To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Krzysztof Baranowski

baranek - 6 Listopada 2013, 18:43

Zabrakło. Dzięki.
aniol - 6 Listopada 2013, 19:21

aaaaaa
Baranku - genialne!

wrzucam na fejsa!

Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 21:27

feralny por., kradzieju
feralny por. - 6 Listopada 2013, 21:31

Ale w sensie, że co?
Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 21:34

w sensie, że ładne
feralny por. - 6 Listopada 2013, 21:34

Aaa, no bo ładne. :omg:
baranek - 9 Listopada 2013, 21:15

Się napisało. Sto słów.

http://baranekwsieci.blog...13/11/post.html

Agi - 9 Listopada 2013, 21:22

Świetnie rozumiem bohatera historyjki.
baranek - 11 Listopada 2013, 22:08

To miały być stusłówka, ale trochę zdryfowałem.

http://baranekwsieci.blog...owa-robota.html

Fidel-F2 - 11 Listopada 2013, 22:16

Ładne
baranek - 13 Listopada 2013, 21:25

No dobrze, niech będzie powieść w odcinkach. Ale sobie pomyślałem - nie mam świata. Ale z drugiej strony - Puszon dał mi zgodę na wykorzystanie świata Wolsunga... Steampunk? Czemu nie? Im lepiej poznaję ten świat - tym bardziej mi się podoba.
No i bohaterów nie mam. Znaczy - mam, póki co czworo. Tylko jeszcze niewiele o nich wiem. I sobie pomyślałem - ciekawe jakby to było, gdybym ich poznawał razem z Czytelnikiem. I w zasadzie ten pomysł mi się spodobał. Czyli na początek kilka króciaków z głównymi bohaterami, potem może jakieś dłuższe opowiadanie, lub dwa i wreszcie ta nieszczęsna powieść.
Pierwsze króciaki już się smażą, próbuję dostosować nowego bloga do potrzeb projektu.

I tylko za cholerę nie jestem do tego wszystkiego w stu procentach przekonany.

Lowenna - 13 Listopada 2013, 21:31

:omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

:mrgreen:

Pako - 13 Listopada 2013, 21:36

Yes! Yes! Yes!

Baranek, jak nie ty to kto, do cholery? ;)

Martva - 13 Listopada 2013, 21:47

Łiiii, baranek pisze Wolsungiem, to może być mega.
Fidel-F2 - 13 Listopada 2013, 23:30

No to, jedziem. Za 30 lat w jakimś teleturnieju padnie pytanie 'Autor największej powieści XXI wieku zaczynał od form krótkich by płynnie, w naturalny sposób, przejść do formy powieściowej początkowo w odcinkach. W jakim medium zamieszczono pierwsze fragmenty?'
Borsuk - 14 Listopada 2013, 02:24

Czekamy :D
Witchma - 14 Listopada 2013, 08:37

baranek, przekonasz się z czasem... zaraz, czy nam w ogóle jest potrzebne, żebyś Ty był przekonany? Pisz! :mrgreen:
baranek - 15 Listopada 2013, 21:47

No i git. Ale zanim spowije mnie para, to jeszcze sto słów się napisało:

http://baranekwsieci.blog...-dyrektora.html

mBiko - 15 Listopada 2013, 22:37

Zaczynam tupać ze zniecierpliwienia.
dalambert - 15 Listopada 2013, 23:19

baranek, uważaj, co by Ci miejscowa prawica klawiatury nie zablokowała ;P:
baranek - 16 Listopada 2013, 10:55

Jeszcze sto słów się napisało:

http://baranekwsieci.blog...emu-na-ogo.html

dalambert - 16 Listopada 2013, 12:11

baranek, :mrgreen:
Magnis - 16 Listopada 2013, 14:06

Co racja to racja :mrgreen: .
baranek - 19 Listopada 2013, 14:18

Sto słów:

http://baranekwsieci.blog...wsza-pomoc.html

Agi - 19 Listopada 2013, 14:20

baranku, porażające.
mesiash - 19 Listopada 2013, 14:31

dopiero nadczytałem Terminową robotę - genialne!!

no a trzy kolejne setki to mocny komentarz do niedawnych wydarzeń, brawo :bravo

Trzymam kciuki za odcinkowe arcydzieło (bo że takie będzie, to nie mam wątpliwości).

Magnis - 19 Listopada 2013, 14:51

boranku, przerażające.
baranek - 19 Listopada 2013, 15:03

No prace w zasadzie ruszyły :)
Dwutorowo. Po pierwsze "Kroniki Alexandra Duma". Mam już pierwszego króciaka. Staram się dopracować bloga, ale ciągle mi nie wychodzi. Nie jestem zadowolony. Ale że pewnie i tak nie będę, w poniedziałek postaram się ruszyć.
Po drugie, na "Latającą Holerę" [jeśli zechce] "Nowe przygody Yabolmana". Historia opowiedziana od początku, na nowo. Właściwie tylko bohaterowie pozostaną bez zmian. No i więcej będzie Beerwoman.
Ciągle gdzieś na marginesie te stusłówka mi się układają. Na balkonie właściwie. Ale robi się chłodno, palę coraz szybciej, więc pewnie razem z pierwszym śniegiem stusłówka się skończą.

A innej mańki...
Ciężką noc dzisiaj miałem. Magdalenka na wyjeździe, Wojtek kontuzjowany, mało spałem. Głównie nasłuchiwałem co się dzieje w pokoju u dzieciaków. Ale gdzieś tak nad ranem, w chwili nerwowej mocno drzemki, zdążyło mi się przyśnić, że jednak udało mi się znaleźć sponsora-wydawcę na zupełnie nowe, pulpowe pismo fantastyczne, który zaakceptował mój pomysł na okładkę pierwszego numeru. Co więcej - zaproponował mi płatną posadę naczelnego redaktora. Tylko nie mogę sobie przypomnieć kto to był.

Dlaczego nie mogą mi się śnić, jak innym facetom w moim wieku, po prostu gołe osiemnastki? Bym się nie budził wnerwiony, tylko zadowolony.

Adon - 19 Listopada 2013, 16:32

Byś się budził wnerwiony, że się obudziłeś.
baranek - 19 Listopada 2013, 16:38

Adon, bym się budził zadowolony, że mi serce wytrzymało i nie stanęło.

Partner forum