To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.

Fidel-F2 - 7 Wrzeœśnia 2012, 06:16

fakt, możliwość skończenia się papierowych książek jest dziwna
Witchma - 15 Wrzeœśnia 2012, 09:47

No i pięknie, stworzyłam potwora :lol: Mama zabrała mi kindla, bo musi dokończyć jakąś tam swoją sagę (a zostały jeszcze cztery tomy...). Dobrze, że mam pod ręką wydanie specjalne NF, może nie umrę z czytelniczego głodu.
merula - 15 Wrzeœśnia 2012, 10:25

Witchma, też się obawiam takiego rozwoju sytuacji. na szczęście Andrzej ma służbowy tablet, to przynajmniej on mi nie podbiera :twisted:
Witchma - 15 Wrzeœśnia 2012, 10:29

merula, ja już rozważam sprezentowanie mamie tej wersji, przecież nie będziemy sobie z rąk wyrywać. Chyba najbardziej do mamy przemawia możliwość zmiany rozmiaru czcionki, więc to może być trafiona inwestycja.
merula - 15 Wrzeœśnia 2012, 10:33

to chyba taki jak mój.
Kai - 15 Wrzeœśnia 2012, 15:18

A mnie wystarczył Trextor, żebym nie miała chłopa przez 3/4 dnia.
Witchma - 15 Wrzeœśnia 2012, 15:50

Ja właśnie sobie obejrzałam dostępne kindle. Niby Paperwhite ma kilka nowych, fajnych rzeczy, ale jest tylko w wersji dotykowej, a taka mnie nie interesuje.
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:28

Udało mi się chyba zepsuć mój czytnik. Znaczy byłam pewna że to zrobię, ale sądziłam że w ciągu pierwszego tygodnia, a nie jak już się zdążę przyzwyczaić i pokochać.
Zachowuje się jak zawieszony komp, na nic nie reaguje. Tylko że zawieszonego kompa można wyłączyć i włączyć, a on nie reaguje na wyłączenie. Ktoś się spotkał z czymś takim?

Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:35

Martva, jeden plik mi tak zawieszał kindla, ale po przytrzymaniu przez odpowiednio długi czas wyłącznika się resetował.
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:38

U mnie się nie zwiesił na pliku, tylko na jakimś menu, a przytrzymywanie wyłącznika starannie ignoruje :(
Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:39

Martva, a po podłączeniu do kompa też nie reaguje? I co mówi na to część "Rozwiązywanie problemów" z instrukcji? Ostatecznie dzwoń do jakiegoś serwisu czy czegoś :)
Kruk Siwy - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:39

Ja tam się nie znam, ale może odłączyć mu zasilanie? Taki reset z "hebla"?
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:40

Najgorsze jest to że w razie czego nie mam nawet paragonu :(
Do kompa jeszcze nie podłączałam, może się coś zmieni.

EDIT: Kruku, ale jak? Gdyby to była komórka, to bym wyjęła baterie, ale to nie jest komórka. Ładowałam go wczoraj, z miesiąc jeszcze potrzyma...

Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:42

A skoro już o czytnikach, to zamówiłam mamie tego nowego Trekstora. Obejrzałam go sobie wczoraj w Empiku, zrobił na mnie pozytywne wrażenie, oby tylko nie padł za szybko.
Kruk Siwy - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:42

Shit! Myślałem, że ma wyjmowany akumulator.
gorbash - 20 Wrzeœśnia 2012, 10:47

Martva, poszukaj w necie jak zrobic reset / hard reset urządzenia. Często jest to jakaś tajna karkołomna kombinacja klawiszy trzymanych przez jakiś czas...
Czarny - 20 Wrzeœśnia 2012, 11:24

Bateria/akumulator musi być jakoś wymienialna - przecież nie wtopili w plastik obudowy :wink:
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 11:35

Znalazłam instrukcję, a w instrukcji że mogę zrestartować urządzenie używając cienkiej szpilki. Nie działa :shock:

ED: działa. Normalnie. Ufff, jestem w domu :)

Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 11:42

Martva, no widzisz? Niepotrzebnie się stresowałaś :)
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 11:56

To u mnie normalne ;)
Dzięki za pomoc, wszystko śmiga jak trza (chociaż już zdążyłam się dowiedzieć że następnym razem powinnam mieć Kindla, pff) :D

Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 11:57

Martva, a co ma kindle, czego Twój czytnik nie ma?
Martva - 20 Wrzeœśnia 2012, 12:02

No właśnie nie wiem, mój nowy brat mówi poleca wszystkim Kindle, ale powiedział ze mój jest lepszy od Kindla, tylko ma mniej przyjazną cenę. Ale teraz inny kolega stwierdził że '(Kindle) Nie jest całkowicie bezawaryjny, ale Amazon bez problemu wymienia uszkodzone czytniki przez czas trwania gwarancji, niezależnie od powodu awarii.' Nie mam pojęcia czy Onyx wymienia, ale ostatecznie okazało się że czytnik nie jest uszkodzony, a Kindle pewnie też mają dziurkę do resetowania, czyli pewnie też zdarza im się wieszać, czyli nie rozumiem po co ta gadka.
dzejes - 20 Wrzeœśnia 2012, 12:53

Martva napisał/a
czyli nie rozumiem po co ta gadka.

Witam w tajemnym świecie fanbojstwa.

merula - 20 Wrzeœśnia 2012, 16:32

przyznaję się, jestem lamerem. co mi tam - help please.

próbowałam po raz pierwszy zakupić książkę bezpośrednio przez Kindle Store i mam zagwozdkę. jak wpisałam w wyszukiwarkę książkę, to dało przekierowanie do niej na Amazonie. można sobie kawałek poczytać, jest specyfikacja, opinie czytelników, ale nie ma ceny. a guzik buy now nie reaguje. jak wyszukuję ją przez sklep, to jej nie ma. i co to znaczy?

Witchma - 20 Wrzeœśnia 2012, 17:17

merula, ale jesteś na amazon.com? Czy na amazon.co.uk? Bo z tego drugiego nie możemy kupować e-booków.

edit. literówka

merula - 21 Wrzeœśnia 2012, 11:51

sprawdzę.
joe_cool - 26 Wrzeœśnia 2012, 13:16

Taka ciekawostka: http://swiatczytnikow.pl/...oki-ile-chcesz/
joe_cool - 3 Października 2012, 11:27

Takie pytanie mam - kupiłam ostatnio parę książek na Woblinku i jednej z nich nie widzę na mojej półce na Kindlu. Jak sprawdzam półkę na kompie, to jest. A że na Kindlu nie widzę żadnego przycisku typu "Następna strona", to trochę zgłupiałam. Jakieś podpowiedzi? Dziękuję.
Witchma - 3 Października 2012, 11:29

joe_cool, nie do końca rozumiem, w czym problem, ale listę książek na kindlu przegląda się dokładnie tak, jak się przerzuca strony w trakcie czytania.
dzejes - 3 Października 2012, 12:37

Nieprawda. Stronę zmienia się pacając w bok, a listę przewija pacając i przewijając w dół.

Partner forum