Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Martva - 5 Listopada 2007, 19:58
| lavojtek napisał/a | A moze powinnas , jakas taka smutna jestes |
Za to mądra
GAndrel - 5 Listopada 2007, 20:03
Wie ktoś co za ważne pytanie PiS chciał zadać Komorowskiemu?
Agi - 5 Listopada 2007, 20:08
Tego nie wie nikt...
mad - 5 Listopada 2007, 20:25
Hm, Komorowskiego za bardzo nie lubię. Jest z kolesia bufon, nie da się ukryć.
Agi - 5 Listopada 2007, 20:33
Monika Olejnik wypytała pana Komorowskiego o domniemane pytania. Podobno miało chodzi o jakieś mienie wojskowe z czasów, gdy był on ministrem obrony.
lavojtek - 5 Listopada 2007, 21:21
| Martva napisał/a | | Za to mądra |
Ke?
Zaprawde najmadrzejsi ci, do ktorych sygnal telewizyjny nie dociera wogole
NURS - 5 Listopada 2007, 21:22
Nie są tak zindoktryzowani przez Układ
Martva - 5 Listopada 2007, 21:27
Ej, no przecież w TV przez zdecydowaną większość czasu leci tak odmóżdżające badziewie, ze można zgłupieć od samego patrzenia, nie mówiąc już o słuchaniu.
Pogodę mi się zdarza, i kawałek wiadomości czasem.
lavojtek - 5 Listopada 2007, 21:44
| Martva napisał/a | | Pogodę mi się zdarza, i kawałek wiadomości czasem. |
Czyli to co najbardziej odmozdzajace
Kiedy bylem nastolatkiem panowala idiotyczna, pseudointelektualna moda na nieogladanie telewizji. Jak ktos jest madry to go TV nie oglupi i vice versa. Ja np. nie moglbym zyc bez filmow przyrodniczych szczegolnie tych Sir Davida Attenborough. Moze przydalby sie osobny temat zeby podyskutowac o zgubnym badz zbawiennym oddzialywaniu telewizji? Koniec offtopu!
mad - 5 Listopada 2007, 21:56
Telewizor ostatnio zaczyna mi służyć właściwie tylko jako monitor do koncertów i filmów na DVD. W końcu niestety jest większy niż monitor komputera.
Easy - 5 Listopada 2007, 23:44
Telewizor to mi potrzebny jest wyłącznie do oglądania sportu i TVN24.
http://www.tvn24.pl/-1,1527357,wiadomosc.html
Chamski odwet ze strony PO za Niesiołowskiego.
Szkoda, PO powinno jednak wystrzegać się takich numerów.
NURS - 6 Listopada 2007, 00:16
Kto pisieniem wojuje, od pisienia ginie
cycat dnia: Wydaje mi się, że dobrym zwyczajem parlamentu było, że izba akceptuje kandydatów klubów. - by senhor Płażyński. Dlaczego nie oponował pan, jak krzywdzono nie waszych
Oczywiście nie danie miejsca kandydatowi opozycji w poprzednim rozdaniu nie łamało wg PiS niczego.
GAndrel - 6 Listopada 2007, 07:48
Ja na Romaszewskiego też bym nie zagłosował.
Tusk twierdził wcześniej, że senatorowie sami będą decydować o tym na kogo będą głosować. I Romaszewski dostał o 3 głosy więcej niż jest senatorów PiS.
Na Borusewicza nie zagłosował prawdopodobnie ani jeden senator PiS. A w poprzedniej kadencji, był marszałkiem z ich nadania. To jest dopiero dyscyplina.
lavojtek - 6 Listopada 2007, 07:59
| Easy napisał/a | | Chamski odwet ze strony PO |
Niesiolowski to cham wiec i odwet chamski.
Rafał - 6 Listopada 2007, 09:18
| Romaszewski napisał/a | Zostałem skrzywdzony. Będę teraz mniej zarabiał i więcej pracował, nie będę miał samochodu.
Romaszewski bez ogródek przyznał, że chciałby być wicemarszałkiem Senatu, choćby ze względu na przywileje. – Pełniąc tę funkcję ma się do dyspozycji samochód, i większe pole działania. Czy korcą mnie przywileje? A kogo nie korcą, Bogdana Borusewicza także (marszałka Senatu – red.) – powiedział Romaszewski. – Teraz będę więcej pracował i mniej zarabiał – dodał. |
... a napisało TVN24.
BTW musze się rozejrzeć za jakimś sygnałem TVN-u, dziady kodują swój sygnał z cyfrowego satu
Piech - 6 Listopada 2007, 10:35
W Pakistanie dyktator brutalnie rozprawia się z opozycją, a Zachód taktownie milczy, choć zwykle gębę ma pełną frazesów na takie okazje. A Bush et co. za chwilę znów będzie kogoś innego palcem wskazywał, pouczał i groził. Hipokryci.
Piech - 6 Listopada 2007, 10:47
| NURS napisał/a | | Kto pisieniem wojuje, od pisienia ginie :-}. |
W poprzedniej kadencji PO będąc w mniejszości miała wicemarszałka, a teraz PiS mając 39 senatorów został pozbawiony reprezentanta we władzach senatu. To krok w złym kierunku i myślę, że nie ma się z czego cieszyć. Cbyba, że mówi Kali.
Martva - 6 Listopada 2007, 10:54
A wystawili tylko jednego kandydata? Nie mogli kogoś mniej konfliktowego?
Piech - 6 Listopada 2007, 10:56
| Martva napisał/a | | A wystawili tylko jednego kandydata? Nie mogli kogoś mniej konfliktowego? |
Martva, uważasz, że powinni czekać na rekomendacje PO, kogo mają wystawić?
Martva - 6 Listopada 2007, 11:01
Nie, absolutnie, ale *jeśli* wystawili jednego kandydata który ma opinie jaką ma, to IMHO nie został wybrany ze względu na to jakim jest człowiekiem, a nie ze względu na przynależność partyjną.
Bo oczywiście że PiS wicemarszałka mieć powinien, ale nie za wszelką cenę.
Piech - 6 Listopada 2007, 11:09
| Martva napisał/a | | Nie, absolutnie, ale *jeśli* wystawili jednego kandydata który ma opinie jaką ma, |
Jaką opinie ma wg Ciebie? Martva, co Ty wiesz o Romaszewskim?
Romaszeski w poprzednej kadencji głosował za Niesiołowskim, wbrew rekomendacji swojej partii. Bo uważał, że tak wypada.
Martva - 6 Listopada 2007, 11:10
Ej, zalinkowanym artykułem się sugeruję, nie krzycz na mnie.
Easy - 6 Listopada 2007, 11:13
Zdecydowana większość polityków nie ma nawet prawa porównywać się z kimś takim jak Romaszewski.
Ma trudny charakter, jasne, ale szacunek się należy i odpowiednia pozycja również.
Powinien być wicemarszałkiem, nie dlatego, że PiS musi mieć kogoś w prezydium, ale ze względu na samą postać Romaszewskiego.
GAndrel - 6 Listopada 2007, 11:16
I jak zawsze w takich parytetowych głosowaniach wynika problem partyjności.
Czy skoro jest ustalony parytet to należy wprowadzać dyscyplinę podczas głosowań, żeby go wypełnić?
Czy partia może wtedy wystawić kogo chce na stanowisko, bo i tak przejdzie?
Czy może kandydaci powinni jednak starać się zdobyć "uczciwą" większość?
Martva - 6 Listopada 2007, 11:17
Nie kwestionuję jego zasług i życiorysu, chodzi mi li i jedynie o to, że trudny charakter na pewnych stanowiskach nie jest przydatną cechą. Z mojej strony EOT.
NURS - 6 Listopada 2007, 13:01
| Piech napisał/a | | W Pakistanie dyktator brutalnie rozprawia się z opozycją, a Zachód taktownie milczy, choć zwykle gębę ma pełną frazesów na takie okazje. A Bush et co. za chwilę znów będzie kogoś innego palcem wskazywał, pouczał i groził. Hipokryci. |
Obawiam się, że tak, ale nie podzielam twojej opinii.
Pakistan ma broń nuklearną, a trwa tam własnie islamska rewolucja pełzająca. wolę musharafa w Karachi, niż mushrooma nad Warszawą.
NURS - 6 Listopada 2007, 13:02
| Easy napisał/a | | Powinien być wicemarszałkiem, nie dlatego, że PiS musi mieć kogoś w prezydium, ale ze względu na samą postać Romaszewskiego. |
Znasz go osobiście? Czy podzielasz jego opinię, ze bedzie musiał więcej się naprawcować za nasze pieniądze?
Easy - 6 Listopada 2007, 13:16
Sorry, ale argument PO, że Romaszewski jest zbyt konfliktowy na wicemarszałka jest śmieszny, gdy wspomni się o kandydaturze Niesiołowskiego na wicemarszałka Sejmu (Stefana lubię, ale pieniacz z niego niesamowity).
| NURS napisał/a | | Znasz go osobiście? Czy podzielasz jego opinię, ze bedzie musiał więcej się naprawcować za nasze pieniądze? |
Podzielam opinię, że jest to osoba dla Polski zasłużona.
dalambert - 6 Listopada 2007, 13:52
| NURS napisał/a | | Znasz go osobiście? Czy podzielasz jego opinię, ze bedzie musiał więcej się naprawcować za nasze pieniądze? | ja znam , akurat
ten facet naprawdę pracuje nie tylko za "nasze" pieniądze , ale i za wlasne, ile zdziałal w obronie praw ludzi na wschodzie to warto wiedzieć,,
a wybór Stefa Burczymuchy na vicemarszałka Sejmu gwarantuje nam napewno niezły kabaret z ZuluGulą jako suflerem w tle.
GAndrel - 6 Listopada 2007, 14:02
A Putrze " najprawdopodobniej jedynej osobie z prezydium Sejmu, która będzie reprezentowała większość narodową, która dziś jest w opozycji" kto będzie suflował? Czy dżołki sam będzie sobie pisał?
|
|
|