Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Piech - 29 Sierpnia 2010, 00:06
A na czym polega różnica między byciem pełnej krwi a czystej krwi?
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2010, 07:58
a na czym polega różnica między byciem sznurkiem a wantą?
Godzilla - 29 Sierpnia 2010, 10:59
A po góralsku wanta to taki bardzo duży głaz. O.
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2010, 11:00
Godzilla, aha, to taki tajny kod górali?
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2010, 11:02
ihan napisał/a | A nawet, strzelba | ihan jak babcię kocham...
Martva - 29 Sierpnia 2010, 11:12
Piech, jak jesteś rasowy, masz dużo w kłębie, skośne łopatki i lubisz szybko biegać, to jesteś pełnej krwi.
A jak jesteś rasowy, masz ładną głowę, łabędzią szyję, wysoko osadzony ogon i wszyscy artyści chcą malować Twój portret, to jesteś czystej krwi.
Proste.
Anonymous - 29 Sierpnia 2010, 16:49
Hejka. Dawno mnie nie było. Mam pytanie do Warszawiaków. Planuję powrót do Polski i z pewnych szczególnych powodów chciałbym zacząć w Warszawie. Wiem że mieszkania są drogie, ale myślę że dam radę. Interesuje mnie jak faktycznie wygląda sytuacja na rynku pracy,opinie obiegowe. Wiadomo, chcę poszukać czegoś na start.Dodam że mam magistra zarządzania i marketingu, niestety bez udokumentowanego doświadczenia. Jakie mam szanse aby coś znaleźć i w jakim sektorze?
Piech - 29 Sierpnia 2010, 20:00
Martva napisał/a | Piech, jak jesteś rasowy, masz dużo w kłębie, skośne łopatki i lubisz szybko biegać, to jesteś pełnej krwi.
A jak jesteś rasowy, masz ładną głowę, łabędzią szyję, wysoko osadzony ogon i wszyscy artyści chcą malować Twój portret, to jesteś czystej krwi.
Proste. |
Nareszcie konkretna odpowiedź. To znaczy, że bycie pełnokrwistym wiąże się z temperamentem, a arab czystej rasy może być gnuśny. Paniał.
Krisu, przepraszam, że się wciąłem. Odpowiadajcie, warszawiacy, na ważne pytanie Krisu.
Meurglys - 31 Sierpnia 2010, 01:05
W czym mam rozpuścić wodę w proszku?
Ozzborn - 31 Sierpnia 2010, 01:15
w proszku... no przecież sam napisałeś "rozpuścić wodę w proszku"
Virgo C. - 31 Sierpnia 2010, 09:36
W garnku.
Kruk Siwy - 31 Sierpnia 2010, 19:52
Niezauważenie przekroczyliśmy 2000 zarejestrowanych użytkowników. Szkoda tylko że jest w tym znaczna liczba botów.
Agi - 31 Sierpnia 2010, 20:45
Boty są wyrzucane na bieżąco, w tej chwili są prawdopodobnie dwa takie konta, przynajmniej ja więcej nie widzę.
dalambert - 31 Sierpnia 2010, 20:47
Kruk Siwy, mody botów likwidują na bieżąco i kasują licznik był już czas / niedawno/ gdy mieliśmy ponad 2050 i wywalono śmiedi i się zrobiło to co jest .
mody
Kruk Siwy - 31 Sierpnia 2010, 20:57
Nie mam pretensji do moderacji, wyrażam podziw że tyle osób uznało że warto się zarejestrować - choć aktywnych ludków to jest pewnie dziesięć procent.
Kai - 31 Sierpnia 2010, 22:21
Kruk Siwy napisał/a | aktywnych ludków to jest pewnie dziesięć procent. |
Jak mi się w czwartek będzie nudzić, zrobię Ci statystykę.
IMHO to ludzie, którzy się rejestrują w nadziei, że zobaczą coś poza tym, co widzą jako niezarejestrowani. A są i tacy, co się przywitają, po czym nie podejmują dalszej aktywności. Jak na każdym forum
Agi - 31 Sierpnia 2010, 22:52
Są też tacy, którzy odwiedzają Forum dość często, ale poprzestają na czytaniu.
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 22:55
Vide Melfka. Przy okazji, pozdrawiam serdecznie.
terebka - 31 Sierpnia 2010, 23:22
Czemu akurat Melfka
merula - 31 Sierpnia 2010, 23:24
bo tak
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 23:27
Bo ją lubię, poza tym to swoisty fenomen, zarejestrowana jako jedna z pierwszych na forum, do tej nie napisała żadnego posta, a jednak zagląda do nas regularnie. Poza tym, na żywo to bardzo sympatyczna dziewczyna, gdy jest w Polsce gości czasem na Piwokonach, i zawsze można liczyć na ciekawą pogawędkę.
Edit. A merula ujęła to wręcz cudownie.
terebka - 31 Sierpnia 2010, 23:27
E tam
Edit. To na górze nie do Chala było. To na dole tak.
Melfka bywa regularnie tutaj, gdybyś chciał z Nią ponawijać
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 23:31
O, dzięki. Dodaję do zakładek i pewnie niedługo zawitam.
merula - 31 Sierpnia 2010, 23:32
Chal, dzięki
terebka - 31 Sierpnia 2010, 23:37
Chal-Chenet napisał/a | pewnie niedługo zawitam. |
Chal, kiedy tylko zechcesz ;D Jest tam również autorski wątek Melfki, w którym możesz ocenić Jej teksty, jak choćby ten
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 23:39
No, to szykuje się małe drukowanko jutro w pracy.
Fidel-F2 - 1 Września 2010, 17:25
Piech napisał/a | To znaczy, że bycie pełnokrwistym wiąże się z temperamentem, a arab czystej rasy może być gnuśny. Paniał | nie paniał
Piech - 1 Września 2010, 18:04
No to mi wytłumacz, człowieku.
Ja tak zrozumiałem wyjaśnienie Martvej, a ona nie zaprotestowała.
Tzn. arab czystej krwi ma mieć właściwy wygląd, ale nie napisała, że ma mieć temperament.
A angielski koń pełnej krwi to taki, który ma jedno i drugie.
Kai - 1 Września 2010, 18:08
A mnie się wydaje, że to po prostu określenia z dwóch różnych stref językowych.
Martva - 1 Września 2010, 18:46
Piech napisał/a | Tzn. arab czystej krwi ma mieć właściwy wygląd, ale nie napisała, że ma mieć temperament. |
Och, wielu rzeczy nie napisała, bo jej się nie chciało. Od tego jest google, użyj go i znajdź 10 różnic.
|
|
|