Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.
hrabek - 3 Października 2012, 13:02
dzejes, nie zarzucaj nieprawdy, bo jest dokładnie tak jak mówi Witchma. Przynajmniej w Kindle Keyboard. Pozycje na liście - i owszem, przewijasz góra dół, ale sama lista nie jest przewijalna góra-dół, tylko zmieniasz stronę i wskakują ci kolejne pozycje.
dzejes - 3 Października 2012, 13:59
Jak rana po amputacji poczucia humoru? Przecież właśnie chodziło mi o to, że witchma pisze, jak jest w kindle, tymczasem ja jej odpowiedziałem również - jak jest w Kindle.
I jakie słowa - "nie zarzucaj" "nieprawda". Internet serious biznes. Masz jakiś problem ze mną, bo ostatnio jakoś się tak składa, że często się czepiasz.
joe_cool - 3 Października 2012, 15:49
Witchma, hrabek, nawet wpadłam na to, żeby spróbować zrobić jak mówicie, ale nic się nie działo. No ale może za lekko nacisnęłam albo co. I może zmyliło mnie to, że teoretycznie jak na każdym poziomie półki są wyświetlane 3 pozycje, to na ostatnim poziomie na stronie była tylko jedna. No nic, w domu spróbuję jeszcze raz.
ketyow - 3 Października 2012, 16:25
Kindle Keyboard nie ma już dla Polski. Usunięto też rejestrację przez nr seryjny, teraz można tylko z poziomu czytnika.
hrabek - 3 Października 2012, 16:55
dzejes napisał/a | I jakie słowa - nie zarzucaj nieprawda. Internet serious biznes. Masz jakiś problem ze mną, bo ostatnio jakoś się tak składa, że często się czepiasz. |
Nie zarzucaj nikomu nieprawdy, to nie będę pisał, że zarzucasz. I jeszcze bierzesz wyraz nieprawda w cudzysłów, że to niby ja tak piszę? Dude, k'man! I nie wykręcaj się poczuciem humoru i nie zarzucaj mi (znowu wielkie słowo) jego braku. Zacznij być zabawny, to się chętnie pośmieję.
Co do czepiania się ostatnio, to nie przypominam sobie, ale specjalnie w pamięci nie szukałem, bo szkoda mi czasu, jednakowoż wydaje mi się, że nie masz racji. A już na pewno nie jestem w stosunku do ciebie uprzedzony. Za bardzo cię lubię.
joe_cool - 3 Października 2012, 16:57
Sprawdziłam - to nie to. Faktycznie łatwiej się poruszać po półce klikając przyciski do przewijania stron, ale nadal nie widzę tej brakującej książki.
hrabek - 3 Października 2012, 16:58
A jesteś pewna, że tę książkę wysłałaś z Woblinka na Kindle'a?
joe_cool - 3 Października 2012, 17:02
Dobra, już wiem. Książka nie jest w formacie MOBI - tu następuje facepalm I do tego EPUB ma DRM, masakra...
Witchma - 3 Października 2012, 17:48
joe_cool, to faktycznie wiele wyjaśnia
dzejes - 3 Października 2012, 20:23
hrabek napisał/a | Zacznij być zabawny, to się chętnie pośmieję.
|
Już ci kiedyś pisałem, ale powtórzę, bo też cię lubię - takie rzeczy są in the eye of beholder. Mnie np. śmieszyło to, co napisałem. Że ktoś nie zrozumiał, to wiadomo, zdarza się. Nie piszę tutaj na konkurs, gdzie się staram dotrzeć do odbiorcy
joe_cool - 3 Października 2012, 22:27
Jeżu, jakie kombinacje alpejskie trzeba wykonać, żeby jak człowiek przeczytać sobie książkę na wybranym przez siebie urządzeniu. Masakra. Całe szczęście, po wielu próbach, rzucaniu mięsem i wywalaniu stolika, wreszcie się udało.
Gustaw G.Garuga - 6 Października 2012, 15:18
Ciekawa nowa inicjatywa poniekąd związana z ebookostwem:
http://drugiobieg.eu/o-czasopismie/
Frapuje zwłaszcza pomysł, by bezpłatne pismo płaciło honoraria. Trzymam kciuki i jestem pełen nadziei, ale obawiam się, że może być pod górkę...
hrabek - 8 Października 2012, 11:16
Zastanawiam się czy nie pogonić mojego kindla i nie wziąć wersji Paperwhite. Kusi mnie bardzo podświetlanie ekranu, bo nie da się ukryć, że jednak najlepiej poczytać przed spaniem, a nie bardzo mam jak wstawić lampkę do sypialni.
merula - 8 Października 2012, 11:20
a kupienie lampki do Kindla nie rozwiązuje problemu?
Kruk Siwy - 8 Października 2012, 11:22
hrabek, nie chcieć laaampki, on chcieć nowa zabawka!
merula - 8 Października 2012, 11:24
domyślam się, ale gdzie byłaby zabawa, gdyby tylko przyklasnąć i powiedzieć, że to znakomita idea.
Kruk Siwy - 8 Października 2012, 11:24
Zabawy by nie było ale usprawiedliwienie do zakupu i owszem. Hihi!
dzejes - 8 Października 2012, 11:29
Kruk Siwy napisał/a | hrabek, nie chcieć laaampki, on chcieć nowa zabawka! |
O tototo.
hrabek - 8 Października 2012, 11:32
Kupiłem lampkę, ale ma tylko jednego leda i jest do *beep*. Poza tym słabo się trzyma, przekręca się i mi się nie podoba. Mogę oczywiście kupić inną, ale znowu mogę się naciąć.
Poza tym wchodzi w grę opcja oddania obecnego Kindla ojcu/bratu w formie prezentu, wtedy po prostu kupię sobie nowego.
Witchma - 8 Października 2012, 11:33
hrabek, zdecydowanie musisz sobie kupić takiego z podświetleniem. Przecież nie będziesz robił remontu sypialni dla głupiej lampki, skoro kindla się zamawia w pół minuty kilkoma kliknięciami
A jak już sobie zamówisz i przetestujesz, to daj znać, jak to działa, bo też mam problem z miejscem na lampkę
merula - 8 Października 2012, 11:38
zawsze można używać czołówki. nie przekręca się i ma więcej niż jednego LED-a
najgorsze, że mój szanowny małżonek zaczyna judzić, że pewnie chcę już sobie wymienić kundelka na nowszy model i starego oddać dzieciom. a ja jestem taka podatna na wpływy
gorat - 8 Października 2012, 17:58
Kask z lampą sobie weźcie, podświetla to co trzeba i łebka wam od treści bluźnierczych nie rozsadzi.
ketyow - 8 Października 2012, 18:40
hrabek, ale wiesz że przez Amazon Paperwhite jest niedostępne dla Polski?
Ziemniak - 8 Października 2012, 20:03
ketyow, Ale przez allegro jak najbardziej
ketyow - 8 Października 2012, 20:53
Ziemniak, wiem, dlatego jeszcze nie płaczę z tego powodu, że Kindle Keyboard przestali sprzedawać do Polski. Ktoś wie jak jest w wersjach z reklamami? Normalnie mi to działa? Reklamy jak leży i nic nie robię?
Witchma - 8 Października 2012, 21:56
ketyow napisał/a | Reklamy jak leży i nic nie robię? |
I zdaje się na pasku u góry, jak się włączy menu czy coś, ale podczas czytania chyba nie ma. Zresztą co ja się wypowiadam, jak na własne oczy nie widziałam...
joe_cool - 8 Października 2012, 22:20
ketyow, reklamy są w ramach wygaszacza ekranu i na screenie Home, na takim paseczku na dole. Absolutnie to w niczym nie przeszkadza. Podczas czytania czy używania netu nie ma reklam. Wiem, bo mam taki ze special offers, jednak 50 dolców różnicy to sporo A że miałam okazję kupić w Stanach, to kupiłam.
ketyow - 9 Października 2012, 06:28
Czyli Amazon nie robi pod górkę jak nie sprzedaje Polakom wersji z reklamami a sam sobie nabędę? Neta 3G mi nie obetnie?
joe_cool - 9 Października 2012, 08:42
No nie, dlaczego ma Ci obciąć? Z tym, że poza Stanami ściąganie książek przez 3G jest płatne, nie pamiętam, ile dokładnie, bo ściągam przez wifi. Ale musisz zwracać na to uwagę, bo jak jest słabe wifi, to się przełącza sam na 3G.
hrabek - 9 Października 2012, 08:56
Zastanawiam się po co w ogóle to 3G? Zysk dla Amazonu jest oczywisty, ale dla klienta? Przecież urządzenie ma pojemności na tysiąc książek. Nie ma siły, żeby to wszystko przeczytać gdziekolwiek by się nie pojechało. A powrzucać nowe można jak się wróci z podróży, zaoszczędzając tym samym na cenie zakupu.
|
|
|