To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

terebka - 18 Lipca 2011, 15:49

Ciekawe, co na to Węgrzy :roll: ;P: :wink:
lakeholmen - 18 Lipca 2011, 17:58

Nie wiem, jak Węgrzy, ale półwęgrzy (coś jak półorki) są za!
Mateusz Zieliński - 18 Lipca 2011, 18:39

lakeholmen, jesteś pół-ufokiem? Tak jakoś mi wyszło...

... a temat trudny, oj trudny. Obawiam się zalewu mniejszych lub większych, lepszych lub gorszych żartów. Myślę, myślę i wymyśleć nic ponadto nie mogę. :(

lakeholmen - 18 Lipca 2011, 18:41

Mateusz Zieliński napisał/a
lakeholmen, jesteś pół-ufokiem? Tak jakoś mi wyszło...

Cokolwiek masz na myśli, brzmi ciekawie :) :) :)

Co gorsza, pozwolę sobie podlinkować tutaj pewien poemat, który skojarzył mi się dziś z aktualnym szortowym tematem:

http://www.fantastyka.pl/4,1386.html

Poemat jest autorstwa kolegi Fasolettiego, znanego również z szortalu.

Mateusz Zieliński - 18 Lipca 2011, 18:48

Poemat pasuje do tematu jak ulał. :D
Ale mocno by się tutaj zaBEEPował... :wink:

dziko - 18 Lipca 2011, 22:26

Nie tak dawno skrobnąłem na SZORTALU tekst o ufokach, ale na taki fikuśny temat, jaki zadał Iscariote, to pomysłu nie mam.
Zwłaszcza problem z tym bratankowaniem, bez tego byłoby łatwiej - ufoki lądują na polu, chłop godzi ich z widłami i podobne klimaty :wink:

lakeholmen - 18 Lipca 2011, 22:35

dziko napisał/a
Nie tak dawno skrobnąłem na SZORTALU tekst o ufokach, ale na taki fikuśny temat, jaki zadał Iscariote, to pomysłu nie mam.
Zwłaszcza problem z tym bratankowaniem, bez tego byłoby łatwiej - ufoki lądują na polu, chłop godzi ich z widłami i podobne klimaty :wink:

no, ale jakby go powitali jakimis szklanymi paciorkami ufokowymi? laserową kosą albo czyms takim? :)

Iscariote - 18 Lipca 2011, 22:37

Kombinujcie :)
Jak się uprzeć, to można się skupić na dwóch częściach tematu z trzech. Może to komuś coś ułatwi. Nie będę się czepiać. Ale oczywiście im bardziej na temat tym pewnie lepiej będzie oceniane przez głosujących.

Aktualnie pertraktuję ze sponsorami i z Charlsem z NASA aby załatwić wycieczkę po Kennedy Space Center dla zwycięzcy, ale nici z tego jak się będziecie obijać ;P:

jewgienij - 19 Lipca 2011, 11:42

"Zabawa" z edycji Labirynty poszła teraz w wydaniu specjalnym Czwartego Wymiaru.

W przeciwieństwie do SFF&H za szorta zapłacono , i to wcale ładnie jak na 3 000 znaków. Może i tutaj się to kiedyś zmieni :roll:

lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:45

pecunia non olet..
Martva - 19 Lipca 2011, 11:47

O, nie wiedziałam że oni tam publikują prozę. Hmm.
lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:49

Gdybym miał strzelać, powiedziałbym, że publikują głównie prozę, ale zapewne jestem uprzedzony...
Martva - 19 Lipca 2011, 11:52

Zawsze mi się wydawało że, ekhm, publicystykę?
lakeholmen - 19 Lipca 2011, 11:54

Publicystyka kojarzy mi się z czymś mającym związek z faktami albo rzeczywistością, ale to pewnie nie zależy od tego, co mi się wydaje.

Formalnie jest to zapewne publicystyka, jak mówisz.

Z drugiej strony: czy Majowa katastrofa z lipcowego numeru SFFiH też jest publicystyką?

jewgienij - 19 Lipca 2011, 11:55

Teraz ruszył numer specjalny, z prozą właśnie. Więc jeśli ktoś prócz satysfakcji jeszcze ma chęć trochę na szortach zarobić, to proponuję znaleźć adres redakcji i wysłać. Wprawdzie nie wiem, czy niezamawiane też biorą pod uwagę, ale mail nic nie kosztuje. Naprawdę się opłaca, bo pieniądze fajne, a firma nie zwleka z wypłatą.

ED, niekoniecznie muszą być nowe rzeczy. "Zabawa" była ponad rok temu

Alien - 22 Lipca 2011, 18:17

Jak tam szorty konkursowe? Jakieś już są? Przez trzy dni łącza do serwisu opanowały chyba ufoki :wink:
Iscariote - 22 Lipca 2011, 22:38

No skoro forum nie działało to mam nadzieję, że niektórzy mieli czas na wymyślanie/pisanie i zaraz zaczną nadsyłać, bo na razie w skrzynce pusto.
Pisać, pisać moi mili :)

Edit: No i prosz, chwila minęła i już dwa świeże szorciaki w skrzynce. Kto da więcej?

Iscariote - 23 Lipca 2011, 00:56

I już 3. :)
Iscariote - 25 Lipca 2011, 07:58

Ok moi drodzy, jesteśmy na półmetku.
Szorty w skrzynce nadal są trzy i jestem bardzo zawiedziony, że w weekend liczba ta nie zwiększyła się. Dojdźmy chociaż do 5 szortów, żeby lipy nie było :mrgreen:

A teraz poważnie. Wyjeżdżam, wracam w niedzielę (więc o głosowanie się nie martwimy). Nie wiem jak będzie z Internetem. Mam nadzieję, że coś tam, gdzieś tam złapię, ale jakby nie, to do niedzieli musielibyście pożyć w niepewności. :roll:

Przypominam temat: Polak, ufok, dwa bratanki...

Kruger - 25 Lipca 2011, 09:00

Ja nie mam szans w tej edycji, za dużo roboty przed wyjazdem na urlop.
Alien - 25 Lipca 2011, 10:37

Kruger napisał/a
Ja nie mam szans w tej edycji, za dużo roboty przed wyjazdem na urlop.

A kto jest w trakcie pisania i na pewno wyśle tekst?

Selena - 25 Lipca 2011, 12:49

Ja jestem :|

EDIT: No, dobra. Napisane, wysłane. Laureat ostatniego miejsca już jest :mrgreen:

shenra - 25 Lipca 2011, 19:17

Selena napisał/a
Laureat ostatniego miejsca już jest
Ojtam, ojtam. Cóż to za samokrytyka? :D
asIdie - 25 Lipca 2011, 22:11

Zachęcony ostatnią edycją też mam zamiar coś napisać i jak dobrze pójdzie skończę przed terminem :D
Selena - 25 Lipca 2011, 23:00

Shenra, a kto zajął 8 i 9 miejsce na dziewięć? :mrgreen:
Ja i tylko ja tak potrafię :twisted:

Anneliese - 25 Lipca 2011, 23:43

Ja też mam zamiar coś skrobnąć, więc nie wiadomo, jak to będzie z tym zaszczytnym, ostatnim miejscem :mrgreen:
shenra - 26 Lipca 2011, 10:08

Selena napisał/a
Ja i tylko ja tak potrafię
Polemizowałabym :wink:
mBiko - 26 Lipca 2011, 13:44

Selena, nie pamiętam czy byłaś na spotkaniu baranka dotyczącym szortalu, ale opowiadał tam o autorze, którego dopiero szósty czy siódmy tekst został opublikowany. Za którymś razem trafisz nas lewym prostym i poślesz na deski.
Kruger - 26 Lipca 2011, 13:54

Superuzdolnione naturszczyki to raczej rzadkość, takie coś jak przytacza mBiko to, wydaje mi się, normalny sposób dochodzenia do czegoś w tym "byznesie".
Na to sam liczę i innym wytrwałości życzę.

O ile pamiętam, również Kres w swoich felietonach o tym pisał, trzeba być wytrwałym.
:)

Selena - 26 Lipca 2011, 14:06

mBiko, na szortalu to ja sobie jestem już od początku, gorzej z konkursami. Chociaż nie powiem - ten drętwy "Powiernik" zajął 3. miejsce :mrgreen:

Po prostu, jak to mówią, kryguję się i wygłupiam :wink: :wink:

PS. A na spotkaniu byłam, owszem. Wymęczyliście biednego baranka, aż zgubił wątek :wink:

Partner forum