To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

Chal-Chenet - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:17

Iscariote napisał/a
Tym razem celuję w podium :twisted:

Życzę powodzenia, ja jak celuję w podium, wychodzi z tego zazwyczaj: "Odwróć tabelę, Chal-Chenet będzie na czele". :mrgreen:

Matrim - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:18

nimfa bagienna napisał/a
I tak czekałam przez parę lat, aż w końcu ktoś powiedział szczerze, o co mu chodzi. Ja taką postawę bardzo szanuję.

A ja się dopytam: czy w takim razie wszyscy uczestnicy "przez parę lat" byli po prostu hipokrytami, którzy mówią jedno ("zabawa, zabawa"), a myślą drugie ("na pohybel konkurencyjnym sk****ynom!")? Naprawdę nie dopuszczasz nimfo sytuacji, że niektórzy (bo niekoniecznie wszyscy, wg Ciebie) użytkownicy traktowali szorty jako zabawę? Odpowiem za siebie: ja chciałem się sprawdzić i zmierzyć publicznie z ludźmi na podobnym poziomie umiejętności. Głównie chodziło mi o próbę własnych sił i szukanie motywacji. Chciałem wygrać (założyłem sobie wymóg: trzy zwycięstwa w ciągu roku), żeby się przekonać co we mnie tkwi i czy jestem w stanie zaproponować coś, co innym się spodoba. Po której stronie mnie to stawia w tym czarno-białym równaniu?

Edit: przeniosłem z wątku czarnolasowego.

Martva - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:22

IMHO traktowanie szortów jako zabawy zupełnie nie wyklucza chęci zobaczenia swojego tekstu w druku. Bawię się, a że wygrana może pociągnąć za sobą nagrodę, to fajnie :) Ale jak pisałam pierwszego szorta to nie myślałam o tym ani trochę.
ketyow - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:25

Ja tam to muszę traktować jako zabawę i choć moje shorty są rewelacyjne, to wiem, że po prostu publika jeszcze do nich nie dojrzała :mrgreen: I mam już tak świetny pomysł na shorta, że nie będę go pisał w tej edycji, co by innych nie zawstydzać :lol:
nimfa bagienna - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:26

Pewno byli i tacy, i tacy. Jak to w życiu, Matrimie. Bo w to, że wszyscy, jak jeden mąż (i żona) pisali samą prawdę, całą prawdę i tylko prawdę, że chodzi im jedynie o dobrą zabawę, nigdy w życiu nie uwierzę.
Pewno również byli i tacy, którzy po drodze zmienili zdanie. Co też jest ludzką rzeczą. Można zacząć od czystej zabawy, a potem powiedzieć sobie" A nuż mi się uda? Będę pisał, będę się doskonalił, może zostanę doceniony?" Gdzie ty tu widzisz tylko czerń i biel, to ja doprawdy nie wiem.
Cieszę się, że ludzie zyskali trochę odwagi, Matrimie. I zaczęli mówić wprost, o co im chodzi.
[dopisane po chwili] Mam parę paskudnych wad, Matrimie, jak każdy. Ale nigdy nie uciekam od odpowiedzialności za wypowiedziane słowa i staram się prowadzić rozmowę, jeśli włącza się do niej człowiek formułujący swe racje w sposób wyważony. Bo ja się moich poglądów nie wstydzę, formułuję je jasno i mówię o nich w sposób otwarty. Bo jestem starym zgredem, który przedkłada piękno merytorycznych argumentów nad obrzucanie się błotem. Oraz s***synami. :lol:

Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:43

Eee ściemniacie coś. A gdzie jest jakaś informacja podana, że zwycięskie szorty będą publikowane?
Ja, jak wróciłem po długiej (bardzo) nieobecności na forum, to zacząłem pisać szorty bo wymyślanie czegoś fajnego sprawia po prostu przyjemność. Chyba każdy fan fantastyki tak ma.
O możliwości publikacji teraz się od was dowiaduję. Jak pisałem Drugie Ja to nawet do głowy mi nie przyszło, że mam szansę coś wygrać.

nimfa bagienna napisał/a
Bo to, że wszyscy, jak jeden mąż (i żona) pisali samą prawdę, całą prawdę i tylko prawdę, że chodzi im jedynie o dobrą zabawę, nigdy w życiu nie uwierzę.
Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek zachęcał do pisania nagrodą w postaci publikacji jak zabawa szortowa powstała na forum.
nimfa bagienna - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:49

A trzeba zachęcać? Wystarczy rozejrzeć się po kolejnych edycjach, wziąć pismo do ręki i wysnuć wnioski.
O ile dobrze pamiętam, tuż po tym, jak RD został naczelnym, ktoś od razu zapytał, czy będzie drukował zwycięskie teksty, jak robił to poprzedni naczelny. Rafał, zdaje się, odpowiedział twierdząco. To było dawno, ciebie jeszcze tu chyba nie było.
A czy się o tym mówiło? Wątki szortowe nie są kasowane, kto będzie chciał, ten znajdzie.
ketyow napisał/a
Ja tam to muszę traktować jako zabawę i choć moje shorty są rewelacyjne, to wiem, że po prostu publika jeszcze do nich nie dojrzała :mrgreen: I mam już tak świetny pomysł na shorta, że nie będę go pisał w tej edycji, co by innych nie zawstydzać :lol:

To mi się podoba! :lol: :lol: :lol:

Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:57

nimfa bagienna napisał/a
Wystarczy wziąć pismo do ręki i wysnuć wnioski.
No mam w ręku przedostatni numer i nie wiem jakie wnioski odnośnie naszych szortów miałbym wyciągnąć :wink:

nimfa bagienna napisał/a
O ile dobrze pamiętam, tuż po tym, jak RD został naczelnym, ktoś od razu zapytał, czy będzie drukował zwycięskie teksty. Rafał, zdaje się, odpowiedział twierdząco. To było dawno, ciebie jeszcze tu chyba nie było.
No mnie przy tym nie było i pewnie kilku userów na forum od tamtego czasu przybyło.
No ale ok, każdy ma swoją indywidualną historię i motywację.

Matrim - 12 Wrzeœśnia 2011, 23:20

nimfa bagienna napisał/a
Gdzie ty tu widzisz tylko czerń i biel, to ja doprawdy nie wiem.

Może i na wyrost, ale:
nimfa bagienna napisał/a
Przecież wszyscy biorą udział w konkursie tylko dla wspaniałej zabawy. Tak twierdzą za każdym razem, kiedy toczy się na ten temat dyskusja. Więc myślę, że to, kogo i czy w ogóle RD weźmie, nie ma najmniejszego znaczenia.

To są dość kategoryczne stwierdzenia, prawda? Jeśli wszyscy, to wszyscy. Jak tylko, to tylko. Dlatego pytałem co z tymi pośrodku? Sama przyznałaś, że pewnie bywało różnie, to po co ta ironia z wątku obok i wrzucenie "wszystkich" do worka hipokrytów? Teraz pojawiło się coś więcej w temacie, więc za uściślenie dziękuję, ale tamto ubodło, myślę nie tylko mnie :)

Fidel-F2 - 12 Wrzeœśnia 2011, 23:32

serka?
Matrim - 13 Wrzeœśnia 2011, 00:35

Uroczy, jak zawsze :)
Kruger - 13 Wrzeœśnia 2011, 08:26

Ja przyszedłem na forum dla konkursów a nawet nie wiedziałem, że zwycięzcy są drukowani z założenia. Parę numerów potem zobaczyłem szorty w numerze. Ale pewny nie byłem czy to wszystkie, czy np. wuadza nie dokonuje selekcji lepszych. I jak dla mnie wygląda to tak, że jako nagroda jest to rzecz sympatyczna, ale raczej mnie specjalnie nie motywuje do wygrania. Do wygrania motywuje mnie chęć... wygrania po prostu. Sprawienia, że większej ilości czytaczy się spodoba. A drukowany w SFFiH chciałbym być ale bardziej by mnie ucieszyło, gdyby zdobył tą nagrodę opowiadaniem, które się spodobało redakcji.
eLAN - 13 Wrzeœśnia 2011, 16:03

eLAN, user niestrawny powraca.
Skrobnę coś :P

shenra - 13 Wrzeœśnia 2011, 19:59

Hmm... zobaczymy :twisted:
eLAN - 13 Wrzeœśnia 2011, 21:09

To do mnie... :?: :cry:

;P:

shenra - 13 Wrzeœśnia 2011, 21:27

Teraz to już nie wiem, bo w Twojej wersji interpretacja jest zabawniejsza :mrgreen:
Easy - 14 Wrzeœśnia 2011, 10:54

Gdzie są szorty?
Szortów nie ma.

Stan skrzynki - zero.

Kruger - 14 Wrzeœśnia 2011, 10:56

No, piszą się :)
dziko - 14 Wrzeœśnia 2011, 17:40

Spoko, spoko, mój już nawet spisany - leżakuje w piwniczce do starzenia szortów :wink:
Easy - 15 Wrzeœśnia 2011, 11:06

dziko napisał/a
Spoko, spoko, mój już nawet spisany - leżakuje w piwniczce do starzenia szortów :wink:

Zuch chłopak.

brajt - 18 Wrzeœśnia 2011, 06:47

Ooooo. Aż mnie korci, żeby w poście z tematem wcisnąć "lubię to".
Easy - 18 Wrzeœśnia 2011, 09:50

Czyli piszesz? Po tygodniu stan skrzynki jest nadal zero - jeszcze dzień, dwa, i pomyślę, że ta edycja jest bojkotowana, czy coś...
Martva - 18 Wrzeœśnia 2011, 11:06

Easy, wyluzuj, połowa przyjdzie ostatniego dnia, wcześniejsza połowa zacznie pewnie spływać niedługo :)
Easy - 18 Wrzeœśnia 2011, 11:10

Mimo to warto od czasu do czasu się przypomnieć.
Alien - 18 Wrzeœśnia 2011, 13:14

Martva napisał/a
Easy, wyluzuj, połowa przyjdzie ostatniego dnia, wcześniejsza połowa zacznie pewnie spływać niedługo :)

Dokładnie :)

Dobry temat, może wpadnie więcej fantastyki :wink:

Mój tekst już leżakuje, niebawem go podeślę...

Alien - 22 Wrzeœśnia 2011, 19:28

Cisza... jakaś taka. Zrobiło się nieswojo. Na sen zimowy też jeszcze za wcześnie :wink: Kto pisze, ręka do góry!? Są w ogóle tacy?
Agi - 22 Wrzeœśnia 2011, 19:37

Ludzkość forum się zbuntowała i nie pisze. :wink:
brajt - 22 Wrzeœśnia 2011, 20:24

U mnie jest pomysł, czeka na realizację, czyli pewnie do niedzieli.
Iscariote - 22 Wrzeœśnia 2011, 20:29

Mój leżakuje, będzie :)
shenra - 22 Wrzeœśnia 2011, 20:32

U mnie zero bezwzględne.

Partner forum