Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 7 Listopada 2007, 11:53
Kruku Siwy, a Fotyga?
Kostucha Drang - 7 Listopada 2007, 11:58
no i madame Szczypińska ?
Easy - 7 Listopada 2007, 12:00
Polubić, nie. Ale Sikorskiego to oni nienawidzą.
GAndrel - 7 Listopada 2007, 12:05
Bo wysoki i zna języki?
Easy - 7 Listopada 2007, 12:37
Między innymi.
lavojtek - 7 Listopada 2007, 13:21
| GAndrel napisał/a | | Bo została zużyta? |
Bez watpienia zostala zuzyta. Kiedys tam. Gdzie jest ta z powodu ktorej zaatakowano Irak??? Chcialbym kiedys uslyszec odpowiedz inna, niz propagowana przez jedyna sluszna telewizje Fox. BTW ktos kto uzywa bomb kasetowych do bombardowania innych celow niz militarne smie mowic o Saddamie jako mordercy. Dobre sobie!
NURS - 7 Listopada 2007, 13:24
| lavojtek napisał/a | | NURS napisał/a | | Kto dawał broń masowej zagłady Hussinowi? |
Zapomniales dodac, bron ktorej nie ma! |
elephant, never forget!
Trochę tego znaleziono w Iraku. Sporo tego było, ale mocno przeterminowane i nie nadawało się na dowód terrorystycznych zapędów. nie pamiętasz tych sensacyjnych doniesień o rakietach wykopanych przez Polaków? Zachód opychał Husseinowi taką broń, kiedy ten pan mu pasował, niestety to była jedyna broń masowej zagłady, jaką koledzy z Baas posiadali, jak się okazało.
co ciekawe, świat przyjął podbicie Iraku na podstawie zwykłego kłamstwa, jak gdyby nigdy nic. A niedługo strzeli milion ofiar.
Kostucha Drang - 7 Listopada 2007, 13:34
| NURS napisał/a | | co ciekawe, świat przyjął podbicie Iraku na podstawie zwykłego kłamstwa, jak gdyby nigdy nic. |
Chyba nie całkiem. USA straciły resztę sympatii i zaufania, którą sie jeszcze cieszyły wśród zwykłych ludzi.
NURS - 7 Listopada 2007, 13:35
Raczej chodzi mi o reakcje polityczne, niz odczucia ludzi. Słyszałes o jakichkolwiek reperkusjach dla ekipy Busha?
Kostucha Drang - 7 Listopada 2007, 13:39
He he nie słyszałm, żeby jakieś państwo nałożyło sankcje na USA. Nikt nie kopie się z koniem.
Nie zlinczujcie mnie ale wydaje mi się, że samo założenie, żeby w krajach bliskiego wschodu zaprowadzić przychylne sobie rządy a potem tylko leżeć i rozkoszować sie taniutka ropą to nie było takie nierozsądne a do tego sądzono chyba, że rozkwitnie tam demokracja i podziała na sąsiednie kraje. W teorii same plusy. Szkoda, że nie wyszło.
NURS - 7 Listopada 2007, 13:53
No, raczej było nierozsądne... sporo ludzi im to mówiło od początku. Tylko Ziemkiewicz na naszych łamach nazywał ich oszołomami
GAndrel - 7 Listopada 2007, 14:02
| lavojtek napisał/a | | (...)Chcialbym kiedys uslyszec odpowiedz inna, niz propagowana przez jedyna sluszna telewizje Fox. B(...) |
A ktoś Ci broni słuchać innych wersji? A właściwie czytać.
The National Security Archive - The George Washington University : Iraq and Weapons of Mass Destruction
Albo Iraq Survey Group Final Report
Gustaw G.Garuga - 7 Listopada 2007, 21:00
Ja byłem za tą wojną, bo wtedy wydawała się mieć jakieś podstawy (zneutralizowanie zagrożenia) i jakiś cel (obalenie dyktatury). Poniewczasie się okazało, że kłamstwo goniło niedopowiedzenie, a porażka klęskę. Co się udało w Iraku osiągnąć? Jest wolna prasa - tylko dziennikarzy coraz mniej. Są telefony komórkowe - ale służą głównie do informowania się o tragediach rodzinnych. Pojawiły się możliwości zakładania firm - tylko kto zaryzykuje. Jest wolność słowa - ale o czym tu mówić. No dobra, Kadafi trochę popuścił, bo się bał, że skończy jak Hussein. Niestety, dziś już chyba żaden dyktator się nie obawia, że USA zaryzykuje taki sam burdel jak w Iraku. Iran trzyma wysoko czoło, i do tego jest brany w obronę. W zbyt ciekawych czasach żyjemy
| Cytat | | - Na pewno nie będziemy próbowali przewyższać Platformy w knajackich atakach, bo to jest po prostu niemożliwe. Nie mamy zresztą ludzi w typie Niesiołowskiego, Nowaka czy Grupińskiego. Ja też nie bardzo nadaję się na Tuska - nie wychowałem się jednak na podwórku, jak on sam przyznaje, ale w trochę lepszych miejscach. Mam więc pewne opory przed łganiem w żywe oczy - mówi Faktowi Jarosław Kaczyński. Fragmenty wywiadu cytuje dziennik.pl. |
http://wiadomosci.onet.pl/1637132,11,item.html
Może mam zbyt ciasny umysł, ale tak wredna hipokryzja zwyczajnie nie mieści mi się w głowie.
NURS - 7 Listopada 2007, 21:32
Jezus Maria...
A propos cycatu
GAndrel - 7 Listopada 2007, 21:55
Ten człowiek chyba już zupełnie stracił kontakt z rzeczywistością.
Fidel-F2 - 7 Listopada 2007, 22:02
możliwe, że załapał z alternatywną
Gustaw G.Garuga - 7 Listopada 2007, 22:07
To dobry znak. Za cztery lata będzie zbzikowany doszczętnie i PiS nie wróci do władzy.
ihan - 7 Listopada 2007, 22:09
Nie wiem czy jest taka prosta zależność uniemożliwiająca dojście do władzy widzącym inaczej rzeczywistość. Choćby Macierewicz został dopiero co posłem.
Piech - 8 Listopada 2007, 10:18
Wojna ze współpracownikiem tak lojalnym jak Ludwik Dorn, to chyba jakaś wyższa szkoła dyplomacji. Bo ja nic z tego nie rozumiem.
Tak czy owak, ręce precz od Ludwika!
Kostucha Drang - 8 Listopada 2007, 11:21
| ihan napisał/a | | Nie wiem czy jest taka prosta zależność uniemożliwiająca dojście do władzy widzącym inaczej rzeczywistość. Choćby Macierewicz został dopiero co posłem. |
Świetna uwaga! Wydaje mis ię, że osoby zaburzone psychicznie ( ale nie nazbyt widocznie ) potrafią czasem porwać widzów lub słuchaczy o wiele bardziej niz zdrowe. Nie wiem na czym to polega, być może maja bardziej emocjonalny stsounek do tego co stanowi przedmiot ioch urojeń i dla tego sprawiaja wrazenie bardziej zaangazowanych w sprawę, oddanych idei- niz zdrowi.
Koniecznie powinien istnieć urząd psychiatry przy Państwowej Komisji Wyborczej.
GAndrel - 8 Listopada 2007, 12:17
| Władysław Bartoszewski napisał/a |
Ja nie jestem psychiatrą, psychologiem czy psychoterapeutą. Ale myślę, że lekarze tych specjalności są bardzo potrzebni niektórym politykom. I ci lekarze powinni cierpliwie pracować nad pojedynczymi przypadkami
|
NURS - 8 Listopada 2007, 12:36
jestem za obowiązkowe badania psychiatryczne powinny być robione kazdemu, kto aspiruje do miana przedstawiciela narodu.
co domacierewicza, to nie kwestia czy jest świrnięty, czy nie. jest wykreowany przezmedia na postać znaną, a wyborcy w większościnie posiadają rozbudowanego intelektu, nie czarujmy się, głosująna twarze z tv.
ihan - 8 Listopada 2007, 14:08
Obawiam się, że gdyby takie badania były obowiązkowe zapanowałaby pełna anarchia, bo brak by było rządzących. Raczej nikt o zdrowych zmysłach się do władzy nie pcha.
A przy okazji pytanie dla zorientowanych w związku z http://fakty.interia.pl/k...borczej,1007387
Czy GW napisała prawdę i ABW może sobie dowolnie niszczyć dokumenty i o co proces wytoczy p.o. premier, bo jeśli miał prawo wydać takie zarządzenie, znaczy, że w artykule znalazła się sama prawda?
Kostucha Drang - 8 Listopada 2007, 14:13
Z drugiej strony - gdyby wszyscy, których premier obraził zehccieli wytoczyc mu poroces to facio do końca życia by z sądu nie wyszedł.
Juz to widzę: narodowa akcja pod hasłem - POZWIJ KACZYNSKIEGO
ihan - 8 Listopada 2007, 14:32
Wiesz Kostuchu, nie lubię żadnego z panów K. specjalnie. Ale pisanie per "facio" mi się niezbyt podoba.
rumeli - 8 Listopada 2007, 14:45
Ciekawe, jak potoczy się proces Andrju Leppera?
Może to koniec Samoobrony? Nie koniec symboliczny, który nastąpił po wyborach, ale ostateczny, definitywny?
Kostucha Drang - 8 Listopada 2007, 15:21
| ihan napisał/a | | Ale pisanie per facio mi się niezbyt podoba. | Szczerze mówiąc i tak to złagodziłem, bo pierwotnie chciałem troche dosadniej..
I uważam, że ktos kto wylewa na innycvh takie potoki szamba nie może liczyc na to, że bedą go chronić ogólnie przyjete zasady kultury.
No chyba, że wkurza Cie pisanie "per facio" o premierze ( jakimkolwiek ) - w takim razie sorry ...
Easy - 8 Listopada 2007, 15:48
http://wiadomosci.wp.pl/w...32&ticaid=14c90
Czystki w PiS.
Nie ma się co dziwić. Polaczek to człowiek Ujazdowskiego (Krzywickiego nie pamiętam).
A następcami Dorna i spółki będą najprawdopodobniej (już nie pamiętam, gdzie to czytałem) Natalii-Świat, Gosiu i Ziobro.
mad - 8 Listopada 2007, 16:01
PiS umiera. Może jedną świeczkę zapalę - za złudzenia sprzed dwóch lat
Ciekawa wypowedź Beenhakkera - nie tylko w kontekście piłkarskim. Boję się tego samego, co Trener:
http://www.euro2008.wp.pl...32&ticaid=14c90
Gustaw G.Garuga - 8 Listopada 2007, 20:45
Badania psychiatryczne dla polityków to pomysł niebezpieczny, bo mogłyby posłużyć do wyciniania niewygodnych. A zbzikowany Kaczor to kwestia strategii i taktyki wyborczej - może się tak oderwać od rzeczywistości, proponować takie odjechane recepty i hasła, że do nikogo z przekazem tym razem nie trafi.
|
|
|