To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

shenra - 23 Sierpnia 2011, 12:40

Matrim, hehehe. Touché :mrgreen:
Alien - 24 Sierpnia 2011, 14:42

Jak ruch w interesie? Letni zastój :wink:
tullia - 24 Sierpnia 2011, 19:01

Już miałam napisać, że interes chwilowo opadł, ale pojawiły się jeszcze dwa szorty. ;)

Czyli osiem mamy, moja ulubiona cyferka. ;P:

Selena - 25 Sierpnia 2011, 22:48

Napisane! :mrgreen: :mrgreen:
shenra - 25 Sierpnia 2011, 23:03

Ja już chyba nie wyrobię :| :|
Skotopasek - 26 Sierpnia 2011, 13:35

Tylko 8? Jaka będzie adrenalina z zabawy? Gdzie duch walki? Pewnie w czarnym lesie.
Martva - 26 Sierpnia 2011, 13:41

Jest jeszcze mnóstwo czasu, pewnie w sama niedzielę przyjdzie z osiem.
Kruger - 26 Sierpnia 2011, 13:42

Z końcem terminu zawsze jest ruch w interesie :)
ketyow - 26 Sierpnia 2011, 14:16

A ja się zastanawiam czy nie poprosić o usunięcie mojego ;P:
Kruger - 26 Sierpnia 2011, 14:19

Nieeeee...
No nie bądź taki wstydliwy :)

Skotopasek - 26 Sierpnia 2011, 16:49

Ja tam jestem lekkim masochistą. Nie wycofam się ;P:
ketyow - 26 Sierpnia 2011, 20:59

To co jest jego największą zaletą, jest też jego największą wadą. I może być odebrane jako jednak to drugie. I dopiero teraz to dostrzegłem. No i sam nie wiem.
terebka - 27 Sierpnia 2011, 09:50

Co by powiedział na to Bender :/
tullia - 27 Sierpnia 2011, 10:41

Mamy dziesiątkę, więc nie jest źle, podejrzewam, że jeszcze parę dojdzie. ;)
Alien - 27 Sierpnia 2011, 17:46

tullia napisał/a
Mamy dziesiątkę, więc nie jest źle, podejrzewam, że jeszcze parę dojdzie. ;)

Strzał w dychę :wink: to będzie dobra edycja ;P:

Jutro jeszcze kilka zostanie popełnionych...

Wojtek - 28 Sierpnia 2011, 20:51

na styk - niespodziewanie nade(j)szła wolna niedziela to i coś wyszło - a że bez poprawek, autokorekty itp - będę żarty, coś tak czuję :P - sukcesem jest to, że tym razem nawet prawie się obyło bez wielkich skrótów
shenra - 28 Sierpnia 2011, 20:58

Hohoho, cóż wena nie wybiera ;P:
Wojtek - 28 Sierpnia 2011, 21:02

shenra napisał/a
wena nie wybiera ;P:

... wybierz pickera ;)

shenra - 28 Sierpnia 2011, 21:07

Wojtek, :mrgreen: :mrgreen:
Kruger - 30 Sierpnia 2011, 11:53

Nie chcę przewracać utartych sposobów pisania do góry nogami, ale… taki pomyślik.
A może fajnie byłoby zintensyfikować ilość konkursów w ciągu roku? I równocześnie dać więcej czasu na pisanie i poprawianie, by autorzy mogli nabrać większego dystansu do swych dzieł i skuteczniej je poprawić przed wysłaniem? Wymagałoby to prowadzenia 2 edycji równocześnie, ale rzecz jest do zrobienia.
Przykładowo. Zakładając, że startujemy z nowym miesiącem.
Zwycięzca ostatniej edycji ogłasza nowy temat pierwszego września i daje czas na napisanie – miesiąc (1 edycja). Potem głosowanie trwa 1-15 październik.
2 edycja zaczyna się równolegle z głosowaniem 1 edycji, odpowiednia osoba (na początek może zdobywca II miejsca z poprzedniej) wyznacza temat i termin do pisania 1-31 października. Głosowanie będzie 1-15 listopada.
3 edycja. Zwycięzca 1 edycji (głosowanie zakończone 15 października) po należytym namyśle wyznacza temat i termin na pisanie – 1 – 30 listopada. Głosowanie będzie 1-15 grudnia.
4 edycja. Organizuje zwycięzca 2 edycji i daje temat oraz termin na pisanie 1-31 grudnia (a głosowanie do połowy stycznia).
To by pozwoliło mieć więcej czasu na pracę nad tekstem, ale bez przedłużania czasu na nowy konkurs który by się zaczynał tak czy inaczej. Mimo wydłużenia czasu trwania konkursu do półtora miesiąca, nadal mamy jeden konkurs zakończony w miesiącu.
Można też inaczej. Tak zacieśnić, by w 2 miesiące finalizować 2 konkursy równiutko. To przy założeniu, że druga edycja jest ogłaszana w połowie miesiąca, gdy jeszcze trwa czas na pisanie pierwszej. A głosowania potem równio po sobie.

Co myślicie? Luźna propozycja, off course.

shenra - 30 Sierpnia 2011, 12:13

Mam wrażenie, że i tak czasami dużym wysiłkiem jest przeczytać jedną edycję, a co dopiero dwie.
Martva - 30 Sierpnia 2011, 12:14

Wydaje mi się ze taka propozycja zagęszczająca juz padła, a potem upadła - nie wiem czy głosujący teraz mieliby czas i ochotę na czytanie dwukrotnie większej ilości szortów.
Ziemniak - 30 Sierpnia 2011, 12:19

Ale przecież jedna edycja byłaby czytana w czasie pisania drugiej, więc by ze sobą nie kolidowały. Proponuję zrobić ankietę.
Kruger - 30 Sierpnia 2011, 12:29

Zależy mi na opiniach, nim dojdziemy do ankiety. W końcu to od was zależy czy się będzie chciało.
Iscariote - 30 Sierpnia 2011, 12:33

W sumie autorzy obecnej edycji teraz będą odpoczywać dwa tygodnie ;P: Ja tam odpoczywać nie muszę, jak mnie temat zaciekawi i coś wymyślę to napiszę i już.
Podobnie mają głosujący. Z 4 tygodni trwania edycji, mają 2 tygodnie na przeczytanie szortów. Kiedy autorzy piszą, to czytelnicy nudzą się oczekiwaniem, tak to ciągle coś by się działo. Ja nie widzę przeszkód. Najwyżej jedna edycja będzie miała większe wzięcie, druga mniejsze, jakoś się to rozłoży. Ankietę można zrobić.

Selena - 30 Sierpnia 2011, 12:35

Mnie tam pasuje dotychczasowy system :wink:
Wojtek - 30 Sierpnia 2011, 12:37

ja generalnie jestem "za" :) - za ankietą i za zagęszczeniem
Kruger - 30 Sierpnia 2011, 12:37

Najproście byłoby: pisanie 2 tygodnie i w tym samym czasie głosowanie poprzedniej i tak naprzemian.
Natomiast interesuje mnie wasza opinia o wydłużenia czasu na pisanie, czy widzicie sensowność i potrzebę.

Ziemniak - 30 Sierpnia 2011, 12:37

Żeby była jasność - jestem za drugą edycją.
Kruger - 30 Sierpnia 2011, 12:47

A moja małż jednak nie wysłała tekstu :(
Miała do wyciącia sto kilkanaście znaków. Zabrała się za to w niedzielę wieczorem. A jak się wpieniła, że termin był do 21 a nie do północy! A jak zapytałem, czy w ogóle czytała temat i sprawdzała godzinę, to... no cóż.
Wychodzi na to, że jeszcze może z szortalem spróbować. Zobaczymy.

Partner forum