To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Błędy forum II.

Kai - 31 Marca 2010, 18:26

Oki, niech sobie zostanie. Gitarka jest świetna.
Swoją drogą kupowanie marzenia życia dziecku to fajna sprawa :)

Dobre jest życie bez reklam, nie ma usprawiedliwienia, żeby wpuszczać neokidów.

Lab mnie właśnie dlatego odstręcza :)

Kai - 7 Kwietnia 2010, 18:36

bezczelnie post pod postem.
Uwaga niezbyt aktywni moderatorzy.

Po sieci krąży gość, który gotów jest odkupić konto / dzielnie nadstawić karku za Ciebie o ile dasz mu hasło do swojego moderatorskiego konta.

Aktualnie trwają negocjacje z Labem odnośnie ustalenia IP. Jeśli je od nich wydobędę, resztę załatwię sama. Lubię to. :twisted:

dzejes - 7 Kwietnia 2010, 20:57

Kai wyjaśnij co chciałaś powiedzieć powyższym postem, bo go nie zrozumiałem. Jak się on ma do błędów tego forum? Czy my jesteśmy niezbyt aktywnymi moderatorami?
Chal-Chenet - 7 Kwietnia 2010, 21:41

Paru by się znalazło. Teoretycznie modami wciąż są Haletha i Logan.
Kai - 8 Kwietnia 2010, 09:53

OK, jeszcze raz od początku.
Jest sobie w sieci gostek, który podszywając się pod członka forum (starego, któremu leży na sercu dobro itp...) wysyła do nieaktywnych moderatorów danego forum pw z propozycją odkupienia/przejęcia konta - wyłącznie dla dobra forum oczywiście! - żeby tylko porządkować/usuwać niepotrzebne wątki itp. Dostał taki liścik mój kolega, dostałam ja, właśnie się dowiedziałam, że na jeszcze innym forum też dwie osoby takie propozycje dostały. Namierzam IP, jeśli mi się uda, podam.

Ostrzegam po prostu, jest to jakaś nowa forma przejmowania danych, albo nie wiem, gdzie to przyporządkować. Facet jest pomysłowy, ściąga sobie avatar z innego forum, osoby znanej i lubianej, nie podszywa się pod nią wprost, ale możesz sądzić, że to ona.

A że sama niedawno ciężko przeżyłam likwidację mojego forum bez udziału mojego czy root admina (podejrzewam ten sam mechanizm) więc ostrzegam.

Uznałam, że skoro jest to w sumie jedyny techniczny temat dotyczący forum, wstawię to tutaj.

Martva - 8 Kwietnia 2010, 10:08

Eeee, tu by nie przeszło.
hrabek - 8 Kwietnia 2010, 10:27

Ja tam nie wiem, ja już pięciu osobom podałem swoje hasło do tego forum w ostatnich trzech dniach. Mówicie, że źle zrobiłem? :mrgreen:
Kai - 8 Kwietnia 2010, 10:33

Jak znajomym, to raczej nie :) skoro im ufasz :mrgreen:
Swoją drogą zawsze się lubiłam bawić w sondowanie zabezpieczeń.

hrabek - 8 Kwietnia 2010, 10:38

No odezwali się do mnie, więc zakładam, że mnie znają. Inaczej by z obcym chyba nie gadali, nie? :D
Kai - 8 Kwietnia 2010, 10:45

E tam, ten gość tak czule i troskliwie do mnie podszedł, że mnie już tam pewnie nie chcą, a on mi uratuje tyłek :mrgreen: Jakbym nie była w kontakcie z adminem, to jeszcze bym uwierzyła :D

P.S. czy tylko ja w okolicy 13.20 - 13.30 odczułam wyraźne spowolnienie działania forum, czy coś się działo?

gorat - 8 Kwietnia 2010, 19:34

To tylko sześciu hrabków naraz wejść chciało ;)
mBiko - 11 Kwietnia 2010, 12:18

Czy Wam też forum chodzi tak powoli?
Godzilla - 11 Kwietnia 2010, 12:23

Bardzo.
shenra - 11 Kwietnia 2010, 12:24

No, przez chwilę w ogóle dojść nie chciało.
Lynx - 11 Kwietnia 2010, 12:26

U mnie też.
Ozzborn - 11 Kwietnia 2010, 12:28

u mnie też, nawet takie coś mi wyskoczyło:
Cytat
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 126 Incorrect key file for table '/tmpmysql/#sql_188a_22.MYI'; try to repair it

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_attachment, p.reporter_id, u.user_from, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.can_custom_color, u.user_custom_color, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank_text, u.user_rank_image, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 498 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 65940, 30

Line : 867
File : viewtopic.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

Agi - 11 Kwietnia 2010, 12:31

Cały czas muli
nimfa bagienna - 11 Kwietnia 2010, 12:33

Oj, muli, i to jeszcze jak.
Kai - 11 Kwietnia 2010, 12:46

U mnie w miarę
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2010, 12:46

Śmiga
merula - 11 Kwietnia 2010, 13:04

zaczęło sie ruszać mniej dychawicznie przed chwilą
mBiko - 11 Kwietnia 2010, 13:06

Dokładnie.
NURS - 11 Kwietnia 2010, 13:49

u mnie nie ma żadnych problemów, ale wiele glównych stron gazet i telewizji wiesza mi kompa. to pewnie ruch w sieci.
shenra - 11 Kwietnia 2010, 13:50

Wczoraj np, serwisy nie działały, a forum śmigało. Teraz już jest ok.
Kai - 12 Kwietnia 2010, 13:31

A czy jest tu taki mechanizm (na innych forach by Przemo widziałam, ale nie pamiętam wersji) że kiedy odpowiadasz na posta, a w międzyczasie odpowie ktoś inny, masz szansę jeszcze wstrzymać się, przeczytać tego nowego posta i dopiero dokończyć odpowiedź? Może już było, ale wolę dopytać.
merula - 12 Kwietnia 2010, 13:36

jest. edytuj. :wink:
Kai - 12 Kwietnia 2010, 13:43

merula napisał/a
jest. edytuj. :wink:

Nie, to to wiem :lol: , ale na niektórych forach by przemo jest taki komunikat forum, informujący, że przybyło parę postów i masz wybór - albo dokładasz swojego nie czytając ich, albo go "odwieszasz" i doczytujesz, a potem kończysz.

merula - 12 Kwietnia 2010, 13:45

a tutaj widzisz ostatni post/ przebieg jak nie używasz formy "szybka odpowiedź", tylko "odpowiedzi". tego pola poniżej ostatniego posta, a nie okienka, uściślając.
Kai - 12 Kwietnia 2010, 13:49

Dobra, nieważne. Możliwe, że tu tej funkcji nie ma. Jeśli chcesz odczytać posty, które doszły w czasie, kiedy pisałaś swojego, musisz zrobić odświeżenie ekranu - pamiętać o tym. Ta funkcja pamięta o tym za Ciebie. Tyle.
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 13:51

Tak jest na forum NF. I rzeczywiście pomaga w utrzymaniu sensu wypowiedzi. Ale da się żyć bez tego.

Partner forum