Spodenki - Szorty
Ozzborn - 30 Sierpnia 2011, 21:49
Kruger Reformator
Ale ten pomysł dla odmiany jest niegłupi - w sensie, że 2 edycje się przeplatają w ten sposób, że jedna się pisze, a druga w tym czasie ocenia. Zastanawiam się jak to wpłynie na płodność autorów i chętność czytelników... ale myślę nie warto by na próbę to odpalić.
Pytanie czy z konkursem i szortalem za miedzą, nie będzie nieco za dużo tych szortów...
edytka: tyle, że teraz trzeba znowu czekać na podwójne pierwsze miejsce, żeby się nie pozabijali o to kto prowadzi 2 edycję
Easy - 30 Sierpnia 2011, 21:58
Pomysł w pytę. Nie ma co nawet ankiety robić, bo widać wyraźnie, że poparcie ludu już ma.
Ziemniak - 30 Sierpnia 2011, 22:00
Cytat | tyle, że teraz trzeba znowu czekać na podwójne pierwsze miejsce, żeby się nie pozabijali o to kto prowadzi 2 edycję |
Mogę ja
Martva - 30 Sierpnia 2011, 22:06
Ziemniak, a masz temat?
Ziemniak - 30 Sierpnia 2011, 22:08
Nie
Matrim - 30 Sierpnia 2011, 22:14
Ciekawy, ciekawy...
Iscariote - 30 Sierpnia 2011, 22:27
To jak nie ma pomysłu, to pożyczmy stary pomysł i zróbmy konkurs na drabble'a. Ziemniak jako świeżo upieczony administrator i jako, że się wyrywał mógłby poprowadzić
Agi - 30 Sierpnia 2011, 22:29
Pomysł z drabblem mnie się podoba.
Ozzborn - 30 Sierpnia 2011, 22:33
popieram. Ziemniak wtopiłeś
Mateusz Zieliński - 30 Sierpnia 2011, 22:36
Jestem przeciw zagęszczaniu edycji. Stanowczo przeciw!
Nie zmieniajmy czegoś, co dobrze funkcjonuje od dawna. Konkurs ma swój niespieszny rytm i dobrze. Jeżeli będziecie strzelali tematami i tekstami szybciej, jestem pewny, że obniży to jakość rywalizacji i samych tekstów.
Jak ktoś ma nadmiar pomysłów, miejsc do realizacji znajdzie bez liku (np. na szortalu), z drugiej strony, jedna edycja na miesiąc skłania do większego przemyślenia tekstu, oszacowania jego wartości i szans na zwycięstwo lub dobre miejsce. Bo przecież następny raz dopiero za dwa tygodnie. Przy maratonie, który proponujecie, obawiam się zalewu tekstów spod znaku "a niech idzie, jutro będę pisał następny... i następny... i następny...".
Niech będzie, jak jest.
Kruger - 30 Sierpnia 2011, 22:44
Zwracam tylko uwagę Mateuszu, że w pierwszej wersji to nadal będzie jeden rozstrzygnięty konkurs na miesiąc. Tyle, że wydłuży się czas tworzenia z 2 tygodni do miesiąca.
Matrim - 30 Sierpnia 2011, 22:54
Mateusz Zieliński napisał/a | Przy maratonie, który proponujecie, obawiam się zalewu tekstów spod znaku a niech idzie, jutro będę pisał następny... i następny... i następny.... |
Lub ewentualnie sytuacja będzie wyglądała odwrotnie: nie będzie presji, że trzeba już pisać, bo za chwilę będzie inny konkurs i inny temat. I może się okazać, że edycje będą miały po mniej niż dziesięć tekstów. Może. Ale nie musi
Mateusz Zieliński - 30 Sierpnia 2011, 22:57
Kruger, słusznie. Pierwsza wersja jest do przemyślenia, aczkolwiek brzmi trochę skomplikowanie. Chyba zbyt skomplikowanie, jak na zasadę "samoorganizującego się" konkursu forumowego.
Matrim, obawiam się jednak, że chęć zagęszczenia konkursów wiąże się właśnie z tym, że autorzy (zgoda - część z nich) koniecznie chcą dać sobie jak najwięcej szans na rywalizację/zwycięstwo.
Anneliese - 31 Sierpnia 2011, 01:39
Ja jestem za obecną wersją, w myśl zasady "co za dużo, to niezdrowo".
Skotopasek - 31 Sierpnia 2011, 09:25
Kruger zrobił wątek z ankietą . Tam można się wypowiedzieć na temat zmian w konkursie szortowym.
Kruger - 31 Sierpnia 2011, 09:50
Dodam jeszcze, że do złożenia tej luźnej propozycji natchły mnie komentarze bieżące – że jest tak sobie. I przekonanie, że mieć więcej czasu na poprawki to lepsze teksty. Choć tu trochę demagogii uprawiam, bo wiem że mój tekst ma tyły nie dlatego, że miałem tylko 2 tygodnie, a dlatego że tych 2 tygodni nie wykorzystałem i wysłałem w pierwszym. Co zresztą zrobiłem nie pierwszy raz.
Zaś propozycja zagęszczenia… Ja po prostu lubię szorty, aż się sobie dziwię, że tak jakoś ze 3 lata już siedzę na Fcie a konkursy szortowe odkryłem dopiero teraz. Zły Kruger, zły…
lakeholmen - 31 Sierpnia 2011, 10:14
Na Szortal, kolego Kruger, na szortal!
Selena - 31 Sierpnia 2011, 10:15
Kruger, ależ Ty się wiercisz. Idź na spacer, loda zjedz, kaczki nakarm...
Martva - 31 Sierpnia 2011, 10:18
... i uważaj żeby się nie pomylić
Kruger - 31 Sierpnia 2011, 10:18
No przeca jestem na szortalu. I też się wiercę
Powtarzam, luźno to potraktujcie. Ja się nie napinam.
Easy - 12 Września 2011, 21:20
Nowy temat: Bunt ludzkości.
Objętość: 3500 ze spacjami (tolerancja 100 znaków).
Termin: do 25 września, do 22.00.
Jeśli ktoś ma ochotę napisać dwa szorty - nie ma sprawy. Proszę tylko zaznaczyć, który jest preferowany (jeśli przyjdzie więcej niż 10 miniaturek, wtedy tniemy i tolerowany będzie jeden szort na głowę).
Tako rzekłem. Do piór!
ketyow - 12 Września 2011, 21:24
Nie mogłeś dać coś w stylu bunt ludzkości w kosmosie, albo bunt ludzkości w walce z maszynami? Już jakbym wygrał to bym wszystkich do SF zmusił
Easy - 12 Września 2011, 21:26
No, akurat SF to chyba w szortach zawsze była niedopieszczona.
Matrim - 12 Września 2011, 21:30
Easy, grasz w Deus Exa?
Mateusz Zieliński - 12 Września 2011, 21:34
Nie rozumiem tematu...
Easy - 12 Września 2011, 21:37
Matrim bingo. Inspiracja jak najbardziej zamierzona.
Aha, jeszcze jedno, żeby nie było jajec w tej edycji: w przypadku remisu na koniec głosowania, zadam autorom następujące pytanie: dogrywka, czy dwa szorty zostają na najwyższym stopniu podium. Jeśli zarówno jednemu, jak i drugiem użytkownikowi będzie wszystko jedno, wtedy pozwolę sobie na autorytatywne rozstrzygnięcie problemu. Jeśli zaś któryś z użytkowników będzie dążyć do konfrontacji, a jego oponent jednak będzie wolał zakończyć zabawę remisem, to wtedy będziemy debatować, jednak obiecuję, że postaram się sprawę załatwić w ciągu góra dwóch godzin (wyjątek: któregoś z szortopisaczy nie będzie dłuższy okres na forum).
Mateusz Zieliński - 12 Września 2011, 21:40
A co, jeżeli na pierwszym miejscu wypadną trzy szorty, albo cztery, albo pięć, albo...? tfu, tfu, przez ramię. ...
Easy - 12 Września 2011, 21:41
Wtedy będzie stypa, ale mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie.
dziko - 12 Września 2011, 22:11
Faktycznie, temat aż prosi się o SF. Co z drugiej strony, przekornie, prosi się o nie-SF
Iscariote - 12 Września 2011, 22:14
Mam pomysł. I to taki całkiem całkiem. Tym razem celuję w podium
|
|
|