ale ostatnio terminy mnie przycisnęły i to mocno, i trzeba się wziąć do roboty. Archiwalne numery Weird Tales - here I come!

He, he... Jakbym chciała do archiwalnych numerów Jesli, Mira Fantastiki, Nowej Fantastyki itd. przysiąść, przywaliłoby mnie na płasko. Coś się zapuściłam...
Przewróciło się, niech leży,
Coraz wyżej piętrzą się graty...

Godzilla napisał/a
Co do fantazji, kiedyś było coś równie idiotycznego - jakieś ketchupy i musztardy, ponazywane od imion dzieci właściciela wytwórni, jakiś ostry Radek, słodka Ania i coś jeszcze. Palec sam się wyciągał, żeby kółko na czole narysować.

Jest jeszcze. Palec mi żadnego kółka nie kręci, chyba że wylizując zawartość z butelki. To mimo wszystko najlepsze keczupy.

Sauron - 5 Wrzeœśnia 2010, 12:04

Godzilla napisał/a
Potwór już dawno przestał kogokolwiek interesować.

On jest nieśmiały

Memento - 5 Wrzeœśnia 2010, 23:29

Zerknąłem na forum Nowej Fantastyki, ale poza Krukiem Siwym nie udziela się tam chyba nikt. Kto tak spsuł to całkiem fajne sieciowe miejsce? Wątpię żeby sam jeden Przewodas dał radę.
Kruk Siwy - 5 Wrzeœśnia 2010, 23:46

Wpuścili Przewodasa a cała zasiedziała grupa jak jeden mąż i żona się obrazili. I poszli sobie.
Zresztą już co najmniej od roku forum było na granicy zapaści i niewiele trzeba było żeby padło.

Fidel-F2 - 6 Wrzeœśnia 2010, 00:02

Kruk dyskutuje tam sam ze sobą?
Kruk Siwy - 6 Wrzeœśnia 2010, 00:27

Ja tam sobie jestem, przechadzam się po pustych pokojach. Czasem jednak kogoś spotkam sensownego.
Fidel-F2 - 6 Wrzeœśnia 2010, 07:11

toż to fabuła SF
Zgaga - 6 Wrzeœśnia 2010, 08:09

Wy tu sobie gadu gadu, a weekend fajnym był.
Na grzybach byłam. Pozazdrościłam Agi i Fidelowi i poszłam sobie w las. Nawet coś znalazłam. Ale mam wrażenie, że wysyp dopiero się zaczyna.

Memento napisał/a
Zerknąłem na forum Nowej Fantastyki, ale poza Krukiem Siwym nie udziela się tam chyba nikt. Kto tak spsuł to całkiem fajne sieciowe miejsce? Wątpię żeby sam jeden Przewodas dał radę.

A na http://www.fantastyka.info.pl/forum/ zaglądałeś? Dzieje się tam coś?

ihan - 6 Wrzeœśnia 2010, 09:37

Kruk Siwy napisał/a
Wpuścili Przewodasa a cała zasiedziała grupa jak jeden mąż i żona się obrazili. I poszli sobie.

KTL został wypuszczony jako forpoczta redakcji, która wcześniej obraziła się na forum, ze sobie jest i nie wydaje ochów i achów nad genialnością tej redakcji. I redakcja zbyt leniwa lub olewająca była by sama powiedzieć forumowiczom by sobie poszli, bo ona KTLa jednak wyżej ceni. No i fajnie, każdy ma co lubi. Każdy ma takiego pieszczocha, do jakiego dorósł mentalnie i intelektualnie.

Agi - 6 Wrzeœśnia 2010, 09:57

Zgaga napisał/a
A na http://www.fantastyka.info.pl/forum/ zaglądałeś? Dzieje się tam coś?

Bardzo sympatyczne i kulturalne forum, a dzieje się dużo i fantastycznie.

nureczka - 6 Wrzeœśnia 2010, 10:14

Ado tego KTL tam nie grasuje :twisted:
Hubert - 6 Wrzeœśnia 2010, 14:36

Dostał profilaktycznego bana? :mrgreen:
Anonymous - 6 Wrzeœśnia 2010, 17:20

Kto chce się zobaczyć z Młodym Przedsiębiorcą Żerańskim może przyjść na finałową konferencję prasową, z udziałem między innymi minister Kudryckiej, do warszawskiego Traffic Clubu. Konferencja, na której jury wybierze pięć najlepszych projektów biznesowych spośród 45 wybranych do II tury, odbędzie się w czwartek, 23.09 o godzinie 12. Nie muszę chyba dodawać, że wszystko wskazuje na przejście mojego pomysłu na agencję literacką do finałowej czterdziestki? :D Przepraszam za nieścisłość, chodzi oczywiście o to Szanse na wejście do finałowej piątki są pewnie bardzo nikłe, ale ja się nie napalam. I tak już wygrałem - sam ze sobą, bo wziąłem udział i mimo zwariowanych terminów (deadline mijał kilka godzin po moim powrocie do Polski) dałem radę sklecić coś sensownego.
Witchma - 6 Wrzeœśnia 2010, 18:00

Żerań, trzymam kciuki :)
Virgo C. - 6 Wrzeœśnia 2010, 18:28

Również, obyś się zdziwił :)
Ozzborn - 6 Wrzeœśnia 2010, 19:05

trzymie kciuki!!
mBiko - 6 Wrzeœśnia 2010, 19:20

Żerań, życzę powodzenia.
dalambert - 6 Wrzeœśnia 2010, 20:11

Żerań, kciuki trzymam, ale z roboty się urwać ciężko będzie.

Partner forum