Spodenki - Szorty
terebka - 18 Lipca 2011, 15:49
Ciekawe, co na to Węgrzy
lakeholmen - 18 Lipca 2011, 17:58
Nie wiem, jak Węgrzy, ale półwęgrzy (coś jak półorki) są za!
Mateusz Zieliński - 18 Lipca 2011, 18:39
lakeholmen, jesteś pół-ufokiem? Tak jakoś mi wyszło...
... a temat trudny, oj trudny. Obawiam się zalewu mniejszych lub większych, lepszych lub gorszych żartów. Myślę, myślę i wymyśleć nic ponadto nie mogę.
lakeholmen - 18 Lipca 2011, 18:41
Mateusz Zieliński napisał/a | lakeholmen, jesteś pół-ufokiem? Tak jakoś mi wyszło... |
Cokolwiek masz na myśli, brzmi ciekawie
Co gorsza, pozwolę sobie podlinkować tutaj pewien poemat, który skojarzył mi się dziś z aktualnym szortowym tematem:
http://www.fantastyka.pl/4,1386.html
Poemat jest autorstwa kolegi Fasolettiego, znanego również z szortalu.
Mateusz Zieliński - 18 Lipca 2011, 18:48
Poemat pasuje do tematu jak ulał.
Ale mocno by się tutaj zaBEEPował...
dziko - 18 Lipca 2011, 22:26
Nie tak dawno skrobnąłem na SZORTALU tekst o ufokach, ale na taki fikuśny temat, jaki zadał Iscariote, to pomysłu nie mam.
Zwłaszcza problem z tym bratankowaniem, bez tego byłoby łatwiej - ufoki lądują na polu, chłop godzi ich z widłami i podobne klimaty
lakeholmen - 18 Lipca 2011, 22:35
dziko napisał/a | Nie tak dawno skrobnąłem na SZORTALU tekst o ufokach, ale na taki fikuśny temat, jaki zadał Iscariote, to pomysłu nie mam.
Zwłaszcza problem z tym bratankowaniem, bez tego byłoby łatwiej - ufoki lądują na polu, chłop godzi ich z widłami i podobne klimaty |
no, ale jakby go powitali jakimis szklanymi paciorkami ufokowymi? laserową kosą albo czyms takim?
Iscariote - 18 Lipca 2011, 22:37
Kombinujcie
Jak się uprzeć, to można się skupić na dwóch częściach tematu z trzech. Może to komuś coś ułatwi. Nie będę się czepiać. Ale oczywiście im bardziej na temat tym pewnie lepiej będzie oceniane przez głosujących.
Aktualnie pertraktuję ze sponsorami i z Charlsem z NASA aby załatwić wycieczkę po Kennedy Space Center dla zwycięzcy, ale nici z tego jak się będziecie obijać
jewgienij - 19 Lipca 2011, 11:42
"Zabawa" z edycji Labirynty poszła teraz w wydaniu specjalnym Czwartego Wymiaru.
W przeciwieństwie do SFF&H za szorta zapłacono , i to wcale ładnie jak na 3 000 znaków. Może i tutaj się to kiedyś zmieni
lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:45
pecunia non olet..
Martva - 19 Lipca 2011, 11:47
O, nie wiedziałam że oni tam publikują prozę. Hmm.
lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:49
Gdybym miał strzelać, powiedziałbym, że publikują głównie prozę, ale zapewne jestem uprzedzony...
Martva - 19 Lipca 2011, 11:52
Zawsze mi się wydawało że, ekhm, publicystykę?
lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:54
Publicystyka kojarzy mi się z czymś mającym związek z faktami albo rzeczywistością, ale to pewnie nie zależy od tego, co mi się wydaje.
Formalnie jest to zapewne publicystyka, jak mówisz.
Z drugiej strony: czy Majowa katastrofa z lipcowego numeru SFFiH też jest publicystyką?
jewgienij - 19 Lipca 2011, 11:55
Teraz ruszył numer specjalny, z prozą właśnie. Więc jeśli ktoś prócz satysfakcji jeszcze ma chęć trochę na szortach zarobić, to proponuję znaleźć adres redakcji i wysłać. Wprawdzie nie wiem, czy niezamawiane też biorą pod uwagę, ale mail nic nie kosztuje. Naprawdę się opłaca, bo pieniądze fajne, a firma nie zwleka z wypłatą.
ED, niekoniecznie muszą być nowe rzeczy. "Zabawa" była ponad rok temu
Alien - 22 Lipca 2011, 18:17
Jak tam szorty konkursowe? Jakieś już są? Przez trzy dni łącza do serwisu opanowały chyba ufoki
Iscariote - 22 Lipca 2011, 22:38
No skoro forum nie działało to mam nadzieję, że niektórzy mieli czas na wymyślanie/pisanie i zaraz zaczną nadsyłać, bo na razie w skrzynce pusto.
Pisać, pisać moi mili
Edit: No i prosz, chwila minęła i już dwa świeże szorciaki w skrzynce. Kto da więcej?
Iscariote - 23 Lipca 2011, 00:56
I już 3.
Iscariote - 25 Lipca 2011, 07:58
Ok moi drodzy, jesteśmy na półmetku.
Szorty w skrzynce nadal są trzy i jestem bardzo zawiedziony, że w weekend liczba ta nie zwiększyła się. Dojdźmy chociaż do 5 szortów, żeby lipy nie było
A teraz poważnie. Wyjeżdżam, wracam w niedzielę (więc o głosowanie się nie martwimy). Nie wiem jak będzie z Internetem. Mam nadzieję, że coś tam, gdzieś tam złapię, ale jakby nie, to do niedzieli musielibyście pożyć w niepewności.
Przypominam temat: Polak, ufok, dwa bratanki...
Kruger - 25 Lipca 2011, 09:00
Ja nie mam szans w tej edycji, za dużo roboty przed wyjazdem na urlop.
Alien - 25 Lipca 2011, 10:37
Kruger napisał/a | Ja nie mam szans w tej edycji, za dużo roboty przed wyjazdem na urlop. |
A kto jest w trakcie pisania i na pewno wyśle tekst?
Selena - 25 Lipca 2011, 12:49
Ja jestem
EDIT: No, dobra. Napisane, wysłane. Laureat ostatniego miejsca już jest
shenra - 25 Lipca 2011, 19:17
Selena napisał/a | Laureat ostatniego miejsca już jest | Ojtam, ojtam. Cóż to za samokrytyka?
asIdie - 25 Lipca 2011, 22:11
Zachęcony ostatnią edycją też mam zamiar coś napisać i jak dobrze pójdzie skończę przed terminem
Selena - 25 Lipca 2011, 23:00
Shenra, a kto zajął 8 i 9 miejsce na dziewięć?
Ja i tylko ja tak potrafię
Anneliese - 25 Lipca 2011, 23:43
Ja też mam zamiar coś skrobnąć, więc nie wiadomo, jak to będzie z tym zaszczytnym, ostatnim miejscem
shenra - 26 Lipca 2011, 10:08
Selena napisał/a | Ja i tylko ja tak potrafię | Polemizowałabym
mBiko - 26 Lipca 2011, 13:44
Selena, nie pamiętam czy byłaś na spotkaniu baranka dotyczącym szortalu, ale opowiadał tam o autorze, którego dopiero szósty czy siódmy tekst został opublikowany. Za którymś razem trafisz nas lewym prostym i poślesz na deski.
Kruger - 26 Lipca 2011, 13:54
Superuzdolnione naturszczyki to raczej rzadkość, takie coś jak przytacza mBiko to, wydaje mi się, normalny sposób dochodzenia do czegoś w tym "byznesie".
Na to sam liczę i innym wytrwałości życzę.
O ile pamiętam, również Kres w swoich felietonach o tym pisał, trzeba być wytrwałym.
Selena - 26 Lipca 2011, 14:06
mBiko, na szortalu to ja sobie jestem już od początku, gorzej z konkursami. Chociaż nie powiem - ten drętwy "Powiernik" zajął 3. miejsce
Po prostu, jak to mówią, kryguję się i wygłupiam
PS. A na spotkaniu byłam, owszem. Wymęczyliście biednego baranka, aż zgubił wątek
|
|
|