Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
shenra - 13 Czerwca 2010, 13:37
Agi napisał/a | Mamy okrągły milion | A do Karczmy na drinka z tej okazji
Hubert - 15 Czerwca 2010, 23:01
Ale forum wyludniło ostatnio. To przez Mundial mam nadzieję...
Memento - 19 Czerwca 2010, 01:22
Mnie tam mundial zwisa i powiewa.
Na Diskawery Uorld leci właśnie odcinek 'Inżynierii Ekstremalnej', o pomyśle na tunel transatlantycki Z NY do Wielkiej Brytanii. Czyste szaleństwo. O_0'''
Kai - 19 Czerwca 2010, 07:52
Sosnechristo napisał/a | To przez Mundial mam nadzieję... |
Askont :wink:
Cała arabska Afryka nagle zaczęła remontować swoje stacje, podstacje, bloki energetyczne, a jedna taka dokumentacja to 100-120 stron. Ręce mi odpadają, ale za bardzo lubię kasę, żeby sobie odpuścić
Memento - 19 Czerwca 2010, 10:00
To gdzie Ty pracujesz że musisz się takimi dziwnymi dokumentacjami zajmować? ^^"
...nie wspomniałem że ten tunel będzie biegł nie pod czy przy dnie, ale kilkanaście - kilkadziesiąt metrów pod powierzchnią Atlantyku. O_0'''
terebka - 19 Czerwca 2010, 10:12
Memento, ale to tylko sam pomysł. To tak, jak z tymi programami o faunie przyszłości - mnóstwo uczonych, ciężko przyswajalnych przez rozum przypuszczeń i teorii.
Kai - 19 Czerwca 2010, 10:24
Memento, to fucha, znajoma firma produkująca i remontująca transformatory i wszelkiego rodzaju silniki i turbiny bierze udział w takich przetargach, a nie każdy ma siłę czytać takie tomiska po angielsku. Sama pracuję w podobnej branży, tylko wyłącznie projektowej.
Z punktu widzenia wytrzymalości to by musiał być naprawdę cud, taki tunel. Już sobie wyobrażam te naprężenia. No, ale zanim wynaleźli kevlar, też nie było mocnych na kule...
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 22:11
Przekazuję, że shenra ma się dobrze, żyje i wszystkich ściska.
(I dziękuje za głosy na jej shorta. )
Martva - 20 Czerwca 2010, 22:14
Ha, a właśnie jej wysłałam smsa z wynikami
merula - 20 Czerwca 2010, 22:15
a który to?
nie dotknęły jej jakieś kataklizmy żywiołowe?
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 22:21
Się dowiemy jak Matrim ogłosi wyniki.
Edit. Nie, nie dotknęły, a i Włosi nie wygrali meczu na mundialu to i szaleństw nie ma.
Matrim - 20 Czerwca 2010, 22:57
Napiszcie jej, że podium zobowiązuje do pisania szortów nawet na obczyźnie. Jak Mickiewicz
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 23:13
Okej.
dalambert - 20 Czerwca 2010, 23:27
Matrim napisał/a | pisania szortów nawet na obczyźnie. Jak Mickiewicz |
+ Słowacki, Norwid, Giedrojć i jaszcze paru , czyli shenra do pióra
Matrim - 20 Czerwca 2010, 23:29
dalambert, Mickiewicz mi się z Włochami skojarzył, no. I to nie ze względu na fryzurę To znaczy też, ale nie tylko
Hubert - 24 Czerwca 2010, 09:00
W temacie bezpieczeństwa NK...
Martva - 24 Czerwca 2010, 09:45
Ale cool, moje zdjęcia będą w magazynie dla gejów ^^
Kai - 24 Czerwca 2010, 09:52
I mojego kota też! Aaa nie, to kota, to w magazynie dla lesbijek!
Martva - 24 Czerwca 2010, 10:02
To już wiem dlaczego się dopytywało czy adres jest aktualny a dziś dostałam jakieś powiadomienie, musiałam się logować i potwierdzać kawałki nowego regulaminu, a jak się nie zgodziłam na część to wystawiło mi jakiś komunikat, ale połowy nie widzę Podejrzewam że jak nie zmienię decyzji to moje konto odejdzie w niebyt. I kij im w oko.
Agi - 24 Czerwca 2010, 10:05
Kasuję konto na nk.
Martva - 24 Czerwca 2010, 10:10
Ja chyba też, sprawdzę tylko czy mam na dysku wszystkie zdjęcia stamtąd.
Agi - 24 Czerwca 2010, 10:15
Tylko najpierw przez formularz kontaktowy trzeba zażądać usunięcia danych osobowych, bo samo usunięcie konta nie kasuje ich.
Ozzborn - 24 Czerwca 2010, 10:56
Niezłe jaja, ja przez przypadek zajrzałem tam wczoraj - też nie zaakceptowałem. Ciekawe czy faktycznie zlikwidują konto
Rafał - 24 Czerwca 2010, 11:10
Się zastanawiam, ale chyba koniec końców zostawię. Mimo wszystko to jest przydatne miejsce kontynuowania znajomości z ludźmi porozrzucanymi po świecie.
Kai - 24 Czerwca 2010, 11:22
Z danych osobowych to mam tam tylko datę urodzin, a i to nie wiem, czy prawdziwą . A Cobaina w moim wykonaniu to sobie mogą do uśmiechniętej śmierci... zawsze uważałam, że podawanie danych osobowych w necie jest ryzykowne.
Zostawiam, nie przeszkadza mi, że ktoś rozpowszechni gębę Sephirotha.
Agi - 24 Czerwca 2010, 11:24
Napisałam wiadomość do ludzi z klasy, napisałam do "nk" na formularzu kontaktowym żądanie usunięcia danych. Poczekam na odpowiedź i zlikwiduję konto.
Matrim - 24 Czerwca 2010, 11:29
Wielu ludzi likwiduje konta. Ci, z którymi chcieli się odnaleźć i utrzymać kontakt, to utrzymują i bez pomocy portalu.
Agi - 24 Czerwca 2010, 11:30
Matrim napisał/a | Ci, z którymi chcieli się odnaleźć i utrzymać kontakt, to utrzymują i bez pomocy portalu. |
Dokładnie to napisałam w wiadomości do koleżanek i kolegów z klasy: adresu i numeru telefonu nie zmieniam.
Kai - 24 Czerwca 2010, 12:24
Ja trzymałam fikcyjne tylko po to, żeby móc obejrzeć jakieś zdjęcie, jeśli ktoś znajomy chce mi pokazać, więc raczej nie mam co likwidować, poza tym fikcyjnych chyba o potwierdzenie regulaminu nie proszą.
Ale ta "polityka prywatności" mnie bawi, skoro każdą fotkę można sobie skopiować na dysk, przynajmniej do tej pory tak było.
dzejes - 25 Czerwca 2010, 10:20
Oto głos rozsądku przybywa
Zapisy takie są dla nk koniecznością, bo przegrali proces z użytkownikiem, który oskarżył ich o bezprawne wykorzystanie swoich danych po tym, jak zobaczył dedykowaną reklamę karty kredytowej - zdjęcie główne jako tło karty plus komunikat "Drogi XXX, a może chciałbyś mieć taką fajoską kartę?".
Ten magazyn dla gejów to jakaś piramidalna bzdura, nawet nie chce mi się pisać dlaczego, jak bardzo chcecie, to poproście, a rozwinę temat. W każdym razie stoję na stanowisku, że to jakieś fantazje piszącego się uaktywniły
Faktem jest natomiast to, że proponowane zmiany są bardzo daleko idące i chyba nadają się do kontroli ze strony właściwych instytucji.
I na koniec - Nasza klasa to pikuś pod względem naruszeń prywatności użytkowników w porównaniu do Facebooka
|
|
|