Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
Kai - 24 Czerwca 2010, 12:31
Martva napisał/a | Osobiście uwielbiam, ma niewiarygodnie seksowny, męski zapach, mrr. | ale Ty o przyprawie aby mówisz?
Martva - 24 Czerwca 2010, 12:42
A mówiłyśmy o czymś innym?
Przedwczoraj: jajecznica z pomidorami i cukinią
Wczoraj: jajecznica z ananasem, kukurydzą, curry, czarnym pieprzem i sosem chilli
Dzisiaj: jeszcze nie wiem. Kasza gryczana z czymś. Jajka sobie chyba powinnam odpuścić, więc pewnie sałatka z fetą
Kai - 24 Czerwca 2010, 12:51
Martva, twierdzisz, że bez przypraw facet mdły bywa?
Dzisiaj mam jajecznicę z kalafiorem i koperkiem. Ale to na kolację.
Wciągnęłam już twarożek z cebulką i surówką. I trochę sałatek z imprezki
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:53
Kai napisał/a | Martva, twierdzisz, że bez przypraw facet mdły bywa? |
Ona wybredna i finezyjna jest we wszelakiej konsumpcji
Kai - 24 Czerwca 2010, 13:01
dalambert napisał/a | Ona wybredna i finezyjna jest we wszelakiej konsumpcji |
Ale nie mów, że zawsze nożem i widelcem?
Agi - 24 Czerwca 2010, 13:03
Drób można rękami.
illianna - 24 Czerwca 2010, 13:06
i sushi, też rękami można
Kai - 24 Czerwca 2010, 13:10
Wolę pałeczki.
Martva - 24 Czerwca 2010, 13:17
Ja tam lubię palcami.
Kai - 24 Czerwca 2010, 13:53
Kto to pytał kiedyś o cajun seasoning? Właśnie dostałam przepis.
Na cajun do natarcia mięsa lub ryby dla 4 osób przygotuj:
3 ząbki czosnku
1 małą cebulę
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczkę świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczkę zmielonego kminu
1 łyżeczkę grubo zmielonych ziaren czarnej gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżeczki suszonego oregano
2 łyżeczki soli
1. Czosnek i cebulę obierz, pokrój na drobne kawałki, następnie utłucz w moździerzu (lub nowocześnie: zmiksuj w blenderze).
2. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
3. Mieszanką natrzyj mięso lub rybę, odstaw na kilka godzin, następnie piecz na grillu.
Martva - 26 Czerwca 2010, 12:29
Miseczka płatków owsianych, po pół garstki płatków migdałowych i suszonej żurawiny <- zalać wrzątkiem do poziomu płatków, poczekać aż nasiąkną, w międzyczasie obrać plaster świeżego ananasa i pokroić w drobną kostkę. Dorzucić, wymieszać, pożreć. Mrrrr. Wczoraj była wersja z suszonymi morelami jeszcze, ale zapomniałam o nich dzisiaj
Rafał - 26 Czerwca 2010, 13:43
A u nas prosty smaczny obiadek: młode ziemniaczki z koperkiem, szczypiorek ze śmietanką i jako sadzone od dzikiej kury ze wsi
Kai - 26 Czerwca 2010, 14:21
U mnie też - pstrąg z rusztu, surówka z ogórków i cebuli, sałata czosnkowa, ziemniaczki. A na deser galaretka truskawkowa z bitą śmietaną.
illianna - 26 Czerwca 2010, 17:09
argentyńska wołowina z grilla, pół krwista, z rozmarynem, frytki, sałatka typowo włoska: sałata, ogórek, pomidor, sos winegret, baaarrdzo dobre te krowy od Evity
nureczka - 26 Czerwca 2010, 17:17
Pytanie do stronnictwa wegetariańskiego: czy ktoś jadł quorn? Jaki toto mam smak?
Martva - 26 Czerwca 2010, 17:26
Nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje
nureczka - 26 Czerwca 2010, 17:45
Ja się właśnie dowiedziałam. Ale po przeczytaniu opisu nie czuję się przekonana.
Kai - 26 Czerwca 2010, 17:55
podobna funkcja jak soja, ale pochodzenia grzybowego. Nie wiem, jakoś nie mam apetytu.
Martva - 26 Czerwca 2010, 17:56
Ja jako przedstawicielka stronnictwa wegetariańskiego też nie. I znaleziona na szybko dyskusja na wegedzieciaku też nie zachęca
ilcattivo13 - 26 Czerwca 2010, 21:01
Pomiędzy 14:00 a 18:00 - kartacze sztuk "ćtyry", trzy kotlety schabowe z panierką, serem żółtym i ananasem, jeden kotlecik mielony, jedno "cikinie" udko z półdupkiem i ze względu na stan upojenia alkoholowego bliżej nie określoną ilość ciasta (pani walewska albo smikers - nigdy nie wiek które jest które) i owoców.
Jeść mi się chce...
Agi - 26 Czerwca 2010, 21:51
ilcattivo13, gdzie to wszystko zmieściłeś?!
Zostało dużo gotowanych ziemniaków z obiadu, więc się zmobilizowałam i zrobiłam ruskie pierogi.
Rodzina jadła, aż miło było patrzeć.
Kai - 26 Czerwca 2010, 22:24
A ja wyjęłam z zamrażarki kiełbaski, które zostały po imprezie Młodego, z cebulką i czosnkiem - świetny podkładzik pod mecz i piwo.
ilcattivo13 - 26 Czerwca 2010, 22:41
Agi - w moim, obecnie pustawym, brzuszku
Martva - 26 Czerwca 2010, 22:52
ilcattivo13, to ja się nie dziwię że byle dieta wg grup krwi Ci robi dobrze
ilcattivo13 - 26 Czerwca 2010, 23:07
odstawiłem tamtą dietę na rzecz diety bezkartoflowo-bezchlebowej. I chudnę w oczach
Martva - 26 Czerwca 2010, 23:13
Jakbyś chudł w brzuchu, to może bym się zdecydowała
ilcattivo13 - 27 Czerwca 2010, 01:08
jakieś cztery centymetry od kwietnia. Ale przez ostatnie półtora miesiąca jem z pół litra lodów dziennie i zamiast brzuszków robię sobie poobiednie drzemki
Kai - 27 Czerwca 2010, 15:06
la mnie fasolka szparagowa z odrobiną masła, dla Młodego racuchy z jabłkami.
nureczka - 27 Czerwca 2010, 16:17
Kai napisał/a | la mnie fasolka szparagowa z odrobiną masła, |
To tak jak u mnie.
Kai - 27 Czerwca 2010, 17:01
Korzystajmy, póki jest
|
|
|